Internet

Najpoznatiji sajt o virusu korona vode tinejdžeri

Trojica tinejdžera - Vesli (14), Džek (15) i Darsi (15) vode sajt CovidBaseAU, koji se bave statistikom zaraženih, preminulih i vakcinisanih od virusa korona u Australiji.

BiH potukla Njemačku i Švedsku u internetu

BERLIN, SARAJEVO - Bosna i Hercegovina uradila je više na digitalizaciji društva u protekle tri godine nego neke od vodećih zemalja EU poput Njemačke, Švedske, Irske i Češke, pokazuje izvještaj Evropskog centra za digitalnu konkurentnost iz Berlina o napretku u digitalizaciji u protekle tri godine.

Kreirajte najbezbjedniju lozinku

Složenije lozinke se mogu činiti kao bezbjednije, ali one nisu toliko efikasne budući da hakeri često mogu da pogode njihovu kombinaciju slova, brojeva i ostalih znakova, zato stručnjaci predlažu drugačiji pristup.

Rusija spaja dva kraja zemlje optičkim kablom

Projekat nazvan "Polarni ekspres" ima za cilj da se omogući arktičkim lučkim gradovima stabilan internet, uključujući poluostrvo Kamčatku i ostrvo Sahalin na Pacifiku.

Japan srušio rekord – najbrži internet svih vremena

NICT, Nacionalni institut Japana za informacije i tehnologiju, oborio je rekord što se tiče brzine interneta, prenosi "Motherboard".

Podvodna lavina tekla dva dana 1.000 km, prekinula internet u Africi

AFRIKA - Ogromna podvodna lavina tekla je dva dana 1.000 kilometara u okean i time prekinula internet između Nigerije i Južne Afrike.

U BiH u četvrtom kvartalu više internet priključaka

U BiH ukupan broj internet priključaka putem fiksne mreže u četvrtom kvartalu prošle godine iznosio je 770.424 i bio veći za 2,6 odsto nego u istom kvartalu 2019.

Sajber stručnjaci: Lažni kovid pasoši "po cijeni kikirikija"

LONDON - Lažni kovid pasoši se prodaju preko interneta po bagatelnim cijenama u velikoj prevari koja je alarmirala vlasti brojnih država koje žele da ožive putovanja i ekonomije, ocijenili su sajber stručnjaci.

Na internetu osvanuli lični podaci pola milijarde korisnika Facebooka

Na internetu su u subotu osvanuli lični podaci više od pola milijarde korisnika Facebooka, što je ukazalo na poteškoće ove kompanije da čuva osjetljive informacije, javlja Bloomberg.

Pristup internetu u BiH ima 72,8 odsto domaćinstava

SARAJEVO - U BiH je 72,8 odsto domaćinstava prošle godine imalo pristup internetu, što je više za 0,8 odsto u odnosu na prethodnu godinu, 92,9 odsto koristi mobilne telefone, dok 97 odsto ima TV aparat, pokazuje istraživanje koje je sprovela Agencija za statistiku BiH.

Najčitanije