Infekcije

Kako razlikovati respiratorne infekcije i korona virus kod djece

"Ne treba paničiti, jer vladaju i drugi respiratorni virusi, treba djete povući iz kolektiva, uključiti simptomatsku terapiju, izvršiti dezinfekciju nosa, prskati sprej za grlo, dati brufen i paracetamol ako je poivošene temperatura, ali javiti se pedijatru da se vidi da li je riječ o običnom respiratornom virusu", ukazuje doktorka.

Doktori upozorili šta nikako ne biste trebali raditi prije seksa

Žene prije seksa nikako ne bi trebale ići na WC mokriti, jer ako uriniraju time povećavaju rizik od nastanka bolnih urinarnih infekcija, tvrdi urolog David Kaufman.

Proizvodi "Bosnalijeka" saveznici u odbrani organizma: Imunitetom protiv infekcija

Imunitet je glavni oslonac organizma u borbi pro-tiv infekcija, a jačanje imuniteta je kontinuirani, svakodnevni proces.

Kako smanjiti rizik od prenosa virusnih infekcija

Higijenske mjere veoma su bitne za smanjenje rizika od prenosa virusnih infekcija.

Ogroman značaj testiranja u borbi protiv HIV infekcije

BANJALUKA - Testiranje zauzima centralno mjesto u borbi protiv HIV infekcije, poručila je danas načelnik Klinike za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci Antonija Verhas.

Prijavljeno više respiratornih infekcija

BANJALUKA - Domovi zdravlja u Republici Srpskoj su u posljednjoj sedmici 2018. godine prijavili 2.612 akutnih respiratornih infekcija ili 842 više nego u istom periodu 2017, rečeno je Srni u Republičkom institutu za javno zdravstvo.

Najteže je ako upala zahvati i bubrege

Čak 20 od 100 žena ima česte urinarne infekcije. Stručnjaci tvrde da je razlog tome genetska predispozicija, ali i seksualni odnosi, promjena partnera i upotreba spermicida.

Sve manje oboljelih od respiratornih infekcija

BANJALUKA - Domovima zdravlja u Republici Srpskoj se od 7. do 13. aprila prijavilo 726 oboljelih od akutnih respiratornih infekcija i 234 lice sa oboljenjem sličnom gripu, što je znatno manje prijavljenih i očekivani pad trenda javljanja u odnosu na sedmicu ranije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Najčitanije