Inicijativa

Dokazna dokumetacija za ubistvo Ivanovića na 12.500 stranica

PRIŠTINA - Pred Specijalnim sudom u Prištini u utorak, 11. februara, treba da se iz drugog pokušaja održi pripremno ročište pred suđenje optuženima za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Podnijeta inicijativa za smjenu predsjednika prijedorske Skupštine

PRIJEDOR - Odbornici skupštinske većine u Prijedoru podnijeli su inicijativu za smjenu aktuelnog predsjednika Skupštine grada Ajdina Mešića.

Podržana inicijativa: Oznakama na službenim vozilima spriječiti zloupotrebe

SARAJEVO - Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma BiH podržala je jednoglasno inicijativu poslanika SDP-a Saše Magazinovića da se stave oznake na službena vozila institucija BiH kako bi se izbjegla zloupotreba.

Inicijativa za parlamentarnu trilateralu BiH, Srbije i Turske

BEOGRAD - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojša Radmanović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić pokrenuli su danas u Beogradu inicijativu o održavanju trilaterale rukovodstava parlamenata BiH, Srbije i Turske.

Žele da Nova Topola bude opština

GRADIŠKA - Neki mještani Nove Topole, koja pripada Gradišci, imaju ideju da to mjesto treba da postane opština, pravdajući to brojem stanovnika i rasprostranjenošću ove mjesne zajednice, ali još nije podnesena zvanična inicijativa za takvo nešto.

Počela sjednica UO PIK-a o inicijativi SDA

SARAJEVO - Upravni odbor Savjeta za sprovođenje mira /PIK/ na nivou ambasadora počeo je danas sjednicu u Sarajevu na kojoj bi trebalo da bude razmatrana inicijativa SDA za pokretanje pravne procedure pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva Republika Srpska.

Vučić: Inicijativa SDA neodgovoran potez

DAVOS - Najavljena inicijativa SDA da se ukine ime Republike Srpske nije ni dobar, ni odgovoran potez, poručio je danas iz Davosa predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da je već razgovarao o tome sa Miloradom Dodikom.

Dodik: Inicijativa SDA je inicijativa za razdruživanje

ISTOČNO SARAJEVO – Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH rekao je da inicijativa SDA kojom se tražim promjena imena Republike Srpske nije nova.

Mještani banjalučkog naselja Nova varoš nastavljaju borbu za zelenu površinu

BANJALUKA - Nakon javnog uvida na nacrt Regulacionog plana za interpolaciju objekata društvenih sadržaja na užem području Grada Banjaluka, a koji obuhvata i lokaciju na uglu ulica Dragiše Vasića i Tina Ujevića u Novoj varoši, mještani ovog banjalučkog naselja se pripremaju za javnu raspravu.

Inicijativa 'Time's Up' u borbi za prava žena

U svijetu je 2017. godina bila značajna za borbu za prava žena jer je došlo do pokreta #MeToo (I ja takođe). Pokretu su se pridružili milioni žena nakon priznanja brojnih poznatih glumica da su na počecima karijere bile seksualne žrtve reditelja, kolega ili producenata.

Najčitanije