Internet

Procurili podaci 1,2 milijarde korisnika Interneta

Lični podaci 1,2 milijarde korisnika Interneta našli su se nezaštićeni na jednom serveru kojem je mogao da pristupi bilo ko sa dovoljno tačnom veb adresom.

Šta ne smijemo pretraživati na internetu

Većina nas je navikla "guglati" odgovore na različita pitanja - od recepata do ljekarskih savjeta i online bankinga. Gadgets Now otkriva da nikada ne bismo trebali tražiti na Google-u upravo te stranice.

Lansirano 60 satelita za superbrzu internet vezu

Američka privatna tehnološka kompanija SpaceX u ponedjeljak je u svemir lansirala 60 satelita koji će omogućiti superbrzu internet vezu za korisnike širom svijeta.

Internet kompanija napravila rover za porudžbine

Ruski internet div "Jandeks" počeo je da testira robote za autonomnu dostavu, što je najnoviji dodatak njegovom tehnološkom arsenalu.

Kontroverzni zakon o kontroli interneta stupio na snagu u Rusiji

MOSKVA - Zakon koji uvodi veću kontrolu na internetu stupio je na snagu u Rusiji, uprkos zabrinutosti da bi ga Vlada mogla koristiti da utiša svoje kritičare.

Kina od 1. novembra uvodi 5G mrežu

PEKING - Kineske telekomunikacijske kompanije saopštile su da će od sutra u mnogim velikim gradovima u ovoj zemlji biti uvedena 5G usluga mobilne telefonije, praveći ključni korak u ambicijama Pekinga da postane tehnološka supersila.

Internet ima sopstveni "rodni list", evo kako izgleda

Iako mnogi to ne znaju, internet je rođen prije 50 godina.

Rusija početkom novembra testira vlastiti internet

Ruska vlada započeće u novembru ispitivanja interne verzije interneta, izolovane od mreža drugih država, javljaju tamošnji mediji.

Danas je Svjetski dan interneta: Prva elektronska poruka poslata 1969.

Danas se obilježava Svjetski dan Interneta. 29. oktobra 1969. godine poslata je prva elektronska poruka sa Univerziteta u Kaliforniji.

Stručnjaci upozoravaju da je ova žena najopasnija na internetu

Glumica Aleksis Bledel najopasnija je osoba na internetu, prema istraživanju kompanije za online bezbjednost "McAfee".

Najčitanije