Intel

Apple preuzeo Intel-ov modemski biznis

​Intel je zvanično završio sa prodajom glavnine svog modemskog biznisa kompaniji Apple. Ovaj potez najavljen je u julu, a vrijednost ove prodaje iznosi milijardu dolara.

Intel prestaje proizvoditi Kaby Lake desktop procesore

Pored Kaby Lake-G modela, Intel je objavio da prestaje i sa proizvodnjom Kaby Lake desktop procesora.

Apple dogovorio kupovinu dijela Intelovog posla

Apple je upravo najavio da se složio da kupi većinski dio Intelovog posla koji se tiče smartfon čipova za modeme u transakciji koja se procjenjuje na milijardu dolara.

Intelovi čipovi imaju manu koja dovodi do curenja podataka

Intel se suočava se velikim problemom vezanim za ranjivost u hardveru kompanijinih čipova zbog koje može da dođe do curenja povjerljivih podataka koji su smješteni unutar procesora.

Intel obećava: Baterije laptopa trajaće devet sati

Intel je tokom sajma Consumer Electronics Show u januaru ove godine predstavio projekt Atena. Tada još nije bilo posve jasno o čemu se radi jer su u Intelu bili prilično magloviti u prezentaciji.

Intelovi procesori dostigli brzinu koja je smatrana nemogućom

Intel je najavio novu seriju procesora za vrhunske laptope koji nude znatno veće brzine od prethodnih čipova.

Intel odustaje od 5G tehnologije za telefone

Nakon iznenađujućeg sporazuma između kompanija Apple i Qualcomm, Intel je takođe iznenađujuće objavio da neće ni pokušavati da kreira i proizvodi 5G modeme za telefone.

Intel predstavio 4GHz Pentium Gold G5620 procesor

Intel je predstavio svoj prvi Pentium-bazirani procesor sa radnim taktom od 4.00GHz, pod nazivom Pentium Gold G5620. Čip menja G5600 model u vrhu proizvodne linije iz donjeg segmenta.

Intel objavio prve moderne drajvere za Windows 10

Intel zvanično prelazi na Windows Modern Drivers platformu, sa kompanijinim prvim Universal Windows Driver-ima, koji nude optimizaciju specifično za UWP aplikacije.

Novi Intel Core procesori stižu od prvog oktobra

Deveta generacija Intel Core procesora zadržaće veličinu tranzistora od 14 nanometara, a pojaviće se na tržištu u oktobru. Uz tri modela procesora koji će inicijalno biti predstavljeni, debitovaće i novi čipset - Z390.

Najčitanije