Internet

Pričali ste o nečemu i počele su iskakati reklame: Kako?

Oglašavanje na internetu sve je popularniji vid reklamiranja. Za razliku od ranijih formata, kao što su televizije, oglasi u novinama ili plakati, oglašavanje na internetu omogućuje tačno targetiranje, odnosno obraćanje tačno određenoj publici.

Rast internet priključaka, pad broja fiksnih telefonskih linija

SARAJEVO - Ukupan broj internet priključaka putem fiksne mreže u trećem kvartalu lani iznosio je 707.782 i bilježi rast od 2,7 odsto u odnosu na isti kvartal 2018. godine.

Trebinjac prevaren na internetu, oštećen za oko 1.000 KM

​Trebinjac, neupućen u prevare internet trgovine, ostao je bez vrijednog mobilnog telefona nakon što se putem "Olx.ba", sa drugim licem dogovorio o zamjeni mobilnih telefona.

Makron i Tramp blizu sporazuma o oporezivanju velikih internetskih kompanija

Predsjednik Francuske Emanuel Makron izjavio je kako će s američkim predsjednikom Donaldom Trampom raditi na sporazumu u vezi s porezom koji je Francuska već uvela velikim internetskim kompanijama poput Googlea, Amazona i Facebooka, a u vezi s prometom koji pomenute kompanije ostvaruju u Francuskoj, javlja.

Internet kupovinu izbjegava 16 odsto stanovnika EU

Prošle godine, 44 odsto građana EU između 16 i 74 godine ograničilo je svoje privatne aktivnosti na internetu, jer su zabrinuti za bezbjednost, objavio je Eurostat.

Podaci miliona korisnika završili na internetu: Wyze potvrdio grešku

Startup koji proizvodi sigurnosne kamere Wyze potvrdio je da je pretrpio curenje podataka ranije u toku mjeseca, pa je tako ostavio podatke miliona mušterija izložene na internetu.

Procurili podaci 1,2 milijarde korisnika Interneta

Lični podaci 1,2 milijarde korisnika Interneta našli su se nezaštićeni na jednom serveru kojem je mogao da pristupi bilo ko sa dovoljno tačnom veb adresom.

Šta ne smijemo pretraživati na internetu

Većina nas je navikla "guglati" odgovore na različita pitanja - od recepata do ljekarskih savjeta i online bankinga. Gadgets Now otkriva da nikada ne bismo trebali tražiti na Google-u upravo te stranice.

Lansirano 60 satelita za superbrzu internet vezu

Američka privatna tehnološka kompanija SpaceX u ponedjeljak je u svemir lansirala 60 satelita koji će omogućiti superbrzu internet vezu za korisnike širom svijeta.

Internet kompanija napravila rover za porudžbine

Ruski internet div "Jandeks" počeo je da testira robote za autonomnu dostavu, što je najnoviji dodatak njegovom tehnološkom arsenalu.

Najčitanije