Interpol

Interpol raspisao potjernicu za Esedom Abdagićem

SARAJEVO - Interpol je raspisao potjernicu za Esedom Abdagićem, optuženim za ubistvo ratnog zarobljenika počinjeno 1993. godine u Bihaću, saznaje Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine.

Dačić: Priština nije imala ni promil šansi

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Priština povukla kandidaturu za članstvo u Interpolu jer je shvatila da ne postoji nijedan promil šansi da Kosovo postane član te međunarodne policijske organizacije.

Haradinaj povukao zahtjev za članstvo Kosova u Interpol

BEOGRAD - Amabasada Srbije u Parizu dobila je notu kojom Ramuš Haradinaj povlači zahtjev za članstvo Kosova u Interpol.

Vučić: Priština očekivala veliku podršku, ali Srbija pobeđuje

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje povoljan ishod za Srbiju na predstojećoj Generalnoj skupštini Interpola na kojoj će se ponovo odlučivati o zahtjevu Prištine za članstvo.

Čileu predočeni argumenti protiv prijema Kosova u Interpol

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Biljana Popović Ivković informisala je danas zvaničnike Ministarstva spoljnih poslova Čilea - zemlje domaćina ovogodišnje skupštine Interpola o argumentima Srbije protiv zahtjeva Kosova za članstvo u toj policijskoj agenciji.

Čile pozvao Prištinu na skupštinu Interpola

BEOGRAD - Čile je u posljednji čas odobrio učešće prištinskoj delegaciji na Generalnoj skupštini Interpola, koja se od 15. do 18. oktobra održava u Santjagu, prestonici te zemlje.

Stefanović: Nema nijednog razloga da Kosovo bude primljeno u Interpol

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da će na zasjedanju Generalne skupštine Interpola u oktobru ukazati na to da ne postoje ni policijski, ni politički, ni pravni razlozi da samoproglašeno Kosovo bude primljeno u tu organizaciju.

Za pola godine u Crnoj Gori raspisane 62 potjernice

​PODGORICA - Kancelarija Interpola u Podgorici za pola godine raspisala je 62 međunarodne potjernice prema zahtjevu crnogorskih pravosudnih organa, rekao je v.d. načelnika Odsjeka za međunarodnu operativnu saradnju Interpol-Evropol-Sirene Dejan Boljević.

Podaci Interpola: Albanija na vrhu po potjernicama, BiH odmah poslije nje

TIRANA - Prema najnovijim podacima Interpola, Albanija je na vrhu u odnosu na sve evropske zemlje sa 116 Albanaca koji su optuženi za razne zločine i za kojima je raspisana međunarodna potjernica, navodi albanska televizija Top čenel.

Prištinski portal: Male šanse da Kosovo bude primljeno u Interpol

PRIŠTINA - Kosovski analitičari smatraju da su "male šanse da Kosovo pristupi Interpolu ove godine", prenio je prištinski "Zeri".

Najčitanije