Irak

Zabrinutost zbog skrivenog broja zaraženih virusom korona u Libanu, Iraku i Siriji

DAMASK - Zdravstveni i drugi zvaničnici koji su fokusirani na Liban, Irak i Siriju strahuju da je broj ljudi zaraženih virusom korona u ovim zemljama daleko veći nego što je to predstavljeno u službenim podacima.

DW: COVID-19 bi mogao da oživi Islamsku državu

BERLIN - Islamska država je važila za poraženu terorističku organizaciju, ali sada vidi šansu u haosu koji je zbog korona virusa zahvatio i Siriju i Irak, piše Dojče vele, navodeći da postoji bojazan da bi hiljade uhapšenih džihadista mogle da pobjegnu.

Raketni napad na američku bazu u Iraku, ima poginulih

Američka baza u Iraku bila je meta raketnog napada, saopštio je zvanični predstavnik Međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma Majls Kegins.

U Iraku potvrđen prvi smrtni slučaj zbog virusa korona

BAGDAD - Zdravstveni zvaničnici u Iraku u srijedu su potvrdili prvi smrtni slučaj u zemlji od posljedica zaraze virusom korona.

Alavi vratio mandat za sastav vlade Iraka

BAGDAD - Mandatar za premijera Iraka Mohamed Alavi saopštio je da odustaje od te funkcije pošto nije uspio da obezbijedi podršku parlamenta za svoj kabinet.

Raketirano sjedište vojske SAD u Bagdadu

BAGDAD - Rano jutros četiri "male rakete" pogodile su sjedište vojne koalicije predvođene SAD u Bagdadu, ali nije bilo žrtava, rekao je portparol te koalicije.

Američka mornarica zaplijenila iransko oružje

VAŠINGTON - Ratni brod američke mornarice zaplijenio je oružje koje je, kako se vjeruje, iranskog "dizajna i proizvodnje", a obuhvata 150 antitenkovskih raketa i tri iranske rake zemlja-vazduh, saopštila je američka vojska.

Raketni napad u Kirkuku na bazu gdje su smješteni Amerikanci

BAGDAD - Raketni napad izvršen je na iračku vojnu bazu u Kirkuku u kojoj su smješteni američki vojnici, javio je AFP, pozivajući se na bezbjednosne izvore iz Iraka i SAD.

SAD odložile uvođenje sankcija Iranu

Irački zvaničnici rekli su novinskoj agenciji AP da su SAD za 45 dana odložile Iraku zabranu uvoza gasa iz Irana, što je dio američkih sankcija Iranu.

Stoltenberg: NATO proširio misiju obuke u Iraku

BRISEL - Ministri odbrane NATO složili su se danas da prošire misiju obuke koju Zapadna alijansa obavlja u Iraku, izjavio je generalni sekretar Jens Stoltenberg, odgovarajući na zahtjev američkog predsjednika Donalda Trampa da NATO učini više na Bliskom istoku.

Najčitanije