Iran

Pentagon: Uprkos sankcijama, Iran razvio najpreciznije rakete

Iran je, uprkos sankcijama, uspio da razvije najpreciznije i najefikasnije rakete i njegov balistički program je najjači na Bliskom istoku, ispred Izraela.

Iranske vlasti tvrde da su demonstanti uzeli policajce za taoce

TEHERAN - Portparol iranske vlade Ali Rabei izjavio je danas da su "nasilni demonstranti" , nezadovoljni povećanjem cijene benzina za 50 odsto, tokom nemira uzeli policajce i osoblje bezbjednosnih agencija za taoce, ne iznoseći više detalja.

Zarif: Evropljani nisu ispunili obaveze iz sporazuma

DUBAI - Evropljani nisu uspjeli da u potpunosti ispune svoje obaveze prema Iranskom nuklearnom sporazumu, izjavio je danas iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif, a kao odgovor na upozorenje EU koja je pozvala Teheran da se pridržava sporazuma ili će snositi posljedice.

Ministri spoljnih poslova EU o sporazumu sa Iranom

BRISEL - Ministri spoljnih poslova Evropske unije danas su raspravljali o načinima kako da iranski nuklearni sporazum ostane netaknut, nakon što je Iran započeo rad na obogaćivanju uranijuma u svom podzemnom nuklearnom kompleksu Fordo.

Rohani: Nuklearni sporazum skida embargo na oružje

TEHRAN - Iranski predsjednik Hasan Rohani poručio je da bi ostanak u nuklearnom sporazumu sa svjetskim silama iz 2015. godine omogućio toj zemlji da od sljedeće godine kupuje i prodaje oružje u inostranstvu.

Otkriveno novo naftno polje, čak 50 milijardi barela

TEHERAN - Predsjednik Irana izjavio je danas da je na jugu te zemlje otkriveno novo naftno polje sa, kako je procijenjeno, 50 milijardi barela sirove nafte.

"Iran ima kapacitet za obogaćivanje uranijuma do 60 odsto"

TEHERAN - Iran ima kapacitet za obogaćivanje urana do 60 odsto, saopštila je danas Iranska organizacija za atomsku energiju (AEOI), odnosno daleko više nego što je potrebno za većinu civilnih namjena, ali manje od 90 odsto potrebnih za proizvodnju nuklearne bombe.

Iran priznao da vodi slučaj protiv američkog špijuna

TEHERAN - Iran prvi put priznaje da je otvoren slučaj pred Revolucionarnim sudom zbog nestanka bivšeg agenta FBI-ja Roberta Levinsona 2007. godine.

Zemljotres jačine 5,4 stepeni pogodio Iran

TEHERAN - Zemljotres jačine 5,4 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je danas južnu iransku provinciju Hormozgan, saopštio je Iranski seizmološki centar.

Teheran počeo sa ubrizgavanjem uranijumskog gasa u centrifuge

TEHERAN - Iran je počeo sa ubrizgavanjem uranijumskog gasa u centrifuge u podzemnom nuklearnom postrojenju "Fordov", javili su danas državni mediji.

Najčitanije