Indirektni porezi

Dalek put do ukidanja plaćanja akciza i dažbina na gorivo

SARAJEVO - Teško da će institucije BiH moći ispuniti zahtjeve preduzeća koja se bave prevozom putnika u javnom prevozu da im bude privremeno ukinuto plaćanje akciza i dažbina na natočeno gorivo s obzirom na to da su akcize i porezi dio zakona koji ne mijenjaju Uprava za indirektno oporezivanje BiH i Vijeće ministara, nego o tome odlučuje prvo Upravni odbor UIO BiH, potom Vijeće ministara, a na koncu Parlamentarna skupština BiH koja je te zakone i donijela.

Tehnički izvodljivo da Srpska samostalno prikuplja indirektne poreze

BANJALUKA - Tehnički je potpuno izvodljivo da Republika Srpska formira sopstvenu upravu za prikupljanje indirektnih poreza i samostalno rasposređuje te prihode, ali to umnogome zavisi od političkih okolnosti, poručuju ekonomisti.

Za sedam mjeseci prihodi od indirektnih poreza 4,5 milijardi KM

BANJALUKA - Prihodi od indirektnih poreza u sedam mjeseci ove godine iznosili su četiri milijarde i 595 miliona KM i veći su za 475 miliona KM ili 11,52 odsto u odnosu na isti period lani, kada su iznosili četiri milijarde i 121 milion KM, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Prikupljeno rekordnih 705 miliona KM indirektnih poreza

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH prikupila je u oktobru 705 miliona KM indirektnih poreza, čime je prvi put prihod u jednom mjesecu premašio iznos od 700 miliona KM.

Indirektni prihodi veći za 134 miliona KM

SARAJEVO - Prihodi od indirektnih poreza u prva dva mjeseca 2018. godine iznosili su 1,126 milijardi KM i veći su za 134 miliona KM ili 13,51 odsto u odnosu na isti period 2017. godine, saopštila je Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Prihodi od indirektnih poreza veći za 85 miliona KM

SARAJEVO - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH prikupila je u januaru 568 miliona KM indirektnih poreza, što je za 85 miliona KM više u odnosu na januar 2017. godine, kada su prihodi od PDV-a, akciza, carine i putarine iznosili 483 miliona KM, saopšteno je danas iz ove uprave.

Najčitanije