Institut za javno zdravstvo

Institut izdao preporuke u slučaju poplava

BANJALUKA - Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske saopšteno je da poplave koje su zadesile pojedine gradove i opštine nose potencijalnu opasnost od značajnog pogoršanja higijensko-epidemioloških prilika i mogućnost pojave i širenja zaraznih bolesti.

U četvrtak vakcinacija buster dozom

BANJALUKA - U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske sutra će biti organizovana vakcinacija trećom, buster, dozom vakcine protiv virusa korona, saopšteno je iz Instituta.

Prijedlog za produženje pritvora Zeljkoviću na 158 strana

BANJALUKA - Miloš Stevanović, advokat dvojice od četvorice osumnjičenih za sporne nabavke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, potvrdio je da 158 stranica sadrži prijedlog za produženje pritvora za Branislava Zeljkovića, smijenjenog direktora Instituta i ostale.

Dodik: Svako ko je počinio krivično djelo treba da odgovara

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da sudovi treba da rade svoj posao u slučaju hapšenja direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića zbog nezakonitih radnji Instituta.

Tojagić: Zaštitna odijela plaćana 22,50 KM, a fakturisana na 50 KM

BANJALUKA - Dragica Tojagić, sekretar Republičkog javnog tužilaštva, potvrdila je da se sumnja da je nabavna cijena zaštitnih odijela, koja je nabavljao Institut za javno zdravstvo RS, 22,50 KM po komadu, a da su Institutu fakturisana na iznos od 50 KM.

Policija pretresa Institut za javno zdravstvo RS

BANJALUKA - U Institutu za javno zdravstvo RS u toku su pretresi u okviru policijske akcije na suzbijanju organizovanog kriminala.

Institut apeluje: Komercijalno testiranje zakazati pet-šest dana ranije

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo Republike Srpske apelovao je da građani komercijalno testiranje na virus korona zakažu najmanje pet do šest dana ranije zbog sve češćih gužvi.

Devet osoba preminulo u Srpskoj, još 108 pozitivno na virus korona

BANJALUKA - Devet osoba pozitivnih na virus korona u Srpskoj preminulo je u posljednja 24 sata, dok je Kovid-19 utvrđen kod još 108.

Zeljković: Dva modela prijavljivanja za vakcinisanje

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo RS dostavio je informacije resornom ministarstvu o potrebi nabavke dodatnih 50.000 ruskih i 80.000 kineskih vakcina, rekao je direktor Instituta Branislav Zeljković i dodao da postoje dva modela prijavljivanja za vakcinisanje, jedan putem call centra a drugi putem interneta.

Šest osoba umrlo u RS, još 165 zaraženih koronom

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je za posljednja 24 sata potvrđeno 165 novih slučajeva virusa korona, a umrlo je šest osoba, podaci su Instituta za javno zdravstvo RS.

Najčitanije