Internet

U BiH u četvrtom kvartalu više internet priključaka

U BiH ukupan broj internet priključaka putem fiksne mreže u četvrtom kvartalu prošle godine iznosio je 770.424 i bio veći za 2,6 odsto nego u istom kvartalu 2019.

Sajber stručnjaci: Lažni kovid pasoši "po cijeni kikirikija"

LONDON - Lažni kovid pasoši se prodaju preko interneta po bagatelnim cijenama u velikoj prevari koja je alarmirala vlasti brojnih država koje žele da ožive putovanja i ekonomije, ocijenili su sajber stručnjaci.

Na internetu osvanuli lični podaci pola milijarde korisnika Facebooka

Na internetu su u subotu osvanuli lični podaci više od pola milijarde korisnika Facebooka, što je ukazalo na poteškoće ove kompanije da čuva osjetljive informacije, javlja Bloomberg.

Pristup internetu u BiH ima 72,8 odsto domaćinstava

SARAJEVO - U BiH je 72,8 odsto domaćinstava prošle godine imalo pristup internetu, što je više za 0,8 odsto u odnosu na prethodnu godinu, 92,9 odsto koristi mobilne telefone, dok 97 odsto ima TV aparat, pokazuje istraživanje koje je sprovela Agencija za statistiku BiH.

Hakeri oborili internet u Austriji

Najveći operater telefonije u Austriji A1 bio je danas suočen s velikim hakerskim napadom, koji je oborio njihovu internet mrežu.

Aplikacijama pratiti šta djeca rade na internetu

TREBINJE - Trebinjski učenici i njihovi roditelji svjesni su opasnosti koje vrebaju na internetu, a direktori osnovnih škola roditeljima preporučuju aplikacije pomoću kojih se mogu pratiti sve radnje djece preko mobilnih telefona.

Koje marke automobila najviše guglaju na internetu

Toyota nije samo najprodavanija marka automobila na svijetu, već je i lider u pogledu pretraživanja na Googleu. BMW, prošlogodišnji broj jedan na internetu, znatno je pao u ovogodišnjem pretraživanju.

Sa novim otkrićem NASA sve bliže kvantnom internetu

Stručnjaci agencije NASA su, zajedno sa saradnicima, prvi put u istoriji izveli kvantnu teleportaciju dugog dometa.

"Crni petak" se seli na internet

BANJALUKA, SARAJEVO - Zbog zabrane masovnih okupljanja, preduzeća i trgovačke radnje koja posluju u BiH masovno su se odlučila da svoju ponudu povodom "Crnog petka" presele na internet, odnosno online akcije.

Naučite online bonton

Osim što služe za vlastitu komunikaciju s prijateljima i rodbinom, prednosti društvenih mreža prepoznale su i velike svjetske kompanije, manji proizvođači i pružaoci usluga oglašavajući se preko njih i stvarajući komunikaciju sa sadašnjim i budućim potrošačima.

Najčitanije