Inovacije

YouTube uvodi inovacije: Lakše korišćenje na TV uređajima

YouTube je odlučio da ljudima dodatno olakša kontrolu nad aplikacijom, bez obzira na to koji uređaj koriste. Novine su uvedene u aplikaciji za mobilne telefone, a sada korisnici mogu da glasom pretražuju ono što ih zanima na YouTubeu čak i kada se slika prebacuje sa mobilnog telefona na TV.

Azija postala centar inovacija

Dvije trećine godišnjih svjetskih patenata dolazi iz Azije, a od toga polovina iz Kine, objavila je Svjetska organizacija za zaštitu intelektualnog vlasništva.

Predloženo formiranje naučnoistraživačkog centra: Inovacije mogu oživjeti privredu

BANJALUKA - Privrednicima u Republici Srpskoj neophodna su inovativna rješenja kako bi unaprijedili svoju proizvodnju i mogli da prate konkurenciju na globalnom nivou, ali samostalno malo toga mogu da urade.

Za podršku inovatorstvu i projekte razvoja tehnologija 185.000 KM

BANJALUKA - Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske raspisalo je danas konkurse za finansijsku podršku inovatorstvu u Srpskoj i za finansijsku podršku projekata razvoja tehnologija, vrijednih ukupno 185.000 KM.

Uručene medalje za najbolje inovacije

BANJALUKA - Članovi Saveza inovatora RS uručili su danas u Banjaluci medalje za najbolje inovacije povodom 10. jula, kada se obilježavaju 162 godine od rođenja srpskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle.

Najčitanije