Inspektorat RS

Potrošači imaju pravo znati sve o mesu koje kupuju

Republička veterinarska inspekcija je prošle godine u oblasti proizvodnje i prometa sirovina i hrane životinjskog porijekla imala 456 kontrola, a u 113 slučajeva utvrđene su različite vrste propusta, koji su se najčešće, uz ostalo, odnosili na nepotpune deklaracije.

Kazne za preduzetnike u Banjaluci zbog nepoštovanja mjera

​BANJALUKA - Inspektori Inspektorata Republike Srpske izvršili su u toku jučerašnjeg dana 177 kontrole poslovnih subjekata u Republici Srpskoj, u dijelu pridržavanja zaštitnih mjera korišćenja i obezbjeđivanja lične zaštitne opreme, poštivanja fizičke distance i provođenja mjera dezinfekcije, a u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Inspektorat RS izrekao 13.000 KM kazne za sedam poslodavaca

​BANJALUKA - Inspektori Inspektorata RS izvršili su u utorak 173 kontrole poslovnih subjekata, u dijelu pridržavanja zaštitnih mjera korištenja i obezbjeđivanja lične zaštitne opreme, poštivanja fizičke distance i provođenja mjera dezinfekcije, te je u sedam slučajeva na području Banjaluke konstatovano da nisu obezbijeđene sve propisane mjere, zbog čega su izrečene kazne u vrijednosti od 13.000 KM.

Izrečeno 30.000 KM kazni u RS zbog nepridržavanja propisanih marži

BANJALUKA - Republička tržišna inspekcija izvršila je u proteklih devet dana 77 kontrola u prodajnim objektima širom Republike Srpske u vezi sa ograničavanjem marži prilikom formiranja cijena robe, te su u dva slučaja izrečene kazne u iznosu od 30.000 KM onima koji se toga nisu pridržavali, saopšteno je iz Inspektorata.

U protekla tri dana smanjen broj putnika koji ulazi u BiH

BANJALUKA - U protekla tri dana značajno se smanjio broj putnika koji ulazi u Bosnu i Hercegovinu, pokazuju podaci o broju izdatih rješenja putnicima o stavljanju u izolaciju, karantin i pod zdravstveni nadzor prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu preko graničnih prelaza na području Republike Srpske.

Na graničnim prelazima u RS izdato 11.847 rješenja o izolaciji

BANJALUKA - Inspektori Republičke uprave za inspekcijske poslove u protekloj sedmici izdali su 11.847 rješenja o izolaciji licima koja su ušla u BiH preko graničnih prelaza na području Republike Srpske, a najveći broj putnika ušao je preko prelaza Gradiška, Brod, Rača, Karakaj, Donja Gradina, Vardište, Klobuk i Šepak.

Škrebić: Insistiraću da nema povlaštenih tokom kontrola

BANJALUKA - Insistiraću na tome da u Republici Srpskoj tokom kontrola nema povlaštenih privrednih subjekata, poručio je Dragutin Škrebić, novoimenovani vršilac dužnosti direktora Inspektorata RS.

Smijenjena Danijela Batar

BANJALUKA - Danijela Batar, v.d. direktora Inspektorata Republike Srpske, smijenjena je na današnjoj sjednici Vlade Republike Srpske, saznaju "Nezavisne".

Višković: U toku postupak izbora članova konkursne komisije

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da je u toku postupak za imenovanje članova konkursne komisije za izbor direktora Inspektorata Republike Srpske.

Tužilaštvo zatražilo informacije od Inspektorata u vezi sa uljem u "Incelu"

BANJALUKA - Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je od Inspektorata Republike Srpske informaciju o izlivanju ulja u krugu banjalučke Poslovne zone "Incel" i da dostavi izvještaj ukoliko postoje osnovi sumnje protiv određenih pravnih ili fizičkih lica da su počinila krivična djela protiv životne sredine.

Najčitanije