Iran

Stiže gorivo iz Irana u Venecuelu

Venecueli, koja vapi za benzinom, stiže pet tankera iranske flote s gorivom.

Snažan zemljotres pogodio Iran

TEHERAN - Zemljotres jačine 5,1 stepen po Rihteru pogodio je danas iransku provinciju Kogilujeh i Bojer Ahmad na zapadu zemlje, saopštio je američki Zavod za geološka istraživanja (USGS).

Iranka stara 107 godina se oporavila od virusa

TEHERAN - Iranka stara 107 godina uspješno se oporavila od virusa korona, javila je danas agencija Fars.

Uhapšen potencijalni nasljednik bivšeg lidera Islamske države

BAGDAD - Specijalne bezbjednosne snage Iraka saopštile su da su uhapsile potencijalnog nasljednika bivšeg lidera Islamske države Abu Bakra el Bagdadija, javila je iračka televizija Alsumarija.

"Vjerujem da je Iran pradomovina Hrvata"

Hrvatski ambasador u Iranu Drago Štambuk rekao je da je sklon vjerovanju da je u staroj Persiji bila hrvatska pradomovina.

Iranski brod potopljen u prijateljskoj vatri, više mrtvih

TEHERAN - Više desetina mornara je poginulo kada je brod iranske mornarice potopljen tokom vježbe ratne mornarice, u blizini Ormuškog moreuza.

Poginule dvije osobe u zemljotresu u Iranu

TEHERAN - Dvije osobe su poginule, a 22 su povrijeđene u zemljotresu jačine 5,1 stepen Rihterove skale koji je rano jutros pogodio sjever Irana, javili su državni mediji.

Vratili se drajv-in bioskopi u Iran poslije 40 godina

Pandemija virusa korona vratila je u Iran nešto što nije viđeno još od Islamske revolucije 1979. godine, drajv-in bioskope.

Manji broj preminulih u Iranu

TEHERAN - Broj preminulih u Iranu tokom protekla 24 časa porastao je za 74 na ukupno 6.277, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Više od 700 umrlih od trovanja alkoholom: Mislili da liječi koronu

TEHERAN - Više od 700 ljudi umrlo je u Iranu usljed uvjerenja da metil- alkohol liječi od virusa korona, rekao je danas zvaničnik iranskog Ministarstva zdravlja Husein Hasanijan.

Najčitanije