Iran

Saliven: Pregovori SAD i Irana “na nejasnoj tački”

BEČ - Indirektni pregovori u Beču o povratku Irana i SAD Iranskom nuklearnom sporazumu su "na nejasnoj tački", izjavio je danas američki savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džejk Saliven.

IAEA: Iran ponovo krši odredbe nuklearnog sporazuma

BEČ - Iz Međunarodne agencije za atomsku energiju UN (IAEA) u Beču saopšteno je da je Iran ponovo prekršio odredbe nuklearnog sporazuma s najvećim svjetskim silama što bi moglo da rezultira ekslacijom napetosti u odnosima Teherana i Zapada.

Iranac ubio sina i sedmoro ljudi, pa izvršio samoubistvo

TEHERAN - Naoružani Iranac ubio je devetogodišnjeg sina i sedmoro rođaka svoje dvije supruge, prije nego što je izvršio samoubistvo na jugozapadu Irana, javila je iranska državna novinska agencija Irna.

Iran počeo obogaćenje uranijuma u postrojenju Natanc

BEČ - Iran je počeo sa obogaćenjem uranijuma sa četvrtom kaskadom naprednih centrifuga u svom podzemnom postrojenju Natanc, navodi se u izvještaju Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).

Kako je Iran zarobio američki dron i došao u posjed stelt tehnologije

Kada su Amerikanci krajem 2011. godine u vazdušnom prostoru Irana izvodili tajnu operaciju izviđanja bespilotnim "stelt" letjelicama "Lockheed Martin RQ-170 Sentinel", nisu ni slutili da će ovaj tehnološki vrlo napredni dron otkazati poslušnost, promijeniti stranu i okrenuti se protiv njih.

Iran pokrenuo raketne vježbe, bojni brodovi u Omanskom zalivu

TEHERAN - Iran je pokrenuo danas mornaričku raketnu vježbu, javila je državna televizija, u vrijeme kada vlada velika napetost u odnosima između Islamske Republike i SAD.

Iran otkrio podzemnu raketnu bazu u Zalivu

DUBAI - Iranska elitna Revolucionarna garda objavila je danas da posjeduje podzemnu raketnu bazu na tajnoj lokaciji u Persijskom zalivu, prenijeli su državni mediji.

Zarif odgovorio Trampu: Nismo odgovorni za raketiranje

TEHERAN - Iranski ministar spoljnih poslova Mohamed Džavad Zarif odbacio tvrdnje predsjednika SAD da Iran stoji iza raketnog napada na američku ambasadu u Bagdadu.

Tramp: Pogine li jedan Amerikanac, smatraću Iran odgovornim

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp zaprijetio je danas Iranu da će tu zemlju smatrati odgovornom ukoliko i jedan Amerikanac pogine u Iraku.

Izrael upozorava na moguće napade Irana

JERUSALIM - Izrael je danas upozorio da bi njegove institucije u inostranstvu mogle da se nađu na meti Irana poslije nedavnog ubistva iranskog nuklearnog naučnika.

Najčitanije