Iran

FBI: Iran i Rusija se miješaju u predsjedničke izbore

VAŠINGTON - Iran i Rusija prikupili su podatke američkih glasača kako bi uticali na predstojeće predsjedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Drzavama, saopštio je danas FBI, dodajući da je Teheran odgovoran za slanje pretećih i-mejlova demokratskim biračima.

"Crvena" uzbuna za skoro cijeli Iran zbog broja umrlih i zaraženih

TEHERAN - Uzbuna je proglašena za skoro cijelu teritoriju Irana, usljed rekordnog porasta broja preminulih od COVID-19, kao i broja slučajeva zaraze, saopšteno je iz iranskog Ministarstva zdravlja.

Rohani: Ko sakrije da ima koronu, zaslužuje najstrožu kaznu

TEHERAN - Iranski predsjednik Hasan Rohani rekao je danas da svako ko sakrije da ima virus korona zaslužuje najstrožu kaznu.

Persijski tepisi i ćilimi sa Baščaršije očarali i Ričarda Gira

SARAJEVO - U srcu sarajevske Baščaršije ugnijezdila se jedinstvena muzej-galerija u Evropi, a s persijskim tepisima, pakistanskim, avganistanskim i indijskim ćilimima, turskim lampama i drugim ručnim radovima pruža putovanje kroz svijet tepiha i umjetničkih radova, putovanje poput onih u bajkama iz "1.001 noći".

SAD uvode sankcije za više od 20 osoba i entiteta u Iranu

VAŠINGTON - SAD će sutra uvesti sankcije za više od 20 osobe i entiteta koji su uključeni u iranski nuklearni, raketni i program konvencionalnog naoružanja, rekao je neimenovani američki zvaničnik.

Pompeo: Najveća opasnost na Bliskom istoku pretenzije Irana

Rat između Izraela i Palestine nije bio najveći problem u tom regionu, već teritorijalne pretenzije Irana, što je predstavljalo i stratešku prijetnju za SAD, kaže državni sekretar SAD Majk Pompeo, povodom današnjeg potpisivanja sporazuma između Izraela i UAE u Vašingtonu.

Pogubljen rvač Navid Afkari, advokat tvrdi da krivica nije dokazana

TEHERAN - Iranski rvač Navid Afkari pogubljen je danas zbog ubistva pripadnika snaga bezbjednosti tokom antivladinih protesta 2018. godine, javili su državni mediji.

Petorka uhapšena u Teheranu zbog prodaje lažne vakcine protiv korone

TEHERAN - Policija u Teheranu uhapsila je pet osoba optuženih za prodaju lažne vakcine protiv virusa korona.

Tuzlanski kanton nudi Iranu piletinu i koks, Iran njima datule i agrume

TUZLA – Tuzlanski kanton Iranu može ponuditi piletinu, proizvode iz drvne i elektro industrije, te koks. S druge strane, za ovaj kanton zanimljiv je uvoz hurmi, odnosno, agruma i proizvoda od njih koje proizvodi Iran.

Teheran dozvolio inspekciju na dvije lokacije

TEHERAN - Vlasti Irana pristale su da inspektorima Međunarodne agencije za atomsku energiju /IAEA/ omoguće da dođu na dvije lokacije za koje se smatra da su na njima ranije vršene nuklearne aktivnosti.

Najčitanije