Investiranje

Čakrabarti: EBRD će ove godine u BiH uložiti 400 miliona evra

SARAJEVO - Trećeg, završnog dana godišnje sjednice Odbora guvernera EBRD-a u Sarajevu održana je sesija "Investiranje u BiH - investicije u profitabilne projekte", u okviru koje su potencijalnim investitorima predstavljeni potencijali za ulaganje u Bosni i Hercegovini i to u segmentu drvne, automobilske i poljoprivredne industrije, te informacionih tehnologija i energetskog sektora.

Zvizdić: 80 odsto investitora spremno da predloži BiH za ulaganje

SARAJEVO - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH u tehničkom mandatu Denis Zvizdić rekao je danas u Sarajevu da je 84 odsto postojećih investitora spremno da preporuči BiH kao zemlju za ulaganje, a da 70 odsto planira da reinvestira u BiH u naredne tri godine.

Šveđani traže rezultate za novac uložen u Mostar

MOSTAR - Ambasador Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Anders Hagelberg boravio je danas u Mostaru povodom dodjele sertifikata prvoj generaciji studenata iz softvera Pipestres, a tom prilikom je kritikovao mostarske vlasti zbog raspolaganja novcem koji je Švedska donirala ovom gradu.

Srbija prva u svijetu po broju novih radnih mjesta

BEOGRAD - Srbija je najbolje mjesto za investiranje, a izvještaj "IBM Global Lokejšns Trend 2017" (IBM) to samo potvrđuje, izjavio je ministar privrede ove zemlje Goran Knežević.

Kuvajćani bi više ulagali u BiH, ali potreban jednostavniji poslovni ambijent

SARAJEVO - Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (Fipa) Gordan Milinić razgovarao je sa kuvajtskim investitorima i predstavnicima firme "Al dar nešnel ril estejt", koji su pokazali interesovanje za infastrukturne projekte poput izgradnje auto-puta, brzih cesta, željeznica i aerodroma.

Najčitanije