Instagram

Ukrali su vam profil na Instagramu? Ovo bi vam moglo pomoći...

Instagram je uveo posebnu sigurnosnu mjeru kojom žrtve mogu vratiti svoj profil uprkos hakerskim napadima, a pridružena joj je još jedna jako korisna stavka.

Instagram testira lakše načine za vraćanje hakovanih naloga

​Instagram bi svojim korisnicima uskoro mogao da ponudi više sigurnosti, posebno u slučajevima kada izgube kontrolu nad svojim nalozima. Naime, radi se o novim procesima unutar aplikacije koji bi trebalo da postanu jednostavniji načini za vraćanje kontrole nad hakovanim nalozima.

Facebook ne da svoje aplikacije novim korisnicima Huawei telefona

VAŠINGTON - Facebook je objavio da više ne dozvoljava da se njegove aplikacije unaprijed instaliraju u "pametne telefone" koje proizvodi kineski gigant Huawei.

Reklame kao propast Instagram platforme

Teško da bi iko pomislio da je nekoj društvenoj platformi potrebno više reklama i influensera, ali je Instagram uprkos tome najavio novu alatku koja bi trebalo da omogući da upravo ovakvi sadržaji preplave iskustvo korisnika.

Društvena mreža TikTok prestigla Facebook i Instagram

​Kineska aplikacija TikTok, koja omogućuje snimanje kratkih video klipova, prestigla je Facebook i Instagram i postala treća aplikacija po broju preuzimanja u svijetu.

Facebook pada, Instagram raste

Jedna od prošlogodišnjih rezolucija Marka Zakerberga – koja se izgubila među brojnim skandalima s privatnosti i bezbjednosnim propustima u njegovoj društvenoj mreži, odnosila se na povećanje dobrobiti za korisnike Facebooka te je promjenom algoritma želio smanjiti pasivno vrijeme koje se provodi na Facebooku klikanjem na senzacionalističke naslove i gledanjem videozapisa. Tada je naglasio kako bi se to moglo negativno odraziti na posjećenost Facebooka, a usporedno s tim i na smanjenje zarade od oglašavanja.

Instagram gasi svoju Direct aplikaciju

Facebookov Instagram odlučio je i zvanično ugasiti svoju samostalnu Direct aplikaciju.

Nove opcije stižu na Instagram

Instagram je počeo testirati novu opciju koja će korisnicima omogućiti da kroz storyje ispisuju tekstove neke pjesme.

Instagram planira blokiranje haštagova koji služe za širenje dezinformacija

Nakon što je kritikovana za dozvoljavanje haštagova kojima se brže šire lažne vijesti, kompanija Facebook odlučila je da se pozabavi ovom opcijom u okviru Instagrama, te ograniči mogućnosti za zloupotrebu.

Instagram radi na novim pravilima za zabranu naloga

​Manje od nedjelju dana nakon zabrane Alex Jones-a i drugih ekstremista krajnje desnice, Instagram je otkrio da radi na novoj politici za uklanjanje naloga.

Najčitanije