Iran

Ko s kim ratuje u Siriji?

Građanski rat u Siriji, bjesni već sedam godina, a u njemu učestvuje puno aktera. Što domaćih, što stranih.

Netanjahu: Reagovaćemo i protiv Teherana ako treba

TEL AVIV - Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da će Izrael, ukoliko bude potrebe, djelovati protiv Irana, a ne samo protiv njihovih saveznika na Bliskom istoku, prenijeli su njemački mediji.

U padu aviona u Iranu 66 mrtvih

TEHERAN - Putnički avion "Aseman Airlinesa" koji je vozio 66 ljudi srušio se u planinama u centralnom Iranu, javlja AP. Svi su poginuli, potvrdila je firma u čijem je vlasništvu bio avion, a prenio je AP.

U Banjaluci počela manifestacija 'Dani kulture Irana'

BANJALUKA - Manifestacija "Dani kulture Irana 2018" počela je večeras u Banjaluci.

Iran: SAD besramno prijete Rusiji nuklearnim oružjem

TEHERAN - Iran je danas optužio SAD da prijete Rusiji nuklearnim oružjem, nakon što je Vašington objavio dokumenta u kojima se navodi plan da Amerika pojača svoje nuklearne sposobnosti, kako bi odvratile napadače.

Rohani optužuje Vašington da prijeti Moskvi nuklearnim oružjem

TEHERAN - Iran je danas optužio SAD da prijete Rusiji novim nuklearnim oružjem, nakon što je Vašington u petak objavio dokument o planovima širenja svojih nuklearnih mogućnosti.

Iranski ministar: Stav Vašingtona približava čovječanstvo potpunom uništenju

TEHERAN - Iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif kritikovao je na Twitteru novu nuklearnu doktrinu Sjedinjenih Američkih Država, naglasivši da stav Vašingtona o ovom pitanju približava čovječanstvo potpunom uništenju.

Uhapšeno 29 žena jer su skinule islamski veo

TEHERAN - Iranska policija pritvorila je 29 žena koje su skinule islamski veo u znak protesta, javili su danas iranski mediji.

"Nezavisne" saznaju: Crnadak naložio vraćanje Bitange u BiH zbog afere u Ambasadi u Teheranu

TEHERAN, SARAJEVO - Ambasadu BiH u Iranu posljednjih mjeseci drma velika afera koja je kulminirala teškim optužbama ambasadora Kemala Muftića prema svom zamjeniku Satku Bitangi, nakon čega je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak naložio hitno vraćanje Bitange u BiH!

Iranci prave "Halal net"

Iran planira napraviti sopstvenu, potpuno lokalno kontrolisanu verziju interneta pod nazivom "Halal net" kako bi održao strogu kontrolu protoka informacija u javnosti, piše Independent.

Reklame

Najčitanije