Iran

Iran pokrenuo raketne vježbe, bojni brodovi u Omanskom zalivu

TEHERAN - Iran je pokrenuo danas mornaričku raketnu vježbu, javila je državna televizija, u vrijeme kada vlada velika napetost u odnosima između Islamske Republike i SAD.

Iran otkrio podzemnu raketnu bazu u Zalivu

DUBAI - Iranska elitna Revolucionarna garda objavila je danas da posjeduje podzemnu raketnu bazu na tajnoj lokaciji u Persijskom zalivu, prenijeli su državni mediji.

Zarif odgovorio Trampu: Nismo odgovorni za raketiranje

TEHERAN - Iranski ministar spoljnih poslova Mohamed Džavad Zarif odbacio tvrdnje predsjednika SAD da Iran stoji iza raketnog napada na američku ambasadu u Bagdadu.

Tramp: Pogine li jedan Amerikanac, smatraću Iran odgovornim

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp zaprijetio je danas Iranu da će tu zemlju smatrati odgovornom ukoliko i jedan Amerikanac pogine u Iraku.

Izrael upozorava na moguće napade Irana

JERUSALIM - Izrael je danas upozorio da bi njegove institucije u inostranstvu mogle da se nađu na meti Irana poslije nedavnog ubistva iranskog nuklearnog naučnika.

"Neprijatelji Irana moraju da zažale što su likvidirali Fahrizadeha"

TEHERAN - Povodom ubistva naučnika Mohsena Fahrizadeha danas je na sjednici zatvorenoj za javnost zasjedao iranski parlament.

Talas bijesa zahvatio Iran, palili američku i izraelsku zastavu

TEHERAN - Demonstranti u Teheranu zapalili su iransku i američku zastavu na protestima poslije ubistva nuklearnog fizičara Mohsena Fahrizadeha.

Može li ubistvo iranskog naučnika dovesti do rata na Bliskom istoku

Ruski senator Aleksej Puškov smatra da Iran, nakon ubistva njegovog naučnika iz sfere nuklearne fizike, neće dati povoda za početak rata, "kako to njegovi neprijatelji očekuju".

Iranska vojska bombardovala pobunjenike na granici s Irakom

TEHERAN - Iranske snage gađale su danas naoružane pobunjenike u sjeverozapadnom pograničnom području, dan nakon što su ubijena tri iranska graničara u udaljenom regionu gde se sastaju granice Irana, Iraka i Turske, izvijestili su državni mediji.

UN: Iran gradi podzemno nuklearno postrojenje

BERLIN - Inspektori Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) saopštili su danas da je Iran počeo izgradnju podzemnog postrojenja za nuklearnu centrigufugu, nakon ljetošnje eksplozije u drugom objektu iste namjene, za koji je Teheran tvrdio da je bio sabotaža.

Najčitanije