Inflacija

Rekordni rast njemačkog duga, raste i strah od inflacije

Statistika nikada nije zabilježila toliki rast državnog duga Njemačke kao u prvoj godini korone, tokom koje se on povećao za 14,4 odsto.

EU: Region "trese" inflacija, cijene u BiH nastaviće da rastu

BANJALUKA, BRISEL - U regionu zapadnog Balkana je proteklih mjeseci nakon više godina deflacije došlo do naglog povećanja cijena, navedeno je u novom kvartalnom izvješaju o stanju ekonomija zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u EU Evropske komisije.

Vidović: Inflaciju ne možemo izbjeći, potrebne nove mjere

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je da je republički budžet stabilan, da se redovno izmiruju sve obaveze, ali da će se u narednom periodu morati skrojiti nove mjere, kako bi se što spremnije dočekao talas inflacije, koji neće zaobići ni Srpsku.

Inflacija u svijetu diže cijene i u BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Nakon pandemije virusa korona potražnja za proizvodima u svijetu sve je veća, zbog čega se može očekivati rast inflacije koja će se, ukoliko bude velika, odraziti i na BiH u smislu viših cijena, ali i djelimičnog rasta kamatnih stopa.

Inflacija u Srbiji 0,5 odsto u martu, međugodišnja 1,8 odsto

BEOGRAD - Potrošačke cijene u Srbiji porasle su u martu 0,5 odsto u odnosu na februar, a u odnosu na isti mjesec 2020. godine za 1,8 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Inflacija u Britaniji neočekivano porasla u junu

Inflacija u Velikoj Britaniji je neočekivano porasla u junu za 0,6 procenata u odnosu na maj kada je iznosila 0,5 procenata, prema današnjim podacima Kancelarije za nacionalnu statistiku (ONS).

Njemačka inflacija blago ubrzala u junu

Stopa inflacije u Njemačkoj blago je porasla u junu na godišnjem nivou, prema danas objavljenim preliminarnim statističkim podacima, ali je i dalje ispod cilja Evropske centralne banke. što, po ocjeni Rojtersa, dodatno opravdava paket mjera podsticaja za privredu.

Ubrzala inflacija u EU u januaru

Inflacija u Evropskoj uniji ubrzala je rast u januaru ove godine na 1,7 odsto međugodišnje sa decembarskog nivoa od 1,6 procenata, objavila je kancelarija EU za statistiku, Eurostat.

Ubrzala inflacija u evrozoni, najniža nezaposlenost od jula

LUKSEMBURG - Rast potrošačkih cijena u evrozoni nadmašio je očekivanja u novembru, podstaknut skokom cijena hrane i usluga, pokazali su danas objavljeni podaci evropske službe za statistiku Evrostata.

Inflacija u BiH u oktobru pala na 0,1 odsto

Inflacija u Bosni i Hercegovini u oktobru pala je na nivo od 0,1 odoto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Najčitanije