Indonezija

Devetoro tinejdžera stradalo u rušenju mosta na Sumatri

DŽAKARTA - Devet osoba se utopilo kada su upali u nabujalu rijeku pošto se srušio pješački most na indonežanskom ostrvu Sumatra, saopštili su danas zvaničnici.

Snažan zemljotres pogodio Indoneziju

DŽAKARTA - Snažan zemljotres jačine 6,0 stepeni pogodio je danas najistočniju provinciju Indonezije, Papuu, saopštila je američka služba za geološki nadzor.

Petnaest godina od cunamija u Aziji, sjećanje na 230.000 poginulih

Zajednice širom Azije danas obilježavaju sjećanje na 230.000 žrtava cunamija na prostoru Indijskog okeana, na 15. godišnjicu jedne od najsmrtonosnijih katastrofa u istoriji.

Autobus se survao u provaliju u Indoneziji, 25 mrtvih

DŽAKARTA - Najmanje 25 osoba je poginulo kada se putnički autobus survao u 80 metara duboku provaliju na indonežanskom ostrvu Sumatra pošto su najvjerovatnije otkazale kočnice, saopštila je danas policija.

Ubio prijatelja zbog žene, ona kaže da ga sada još više voli

Julijana (22) iz Probolinga u Indoneziji rekla je da je njen muž Nanang Budianto (21) ubio svog prijatelja u pokušaju da nju spasi od silovanja.

Indoneziju pogodio snažan zemljotres

DŽAKARTA - Snažan zemljotres jačine 6,1 stepeni po Rihteru u subotu je pogodio najistočniju indonežansku regiju Papua.

Indoneziju pogodio jak zemljotres

Zemljotres jačine 5,9 stepeni registrovan je danas u blizini obale Indonezije, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Eruptirao vulkan Merapi na otoku Java

DŽAKARTA - Aktivni vulkan Merapi na indonežanskom ostrvu Java, nedaleko od grada Džogdžakarta, eksplodirao je, a vlasti su upozorile stanovništvo da se ne približavaju tom području.

Prijestonica Indonezije tone, planovi za novi glavni grad

Džakarta sa svojih deset miliona stanovnika polako tone, uz saobraćaj koji je već legendaran, vazduha koji je među najgorim u svijetu, te upadljivo odsustvo parkova i kulturnih spomenika.

Pojačane mjere žaštite zvaničnika u Indoneziji

DŽAKARTA - Predsjednik Indonezije Džoko Vidodo izjavio je danas da je naredio jačanje mjera zaštite državnih zvaničnika, dan nakon što je osumnjičeni islamski militant izbo ministra bezbjednosti dok je pozdravljao građane u jednom manjem gradu.

Najčitanije