Institucije

U institucijama se prave da ne vide škakljiva novinarska pitanja

​BANJALUKA, SARAJEVO - U BiH se sve masovnije krši Zakon o slobodi pristupa informacijama, pokazuju podaci nadležnih, dok novinari ističu da je najteže dobiti odgovore na škakljiva pitanja, a u situacijama kada institucije nalaze način da pohvale svoj rad, odgovaraju ekspresno.

Institucije BiH nemaju para za struju i gorivo

SARAJEVO - Zbog rasta cijena energenata i činjenice da su na privremenom finansiranju po osnovu budžeta iz 2020. godine, pojedine institucije BiH u problemu su da plate struju i komunalne usluge te nabave lož-ulje i naftu.

Ugašeno grijanje u obje zgrade zajedničkih institucija u Sarajevu

SARAJEVO - Ugašeno je grijanje u obje zgrade zajedničkih institucija u Sarajevu, javljaju "Nezavisnim novinama" radnici ovih zgrada.

Čubrilović: Neefikasne institucije formirane na nivou BiH

BANJALUKA - Lider DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjaluci da devastiranje nadležnosti Republike Srpske traje više od 20 godina, a institucije koje su formirane na nivou BiH nisu pokazale efiksnost koja je očekivana.

Vlast godinama okreće glavu od vapaja prevoznika

BANJALUKA, SARAJEVO - Vlast u BiH godinama ignoriše vapaje prevoznika koji traže da im se smanje nameti na gorivo, a koji im otežavaju ionako teško poslovanje, pokazuje dokumentacija koja je u posjedu "Nezavisnih".

Uprkos naredbi, kriju primanja zaposlenih

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako je Savjet ministara BiH još 2018. godine naložio svim institucijama u BiH da na svojim veb-stranicama objavljuju plate zaposlenih i imenovanih lica, više od 75 odsto institucija to nije uradilo.

"Institucije kulture RS bez podrške Savjeta ministara BiH"

BANJALUKA - Odluku o dodjeli sredstava iz tekućeg granta "Sufinansiranje projekata institucija kulture u Bosni i Hercegovini" za 2020. godinu Arhiv Republike Srpske saznao je privatnim vezama u četvrtak, 24. decembra 2020. godine, naveo je Bojan Stojnić, direktor Arhiva RS.

Zaposleni u institucijama BiH državu koštali 666 miliona KM

SARAJEVO, BANJALUKA - U institucijama Bosne i Hercegovine, zaključno s prošlom godinom, ukupno je bilo zaposleno 22.227 radnika, na čije plate i naknade je potrošeno 666.955.252 KM.

Virus korona ne remeti pauzu u radu institucija BiH

SARAJEVO - Iako je situacija u Bosni i Hercegovini teška, s obzirom na to da pandemija uzrokovana prisustvom virusa korona ne jenjava i da je BiH visoko na listi zemalja koje su rizične i u kojima je stopa smrtnosti od posljedica kovida-19 velika, predstavnici zakonodavne vlasti na nivou institucija BiH ipak će na odmor i to skoro do kraja avgusta, jer nema zakazanih sjednica.

Iz Agencije za javne nabavke putovali na radionicu o trgovini ljudima

BANJALUKA - Neracionalna putovanja zaposlenih u institucijama BiH na račun poreskih obveznika vidljiva su iz godine u godinu i na njih se troše velike svote novca, pa je tako bilo i prošle godine.

Zatražena rigorozna kontrola bolovanja u institucijama

BANJALUKA - Tim za praćenje sprovođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske uputio je danas zahtjev nadležnim za rigoroznu kontrolu bolovanja u institucijama koje sprovode mjere Republičkog štaba za vanredne situacije.

Srezati novac za agencije i institucije bez učinka

SARAJEVO - Političari i analitičari se slažu da treba da dođe do povećanja budžeta institucija BiH za narednu godinu, ali tako da novac bude raspoređen onima kojima je prijeko potreban, a ne pojedinim agencija ili institucijama koje troše novac, a rezultati rada su im mršavi ili skoro ravni nuli.

Zaposlenim u institucijama BiH 300 KM regresa u narednoj godini

Zaposlenim u institucijama BiH u narednoj godini biće isplaćeno 300 KM regresa za godišnji odmor.

BiH u 25 oblasti nije mrdnula s mrtve tačke

BANJALUKA, SARAJEVO - Institucije BiH svake godine usvajaju akcione planove za realizaciju preporuka iz izvještaja Evropske komisije, a najveći dio mjera se samo prepiše iz jednog u drugi izvještaj uz izmjenu datuma roka realizacije.

Najmanje deset lažnih diploma u federalnim institucijama, bilo i otkaza

Provjera diploma zaposlenih u federalnim institucijama do sada je pokazala da je najmanje deset namještenika u proteklom periodu posao dobilo na osnovu lažnih diploma, a otkriveno je i nekoliko takvih službenika.

Najčitanije