Inflacija

Novembarska inflacija u evrozoni 4,9 odsto

LUKSEMBURG - Rast inflacije u evrozoni iznosi u novembru ove godine 4,9 odsto na godišnjem nivou, prema današnjoj fleš procjeni Evrostata, statističkog zavoda Evropske unije.

Inflacija u Hrvatskoj 3,8 odsto u oktobru, najviša od 2013.

ZAGREB - Inflacija u Hrvatskoj, mjerena rastom potrošačkih cijena, iznosila je u oktobru 3,8 odsto u odnosu na isti mjesec 2020, što je najviša stopa rasta od februara 2013. godine, pokazuju današnji podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Radović: Inflacija će iduće godine građanima pojesti jednu do dvije plate

BANJALUKA - Inflacija će 2022. godine "pojesti" jednu do dvije plate građana u Republici Srpskoj, a vlast ne čini ništa da suzbije tu inflaciju koja je pogubna po građane, poručili su danas sa konferencije za novinare visoki funkcioneri SDS i PDP Milan Radović i Jelena Trivić.

Sve poskupjelo u Njemačkoj: Ima li kraja inflaciji?

Cijene u Njemačkoj rastu kao što nisu skoro tri decenije. Osjetno su skuplji grijanje, benzin i hrana. To ima veze s cijenom energenata i većom potražnjom kako pandemija popušta. Ali, da li će visoka inflacija postati sudbina?

Njemačka inflacija u septembru najviša od 1993.

Inflacija u Njemačkoj je porasla u septembru 4,1 posto na godišnjem nivou, objavio je Federalni zavod za statistiku, Destatis, što je njen najviši nivo u posljednjih skoro 28 godina.

Ekonomisti: Inflacija u BiH podnošljiva, čak i poželjna

SARAJEVO, BANJALUKA - Prema procjeni Centralne banke BiH, u ovoj godini u BiH se očekuje inflacija od 1,2 odsto, što, prema mišljenju stručnjaka, nije strašno, već možda i poželjno jer će ekonomske politike usmjeriti na održanje realnih dohodaka i stimulisanje rasta plata.

Godišnja inflacija u evrozoni u avgustu porasla na tri odsto

Godišnja inflacija u evrozoni iznosila je tri odsto u avgustu, kada su se mjere protiv koronavirusa nastavile ublažavati.

Rekordni rast njemačkog duga, raste i strah od inflacije

Statistika nikada nije zabilježila toliki rast državnog duga Njemačke kao u prvoj godini korone, tokom koje se on povećao za 14,4 odsto.

EU: Region "trese" inflacija, cijene u BiH nastaviće da rastu

BANJALUKA, BRISEL - U regionu zapadnog Balkana je proteklih mjeseci nakon više godina deflacije došlo do naglog povećanja cijena, navedeno je u novom kvartalnom izvješaju o stanju ekonomija zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u EU Evropske komisije.

Vidović: Inflaciju ne možemo izbjeći, potrebne nove mjere

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je da je republički budžet stabilan, da se redovno izmiruju sve obaveze, ali da će se u narednom periodu morati skrojiti nove mjere, kako bi se što spremnije dočekao talas inflacije, koji neće zaobići ni Srpsku.

Najčitanije