Interpol

Interpol odbio da hapsi Trampa

LION - Interpol je odbio da razmotri zahtjev Irana, koji je izdao crvenu potjernicu za predsjednikom SAD Donaldom Trampom i zatražio pomoć te međunarodne policijske organizacije u hapšenju Trampa i još 35 osoba, zbog sumnje da su umiješani u napad bespilotnom letjelicom u Bagdadu u januaru, u kojem je ubijen iranski general Kasem Sulejmani.

Bivši šef Interpola osuđen na zatvor

PEKING - Bivši šef Interpola Meng Hongvej osuđen je danas pred sudom u Kini na 13 i po godina zatvora i novčanu kaznu od 290.000 dolara, javili su državni mediji.

U Interpolovoj evidenciji nestalih i 14 državljana BiH

BANJALUKA - U Interpolovoj evidenciji nestalih lica trenutno je i 14 državljana BiH koji zasad nisu pronađeni, a za nekima od njih se traga i skoro četiri decenije.

Raspisana crvena potjernica za bivšim direktorom Nisana

BEJRUT - Liban je primio crvenu Interpolovu potjernicu koja je raspisana za bivšim direktorom Nisana Karlosom Gosnom, javio je Rojters, pozivajući se na neimenovane pravosudne izvore.

Interpol raspisao potjernicu za Esedom Abdagićem

SARAJEVO - Interpol je raspisao potjernicu za Esedom Abdagićem, optuženim za ubistvo ratnog zarobljenika počinjeno 1993. godine u Bihaću, saznaje Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine.

Dačić: Priština nije imala ni promil šansi

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Priština povukla kandidaturu za članstvo u Interpolu jer je shvatila da ne postoji nijedan promil šansi da Kosovo postane član te međunarodne policijske organizacije.

Haradinaj povukao zahtjev za članstvo Kosova u Interpol

BEOGRAD - Amabasada Srbije u Parizu dobila je notu kojom Ramuš Haradinaj povlači zahtjev za članstvo Kosova u Interpol.

Vučić: Priština očekivala veliku podršku, ali Srbija pobeđuje

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje povoljan ishod za Srbiju na predstojećoj Generalnoj skupštini Interpola na kojoj će se ponovo odlučivati o zahtjevu Prištine za članstvo.

Čileu predočeni argumenti protiv prijema Kosova u Interpol

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Biljana Popović Ivković informisala je danas zvaničnike Ministarstva spoljnih poslova Čilea - zemlje domaćina ovogodišnje skupštine Interpola o argumentima Srbije protiv zahtjeva Kosova za članstvo u toj policijskoj agenciji.

Čile pozvao Prištinu na skupštinu Interpola

BEOGRAD - Čile je u posljednji čas odobrio učešće prištinskoj delegaciji na Generalnoj skupštini Interpola, koja se od 15. do 18. oktobra održava u Santjagu, prestonici te zemlje.

Najčitanije