Imperativ

Sanela Babić za "Nezavisne": Sve umjetničke grane su "pastorčad" Banjaluke

Peto izdanje Festivala književnosti "Imperativ" u organizaciji istoimenog udruženja za promociju i popularizaciju književnosti trajaće od 27. do 31. maja u Kulturnom centru Banski dvor i okupiće mnoštvo mladih i afirmisanih književnih imena iz regiona.

"Poeziju će svi čitati": Banjalučki pjesnici nastupili zajedno sa publikom

BANJALUKA - Program "Poeziju će svi čitati - banjalučka lira" u susret Danu grada Banjaluka i petom izdanju Festivala književnosti "Imperativ", a u organizaciji istoimenog udruženja za promociju i popularizaciju književnosti, održan je u koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

Festival književnosti "Imperativ" - publika bira i čita poeziju

U Kulturnom centru Banski dvor danas sa početkom u 19 časova, biće održan program "Poeziju će svi čitati – Banjalučka lira" u susret 5. Festivalu književnosti "Imperativ" i Danu grada Banjaluka.

Vladimir Skočajić Skoča: U Banjaluci mi je uvijek toplo oko srca

Književno veče sa Vladimirom Skočajićem Skočom održano je u ponedjeljak uveče u prepunoj Vijećnici Banskog dvora u okviru programa "Note i slova" koji organizuje Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ".

Pet godina "Imperativa": U najtežoj godini afirmisali pisce i knjigu

BANJALUKA - Godina na izmaku bila je nepovoljna za održavanje manifestacija bilo kog tipa, pa su mnoge od njih i otkazane, ipak Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ" obilježilo je pet godina postojanja i aktivnog rada, ali i organizovalo 3. Festival književnosti "Imperativ".

"Imperativ" najrazumniji otpor pandemiji

BANJALUKA - Stihovi Tanje Stupar Trifunović i Aleksandre Čvorović, nastupi književnika Elvedina Nezirovića i Almina Kaplana, koji su se prvi put predstavili banjalučkoj publici, te predstavljanje strip-autora Srđana Vranješa, u nedjelju uveče zatvorili su treće izdanje regionalnog festivala književnosti "Imperativ".

Imperativ je uvesti mlade u priču gdje je kultura u prvom planu

BANJALUKA - Četvrtog dana regionalnog Festivala književnosti "Imperativ", koji je održan u subotu u Banskom dvoru, promovisani su romani "U jarku" Slađane Nine Perković i "Blank" Feđe Štukana, a predstavljen je i časopis za književnost i umjetnost "Srp".

Bogat program drugog dana Festivala književnosti "Imperativ"

BANJALUKA - Drugi dan trećeg Festivala književnosti "Imperativ", koji organizuje istoimeno udruženje za promociju i popularizaciju književnosti, u četvrtak uveče u prostorijama Kulturnog centra Banski dvor, obilježilo je nekoliko programa.

"Imperativ", festival koji od Banjaluke čini književni centar

BANJALUKA - Festival književnosti "Imperativ" u organizaciji istoimenog udruženja za promociju i popularizaciju književnosti i Kulturnog centra Banski dvor, otvoren je u pomenutom zdanju u srijedu uveče. Prvi dan festivala obilježili su promocija reizdanja knjige "Banjaluka u putopisima, zapisima i legendama" Mate Džaje, otvaranje izložbe "Sto knjiga o Banjaluci", te program posvećen nedavno preminulom književniku i umjetničkom direktoru festivala Bekimu Sejranoviću.

Otvaranje "Imperativa" u znaku Bekima i knjige o Banjaluci

BANJALUKA - Promocija reizdanja knjige "Banjaluka u putopisima, zapisima i legendama" autora Mate Džaje, otvaranje izložbe "Sto knjiga o Banjaluci" i program posvećen radu književnika Bekima Sejranovića obilježiće otvaranje Trećeg festivala književnosti "Imperativ" 15. jula u Kulturnom centru Banski dvor.

Festival književnosti "Imperativ": Prostor slobode i drugačijih svjetova

BANJALUKA - Drugo izdanje Festivala književnosti "Imperativ", u organizaciji istoimenog Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti, počelo je u četvrtak uveče otvaranjem sajamskog dijela festivala u Koncertnoj dvorani Banskog dvora, ali i književnim programima u različitim prostorima ovog zdanja.

Završen prvi "Imperativ": Književnost u Banjaluci dobila novu adresu

BANJALUKA - Prvi festival književnosti "Imperativ", koji je u organizaciji istoimenog udruženja za popularizaciju i promociju književnosti, završen u nedjelju uveče u prostorijama Kulturnog centra Banski dvor, pokazao se kao pun pogodak u gradu na Vrbasu.

Živa književna riječ i knjige bez autobiografija starleta

BANJALUKA - Satira književnog barda Bore Kapetanovića, koja je uz nenadmašnu interpretaciju zajedno sa smijehom publike odjekivala sa novootvorene Art terase Banskog dvora, kao i novi a ozbiljni glas naše književnosti Draška Sikimića iz Ljubinja, bili su samo dio pjesničkog duela koji je obilježio prvi dan 1. književnog festivala "Imperativ".

Marko Tomaš: Materijalna strana nebitna ako imaš mikrokozmos

Festival književnosti "Imperativ", u organizaciji istoimenog udruženja za promociju i popularizaciju književnosti, počinje danas na Art terasi Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci sa početkom u 17 časova.

Najčitanije