Investicije

Šta predviđa investicioni paket EU vrijedan devet milijardi evra

BRISEL - BiH i ostale zemlje zapadnog Balkana neće moći računati na evropsku pomoć u okviru investicionog paketa vrijednog devet milijardi evra, a koji je u utorak predstavio Oliver Varhelji, komesar za proširenje, ako ne bude bilo više političke volje za sprovođenje temeljnih reformi nego do sada.

Kinezi zainteresovani za investicije u Srpskoj

Predstavnici uglednih kineskih kompanija "China construction front group" i "Dahua technology" razgovarali su u Bijeljini sa direktorom "Voda Srpske" Miroslavom Milovanovićem i zamjenikom gradonačelnika Markom Mihajlovićem o mogućnostima poslovne saradnje i investicija na području Semberije i cijele Republike Srpske.

Slobodne zone nova ekonomska šansa

BANJALUKA - Slobodne zone investitorima, posebno onima s izvozno orijentisanom proizvodnjom, donose brojne poreske i administrativne olakšice, a lokalnim zajednicima rast prihoda i broja zaposlenih.

Stranci investirali 378,8 miliona evra u Crnu Goru u prvih šest mjeseci

Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u Crnoj Gori u prvih šest mjeseci ove godine iznosio je 378,8 miliona evra, a istovremeno se iz zemlje odlilo 119,6 miliona, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke Crne Gore (CBCG).

Za investicije u poljoprivredno-prehrambenom sektoru tri miliona KM

Evropska unija objavila je javni poziv za dodjelu tri miliona KM bespovratnih sredstava za investicije u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda BiH, putem projekta "EU for agri" za oporavak od krize izazvane pandemijom virusa korona, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

U prvom kvartalu u BiH manje investicija za 3,4 odsto

SARAJEVO - U BiH je, prema preliminarnim podacima Centralne banke BiH, u prvom kvartalu registrovano smanjenje direktnih stranih investicija za 3,4 odsto ili 243,2 miliona KM u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (Fipa).

Google planira da uloži 10 milijardi dolara u Indiji

Kompanija Google saopštila je da narednih godina planira da uloži 10 milijardi dolara u Indiji, prenose "The Wall Street Journal" i "Financial Times".

Džejms dobio 100 miliona dolara za svoju "medijsku imperiju"

Lebron Džejms, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, dobio je investiciju od 100 miliona dolara za svoju "medijsku imperiju".

Višković: Biće raspisan konkurs za prijem novih radnika Elektroprenosa

Premijeri Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, Fadil Novalić i Radovan Višković, dogovorili su plan investicija Elektroprenosa BiH za ovu godinu "težak" oko 173 miliona KM, što će, osim novih projekata, omogućiti i stabilno snabdijevanje električnom energijom.

Makron: Vidljive investicije u Srbiji nisu evropske već kineske i ruske

MINHEN - Srbija već pet godina vodi pregovore o članstvu u EU, ali investicije koje su vidljive u zemlji nisu evropske, već kineske i ruske, rekao je francuski predsjednik Emanuel Makron na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji i pohvalio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da sjajno radi svoj posao.

Najčitanije