Indonezija

Indonezija seli glavni grad, predsjednik odabrao ime

DŽAKARTA - Indonežanski parlament odobrio je nacrt zakona o preseljenju glavnog grada države iz Džakarte u oblast Kalimantana u području džungle na ostrvu Borneo, rekao je u utorak ministar planiranja.

Zemljotres magnitude 7,2 u Indoneziji

DŽAKARTA - Zemljotres magnitude 7,2 pogodio je ostrva na jugozapadu Indonezije, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Snažan zemljotres pogodio Indoneziju

​DŽAKARTA - Zemljotres magnitude 7,4 stepena po Rihteru pogodio je danas istočni dio Indonezije i izazvao upozorenje na cunami, saopštila je meteorološka služba, ali za sada nema izvještaja o žrtvama ili šteti.

Zemljotres kod obale Indonezije

DŽAKARTA - Zemljotres jačine 6,3 stepeni Rihterove skale dogodio se danas kod obale Indonezije, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Utopilo se 11 učenika na školskom izletu u Indoneziji

DŽAKARTA - Jedanaest učenika se utopilo, a 10 je spaseno na školskom izletu koji je organizovan zbog čišćenja rijeke u indonežanskoj provinciji Zapadna Java, potvrdile su danas vlasti.

Jak zemljotres u Indoneziji

DŽAKARTA - Zemljotres jačine 5,9 stepeni Rihterove skale pogodio je danas Indoneziju, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Muškarac zaražen koronom se ukrcao na let prerušen u ženu

Muškarac pozitivan na kovid, koji se prerušio u svoju suprugu kako bi se ukrcao na lokalni let, uhvaćen je tokom leta u Indoneziji.

Saliven: SAD će donirati Indoneziji četiri miliona vakcina

VAŠINGTON - SAD će Indoneziji pokloniti četiri miliona doza Modernine vakcine protiv kovid-19, izjavio je danas savjetnik za nacionalnu bezbjednost američkog predsjednika Džejk Saliven tokom razgovora sa ministarkom inostranih poslova Indonezije Retnom Marsudi.

Pronađena olupina nestale podmornice, nema preživjelih članova posade

DŽAKARTA – Indonezijski zvaničnici su saopštili kako je pronađena podmornica s kojom je 21. aprila prekinut kontakt, a nije bilo preživjelih članova posade.

U Indoneziji locirana nestala podmornica sa 53 osobe

DŽAKARTA - Avioni koji tragaju za nestalom podmornicom u Indoneziji otkrili su naftnu mrlju na mjestu na kojem se vjeruje da je nestala.

Najčitanije