Iran

Iran: Ne politizovati eksploziju u Bejrutu

TEHERAN - Iran je saopštio danas da države treba da se uzdrže od politizacije velike eksplozije u Bejrutu prošle sedmice i da SAD treba da ukinu sankcije protiv Libana.

Jak zemljotres pogodio Iran

TEHERAN - Zemljotres magnitude 5,1 stepen po Rihteru pogodio je provinciju Kermanšab, na zapadu Irana, javila je državna televizija.

SAD proširuju embargo na izvoz oružja u Iran

NJUJORK - SAD vrše pritisak da se proširi međunarodni embargo na izvoz oružja u Iran i zahtijevaju da se usvoji druga verzija teksta rezolucije u SB UN, iako se u dipolomatskim krugovima na Ist riveru može čuti ocjena da među 15 članica SB ne vlada entuzijazam povodom američkog predloga.

Dvije trećine prvih slučajeva korone u vezi s Kinom, Italijom i Iranom

ĐENOVA - Skoro dvije trećine prvih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19 povezano je s putovanjima u Kinu, Italiju i Iran, prije nego što je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila pandemiju, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni u medicinskom časopisu Lanset.

Iran izvršio probno lansiranje balističkog projektila

TEHERAN - Iranska Revolucionarna garda lansirala je razorni balistički projektil u okviru vježbe simuliranog, pokaznog napada na američku flotu u Ormuškom moreuzu u čijem je sastavu, između ostalih plovila, i jedan nosač aviona, saopštila je danas iranska državna televizija, prenosi AP.

Veliki rast umrlih i zaraženih u Iranu

TEHERAN - U Iranu je u protekla 24 časa od virusa korona preminulo 235 osoba, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Nastavljeno širenje zaraze virusom korona u Iranu

TEHERAN - Iran je danas potvrdio novih 2.333 slučaja infekcije virusom korona, čime se nastavlja novo širenje epidemije koje je počelo sredinom maja.

Iranski putnički avion presrela dva borbena aviona SAD

LONDON - Dva američka borbena aviona presrela su iranski putnički avion iznad sirijskog vazdušnog prostora, zbog čega je pilot brzo morao da promijeni visinu letenja kako bi izbjegao sudar, a ovaj manevar izazvao je lakše povrede nekolicine putnika, prenosi agencija Rojters.

Francuski istražioci uspješno izvukli podatke iz crnih kutija

PARIZ - Istražioci koji rade na dešifrovanju crnih kutija iz ukrajinskog putničkog aviona koji je greškom oborio Iran došli su do podataka iz pilotske kabine, saopšteno je danas iz francuske Istražne službe (BEA).

U Iranu pogubljene dvije osobe zbog bombaškog napada

TEHERAN - U Iranu su pogubljene dvije osobe osuđene zbog bombaškog napada izvedenom prije deset godina u Zapadnom Azerbejdžanu, javlja Anadolija.

Najčitanije