Investicije

Investicije u BiH duplo manje nego kod komšija

SARAJEVO, BANJALUKA - Bosna i Hercegovina je u 2018. godini imala ukupno 408,9 miliona evra direktnih stranih investicija, rečeno je "Nezavisnim" u Agenciji za promociju stranih ulaganja (FIPA).

Delegacija EU u BiH: Predstavljanje projekta vrijednog 2,2 miliona evra

SARAJEVO - U Sarajevu se danas predstavlja novi dvogodišnji projekt "EU za pravdu: Podrška borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije u BiH", koji Evropska unija finansira sa 2,2 miliona evra u okviru kontinuirane podrške sektoru vladavine prava u BiH.

Velika njemačka investicija stiže u Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas s njemačkim investitorom koji će u Srbiji uložiti u visoke tehnologije, saopštila je Pres služba predsjednika Republike.

Nijemci investiraju u Bosansku Krupu

BOSANSKA KRUPA - Poznata njemačka firma "Ringspann", koja se bavi proizvodnjom pogonskih komponenti i dijelova za motore, kupila je zemljište na lokalitetu industrijske zone Pilana u Bosanskoj Krupi s ciljem izgradnje i otvaranja novog proizvodnog pogona.

Nijemci otvaraju fabriku u Cazinu, dio radnika već na obuci

CAZIN - Potpisivanjem ugovora o kupoprodaji nekretnine u Poslovnoj zoni Ratkovac u petak je ozvaničen početak konkretnog funkcionisanja projekta koji je Cazin uspješno razvijao u proteklom periodu. Riječ je o investiciji njemačke firme vrijednoj 4 miliona evra odnosno pogonu za proizvodnju pločastog namještaja u kojem je posao osiguran za 39 radnika.

Hrvatska druga na listi zemalja investitora u BiH

ZAGREB - Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (Fipa) Gordan Milinić rekao je danas u Zagrebu da Hrvatska zauzima drugo mjesto na listi zemalja investitora u BiH sa uloženih 1,182 milijardi evra, što predstavlja 17,2 odsto od ukupnih investicija registrovanih do sada.

Direktna strana ulaganja u prošloj godini 800 miliona KM

SARAJEVO - U BiH su direktna strana ulaganja u prošloj godini iznosila 800 miliona KM, što je, prema preliminarnim podacima Centralne banke BiH, povećanje od 2,8 odsto u odnosu na 2017. godinu.

Stranci u poljoprivredu u BiH investirali 600.000 KM, u kockarnice i kladionice 2,7 miliona

SARAJEVO - Iznos direktnih stranih ulaganja u prva tri kvartala prošle godine, odnosno u periodu januar-septembar 2018, iznosio je nešto manje od 250 miliona KM, čime je zadržan jednak nivo ulaganja u odnosu na prethodnu godinu, podaci su Centralne banke BiH.

Saudijci investicijama od 427 milijardi dolara smanjuju zavisnost od nafte

RIJAD - Saudijska Arabije, privredno najjača zemlja u arapskom svijetu, saopštila je da pokreće ambiciozni program od oko 427 milijardi dolara investicija u sektore industrije i infrastrukture kako bi smanjila svoju zavisnost od nafte.

Politička kriza nije otjerala investitore iz BiH

BANJALUKA - Uprkos nestabilnoj političkoj situaciji i neizvjesnosti sprovođenja reformi, BiH je prošle godine uspjela neznatno povećati nivo direktnih stranih ulaganja, pokazuju podaci Centralne banke BiH.

Najčitanije