Inteligencija

Vještačka inteligencija će pojedine poslove automatizovati

Kroz istoriju je sa svakom pojavom nove tehnologije nestajao određeni broj poslova, tako će i vještačka inteligencija u godinama koje dolaze pojedine poslove automatizovati, međutim, njena prednost je što će otvoriti vrata za poslove u softverskom inženjerstvu i granama u kojima je moguće primijeniti vještačku inteligenciju.

Zagađenje vazduha "škodi inteligenciji", stariji muškarci najviše na udaru

Zagađenje vazduha "škodi inteligenciji", pokazuje najnovije istraživanje sprovedeno u Kini.

Vještačka inteligencija detektuje probleme na putevima

Ljeto je vrijeme kad se obavljaju veliki građevinski radovi na cestama i cestovnoj infrastrukturi. Od popravljanja oštećenih kolnika do potpune rekonstrukcije nekog područja. Međutim nerijetko se dogodi da nadležnima "promaknu" neke rupe i oštećenja koja se s vremenom pretvore u velik problem. Pogotovo je to vidljivo nakon jake zime tokom koje asfalt dodatno popuca.

Vještačka inteligencija nadvladala bivše Dota 2 profesionalce

Vještačka inteligencija kompanije OpenAI je uspjela da pobijedi i neke od bivših najboljih igrača u Dota 2. Ovaj AI je nadvladao Team Human, kako je predstavljena strana od krvi i mesa, sa lakoćom i konačnim rezultatom od 2:1.

Siri bi mogla postati zaista pametna

Apple je spojio svoja različita odjeljenja za vještačku inteligenciju u novu organizacionu strukturu pod vođstvom nedavno zaposlenog John-a Giannandre-a, bivšeg direktora odjeljenja pretraživanja i AI u Google-u.

Vještačka inteligencija će moći da predvidi vrijeme smrti?

Ubacivanje elektronskih zdravstvenih podataka u modele mašinskog učenja može značajno da poboljša preciznost predviđanja ishoda, navodi se u novoj studiji objavljenoj u časopisu "Nature".

Do sada ste vikali na kompjuter, sada će on vikati na vas

Kompanija IBM predstavila je u San Francisku vještačku inteligenciju koja je u stanju da vodi smislenu debatu sa ljudima koji su iskusni debateri.

Naučnici: I vještačka inteligencija može postati psihopata

Ne, nije riječ o novom horor filmu - riječ je o "Normanu", prvoj vještačkoj inteligenciji (AI) koja pokazuje znakove psihopatskog ponašanja, objavili su američki naučnici, u studiji koja bi trebala pokazati potencijalne opasnosti od AI-ja.

Kinezi testiraju vještačku inteligenciju koja će ocjenjivati testove

Dosadašnja testiranja i poređenja s ocjenama profesora pokazala su kako je umjetna inteligencija prilično dobra u ocjenjivanju ispita i eseja

Microsoft pokazao budućnost vještačke inteligencije

Asistent kog pogoni vještačka inteligencija i koji u pojedinim situacijama može da vodi razgovor sa čovjekom dobio je konkurenciju u vidu Microsoftovog Xiaolcea.

Najčitanije