Internet

Oni koji se informišu na društvenim mrežama više vjeruju teorijama zavjere

Ljudi koji se informišu na društvenim mrežama kao što su Facebok i Youtube više vjeruju u teorije zavjere o pandemiji koronavirusa i više krše pravila karantina, prema najnovijem istraživanju.

Na šta je korona "natjerala" teroriste

MOSKVA - Teroristi su prešli na onlajn trgovinu oružjem, eksplozivima i drogom zbog pandemije COVID-19, izjavio je šef antiterorističkog centra Zajednice nezavisnih država (CIS) Andrej Novikov.

Mališanima na internetu prijete, uznemiravaju ih i vrijeđaju

BANJALUKA - Uočili smo da se najčešći pojavni oblici elektronskog nasilja nad djecom odnose na ugrožavanje prava djeteta na njegovu privatnost iznošenjem njegovih ličnih i porodičnih prilika, zatim kroz uznemiravanje, vrijeđanje, slanje neprimjerenih i prijatećih poruka, podsticanje na mržnju, na nasilje.

Besplatan internet za 5.300 učenika do 20. juna

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa kompanijom Mtel i međunarodnim organizacijama UNESКO i UNICEF obezbijedilo je besplatan internet za 5.300 učenika širom Srspke do 20. juna ove godine, odnosno do završetka nastavnog procesa u ovoj školskoj godini.

Zbog karantina sve je više slučajeva zlostavljanja djece na internetu

Online zlostavljanje djece u EU-u poraslo je tokom pandemije virusa korona, rekla je u ponedjeljak šefica Europola, upozoravajući da bi još više slučajeva moglo iskrsnuti kad se škole ponovno otvore i učitelji dobiju uvid u stanje.

U jeku korone na internetu zabilježen rekordan promet informacija

Da li je vrijeme aplauzom da nagradimo jedno veče i nekoga ko neumorno radi, niko ga ne spominje, a svi smo oslonjeni na njegove resurse?

WhatsApp stao na put lažnim vijestima

Epidemija virusa korona je sa sobom donijela između ostalog ekonomske posljedice, nove popularne aplikacije poput Zoom-a, neke kompanije su gotovo propale, dok druge rade nikad bolje.

Besplatan internet za još 4.226 učenika u RS

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture RS obezbijedilo je besplatan internet od 10 gigabajta za još 4.226 učenika osnovnih i srednjih škola.

Neobična kretanja nebom: Uskoro će svaki dio biti prekriven signalom

Građani regiona ovih dana primijetili su neobična kretanja na nebu, kolonu satelita kompanije "Spejs iks", koji se kreću u jednoj liniji.

UAE pokreću uslugu vjenčanja putem interneta

ABU DABI - Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) pokrenuli su internet uslugu sklapanja braka za sve parove koji se žele vjenčati usprkos pandemiji virusa korona.

Najčitanije