Indonezija

Pojačane mjere žaštite zvaničnika u Indoneziji

DŽAKARTA - Predsjednik Indonezije Džoko Vidodo izjavio je danas da je naredio jačanje mjera zaštite državnih zvaničnika, dan nakon što je osumnjičeni islamski militant izbo ministra bezbjednosti dok je pozdravljao građane u jednom manjem gradu.

Ministar bezbjednosti napadnut nožem

DŽAKARTA - Indonežansiki ministar za bezbjednost Viranto svjestan je i u stabilnom stanju, nakon što ga je nepoznati muškarac napao nožem tokom posjete ostrvu Java, saopštila je danas policija.

Turisti će plaćati 1.000 dolara da vide zmajeve na Komodu

Indonežanske vlasti odlučile su da ipak ne zatvore ostrvo Komodo za turiste od sljedeće godine, ali će se uvesti taksu od 1.000 dolara za posjete.

Raste broj žrtava zemljotresa u Indoneziji

DŽAKARTA - Broj žrtava snažnog zemljotresa na istoku Indonezije porastao je na 23, saopštile su indonežanske vlasti.

Jak zemljotres u Indoneziji, ima mrtvih

Zemljotres jačine 6,5 stepeni pogodio je danas Indoneziju. Poginula je najmanje jedna osoba, saopštile su lokalne vlasti.

U neredima zbog rasizma ubijeno 20 ljudi

DZAKARTA - Najmanje 20 ljudi je ubijeno, uključujući i troje koje je ustrijelila policija, u nasilnim protestima koje su pokrenule glasine da je jedan učitelj vrijeđao učenika na nacionalnoj osnovi, u indonežanskoj provinciji Papua.

Krvavo crveno nebo u Indoneziji zbog prirodnog fenomena

Nebo iznad jedne indonežanske provincije tokom ovog vikenda poprimilo je krvavo crvenu boju zbog prirodnog fenomena i velikog broja požara koji su zahvatili ogromne dijelove te zemlje.

Hiljade domorodaca pred selidbom zbog nove prestonice Indonezije

DŽAKARTA - Više hiljada domorodaca moglo bi da bude iseljeno sa zemlje svojih predaka na ostrvu Borneo u Indoneziji, gdje se krče velike površine šuma kako bi mogla da se izgradi nova prestonica.

Indonezija će izgraditi novi glavni grad na Borneu

DŽAKARTA - Indonezija će izgraditi novi glavni grad u provinciji Istočni Kalimantan na ostrvu Borneu, izjavio je ministar prostornog planiranja te zemlje Sofijan Ðalil.

Tokom protesta zapaljen zatvor, pobjeglo 258 osuđenika

DŽAKARTA - Indonežanska policija traga za više od 250 osuđenika koji su pobjegli iz zatvora na Papui, koji je zapaljen dan ranije tokom nereda u gradovima na istoku zemlje.

Najčitanije