Iran

Rohani: Mi smo čuvari bezbjednosti Persijskog zaliva

TEHERAN - Iran je bio i biće čuvar bezbjednosti i slobodne plovidbe u Persijskom zalivu, Ormuskom moreuzu i Omanskom moru, poručio je predsednik Irana Hasan Rohani.

Iran poručio Americi: Samo vas posmatramo

​Šef iranske ratne mornarice je saopštio da Iran posmatra sve američke brodove u Persijskom zalivu i da posjeduje čitavu arhivu takvih snimaka.

Tramp negirao hapšenje 17 špijuna CIA: Izvještaj potpuno lažan

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp kategorički je negirao da je Iran uhapsio 17 ljudi koje Teheran optužuje da su špijuni CIA i da je neke osudio na smrtnu kaznu, nazvavši izvještaje "potpuno lažnim".

Pompeo o hapšenju 17 špijuna: Iranski režim ima dugu istoriju laganja

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majk Pompeo odbacio je danas saopštenje Irana da je uhapsio 17 špijuna koji su radili za Američku obaveštajnu agenciju (CIA) i osudio neke na smrtnu kaznu.

Iranska televizija objavila fotografije nekih od uhapšenih špijuna

TEHERAN - Iranska državna televizija objavila je danas fotografije nekih od 17 špijuna koji su radili za Centralnu obavještajnu agenciju (CIA).

Iran uhapsio 17 špijuna CIA, neki osuđeni na smrt

TEHERAN - Iran je uhapsio 17 špijuna koji rade za američku Centralnu obavještajnu agenciju (CIA) i neki od njih su osuđeni na smrtnu kaznu, saopštila je danas iranska državna televizija.

Twitter blokirao profile iranskim novinskim agencijama

Twitter je suspendovao nekoliko iranskih novinskih naloga zbog navodnog uznemiravanja pripadnika vjere Bahai.

NATO traži od Irana da pusti britanski tanker

BRISEL - NATO je osudio pljenidbu brodova u Ormuskom moreuzu, ističući da takvi incidenti predstavljaju izazov međunarodnoj slobodi plovidbe.

Iranska TV objavila snimak zaplijenjenog britanskog tankera

TEHERAN - Iranska državna televizija objavila je snimak britanskog tankera Stena Impero koji je juče zaplijenila iranska Revolucionarna garda.

Hant: Iran zaplijenio 2 tankera, zasjeda kabinet za hitna pitanja

Džeremi Hant izjavio je da Velika Britanija smatra neprihvatljivom iransku zapljenu naftnih tankera sa britanskom i liberijskom zastavom u Ormuskom moreuzu.

Najčitanije