Inspektorat RS

Škrebić: Insistiraću da nema povlaštenih tokom kontrola

BANJALUKA - Insistiraću na tome da u Republici Srpskoj tokom kontrola nema povlaštenih privrednih subjekata, poručio je Dragutin Škrebić, novoimenovani vršilac dužnosti direktora Inspektorata RS.

Smijenjena Danijela Batar

BANJALUKA - Danijela Batar, v.d. direktora Inspektorata Republike Srpske, smijenjena je na današnjoj sjednici Vlade Republike Srpske, saznaju "Nezavisne".

Višković: U toku postupak izbora članova konkursne komisije

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da je u toku postupak za imenovanje članova konkursne komisije za izbor direktora Inspektorata Republike Srpske.

Tužilaštvo zatražilo informacije od Inspektorata u vezi sa uljem u "Incelu"

BANJALUKA - Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je od Inspektorata Republike Srpske informaciju o izlivanju ulja u krugu banjalučke Poslovne zone "Incel" i da dostavi izvještaj ukoliko postoje osnovi sumnje protiv određenih pravnih ili fizičkih lica da su počinila krivična djela protiv životne sredine.

Uništena tri fena i 18 svjetiljki

BANJALUKA - Sa tržišta Republike Srpske povučena su i uništena tri električna fena za kosu i 18 svjetiljki zbog rizika od strujnog udara, požara ili neadekvatne zaštitne funkcije.

Zbog fiktivnih tehničkih pregleda katanac na 15 stanica

BANJALUKA - Zbog fiktivnog tehničkog pregleda, bez prisustva i testiranja vozila, zbog deklarisanja neispravnog vozila ispravnim te zbog neprisustvovanja stručnih lica kontroli, u toku 2018. godine izrečena je privremena zabrana rada za 15 stanica tehničkog pregleda u RS, potvrdili su u Inspektoratu RS.

Namješten konkurs u Inspektoratu Srpske

BANJALUKA - Afera konkurs trese Inspektorat Srpske. Danijela Batar, koja je tek nedavno imenovana za v.d direktora, odlučila je, čini se, da ostane u fotelji po svaku cijenu, pa je sebi, spekuliše se, namjestila konkurs za tu poziciju.

Potpisan protokol o razmjeni podataka između inspektorata FBiH i RS

SARAJEVO - Federalna uprava za inspekcijske poslove Sarajevo i Republička uprava za inspekcijske poslove – Inspektorat Republike Srpske zaključili su Protokol o saradnji u vezi korištenja i razmjene podataka, a radi osiguranja efikasnijeg rada i saradnje inspekcijskih tijela.

Inspektori RS i Srbije zajedno na terenu

BANJALUKA - U cilju suzbijanja nelegalnog međunarodnog prevoza putnika Inspektorat Republike Srpske uspostavio je saradnju sa inspekcijskim službama ministarstva građevinarstva saobraćaja i infrastrukture RS, koja se ogleda u zajednički koordinisanim inspekcijskim kontrolama inspekcija RS i Republike Srbije.

Sudske presude motiv poslodavcima da krše zakon

BANJALUKA - Sudovi masovno oslobađaju poslodavce kojima inspektori napišu prekršajne naloge i odrede visinu kazne zbog rada na crno, tvrde iz Inspektorata RS, navodeći to kao jedan od većih problema sa kojima se susreću.

Najčitanije