Instagram

Deset godina od osnivanja Instagrama

Prošlo je deset godina od osnivanja Instagrama, koji je postao jedna od najpopularnijih društvenih mreža u svijetu.

Klikom na Instagramu do praktičnih i naučnih savjeta o ljepoti

Razvoj i popularnost društvenih mreža i blogova nije promijenila samo način komunikacije, već i ponašanje potrošača i njihov odabir modnih proizvoda. Blogovi su postali novi medij preko kojega se šire informacije, okupljaju istomišljenici i pokreće novi pogled na svijet mode.

Facebook i Instagram korak bliže spajanju, testira se nova opcija

Korisnici društvene mreže Instagram već neko vrijeme mogu da dijele svoje storije i na svom Facebook nalogu. Sada je učinjen još jedan korak ka spajanju ove dvije platforme.

Facebook tuži osobu koja je prodavala lažne Instagram lajkove

Facebook se još jednom našao na sudu, ovog puta u ulozi tužioca. Naime, kompanija je podnijela tužbu protiv vlasnika servisa Nakrutka, koja koristi botove i automatizaciju za prodaju lažnih like-ova, komentara i follow-era na Instagram-u.

Instagram spaja čet sa Facebook Messenger aplikacijom

Čini se da Facebook radi na svom planu objedinjavanja sistema četova preko svojih aplikacija, ali izgleda sporo. Korisnici su počeli da primaju obavkeštenja putem Instagramovih Android i iOS aplikacija da će uskoro moći da razgovaraju sa prijateljima koji koriste Facebook, odnosno Messenger. Ikona papirnog aviona za DM zamijenjena je sa Messenger logotipom.

Instagram počeo spajati chat s Facebook Messengerom

Čini se da Facebook radi na svom planu ujedinjenja dopisivanja na svojim platformama, ali to čini polako.

Instagram će tražiti verifikaciju identiteta zbog sumnjivog ponašanja

Instagram je objavio da će od vlasnika naloga zahtijevati da verifikuju svoj identitet ukoliko se ispostavi da nalog pokazuje znake ponašanja koje nije autentično ili pokušava da prevari pratioce.

Instagram nije uklanjao obrisane fotografije sa svojih servera

Nezavisni istraživač bezbjednosti aplikacija, Saugat Pokharel, nagrađen je sa 6.000 dolara za otkrivanje baga u Instagramu zbog kojeg se obrisane fotografije i privatne poruke nisu zaista brisale sa servera. To je otkrio tako što je download-ovao svoje podatke sa ove društvene mreže, a među njima su se nalazile i fotografije i privatne poruke koje je davno prije toga obrisao sa svog profila.

Muzej u Briselu prilagođen za objavljivanje sadržaja na Instagramu

Društvene mreže postale su neodvojivi dio svakodnevice koje na dnevnoj bazi koriste stotine miliona ljudi. Upravo tako aktivno korištenje društvenih mreža, među kojima je i Instagram, potiču organizacije i muzeje širom svijeta na kreativnost.

Princ Hari imao tajni Instagram profil kako bi "pratio" Megan Markl

Princ Hari (35) odlučio je da otvori nalog na društvenoj mreži Instagram, i to malo pošto je počeo da se zabavlja sa Megan Markl. Mlađi sin princa Čarlsa i Dajane, koji se u maju 2018. vjenčao sa tri godine starijom Megan, otvorio je tajni Instagram nalog da bi mogao da prati tadašnju novu djevojku, navodi se u knjizi "Finding Freedom".

Najčitanije