Inspektori

Rešić: Neprijavljivanje radnika krivično djelo

BANJALUKA - Svaki inspektor koji zatekne radnika u radu na crno biće obavezan da o tome obavijesti nadležno Tužilaštvo, istakla je Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave RS, obrazlažući Nacrt zakona o inspekcijama RS, te dodala da se ovim aktom neprijavljivanje radnika tretira kao krivično djelo.

Suđenje Raduloviću i Stijaku: Završne riječi u septembru

BANJALUKA - Suđenje bivšim policijskim inspektorima Srđanu Raduloviću (34) i Ognjenu Stijaku (34), optuženima za šverc narkotika, obilježila je danas burna rasprava u sudnici i to u vezi sa zakazivanjem termina iznošenja završnih riječi, budući da su rokovi probijeni.

Krio se u buretu od inspektora

SARAJEVO - Inspektori se na terenu susreću s raznim situacijama, prijeti im se, onemogućava rad, ali nisu rijetke ni komične situacije. Tako su prošle sedmice neprijavljenog radnika našli u buretu, gdje se pokušao sakriti.

Inspektori "snimili" nelegalne fotografe

BIHAĆ - Uprava za inspekcijske poslove USK obavila je u proteklom periodu, za vrijeme praznika, inspekciju 20 događaja i tom prilikom je evidentirano 12 fotografa koji su radili na crno, bez potrebnih odobrenja i dozvola.

Suđenje bivšim banjalučkim inspektorima: Optuženi dokazima ubio stršljena

BANALUKA - Na suđenju bivšim policijskim inspektorima Srđanu Raduloviću (34) i Ognjenu Stijaku (34) u Okružnom sudu u Banjaluci danas se pojavio stršljen, koji je puna dva sata pokušavao da pronađe izlaz iz sudnice, nakon čega je načinio pogrešan potez sletjevši do klupe Stijaka, koji ga je usmrtio dokaznim materijalima.

Inspektori provjeravaju sumnjiva zapošljavanja u Ministarstvu bezbjednosti BiH

Inspektori Upravnog inspektorata Ministarstva pravde BiH obavili su inspekcijski nadzor u Ministarstvu bezbjednosti BiH nakon zaprimljenih anonimnih prijava koje se odnose na nepravilnosti u vezi sa zapošljavanjem u ovoj instituciji, potvrđeno je Srni u Ministarstvu pravde.

Lažni poreski inspektori "vrebaju" u Srpskoj

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske poziva na oprez zbog lica koja se na terenu lažno predstavljaju kao poreski inspektori i traže od obveznika na uvid poslovnu dokumentaciju s ciljem sticanja materijalne koristi.

Evropski inspektori kontrolišu industriju govedine

BRISEL - Evropska komisija saopštila je danas da će poslati tim inspektora u Poljsku, velikog izvoznika govedine, nakon što je na televiziji prikazano da je jedna poljska kompanija prodavala meso bolesnih krava za ljudsku ishranu.

40% prikrivenih inspektora nije dobilo račun

BANJALUKA - Inspektori Poreske uprave RS prošle godine u oko 40 odsto slučajeva nisu dobili fiskalni račun dok su, radi kontrola, ulazili u radnje kao kupci.

Inspektorima šest i po godina robije

ZENICA - Opštinski sud u Zenici nepravosnažno je osudio Ševala Delića (58) i Valentinu Iličić (41) na ukupno šest i po godina, jer su, kako je navedeno u presudi, radeći kao inspektori zloupotrijebili položaj ili ovlašćenje.

Najčitanije