Iran

Pens: Spremni smo da branimo svoje interese na Bliskom istoku

VAŠINGTON - Američki potpredsjednik Majk Pens izjavio je danas da SAD razmatraju dokaze koji sugerišu da je Iran odgovoran za napade na saudijska naftna postrojenja i da je Vašington spreman da brani svoje i interese saveznika na Bliskom istoku.

"Nećemo pregovarati sa SAD, nikad, njihova politika će propasti"

TEHERAN - Iran neće pregovarati sa SAD, nikad. Politika Vašingtona zasnovana na maksimalnom pritisku će propasti, izjavio je vrhovni iranski vjerski vođa ajatolah Ali Hamnei.

Rohani: Napad na Aramko recipročan odgovor jemenskog naroda

ANKARA - Predsjednik Irana Hasan Rohani rekao je u Ankari da napad na naftna postrojenja Aramko u Saudijskoj Arabiji predstavlja recipročnu mjeru jemenskog naroda na napade na njihovu zemlju.

Tramp: Iran je odgovoran za napad, ali želim da izbjegnem rat

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp ostao je pri stavu da Iran stoji iza napada na Saudijsku Arabiju, ali je istakao da želi da izbjegne sukob i da treba sačekati dok se sigurno ne sazna ko je počinilac.

Koji su naredni koraci Trampa kada je riječ o Iranu?

VAŠINGTON - Američki i britanski mediji analiziraju napade na energetski proizvodni sistem Saudijske Arabije, a Volstrit žurnal ocjenjuje da se predsjednik SAD Donald Tramp našao u teškoj nedoumici kada je riječ o spoljnoj politici, i to u vrijeme kada ima najmanje ljudi u timu za nacionalnu bezbjednost u proteklih godinu dana.

Iran: Američki nosači su u dometu naših raketa

TEHERAN - Komandant iranske Revolucionarne garde je izjavio da su američke baze i nosači aviona u dometu iranskih raketa.

Iran potpisao sporazum o razvoju gasnog polja u Persijskom zalivu

TEHERAN - Dvije iranske kompanije potpisale su danas sporazum o razvoju gasnog polja u Persijskom zalivu, vrijedan 440 miliona dolara.

Tramp ostavio mogućnost za ublažavanje sankcija Iranu

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp ostavio je otvorenu mogućnost za ublažavanje sankcija Iranu, uz napomenu da vjeruje da Teheran želi da potpiše sporazum sa Vašingtonom o iranskom nuklearnom programu.

Iranski tanker ipak dopremio naftu Siriji

LONDON - Zvaničnici u Londonu saopštili su da je iranski tanker dopremio naftu režimu sirijskog predsjednika Bašara al Asada, čime su prekršili ranije data uvjeravanja u vezi tankera Adrijan Darija1.

Iranku uhapsili jer je pokušala da gleda fudbalsku utakmicu, ona se zapalila

TEHERAN - Iranka Sahar Hodajari (29) pritvorena zbog toga što je pokušala da uđe na fudbalski stadion kako bi gledala utakmicu, preminula je nakon što se zapalila, saznavši da bi mogla da provede šest mjeseci u zatvoru, objavile su danas iranske poluslužbene novinske agencije.

Najčitanije