Investicija

Milica Marković za "Nezavisne": Korona sve zaustavila, moramo zasukati rukave

SARAJEVO - BiH, čini se, još nije u zamahu kada su u pitanju velike strane investicije. Na to se čeka, a zainteresovane investitore često zna usporiti i komplikovana administracija. Milica Marković, novoimenovana direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), ističe da je potrebno aktivno raditi na unapređenju stranih investicija, ostvariti kontakte, te na pravi način prezentirati sve mogućnosti BiH. U intervjuu za "Nezavisne" upozorava na komplikovan administrativni aparat i probleme s kojima se susreću oni koji žele investirati. Međutim, kaže da Agencija dobro stoji finansijski te da je u prethodnom četvorogodišnjem mandatu obezbijeđeno između 700 miliona i 900 miliona KM investicija.

Tajsonovo carstvo marihuane: Mjesečno zarađuje milion dolara

Nekadašnji šampion svijeta u boksu Majk Tajson njeguje veliku plantažu kanabisa u Kaliforniji. Tajson, koji je ranije bio ovisnik o drogama, nakon bokserske karijere pokazao se i kao uspješan biznismen, bar na osnovu zarade.

Potpisan Memorandum o ulaganju 500 miliona KM u Brčko distrikt

BRČKO - U Brčkom je juče potpisan Memorandum o razumijevanju Vlade Brčko distrikta i Studen holding grupacije, koji predviđa ulaganje od 500 miliona KM u distrikt i zapošljavanje 4.000 ljudi u narednih deset godina.

Potpisan sporazum: Kinezi u Zrenjanin ulažu milijardu dolara

PEKING - Ministar finansija Srbije Siniša Mali potpisao je u Pekingu okvirni sporazum između Vlade Srbije i kineskog proizvođača guma "Šandong linglong" koji planira da investira u fabriku u Zrenjaninu gotovo milijardu dolara.

AP: Šta će biti sa turskim investicijama na Balkanu?

VLADIČIN HAN - Američka novinska agencija Asošiejted pres (AP) piše danas o turskim investicijama na Zapadnom Balkanu, spekulišući o mogućem smanjenju ulaganja iz te zemlje u balkanski region zbog aktuelnih turskih ekonomskih i finansijskih teškoća.

Do 50.000 KM podsticaja za investitore iz dijaspore

SARAJEVO - Do 50.000 konvertibilnih maraka bespovratnih sredstava biće obezbijeđeno za projekte u okviru granta koji podržava mikro, mala i srednja preduzeća koja nisu starija od tri godine i koja imaju poslovnu vezu ili su dijelom u vlasništvu iz bh.dijaspore.

Sajam nekretnina i investicija: Lokalne zajednice prepoznale značaj manifestacije

BANJALUKA - Na Sajmu nekretnina i investicija, koji će u Banjaluci biti održan od 24. do 26. novembra ove godine, pored izlagača iz zemlje i regiona, učestvovaće i brojne lokalne zajednice.

Četiri razloga zbog kojih je ručni sat isplativa investicija

Postoji mnogo različitih vrsta modnih dodataka i svako od nas zasigurno ima svog favorita. Međutim, ručni je sat jedan od rijetkih modnih dodataka u koje se stvarno isplati uložiti.

Najčitanije