Iran

Iran: Naftom ćemo se suprotstaviti SAD

TEHERAN - Islamska Republika će se oduprijeti pritiscima američkih sankcija oslanajući se na svoju naftu i druge prirodne resurse, izjavio je danas potpredsjednik Irana Ešak Jahangiri.

Iranski vođa zabranio sve razgovore s Amerikom

TEHERAN - Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei zabranio je danas bilo kakve direktne razgovore sa SAD, javila je državna televizija.

Iran otkazao posjetu premijera Iraka

BAGDAD - Iran je otkazao posjetu iračkog premijera Hajdera al-Abadija nakon što je on rekao da se protivi novim američkim sankcijama Teheranu, ali da mora da ih poštuje, izjavio je neimenovani irački zvaničnik danas.

Tramp: SAD neće sarađivati s onima koji posluju s Iranom

VAŠINGTON - Ko god sarađuje sa Iranom, neće sarađivati sa SAD, poručio je američki predsjednik Donald Tramp.

Stupio na snagu prvi set američkih sankcija protiv Irana

VAŠINGTON - Prvi set američkih sankcija prema Iranu, koje su bile ublažene nakon postizanja nuklearnog sporazuma sa Teheranom, stupio je na snagu rano jutros na osnovu izvršne naredbe američkog predsjednika Donalda Trampa.

Rohani prijeti Vašingtonu: Zažaliće zbog sankcija

TEHERAN - SAD su izolovane u svijetu i zažaliće zbog uvođenja sankcija Iranu, rekao je iranski predsjednik Hasan Rohani.

Tramp potpisao uredbu o sankcijama Iranu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp potpisao je danas izvršnu uredbu o ponovnom uvođenju brojnih sankcija Iranu, najavljujući da će američka politika nametnuti "maksimalni ekonomski pritisak" na tu zemlju.

U Iranu pala vrijednost valute, ljudi izašli na ulice

Protesti u nekoliko iranskih gradova izbili su zbog velikog pada vrijednosti rijala i drugih ekonomskih problema uoči uvođenja obnovljenih američkih sankcija.

Džafari odbio ponudu Trampa za razgovore

TEHERAN - Komandant iranskog Korpusa čuvara islamske revolucije general-major Mohamad Ali Džafari odbio je ponudu predsjednika SAD Donalda Trampa za razgovore sa zvaničnicima Teherana.

Iran poručio Trampu da se vrati nuklearnom sporazumu ako želi razgovore

TEHERAN - Iranski zvaničnici u utorak su skeptično reagovali na izjavu američkog predsjednika Donalda Trampa kako je voljan da pregovara sa svojim iranskim kolegom, tvrdeći da on treba da se vrati međunarodnom nuklearnom sporazumu iz koga se jednostrano povukao u ovoj godini.

Najčitanije