Incel

Zbog afere "piralen" saslušano više zaposlenih u Poslovnoj zoni "Incel"

​ BANJALUKA - Povodom afere "piralen", koja ne jenjava već mjesecima, po nalogu tužioca je do sada saslušan veći broj osoba zaposlenih u Poslovnoj zoni "Incel" u Banjaluci, a prikupljena je i relevantna dokumentacija, potvrdili su za "Nezavisne" u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Golić: Zemljište iz "Incela" ćemo izvoziti

BANJALUKA - Zemljište iz Poslovne zone "Incel" u Banjaluci ćemo strugati do onog nivoa koji nam stručnjaci preporuče i izvoziti, kazala je Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.

Eksperti: Tri načina za rješavanje problema piralena u krugu "Incela"

BANJALUKA - Nakon obilaska lokacije i pregleda raspoložive dokumentacije, holandski eksperti smatraju da je samo gornji sloj zemljišta u "Incelu", odnosno 25 cm u dubinu, zagađen piralenom.

Međunarodni eksperti za provjeru područja "Incel" stigli u Banjaluku

​BANJALUKA - Međunarodni eksperti, koje je angažovao UNDP, a koji bi trebalo da predlože naredne korake i urade projekat sanacije kontaminiranog zemljišta na području Poslovne zone "Incel", stigli su u Banjaluku, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uredjenje, gradjevinarstvo i ekologiju RS.

Holandska firma sanira kontaminirano zemljište u "Incelu"

BANJALUKA - Da bi bio riješen problem kontaminiranog zemljišta u banjalučkoj Poslovnoj zoni "Incel" UNDP je sklopio ugovor sa holandskom specijalizovanom kompanijom "Tauv", koja bi trebalo da predloži buduće korake i uradi projekat sanacije na prostoru ovog nekadašnjeg giganta.

Inspektorat RS: Piralen u podzemnim vodama u "Incelu" u propisanim granicama

BANJALUKA Kod svih pet uzoraka podzemnih voda iz "Incela" u Banjaluci utvrđeno je da su vrijednosti piralena u granicama propisanim Uredbom o klasifikaciji voda i kategorizaciji vodotoka, potvrđeno je u Inspektoratu Republike Srpske.

Počela analiza podzemnih voda u banjalučkom Incelu

BANJALUKA - Nakon što je utvrđeno prisustvo velikih količina opasnog ulja piralen u zemljištu u krugu nekadašnjeg Incela, nastavljene su daljnje analize. Sada je ključno praćenje podzemnih voda.

PDP zatražio vanrednu sjednicu Skupštine Banjaluke

BANJALUKA - Gradski odbor PDP-a Banjaluka zatražio je da bude održana vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka na kojoj bi bili analizirani izvještaji o stanju zagađenja u Poslovnoj zoni "Incel".

Inspekcija rada "češlja" preduzeća u "Incelu"

BANJALUKA - Policija i nadležno tužilaštvo utvrđuju da li postoji bilo čija krivična odgovornost zbog zagađenja piralenom i svi nalazi iz "Incela" se daju MUP-u i tužilaštvu, rekao je juče Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, komentarišući aferu piralen, dok u Inspektoratu RS navode da je Republička inspekcija rada već započela kontrole subjekata u "Incelu".

Piralena u "Incelu" ima 3.000 puta više od dozvoljene količine

BANJALUKA - Na pojedinim lokacijama u banjalučkoj Poslovnoj zoni “Incel” utvrđeno je da kancerogenog ulja piralen ima čak 3.000 puta više nego što je dozvoljeno, pokazale su najnovije analize zemljišta sa tog područja u koje je “Glas Srpske” imao uvid.

Najčitanije