Investicije

Saudijci investicijama od 427 milijardi dolara smanjuju zavisnost od nafte

RIJAD - Saudijska Arabije, privredno najjača zemlja u arapskom svijetu, saopštila je da pokreće ambiciozni program od oko 427 milijardi dolara investicija u sektore industrije i infrastrukture kako bi smanjila svoju zavisnost od nafte.

Politička kriza nije otjerala investitore iz BiH

BANJALUKA - Uprkos nestabilnoj političkoj situaciji i neizvjesnosti sprovođenja reformi, BiH je prošle godine uspjela neznatno povećati nivo direktnih stranih ulaganja, pokazuju podaci Centralne banke BiH.

Italija osma zemlja po investicijama u BiH

SARAJEVO - Italija se nalazi na osmoj poziciji na listi zemalja stranih investitora u BiH, sa investiranih 308 miliona evra do sada, rečeno je danas na sastanku pomoćnika direktora Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (Fipa) Slavice Korice sa delegacijom italijanskih privrednika.

Ivanić: Slika o BiH odvraća investitore

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić ocijenio je danas da slika o BiH, a ne ekonomski sistem, odvraća investitore od ulaganja u ovu zemlju.

Nijemcima za biznis BiH draža od Hrvatske

BANJALUKA - Njemačkim preduzetnicima tržište BiH mnogo je interesantnije nego tržište susjedne Hrvatske, pa se, i pored brojnih administrativnih prepreka, većina njih odluči da investira baš u nju.

U BiH do sada investirane 13,4 milijarde KM stranih investicija

SARAJEVO - Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) u Bosni Hercegovini prošle godine posjetili su 50 investitora koji su do sada u BiH investirali 936,5 miliona KM i zaposlili 5.457 radnika, od kojih je više od 4.000 novozaposlenih.

Peking obećava 60 milijardi dolara za razvoj Afrike

PEKING - Kineski predsjednik Si Đinping obećao je danas 60 milijardi dolara za razvoj Afrike, dodajući na sastanku s afričkim vođama da će i Kina i Afrika profitirati od njegove inicijative za investicije u infrastrukturu "Jedan pojas, jedan put".

Ulaganja veća za 6,36 odsto: Najviše investirano u prerađivačku industriju

SARAJEVO, BANJALUKA - Ukupno ostvarene investicije u stalna sredstva kod pravnih osoba u BiH tokom prošle godine iznosile su 4,8 milijardi KM, te su povećane za 6,36 odsto u odnosu na 2016. godinu, kada je ta vrijednost iznosila 4,5 milijardi KM.

Njemačka pooštrava kontrolu stranih investicija

BERLIN - Njemačka Vlada planira da pojača pravila o stranim investicijama u nekim kompanijama.

Vlada Srpske planirala 800.000 KM za opštinu Bileća

BILEĆA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas u Bileći da je Vlada Srpske planirala da uloži 800.000 KM u infrastrukturu ove lokalne zajednice.

Najčitanije