Insekti

Tri efektna načina da se riješite smrdibuba

Kako su uminule vrele ljetnje temperature, tako su smrdibube, najomraženiji insekti na našim prostorima, krenule u novu sezonsku invaziju na kuće i stanove.

Kako životinje vide u mraku

Dok smo mi gotovo bespomoćni i skoro slijepi u mraku, životinje su baš tad najaktivnije i uspješno love plijen. Kako je to moguće?

Osu šiškaricu suzbili uvoznim insektom

BIHAĆ - Zahvaljujući efikasnim mjerama zaštite koje se poduzimaju posljednjih nekoliko godina u značajnoj mjeri suzbijeno je širenje ose šiškarice, invazivnog insekta koji napada kestenove šume na području Unsko-sanskog kantona, nakon čega je započeo njihov oporavak.

Novootkrivene vrste insekata dobile imena po "Marvelovim" junacima

Iz australijske Nacionalne agencije za nauku (CSIRO) saopštili su protekle sedmice da su prošle godine dali imena za 165 novih vrsta insekata, biljaka, ptica i riba, a brojni među njima nazvani su po likovima iz "Marvelovih" stripova, pa tako odnedavno postoje Tor, Loki ili Crna Udovica.

Naučnici tvrde da ne treba ubijati paukove, evo zašto

Možda će vas biti teško uvjeriti, ali entmolozi poručuju da ne ubijate paukove u svom domu, piše Educate Inspire Change.

Domovi zdravlja puni zbog ujeda stršljenova

BANJALUKA, BIJELJINA - U domovima zdravlja u RS u posljednjih mjesec dana povećan je broj pacijenata koji se javljaju zbog ujeda insekata, pogotovo stršljenova.

Ujedi insekata napunili ambulante

BIJELJINA, GRADIŠKA - U ovo doba godine ljudi su izuzetno izloženi riziku od ujeda insekata, a posebno krpelja i komaraca, što pokazuje povećan broj pacijenata u domovima zdravlja u RS, te je potrebno pravovremeno reagovati.

Najezda insekata na Manjači: Džinovski skakavci pustoše bašte i livade

BANJALUKA - Džinovski skakavci zadali su ogromne brige mještanima banjalučke mjesne zajednice Stričići, jer im uništavaju i bašte i livade.

Uz pomoć mente otjerajte insekte iz vašeg doma

Niko ne voli kada se na zidovima i u ćoškovima plafona pojavljuje paučina. Naravno, čista i sređena kuća nije tako privlačna za insekte kao neuredna, ali čak, i kod čestog čišćenja - pojava insekata je uobičajena stvar.

Najčitanije