Iran

Zarif: Brisel ne čini dovoljno

TEHERAN - Evropska unija /EU/ ne čini dovoljno kako bi Iran i dalje imao koristi od međunarodnog nuklearnog sporazuma nakon povlačenja Amerike, izjavio je danas iranski ministar spoljnih poslova Mohamad DŽavad Zarif.

Uvode se mjere zaštite evropskih kompanija zbog sankcija Teheranu

BRISEL - Evropska komisija saopštila je danas da je pokrenula proces obnove mjera blokade sankcija u cilju zaštite evropskih kompanija u Iranu, nakon što su SAD ponovo uvele sankcije Teheranu.

Evropska komisija zabranjuje kompanijama da sprovode sankcije Iranu

SOFIJA - Evropska komisija će sutra pokrenuti proces aktivacije zakona koji zabranjuje evropskim kompanijama da se povinuju sankcijama SAD protiv Irana i kojim se ne priznaju bilo kakve odluke suda kojima američke mjere stupaju na snagu.

Tusk: EU će se pridržavati sporazuma s Iranom

SOFIJA - Evropska unija pridržavaće se nuklearnog sporazuma s Iranom, a izvršni predstavnici zemalja-članica EU u Briselu odbraniće ako bude trebalo interese evropskih kompanija koje posluju sa Teheranom zbog sankcija SAD, rekao je danas predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk.

Protesti u Iranu, jedna osoba poginula, šestoro povrijeđeno

TEHERAN - Iranska poluzvanična agencija Fars objavila je da je u nasilnom protestu koji je izbio u gradu Kazerun na jugozapadu zemlje stradala jedna osoba, a šest je povređeno, prenosi AP.

DW: Zapadni Balkan u sjenci Irana

BERLIN - Samit EU-Zapadni Balkan – "istorijski", kako ga je na Twitteru ocijenio komesar za proširenje Johanes Han, ne izaziva veliko interesovanje u Njemačkoj. Medijima je mnogo važniji odnos EU i SAD.

Rohani: Iran neće podleći pritiscima SAD

TEHERAN - Iran neće podleći pritiscima SAD, izjavio je danas iranski predjsednik Hasan Rohani, dan nakon što je Vašington uveo sankcije guverneru Centralne banke Irana.

Svjetski mediji: Tramp približio Njemačku Rusiji, Kina spremna da pokupi med

BERLIN - Američki predsjednik Donald Tramp je svojom tvrdolinijaškom politikom unio novu dinamiku u odnosima između Njemačke i Rusije. Već 11. maja savezna kancelarka Angela Merkel i ruski predsjednik Vladimir Putin su telefonski razmijenili mišljenja.

Rohani: Poštovaćemo dogovor iz 2015. godine

DUBAI - Iranski predsjednik Hasan Rohani izjavio je danas da će Teheran ostati posvećen sporazumu postignutom 2015. godine sa svjetskim silama ukoliko interesi Islamske Republike mogu biti zaštićeni.

Izrael uništio ruski PVO sistem, objavljen snimak

TEL AVIV - Vojska Izraela objavila video-snimak raketnog napada na protivvazdušni raketni kompleks "Pancir-S1" u Siriji.

Najčitanije