Inspektorat

U protekla tri dana smanjen broj putnika koji ulazi u BiH

BANJALUKA - U protekla tri dana značajno se smanjio broj putnika koji ulazi u Bosnu i Hercegovinu, pokazuju podaci o broju izdatih rješenja putnicima o stavljanju u izolaciju, karantin i pod zdravstveni nadzor prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu preko graničnih prelaza na području Republike Srpske.

Na graničnim prelazima u RS izdato 11.847 rješenja o izolaciji

BANJALUKA - Inspektori Republičke uprave za inspekcijske poslove u protekloj sedmici izdali su 11.847 rješenja o izolaciji licima koja su ušla u BiH preko graničnih prelaza na području Republike Srpske, a najveći broj putnika ušao je preko prelaza Gradiška, Brod, Rača, Karakaj, Donja Gradina, Vardište, Klobuk i Šepak.

Inspektorat RS: Za 24 sata izdato više od 2.000 rješenja za izolaciju

BANJALUKA - Inspektori Inspektorata Republike Srpske izdali su prvog dana dvadesetčetvoročasovnog nadzora na graničnim prelazima, licima koja su doputovala u BiH 2.100 rješenja o stavljanju u izolaciju u trajanju od 14 dana, rečeno je Srni u Inspektoratu Srpske.

Ugostitelji i trgovci najčešći radnici na crno

BANJALUKA - Najviše radnika na crno tokom prošle godine bilo je u oblastima ugostiteljstva, trgovine, eksploatacije i prerade drveta, te uslužnim djelatnostima, a u odnosu na prethodne godine uočeno je smanjenje rada na crno u građevinarstvu, što se može povezati sa nedostatkom stručne snage u ovoj djelatnosti.

Škrebić: Insistiraću da nema povlaštenih tokom kontrola

BANJALUKA - Insistiraću na tome da u Republici Srpskoj tokom kontrola nema povlaštenih privrednih subjekata, poručio je Dragutin Škrebić, novoimenovani vršilac dužnosti direktora Inspektorata RS.

Smijenjena Danijela Batar

BANJALUKA - Danijela Batar, v.d. direktora Inspektorata Republike Srpske, smijenjena je na današnjoj sjednici Vlade Republike Srpske, saznaju "Nezavisne".

Inspekcija u RS kontrolisala radnike: Od 100 tri radila na crno

BANJALUKA - Pod lupom republičkih inspektora rada u proteklih devet mjeseci bilo je 9.777 radnika, od čega njih 287, ili gotovo tri odsto, nije imalo zaključen ugovor o radu i nisu bili prijavljeni na obavezne vidove osiguranja.

Višković: U toku postupak izbora članova konkursne komisije

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da je u toku postupak za imenovanje članova konkursne komisije za izbor direktora Inspektorata Republike Srpske.

Tužilaštvo zatražilo informacije od Inspektorata u vezi sa uljem u "Incelu"

BANJALUKA - Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je od Inspektorata Republike Srpske informaciju o izlivanju ulja u krugu banjalučke Poslovne zone "Incel" i da dostavi izvještaj ukoliko postoje osnovi sumnje protiv određenih pravnih ili fizičkih lica da su počinila krivična djela protiv životne sredine.

Uništena tri fena i 18 svjetiljki

BANJALUKA - Sa tržišta Republike Srpske povučena su i uništena tri električna fena za kosu i 18 svjetiljki zbog rizika od strujnog udara, požara ili neadekvatne zaštitne funkcije.

Najčitanije