Iran

Zemljotres pogodio iransko ostrvo

Zemljotres jačine 5,8 pogodio je iransko ostrvo Kešm u Zalivu, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Iran predstavio najnaprednijeg humanoidnog robota do sada

Eksperti sa Univerziteta u Teheranu su prije nešto više od 10 godina predstavili prvu verziju robota po imenu Surena, a nešto malo poslije toga i verziju Surena II koja je mogla i da hoda, dok se 2015. godine pojavila i Surena III.

Trampu "zabranjeno" da napadne Iran

VAŠINGTON - Senat Kongresa SAD usvojio je danas rezoluciju kojom ograničava sposobnost predsjednika SAD Donalda Trampa da pokrene vojnu operaciju protiv Irana.

Salami: Iran je spreman da napadne SAD i Izrael ukoliko nam daju razlog

TEHERAN - Iran je spreman da napadne SAD i Izrael ukoliko daju i najmanji razlog za to, izjavio je glavni komandant Iranske revolucionarne garde general-major Hosein Salami.

SAD odložile uvođenje sankcija Iranu

Irački zvaničnici rekli su novinskoj agenciji AP da su SAD za 45 dana odložile Iraku zabranu uvoza gasa iz Irana, što je dio američkih sankcija Iranu.

Tramp traži od Senata da ne usvoji rezoluciju o Iranu

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp danas je upozorio Senat da ne usvoji rezoluciju koja bi ograničila njegovu sposobnost da vodi rat protiv Irana, rekavši da će to poslati vrlo loš signal i omogućiti Teheranu da nekažnjeno djeluje.

Snježno nevrijeme u Iranu, smrtno stradalo sedam osoba

TAHERAN - Najmanje sedam osoba smrtno je stradalo u snježnoj oluji i lavini na sjeveru Irana.

Porastao broj povrijeđenih vojnika nakon iranskog napada na bazu

LONDON - Broj američkih vojnika, koji su se nalazili u američkoj bazi u Iraku koju je gađao Iran početkom januara, a koji su pretrpjeli traumatsku povredu mozga (TBI), naglo je porastao na 109, saopštili su američki zvaničnici.

Iranski satelit "Zafar" nije stigao u orbitu

DUBAI - Iran je danas lansirao satelit domaće proizvodnje, ali on nije uspio da stigne u orbitu, rekao je zvaničnik Ministarstva odbrane.

Iran prikazao novu balističku raketnu tehnologiju

TEHERAN - Iranska Revolucionarna garda prikazala je danas novu balističku raketu Raad-500 veće preciznosti i dometa, objavila je državna televizija uoči godišnjice Islamske revolucije.

Najčitanije