Informacione tehnologije

Počinje primjena integrisanog informacionog sistema

BANJALUKA - Bolnica Gradiška i domovi zdravlja Kozarska Dubici, Gradiška i Srbac prve su ustanove u kojima danas počinje rad Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema /IZIS/ što znači da bi trebalo da počnu sa primjenom elektronskih uputnica, recepata, kartona i kartica.

Kineski senzori "čitaju" emocije ljudi - revolucija ili velika obmana

Spoj mašine i čovjeka - tema o kojoj će se sigurno godinama pričati podozrivo, ponovo se našla na nišanu javnosti. Ovoga puta, viješću da u Kini, putem senzora u kapama, ljudima "čitaju" emocije, na osnovu kojih donose odluke da ih pošalju na slobodan dan ili im promijene radno mesto. Zvuči skoro nerealno. Možda baš zbog toga što - jeste.

Nova banka i "Lanaco" ugovorili saradnju: Inovacije unapređuju bankarski sektor

BANJALUKA - Vizionarski rad i ekspertize iz sektora bankarstava i informacionih tehnologija danas su spojeni potpisivanjem ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji za kreiranje proizvoda iz oblasti mašinskog učenja i vještačke inteligencije između Nove banke AD Banjaluka i kompanije "Lanaco".

Zašto birati IT sektor i kako se sa stečenim znanjem upustiti u preduzetničke vode?

Naša zemlja je poznata po obrazovanju kvalitetnih IT stručnjaka. Dobar smo rasadnik stečenog znanja, koje mladi stručnjaci radije primjenjuju na inostranom tržištu znanja. Za IT sektor zainteresovani su i budući srednjoškolci i brucoši.

Informacione tehnologije neiscrpan izvor novih poslovnih ideja

Da li će trenutni način poslovanja i rada od kuće otvoriti neka nova radna mjesta ili će postojeća potpuno preoblikovati, kada se situacija izazvana širenjem virusa korona smiri? Hoće li radni procesi biti vraćeni na isti nivo i u isti oblik kakav smo imali prije početka pandemije? Kako se postaviti? Šta uraditi? Kako spremno dočekati kraj pandemije?

Najčitanije