Internet

Nazvali dijete po provajderu pa dobili 18 godina besplatnog interneta

Kada roditelji biraju ime za svoje novorođenče, obično se trude da to bude nešto jedinstveno, ili da ima neko posebno značenje. Jedan bračni par otišao je korak dalje.

Koliko smo sigurni na Internetu?

Informatička pismenost, podrazumijeva razne segmente korišćenja kompjutera i tehničkih uređaja, kao i same spoznaje resursa na Internetu u sklopu privatnog i poslovnog dijela naše svakodnevnice. Da li smo svjesni rizika i opasnosti koje vrebaju na Internetu? Možemo li spriječiti problem ili smanjiti potencijalnu štetu koja vreba iza Internet ćoška?

Instrukcije preselile na internet

BANJALUKA, BIJELJINA - Od pojave virusa korona mnoge stvari u obrazovnom sistemu u RS su se promijenile, a dosadašnje instrukcije iz pojedinih predmeta koje su nastavnici i profesori držali licem u lice od pojave kovida-19 u velikom broju su se preselile na internet.

Država gasi mobilni internet svaki dan da spriječi varanje na ispitima

Sudan je odlučio da isključi mobilni internet na tri sata dnevno u cijeloj zemlji kako bi spriječio varanje na prijemnim ispitima za fakultete.

Evropski sud pravde podržao propise EU o mrežnoj neutralnosti

Evropski sud pravde danas je podržao propise Evropske unije o takozvanoj mrežnoj neutralnosti na internetu, kojima se pružaoci internet usluga onemogućavaju u tome da favorizuju neke segmente internet saobraćaja ili određene korisnike.

Mask planira da iz svemira obezbijedi brzi internet cijeloj planeti

Kompanija Ilona Maska "Spejs iks" planira da sa svojih "Starlink" satelita, pomoću laserskih zraka obezbijedi da svi dijelovi Zemlje imaju internet brzine 100 megabajta u sekundi.

Pet Viber funkcija koje morate da znate

Kada govorimo o aplikacijama za dopisivanje, Viber je svakako jedna od popularnijih. Bez obzira na to, jedan broj korisnika i dalje ne koristi sve što ova aplikacija pruža. Neke od ovih funkcija su nove, a neke ažurirane - da li ih vi sve znate?

Ovo je prvi grad kompletno pokriven 5G mrežom

Južni kineski grad Šendžen prvi je grad u zemlji koji je kompletno pokriven 5G nezavisnim umrežavanjem, izjavio je u ponedjeljak gradonačelnik tog grada Čen Žugui.

Microsoft ukida Internet Explorer 2021. godine

U Microsoftu planiraju da od 17. avgusta 2021. godine ukinu podršku za veb pretraživač Internet Explorer (IE) u svim aplikacijama i servisima u sklopu paketa Microsoft 365.

Besplatna isporuka glavni motiv kupovine preko interneta

SARAJEVO - Oko 56 odsto korisnika platnih kartica u Bosni i Hercegovini nabavlja robu i usluge putem interneta.

Najčitanije