Inteligencija

Vještačka inteligencija sve rasprostranjenija u Njemačkoj

Vještačka inteligencija već dugo je prisutna u svakodnevnom životu u Njemačkoj, a sada igra sve važniju ulogu i na području potrošačke elektronike, pokazuje istraživanje.

Microsoft, IBM i Samsung imaju najviše AI patenata

Nedavni izvještaj njemačke kompanije za istraživanje tržišta IPlytics pokazuje da Microsoft ima najveći broj patenata vezanih za AI, 18.363, od januara, nakon kog slijedi IBM sa 15.046. Tehnički gigant Samsung Electronics drži treće mjesto po broju patenata vezanih za vještačku inteligenciju sa 11.243.

Istraživanje pokazalo: Ako se zamažete dok jedete, inteligentni ste

Mnogima možda zvuči smiješno, ali najnovije istraživanje je pokazalo da je, ukoliko se umrljate dok jedete, to jedan od pokazatelja inteligencije.

Vještačka inteligencija može pomoći u dijagnostifikovanju PTSP-a?

Studija se nije bavila mehanizmima PTSP-a, ali postoji teorija da traumatski događaji mijenjaju moždane krugove, što utiče na glas pogođene osobe.

Vještačka inteligencija može predvidjeti smrt ljudi?

Na temelju proučavanja dostupnih zdravstvenih podataka tokom 10 godina, vještačka inteligencija je sa 76 odstouspješnosti predvidjela ranu smrt osoba čije je podatke proučavala.

Najinteligentnije dijete u Evropi: Devetogodišnjak već studira na tri univerziteta

AMSTERDAM - Um 9-godišnjeg Lorena Simonsa je jednostavno genijalan.

Vještačka inteligencija bi slučajno mogla izazvati treći svjetski rat?

Kineski vojni eksperti i političari zabrinuti su da bi težnja za ubrzanom integracijom vještačke inteligencije u oružje i vojnu opremu mogla nenamjerno da dovede do rata među narodima.

Kina gradi na dnu okeana kompleks za vještačku inteligenciju

LONDON - Britanski Dejli mejl prenosi da Kina planira da u Južnom kineskom moru izgradi podvodni kompleks za vještačku inteligenciju.

Samovozeći automobili moraće da nauče da predvide ponašanje pješaka

Postavlja se pitanje kako će kompjuter u vozilu razlikovati pješaka koji samo stoji pored kolovoza od onog koji zaista namjerava da pređe preko ulice.

Kina gradi "koloniju vještačke inteligencije"

Kineski naučnici planiraju da izgrade baze u dubinama Južnog kineskog mora, a kojom bi upravljali roboti i sistemi vještačke inteligencije.

Najčitanije