Inspekcija

Šverceri i dalje vladaju ulicama, nužne drastične mjere

BANJALUKA, SARAJEVO - Činjenica je da je visok nivo poreskog opterećenja zbog akciza doveo do drastičnog pada legalnog tržišta cigareta i porasta ilegalnog, zbog velike razlike u cijeni između ova dva tržišta. Pokretači kriminalnih aktivnosti u vezi sa ilegalnim tržištem u BiH su visoka cijena cigareta u legalnoj prodaji, slaba kupovna moć i opšti ekonomski standard građana te potencijalno velika zarada od kriminalnih aktivnosti.

Ni jak udarac inspekcija nije ugrozio crno tržište cigareta

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako su institucije zadužene za kontrolu sprovođenja zakona ove godine u odnosu na prošlu ostvarile višestruko veće zapljene cigareta i duvana, a što je donekle zaustavilo pad legalnog tržišta, procjenjuje se da smo i dalje evropski lideri kada je u pitanju crno tržište ovim proizvodima.

"Bez nepravilnosti u primjeni Uredbe o određivanju marže"

BANJALUKA - Republička tržišna inspekcija nije utvrdila nepravilnosti u dosadašnjim kontrolama benzinskih stanica u vezi sa primjenom Uredbe o određivanju marže koja se primjenjuje prilikom formiranja cijena naftnih derivata.

Inspektori RS zatvorili pet objekata, izrečene kazne od 33.000 KM

BANJALUKA - Republički inspektori izrekli su u Srpskoj kazne u iznosu od 33.000 KM, a pet objekata zatvorili zbog nepoštovanja mjera u borbi protiv virusa korona koje je propisao Republički štab za vanredne situacije.

U 40 odsto kontrola nepravilnosti - životi radnika na kocki

BANJALUKA - Odnos poslodavaca prema životima i zdravlju njihovih radnika ilustruje podatak da su utvrđene nepravilnosti u 40 odsto kontrola, koje je u RS u proteklih devet mjeseci izvršila republička inspekcija u oblasti zaštite na radu.

Karleuša pjevala na splavu, upala inspekcija, niko nije poštovao mjere

Inspekcija Ministarstva zdravlja Srbije upala je sinoć sa policijom na jedan beogradski splav, na kojem je pjevala Jelena Karleuša, a kako nisu poštovane protivepidemijske mjere, protiv vlasnika je podnijet zahtjev sudiji za prekršaje.

Duže radno vrijeme fitosanitarne inspekcije na granici BiH i Hrvatske

Republika Hrvatska udovoljila je zahtjevu BiH za produženje radnog vremena fitosanitarne inspekcije i uvela je radnu subotu u periodu intenzivnog izvoza voća i povrća iz BiH u EU.

Banjalučki vozači i pekari kažnjeni zbog nenošenja maski

BANJALUKA - Gradska inspekcija je u vrijeme pandemije virusa korona sankcionisala dva vozača gradskog prevoza, jednog zaposlenika u pekari, te izdala dva prekršajna naloga ustanovi za smještaj starijih lica zbog nepoštovanja propisanih mjera zaštite od kovida-19, rekli su za "Nezavisne" u Odjeljenju za inspekcijske poslove.

Kažnjeno 15 poslovnih subjekata zbog nepoštivanja epidemioloških mjera

BANJALUKA - Republučka uprava za inspekcijske poslove je tokom proteklog vikenda na područje Srpske kod 15 poslovnih subjekata utvrdila nepravilnosti kontrole poštivanja mjera zaštite od epidemije virusa korona.

Inspekcija kaznila kafiće sa 37.500 KM zbog nepoštovanja mjera

BANJALUKA – Republička uprava za inspekcijske poslove je tokom kontrola proteklog vikenda u 31 slučaju utvrdila nepravilnosti koje su se odnosile na različite mjere koje su na snazi zbog epidemije virusa korona, a subjektima kontrole izrečene su kazne u vrijednosti od 37.500 KM.

Najčitanije