Indija

Indijski legendarni taksi izbačen iz upotrebe

Mnogi legendarni taksi Premier Padmini u Indiji porede s popularnim londonskim taksijem, ali to prolazi samo po popularnosti. No, taksiju Premier Padmini u Indiji došlo je vrijeme reći – zbogom!

Neobičan manevar tenka T-72M1 u Indiji oduševio gledaoce parade

Neobična demonstracija sposobnosti indijskog T-72M1 ostavila je snažan utisak na korisnike Twittera.

Indija najavila novi pokušaj slijetanja na Mjesec

Indija je najavila da će još jednom pokušati slijetanje na Mjesec i to nakon prošlogodišnjeg neuspjelog pokušaja slijetanja na Zemljin prirodni satelit.

Odbačena žalba na smrtnu kaznu osuđenom za silovanje i ubistvo

NJU DELHI - Najviši indijski sud u srijedu je odbacio žalbu na smrtnu kaznu jednog od četvorice muškaraca osuđenih za višestruko silovanje i ubistvo žene u autobusu u New Delhiju, navodeći da nemaju razloga za preispitivanje kazne.

Pirati oteli 20 ljudi sa tankera

NJU DELHI - Ministarstvo spoljnih poslova Indije saopštilo je da je 20 njenih državljana kidnapovano sa tankera koji je prevozio naftu u vodama blizu obale Zapadne Afrike.

Požar u fabrici u Nju Delhiju, najmanje 43 mrtvih

NJU DELHI - Najmanje 43 osobe su poginule u požaru koji je zahvatio fabriku ručnih tašni u NJu Delhiju.

Umrla žrtva silovanja koju je grupa muškaraca zapalila

NJU DELHI - Djevojka, žrtva silovanja, umrla je u bolnici u Nju Delhiju, nakon što su je nepoznata lica polila kerozinom i zapalila na željezničkoj stanici u indijskoj državi Utar Pradeš, rekli su danas ljekari.

Doktori šokirani: Rođena beba sa dvije glave i tri ruke

Dvadesetjednogodišnja Babita Ahirvar rodila je bebu sa dvije glave i tri ruke.

Izvadili rekordno velik bubreg od 7,4 kilograma

Vjeruje se kako je to najveći bubreg kojeg su Indijci uklonili, a taj organ u prosjeku teži 120 do 150 grama. U ovom slučaju riječ je o pacijentu s policističnim bubrezima

TikTok premašio 1,5 milijardi "skidanja"

Društvena mreža TikTok dosegla je 1,5 milijardi downloada. Prema izvještaju Business Insidera, TikTokov rast pripisuje se velikom skoku broja korisnika iz Indije koji čine 31 odsto svekupnih downloada, dok ih iz SAD-a stiže svega 8.2 odsto.

Najčitanije