Indija

Amerikanci predstavili novi avion namijenjen samo indijskoj vojsci

VAŠINGTON - Američka vojna korporacija "Lokid Martin" predstavila je novi avion F-21 koji će biti napravljen samo za vojsku Indije.

Srušila se dva indijska aviona

NJU DELHI - Dva aviona indijskog Ratnog vazduhoplovstva srušila su se za vrijeme realizacije figure "ogledalo".

Leopard "zalutao" u selo i napao ljude, objavljen snimak

U indijskom selu Lamba u saveznoj državi Punjab leopard je 12 sati lutao selom dok napokon nije uhvaćen.

SAD i Kina padaju u drugi plan, ovo je obećana zemlja za biznis

Indija je nova "obećana zemlja" za poslovanje. Zaključak je to koji se može izvući iz godišnjeg istraživanja konsultantske kuće PwC, koje je provedeno na uzroku od preko 1.300 predsjednika uprava kompanija širom svijeta, a objavljeno je na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u švajcarskom Davosu.

U Indiji uveden porez za dobrobit krava lutalica

Vlasti indijske države Utar Pradeš uvele su novi porez za dobrobit krava lutalica, rekli su zvaničnici.

Apple će od 2019. sklapati iPhone u Indiji

MUMBAJ - Američki tehnološki div Apple počeće da sklapa svoje modele iPhonea u Indiji u lokalnom ogranku tajvanske kompanije Fokskon početkom 2019. godine, javlja Rojters pozivajući se na neimenovani izvor upućen u dešavanja.

Užas u Indiji: Zapalio petnaestogodišnju rodicu jer nije htjela da ima odnose s njim

Petnaestogodišnja djevojčica Sanjali izgorjela je u požaru koji je podmetnuo njen brat od tetke Jogiš sa nekoliko svojih drugara.

Silovao i ubio devet djevojčica

NJU DELHI - Nezaposleni dvadesetogodišnji Indijac priznao je policiji da je silovao i ubio najmanje devet djevojčica u dobi od tri do sedam godina u Nju Delhiju i još tri grada tokom protekle dvije godine, saopštila je danas policija.

U Indiji otvorena prva bolnica za slonove

U sjevernoj indijskoj državi Utar Pradeš otvorena je prva bolnica za slonove, koja je opremljena najsavremenijim sredstvima za liječenje ovih životinja važnih za indijsku kulturu, a koja uz to privlači lokalne i strane turiste.

Indija "nokautirala" Kosovo, odbila da izda vize bokserkama

Indija je odbila da izda vize ženskoj bokserskoj kosovskoj selekciji za ulazak u zemlju i onemogućila joj da učestvuje na Svjetskom prvenstvu, potvrđeno je Tanjugu iz Bokserskog saveza Srbije.

Najčitanije