Iran

"Špigl": SAD gube poziciju lidera, probijaju se Rusija, Kina, čak i Iran

MINHEN - SAD, bez obzira na izjave potpredsjednika SAD Majka Pensa o "američkom liderstvu" tokom Minhenske konferencije o bezbjednosti, u stvarnosti gube pozicije od Rusije i Kine, piše njemački nedjeljnik "Špigl".

Iran najavio odmazdu teroristima

TEHERAN - Iran je zatražio od Pakistana da pronađe ekstremiste odgovorne za nedavni napad u kom je ubijeno 27 pripadnika iranske Revolucionarne garde.

Netanjahu: Rat s Iranom zajednički interes Izraela i arapskih zemalja

VARŠAVA - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da planira da sarađuje sa arpaskim zemljama na konferenciji o Bliskom istoku u Varšavi, koja se održava pod pokroviteljstvom SAD, kako bi se fokusirali na "zajednički interes rata sa Iranom".

Grupa Džaiš el adl preuzela odgovornost za napad u Iranu

TEHERAN - Militantna grupa "Džaiš el adl", koja je aktivna na jugoistoku Irana, preuzela je odgovornost za napad na autobus koji je prevozio članove Revolucionarne garde Irana, javili su iranski mediji.

Najmanje 20 iranskih gardista ubijeno u samoubilačkom napadu

TEHERAN - Najmanje 20 pripadnika Iranske revolucionarne garde poginulo je na jugoistoku Irana, kada je bombaš-samoubica aktivirao eksplozivnu napravu, prenose mediji.

Na ulicama Irana uz povike "smrt Americi" zapaljene zastave SAD

TEHERAN - Mašući iranskim zastavama, uzvikujući "Smrt Americi" uz paljenje američkih i izraelskih zastava, stotine hiljada ljudi slilo se danas na ulice širom Irana, obilježavajući datum koji se smatra danom pobjede u Islamskoj revoluciji 1979. godine.

Iran predstavio novu krstareću raketu

TEHERAN - Iran je tokom proslave 40 godina od Islamske Revolucije u javnosti predstavio novu krstareću raketu čiji je domet 1.300 kilometara, javili su danas državni mediji.

Tri evropske države pokreću mehanizam za poslovanje sa Iranom

​Francuska, Njemačka i Velika Britanija stvorile su mehanizam izvođenja novnačnih transakcija (SPV) sa Iranom pod nazivom "Insteks" (Instrument za podršku trgovinske razmjene), navodi se u saopštenju ove tri države.

Prijeti veliki sukob: Izrael će u najgorem slučaju napasti Iran?

TEL AVIV - Izrael će možda morati da napadne Iran kako bi zaustavio iransko vojno utvrđivanje u Siriji, zaključak je izvještaja izraelskog Instituta za nacionalnu bezbjednost (INSS) u Tel Avivu koji je danas predstavljen u predsjedničkoj rezidenciji u Jerusalimu.

Iran lansirao satelit, ali nije stigao u orbitu

Iran je danas, uprkos kritikama SAD, lansirao najmanje jedan satelit, ali on nije stigao u orbitu, rekli su iranski zvaničnici.

Najčitanije