Inteligencija

Vještačka inteligencija bi slučajno mogla izazvati treći svjetski rat?

Kineski vojni eksperti i političari zabrinuti su da bi težnja za ubrzanom integracijom vještačke inteligencije u oružje i vojnu opremu mogla nenamjerno da dovede do rata među narodima.

Kina gradi na dnu okeana kompleks za vještačku inteligenciju

LONDON - Britanski Dejli mejl prenosi da Kina planira da u Južnom kineskom moru izgradi podvodni kompleks za vještačku inteligenciju.

Samovozeći automobili moraće da nauče da predvide ponašanje pješaka

Postavlja se pitanje kako će kompjuter u vozilu razlikovati pješaka koji samo stoji pored kolovoza od onog koji zaista namjerava da pređe preko ulice.

Kina gradi "koloniju vještačke inteligencije"

Kineski naučnici planiraju da izgrade baze u dubinama Južnog kineskog mora, a kojom bi upravljali roboti i sistemi vještačke inteligencije.

Testovi koji utvrđuju koeficijent inteligencije prije rođenja

Tehnologija koja omogućava niz genetskih testova, te utvrđivanja stanja koja bi kod novorođenčeta mogla da dovedu do nižeg stepena inteligencije, izazivala je etičku buru, te pokrenula pitanja o budućnosti trudnoće i rađanja.

Vještačka inteligencija će pojedine poslove automatizovati

Kroz istoriju je sa svakom pojavom nove tehnologije nestajao određeni broj poslova, tako će i vještačka inteligencija u godinama koje dolaze pojedine poslove automatizovati, međutim, njena prednost je što će otvoriti vrata za poslove u softverskom inženjerstvu i granama u kojima je moguće primijeniti vještačku inteligenciju.

Zagađenje vazduha "škodi inteligenciji", stariji muškarci najviše na udaru

Zagađenje vazduha "škodi inteligenciji", pokazuje najnovije istraživanje sprovedeno u Kini.

Vještačka inteligencija detektuje probleme na putevima

Ljeto je vrijeme kad se obavljaju veliki građevinski radovi na cestama i cestovnoj infrastrukturi. Od popravljanja oštećenih kolnika do potpune rekonstrukcije nekog područja. Međutim nerijetko se dogodi da nadležnima "promaknu" neke rupe i oštećenja koja se s vremenom pretvore u velik problem. Pogotovo je to vidljivo nakon jake zime tokom koje asfalt dodatno popuca.

Vještačka inteligencija nadvladala bivše Dota 2 profesionalce

Vještačka inteligencija kompanije OpenAI je uspjela da pobijedi i neke od bivših najboljih igrača u Dota 2. Ovaj AI je nadvladao Team Human, kako je predstavljena strana od krvi i mesa, sa lakoćom i konačnim rezultatom od 2:1.

Siri bi mogla postati zaista pametna

Apple je spojio svoja različita odjeljenja za vještačku inteligenciju u novu organizacionu strukturu pod vođstvom nedavno zaposlenog John-a Giannandre-a, bivšeg direktora odjeljenja pretraživanja i AI u Google-u.

Najčitanije