Iran

Rohani: Zbog sankcija Teheranu zapad neće biti bezbjedan

TEHERAN - Zapad bi mogao biti izložen talasu droge, izbjeglica i napada, ukoliko sankcije koje su SAD uvele Teheranu oslabe sposobnosti Irana u borbi protiv ovih problema, izjavio je iranski predsjednik Hasan Rohani.

Rusija i Iran spuštaju cijenu nafte

MOSKVA - Nafta marke “brent“ i VTI su pojeftinile za pet odsto tokom trgovanja na berzi, pokazuju podaci londonske berze Aj-Si-Ej. To se desilo u trenutku kada su u toku pregovori o produženju sporazuma OPEK+ o smanjenju proizvodnje nafte.

Iran prijeti sprečavanjem izvoza nafte

TEHERAN - Ukoliko Iran ne bude mogao da izvozi naftu, to neće moći nijedna zemlja iz regiona Persijskog zaliva, rekao je danas iranski predsjednik Hasan Rohani.

Iran upozorava: Spremite se za naftu od 40 dolara za barel

TEHERAN - Države OPEK+ treba da smanje proizvodnju nafte na 1,4 miliona barela dnevno kako bi se izbjeglo nagomilavanje zaliha, izjavio je u intervjuu za Blumberg iranski predstavnik u OPEK-u Kazempur Ardebili.

Iran lansirao razarač, može da putuje 5 mjeseci bez punjenja

TEHERAN - Iran je danas u Persijskom zalivu predstavio domaći razarač koji je sposoban da plovi oko pet mjeseci bez punjenja goriva, javljaju iranski državni mediji.

Kako su Rusija i Iran profitirali na trgovinskom ratu Kine i SAD?

Kina je u oktobru smanjila uvoz nafte i tečnog prirodnog gasa iz Sjedinjenih Američkih Država na nulu, govore podaci Glavne uprave carina Kine. Istovremeno, isporuka ruske nafte dostigla je maksimum.

Više od 400 povrijeđenih u zemljotresu u Iranu

TEHERAN - U snažnom zemljotresu jačine 6,3 stepeni Rihterove skale koji je sinoć pogodio zapadni deo Irana, nedaleko od granice sa Irakom, povrijeđeno je više od 400 ljudi, uglavnom lakše.

Snažan zemljotres pogodio Iran

TEHERAN - Snažan zemljotres jačine 6,3 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je zapadni dio Irana, nedaleko od granice sa Irakom, saopštio je Geološki topografski institut SAD.

Rohani: Ujedinimo se protiv Amerike

TEHERAN - Iranski predsjednik Hasan Rohani pozvao je danas muslimane širom svijeta da se ujedine protiv Amerike, a ne da "razmotavaju crvene tepihe za kriminalce".

U Iranu zaplijenjeno šest tona heroina namijenjenih Evropi

TEHERAN - Iranske vlasti zaplijenile su više od šest tona heroina namijenjenih evropskom tržištu i razbile pet međunarodnih kriminalnih grupa koja su krijumčarile drogu, javili su iranski mediji.

Najčitanije