Inspekcija

Inspekcija upala u restoran Parlamenta BiH

SARAJEVO - Novinarima je zabranjeno da uđu u restoran Parlamentarne skupštine BiH, a prema nezvaničnim informacija inspekcijski organi su danas upali u ovaj restoran, javlja novinarka "Nezavisnih novina".

Inspekcija u Srpskoj kontrolisala cijene goriva i drugih proizvoda

BANJALUKA - Uredba o određivanju marže koja se primjenjuje prilikom formiranja cijena naftnih derivata stupila je na snagu 14. aprila, te je republička tržišna inspekcija u toku prvog dana primjene izvršila šest kontrola u kojima nisu utvrđene nepravilnosti.

Dva trgovca u RS kažnjena zbog cijena, apoteka zbog računa

BANJALUKA - Republička tržišna inspekcija izvršila je 32 kontrole tokom vikenda i u dva slučaja trgovcima su izrečene kazne, i to u iznosu od po 15.000 KM jer isti nisu uskladili cijene proizvoda sa Uredbom, dok je u jednom slučaju apoteka kažnjena zbog neizdavanja fiskalnog računa kaznom od 1.100 KM.

Rekordni rezultati inspekcije u Unsko-sanskom kantonu

BIHAĆ - Za Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove USK protekla kalendarska godina bila je rekordna po broju obavljenih inspekcijskih nadzora, kojih je bilo više od 15.000, ali i po broju prijava građana, saopštili su iz ove institucije.

U Banjaluci pojačana kontrola poljoprivrednih proizvoda

​BANJALUKA - Gradski inspektori počeće krajem februara na području Banjaluke pojačane kontrole i uzorkovanje voća i povrća kod poljoprivrednih proizvođača, najavio je načelnik gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman.

Ugostitelji i trgovci najčešći radnici na crno

BANJALUKA - Najviše radnika na crno tokom prošle godine bilo je u oblastima ugostiteljstva, trgovine, eksploatacije i prerade drveta, te uslužnim djelatnostima, a u odnosu na prethodne godine uočeno je smanjenje rada na crno u građevinarstvu, što se može povezati sa nedostatkom stručne snage u ovoj djelatnosti.

Formiran predmet o okolnostima studiranja Osmana Mehmedagića

SARAJEVO - Sarajevska Kantonalna uprava za inspekcijske poslove formirala je predmet i pokrenula inspekcijski postupak u vezi sa utvrđivanjem zakonitosti upisa i studiranja Osmana Mehmedagića na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, potvrđeno je iz ove uprave.

Inspekcija zapečatila privatne škole

CAZIN - Pripadnici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove USK zapečatili su objekat u kojem su smješteni Visoka međunarodna škola Cazin i Centar za obrazovanje odraslih "Vita plus".

Dva prekršajna naloga za svadbene salone u Banjaluci

BANJALUKA - U inspekcijskoj kontroli svadbenih salona ili salona za posebne prilike, koja je počela 16. septembra u Banjaluci, do sada su izdata dva prekršajna naloga za utvrđivanje nepravilnosti, rekli su za "Nezavisne" u Tržišnoj inspekciji.

"Inspekcijskim nadzorom utvrđen niz nepravilnosti u MIP-u BiH"

SARAJEVO - Upravni inspektorat Ministarstva pravde u Savjetu ministara u tehničkom mandatu nakon inspekcijskih nadzora u Ministarstvu inostranih poslova (MIP), utvrdio je niz nepravilnosti u personalnim dosijeima pojedinih službenika i naložio MIP-u da ih otkloni, saznaje Srna.

Najčitanije