Irak

Strah od kolapsa sistema, 775 ljekara zaraženo koronom u Iraku

Iračke vlasti saopštile su u nedjelju da je od februara 13 ljekara podleglo od posljedica zaraze virusom korona u toj zemlji.

Irak blizu vrhunca epidemije, 1.808 novih slučajeva

BAGDAD - Irak se bliži vrhuncu epidemije COVID-19, izjavio je ministar zdravstva Hasan al-Tamimi.

Zabrinutost zbog skrivenog broja zaraženih virusom korona u Libanu, Iraku i Siriji

DAMASK - Zdravstveni i drugi zvaničnici koji su fokusirani na Liban, Irak i Siriju strahuju da je broj ljudi zaraženih virusom korona u ovim zemljama daleko veći nego što je to predstavljeno u službenim podacima.

DW: COVID-19 bi mogao da oživi Islamsku državu

BERLIN - Islamska država je važila za poraženu terorističku organizaciju, ali sada vidi šansu u haosu koji je zbog korona virusa zahvatio i Siriju i Irak, piše Dojče vele, navodeći da postoji bojazan da bi hiljade uhapšenih džihadista mogle da pobjegnu.

Raketni napad na američku bazu u Iraku, ima poginulih

Američka baza u Iraku bila je meta raketnog napada, saopštio je zvanični predstavnik Međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma Majls Kegins.

U Iraku potvrđen prvi smrtni slučaj zbog virusa korona

BAGDAD - Zdravstveni zvaničnici u Iraku u srijedu su potvrdili prvi smrtni slučaj u zemlji od posljedica zaraze virusom korona.

Alavi vratio mandat za sastav vlade Iraka

BAGDAD - Mandatar za premijera Iraka Mohamed Alavi saopštio je da odustaje od te funkcije pošto nije uspio da obezbijedi podršku parlamenta za svoj kabinet.

Raketirano sjedište vojske SAD u Bagdadu

BAGDAD - Rano jutros četiri "male rakete" pogodile su sjedište vojne koalicije predvođene SAD u Bagdadu, ali nije bilo žrtava, rekao je portparol te koalicije.

Američka mornarica zaplijenila iransko oružje

VAŠINGTON - Ratni brod američke mornarice zaplijenio je oružje koje je, kako se vjeruje, iranskog "dizajna i proizvodnje", a obuhvata 150 antitenkovskih raketa i tri iranske rake zemlja-vazduh, saopštila je američka vojska.

Raketni napad u Kirkuku na bazu gdje su smješteni Amerikanci

BAGDAD - Raketni napad izvršen je na iračku vojnu bazu u Kirkuku u kojoj su smješteni američki vojnici, javio je AFP, pozivajući se na bezbjednosne izvore iz Iraka i SAD.

Najčitanije