Indija

Glasao za pogrešnu stranku pa odsjekao sebi prst

NJU DELHI - Indijac Pavan Kumar odsjekao je sebi prst, isfrustriran zbog toga što je na opštim izborima glasao za pogrešnu stranku, javio je portal "Tajmsnaunjuz".

Indijski avio-prevoznik prestaje s radom, otkaz za 20.000 ljudi

NJU DELHI - Jet Airways, najveći privatni avio-prevoznik u Indiji, obustavio je sve letove pošto s bankama nije postigla dogovor o privremenom finansiranju.

Snažna oluja u Indiji odnijela 47 života

Najmanje 47 osoba poginulo je danas u snažnoj oluji, praćenoj pijeskom, grmljavinom i kišom, u centralnoj i zapadnoj Indiji.

Četiri osobe poginule na glasanju u Indiji

NJU DELHI - Najmanje četiri osobe poginule su u sukobima prvog dana glasanja na opštim izborima u Indiji, saopštile su vlasti ove države.

Dvije nuklearne sile pred ratom? "Napašće nas između 16. i 20. aprila!"

ISLAMABAD - Pakistan raspolaže "vjerodostojnim obavještajnim podacima" da će Indija izvesti novi napad ovog mjeseca, rekao je jutros ministar spoljnih poslova Šah Mahmud Kureši u trenutku kad se činilo da se napetosti nakon sukoba dvije nuklearne sile prije dva mjeseca polako smiruju.

Ponovo tenzije u Kašmiru, sedmoro mrtvih

ISLAMABAD - Pakistanska i indijska vojska ponovo su razmijenile vatru u spornoj oblasti Kašmira, a u okršaju je ubijeno sedam osoba, među kojima i jedna djevojčica, saopštili su danas zvaničnici.

Pogođen indijski satelit u orbiti

​Indijski Premijer Narendra Modi izjavio je da je Indija pogodila projektilom satelit u orbiti i pohvalio ovaj test kao veliki napredak u svemirskom programu ove zemlje.

Kašmir se ne smiruje: Poginuo indijski vojnik

U granatiranju pakistanske vojske u Kašmiru poginuo je indijski vojnik, javlja agencija IANS, pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane Indije.

Pronađeno obezglavljeno tijelo djevojčice, uhapšeni ujak i brat

Nakon što su pronašli obezglavljeno tijelo maloljetne djevojčice, policija je uhapsila njenog ujaka kao i jednog od braće, za koje se utvrdilo da su djevojčicu silovali, mučili, a na kraju i ubili.

SAD gradi šest nuklearnih elektrana u Indiji

Sjedinjene Američke Države će graditi šest nuklearnih elektrana u Indiji, objavili su mediji u četvrtak.

Najčitanije