Inflacija

Inflacija u Britaniji neočekivano porasla u junu

Inflacija u Velikoj Britaniji je neočekivano porasla u junu za 0,6 procenata u odnosu na maj kada je iznosila 0,5 procenata, prema današnjim podacima Kancelarije za nacionalnu statistiku (ONS).

Njemačka inflacija blago ubrzala u junu

Stopa inflacije u Njemačkoj blago je porasla u junu na godišnjem nivou, prema danas objavljenim preliminarnim statističkim podacima, ali je i dalje ispod cilja Evropske centralne banke. što, po ocjeni Rojtersa, dodatno opravdava paket mjera podsticaja za privredu.

Ubrzala inflacija u EU u januaru

Inflacija u Evropskoj uniji ubrzala je rast u januaru ove godine na 1,7 odsto međugodišnje sa decembarskog nivoa od 1,6 procenata, objavila je kancelarija EU za statistiku, Eurostat.

Ubrzala inflacija u evrozoni, najniža nezaposlenost od jula

LUKSEMBURG - Rast potrošačkih cijena u evrozoni nadmašio je očekivanja u novembru, podstaknut skokom cijena hrane i usluga, pokazali su danas objavljeni podaci evropske službe za statistiku Evrostata.

Inflacija u BiH u oktobru pala na 0,1 odsto

Inflacija u Bosni i Hercegovini u oktobru pala je na nivo od 0,1 odoto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Centralna banka BiH: Stabilna inflaciona očekivanja u BiH

Centralna banka BiH saopštila je da rezultati istraživanja finansijskog sektora u BiH ukazuju da postojeći monetarni aranžman i kretanja omogućavaju održavanje niske, stabilne i predvidive inflacije, što je jedan od neophodnih preduslova za održivi ekonomski rast.

Ubrzala inflacija u Njemačkoj

​BERLIN - Međugodišnja inflacija u Njemačkoj je ubrzala na 1,5 odsto u junu, ali je ostala ispod cilja Evropske centralne banke, pokazali su danas objavljeni konačni podaci Federalnog zavoda za statistiku.

Ne smiruje se rast cijena: Turcima inflacija 20,4%

ANKARA --Rast cijena hrane blokirao je osjetnije usporavanje inflacije u Turskoj, otežavajući početak najavljenog ublažavanja monetarne politike, javlja "Blumberg".

Godišnja inflacija u EU blago usporila u novembru

LUKSEMBURG - Godišnja stopa inflacije u Evropskoj uniji je s 2,2 odsto u oktobru opala na 2,0 odsto u novembru ove godine. U istom razdoblju godinu dana ranije stopa inflacije iznosila je 1,8 odsto, objavio je u ponedjeljak Evrostat, statistički ured Evropske unije.

Za pile u Venecueli doslovno vam treba hrpa novca

Ekonomske sankcije koje je SAD uvela Venecueli, dovele su tu zemlju na ivicu kolapsa.

Najčitanije