Inspekcija

"Bez nepravilnosti u primjeni Uredbe o određivanju marže"

BANJALUKA - Republička tržišna inspekcija nije utvrdila nepravilnosti u dosadašnjim kontrolama benzinskih stanica u vezi sa primjenom Uredbe o određivanju marže koja se primjenjuje prilikom formiranja cijena naftnih derivata.

Inspektori RS zatvorili pet objekata, izrečene kazne od 33.000 KM

BANJALUKA - Republički inspektori izrekli su u Srpskoj kazne u iznosu od 33.000 KM, a pet objekata zatvorili zbog nepoštovanja mjera u borbi protiv virusa korona koje je propisao Republički štab za vanredne situacije.

U 40 odsto kontrola nepravilnosti - životi radnika na kocki

BANJALUKA - Odnos poslodavaca prema životima i zdravlju njihovih radnika ilustruje podatak da su utvrđene nepravilnosti u 40 odsto kontrola, koje je u RS u proteklih devet mjeseci izvršila republička inspekcija u oblasti zaštite na radu.

Karleuša pjevala na splavu, upala inspekcija, niko nije poštovao mjere

Inspekcija Ministarstva zdravlja Srbije upala je sinoć sa policijom na jedan beogradski splav, na kojem je pjevala Jelena Karleuša, a kako nisu poštovane protivepidemijske mjere, protiv vlasnika je podnijet zahtjev sudiji za prekršaje.

Duže radno vrijeme fitosanitarne inspekcije na granici BiH i Hrvatske

Republika Hrvatska udovoljila je zahtjevu BiH za produženje radnog vremena fitosanitarne inspekcije i uvela je radnu subotu u periodu intenzivnog izvoza voća i povrća iz BiH u EU.

Banjalučki vozači i pekari kažnjeni zbog nenošenja maski

BANJALUKA - Gradska inspekcija je u vrijeme pandemije virusa korona sankcionisala dva vozača gradskog prevoza, jednog zaposlenika u pekari, te izdala dva prekršajna naloga ustanovi za smještaj starijih lica zbog nepoštovanja propisanih mjera zaštite od kovida-19, rekli su za "Nezavisne" u Odjeljenju za inspekcijske poslove.

Kažnjeno 15 poslovnih subjekata zbog nepoštivanja epidemioloških mjera

BANJALUKA - Republučka uprava za inspekcijske poslove je tokom proteklog vikenda na područje Srpske kod 15 poslovnih subjekata utvrdila nepravilnosti kontrole poštivanja mjera zaštite od epidemije virusa korona.

Inspekcija kaznila kafiće sa 37.500 KM zbog nepoštovanja mjera

BANJALUKA – Republička uprava za inspekcijske poslove je tokom kontrola proteklog vikenda u 31 slučaju utvrdila nepravilnosti koje su se odnosile na različite mjere koje su na snazi zbog epidemije virusa korona, a subjektima kontrole izrečene su kazne u vrijednosti od 37.500 KM.

Inspekcija u bolnici u kojoj se porodila Bobana Momčilović Veličković

Ministarstvo zdravlja uputiće inspekciju u Zdravstveni centar Zaječar gdje se porodila srpska zlatna olimpijka u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković, a koja je juče preminula u 31. godini života u Kliničkom centru Srbije.

Otkrivena 64 neprijavljena radnika, 16 objekata bez odobrenja za rad

Poreska uprava Federacije BiH juče je izvršila 221 inspekcijsku kontrolu kojom su bili obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, djelatnost priređivanja igara na sreću, pekarsku, trgovinsku, ugostiteljsku i druge uslužne djelatnosti.

Najčitanije