Incel

Holanđani nisu ponudili konkretno rješenje za piralen u “Incelu”

BANJALUKA - Predstavnici Inspekcije grada Banjaluka ogorčeni su jer holandski eksperti ni nakon više od dva mjeseca, koliko su angažovani na rješavanju problema zemljišta zagađenog piralenom u "Incelu", tokom današnje prezentacije nisu ponudili konkretno rješenje, odnosno način za sanaciju tog zemljišta, niti su iznijeli podatke o nivou zagađenja u poslovnoj zoni.

Holandski stručnjak: Stanje u 'Incelu' nije alarmantno

BANJALUKA - Situacija u "Incelu" nije alarmantna ni po eko sistem ni po zdravlje stanovnika, kazao je Bodvejn Foke, ekspert holandske firme "Tauv", koju je UNDP angažovao za sanaciju kontaminiranog zemljišta u "Incelu".

Zbog afere "piralen" saslušano više zaposlenih u Poslovnoj zoni "Incel"

​ BANJALUKA - Povodom afere "piralen", koja ne jenjava već mjesecima, po nalogu tužioca je do sada saslušan veći broj osoba zaposlenih u Poslovnoj zoni "Incel" u Banjaluci, a prikupljena je i relevantna dokumentacija, potvrdili su za "Nezavisne" u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Golić: Zemljište iz "Incela" ćemo izvoziti

BANJALUKA - Zemljište iz Poslovne zone "Incel" u Banjaluci ćemo strugati do onog nivoa koji nam stručnjaci preporuče i izvoziti, kazala je Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.

Eksperti: Tri načina za rješavanje problema piralena u krugu "Incela"

BANJALUKA - Nakon obilaska lokacije i pregleda raspoložive dokumentacije, holandski eksperti smatraju da je samo gornji sloj zemljišta u "Incelu", odnosno 25 cm u dubinu, zagađen piralenom.

Međunarodni eksperti za provjeru područja "Incel" stigli u Banjaluku

​BANJALUKA - Međunarodni eksperti, koje je angažovao UNDP, a koji bi trebalo da predlože naredne korake i urade projekat sanacije kontaminiranog zemljišta na području Poslovne zone "Incel", stigli su u Banjaluku, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uredjenje, gradjevinarstvo i ekologiju RS.

Holandska firma sanira kontaminirano zemljište u "Incelu"

BANJALUKA - Da bi bio riješen problem kontaminiranog zemljišta u banjalučkoj Poslovnoj zoni "Incel" UNDP je sklopio ugovor sa holandskom specijalizovanom kompanijom "Tauv", koja bi trebalo da predloži buduće korake i uradi projekat sanacije na prostoru ovog nekadašnjeg giganta.

Inspektorat RS: Piralen u podzemnim vodama u "Incelu" u propisanim granicama

BANJALUKA Kod svih pet uzoraka podzemnih voda iz "Incela" u Banjaluci utvrđeno je da su vrijednosti piralena u granicama propisanim Uredbom o klasifikaciji voda i kategorizaciji vodotoka, potvrđeno je u Inspektoratu Republike Srpske.

Počela analiza podzemnih voda u banjalučkom Incelu

BANJALUKA - Nakon što je utvrđeno prisustvo velikih količina opasnog ulja piralen u zemljištu u krugu nekadašnjeg Incela, nastavljene su daljnje analize. Sada je ključno praćenje podzemnih voda.

PDP zatražio vanrednu sjednicu Skupštine Banjaluke

BANJALUKA - Gradski odbor PDP-a Banjaluka zatražio je da bude održana vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka na kojoj bi bili analizirani izvještaji o stanju zagađenja u Poslovnoj zoni "Incel".

Najčitanije