Internet

EP donio odluku o internetu važnu za automobile

Poslnici Evropskog parlamenta prihvatili su prijedlog Komisije da standard za povezivanje automobila putem Interneta bude tehnologija wi-fi, čime je otklonjen prijedlog kompanija poput BMW-a i Deutsche Telekoma da se izabere standard baziran na mrežama 5G.

Ova država će uskoro imati najoštrije internet zakone na svijetu

Velika Britanija imaće najoštrije internet zakone na svijetu, poručili su britanski ministri, dok je britanska vlada istovremeno podržala kampanju Dejli Telegrafa o zakonskoj obavezi zaštite djece na internetu.

EU usvojila novi nacrt zakona o internet kompanijama

BRISEL - Parlamentarni komitet Evropske unije odobrio je nacrt zakona koji predviđa kazne internet kompanijama u visini od četiri odsto njihovog prihoda, ukoliko one ne uklone "teroristički sadržaj" sa svojih platformi unutar sat vremena otkad dobiju obaveštenje od nadležnih institucija.

I BiH mora ograničiti moć Googla i Facebooka

BANJALUKA, BRISEL, ZAGREB - Bosna i Hercegovina će biti obavezna da u narednih nekoliko godina transponuje novu evropsku direktivu o internetu u svoje zakonodavstvo, potvrđeno je "Nezavisnim" u Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) BiH.

Otkriveno koja aplikacija troši najviše interneta

Kompanija Sandvine predstavila je istraživanje koje se bavi odnosom mobilnih aplikacija i mrežnog prometa ostvarenog putem mobilnih uređaja (downstream promet). Evo koja aplikacija troši najviše interneta na mobilnim telefonima

Zakerberg: Potrebne nove regulative na internetu

Neophodno je na internetu uvesti nove regulative kako bi se spriječilo širenje govora mržnje, zaštitila privatnost i podaci, te onemogućilo miješanje u izbore, smatra osnivač i direktor američke kompanije Facebook Mark Zakerberg.

Hrvati više vjeruju internetu nego televiziji

Internet je i dalje glavni izvor informacija kome se najviše vjeruje, pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja o medijskih navikama koje je u Hrvatskoj sprovela agencija Ipsos u saradnji sa "24sata", prenosi Poslovni dnevnik.

Uhapšeno 61 lice zbog ilegalne trgovine na internetu

HAG - Policijske agencije iz Evrope, Kanade i SAD uhapsile su 61 lice i ukinule 50 naloga na "dark vebu", u okviru zajedničke akcije protiv prodavaca i kupaca ilegalne robe na internetu, saopšteno je iz Evropola.

Evropski parlament usvojio reforme o autorskim pravima i sporni član 13

BRISEL - Evropski parlament usvojio je danas reforme zakona o autorskim pravima na internetu, među kojima i član 13 koji je prethodno izazvale velike debate.

Internet prevare najčešće u finansijskom poslovanju

BANJALUKA - U Republici Srpskoj treba što više raditi na zaštiti od internet prevara, koje su najčešće u oblasti finansijskog poslovanja, izazivaju veliku materijalnu štetu pojedincima i privrednim društvima, a veoma teško se dokazuju i procesuiraju, rečeno je danas u Banjaluci na info-danu "Internet prevare-pravni i tehnički aspekti".

Najčitanije