Inspektorat RS

Prihvaćena Škrebićeva ostavka, nije imenovan nasljednik

BANJALUKA - Vlada Srpske na današnjoj sjednici nije imenovala novog vršioca dužnosti direktora Inspektorata Srpske, nakon što je Dragutin Škrebić juče podnio ostavku na tu funkciju, potvrđeno je za "Nezavisne novine".

Inspektori u RS tokom vikenda izrekli 10.200 KM kazni zbog nepoštivanja mjera

BANJALUKA - U toku proteklog vikenda inspektori Inspektorata RS su zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama privrednim subjektima izrekli kazne u iznosu od 10.200 KM.

Inspektorat RS odgovorio Đajiću: Inspektorima smjene trajale i po 18 sati

BANJALUKA - Inspektori su u okviru dvadesetčetvoročasovnog nadzora putnika na 19 graničnih prelaza u RS izdali preko 74.600 rješenja o upućivanju lica u izolaciju u kućnoj sredini i karantinu, a u pojedinim regijama inspektori su radili u smjenama i od 18 sati.

Potrošači imaju pravo znati sve o mesu koje kupuju

Republička veterinarska inspekcija je prošle godine u oblasti proizvodnje i prometa sirovina i hrane životinjskog porijekla imala 456 kontrola, a u 113 slučajeva utvrđene su različite vrste propusta, koji su se najčešće, uz ostalo, odnosili na nepotpune deklaracije.

Kazne za preduzetnike u Banjaluci zbog nepoštovanja mjera

​BANJALUKA - Inspektori Inspektorata Republike Srpske izvršili su u toku jučerašnjeg dana 177 kontrole poslovnih subjekata u Republici Srpskoj, u dijelu pridržavanja zaštitnih mjera korišćenja i obezbjeđivanja lične zaštitne opreme, poštivanja fizičke distance i provođenja mjera dezinfekcije, a u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Inspektorat RS izrekao 13.000 KM kazne za sedam poslodavaca

​BANJALUKA - Inspektori Inspektorata RS izvršili su u utorak 173 kontrole poslovnih subjekata, u dijelu pridržavanja zaštitnih mjera korištenja i obezbjeđivanja lične zaštitne opreme, poštivanja fizičke distance i provođenja mjera dezinfekcije, te je u sedam slučajeva na području Banjaluke konstatovano da nisu obezbijeđene sve propisane mjere, zbog čega su izrečene kazne u vrijednosti od 13.000 KM.

Izrečeno 30.000 KM kazni u RS zbog nepridržavanja propisanih marži

BANJALUKA - Republička tržišna inspekcija izvršila je u proteklih devet dana 77 kontrola u prodajnim objektima širom Republike Srpske u vezi sa ograničavanjem marži prilikom formiranja cijena robe, te su u dva slučaja izrečene kazne u iznosu od 30.000 KM onima koji se toga nisu pridržavali, saopšteno je iz Inspektorata.

U protekla tri dana smanjen broj putnika koji ulazi u BiH

BANJALUKA - U protekla tri dana značajno se smanjio broj putnika koji ulazi u Bosnu i Hercegovinu, pokazuju podaci o broju izdatih rješenja putnicima o stavljanju u izolaciju, karantin i pod zdravstveni nadzor prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu preko graničnih prelaza na području Republike Srpske.

Na graničnim prelazima u RS izdato 11.847 rješenja o izolaciji

BANJALUKA - Inspektori Republičke uprave za inspekcijske poslove u protekloj sedmici izdali su 11.847 rješenja o izolaciji licima koja su ušla u BiH preko graničnih prelaza na području Republike Srpske, a najveći broj putnika ušao je preko prelaza Gradiška, Brod, Rača, Karakaj, Donja Gradina, Vardište, Klobuk i Šepak.

Škrebić: Insistiraću da nema povlaštenih tokom kontrola

BANJALUKA - Insistiraću na tome da u Republici Srpskoj tokom kontrola nema povlaštenih privrednih subjekata, poručio je Dragutin Škrebić, novoimenovani vršilac dužnosti direktora Inspektorata RS.

Najčitanije