Iran

Ganc: Izrael je spreman da napadne Iran

TEL AVIV - Izrael je spreman da napadne Iran, izjavio je danas ministar odbrane Izraela Beni Ganc, na dan kada je u Teheranu inaugurisan novi iranski predsjednik Ebrahim Raisi.

U Iranu dvije žrtve nemira zbog nestašice vode

Iranski policajac ubijen je tokom nereda na nemirnom jugozapadnom dijelu zemlje, koji su izbili usljed nestašice vode. Kako navode državni mediji, broj mrtvih u neredima popeo na dvije osobe, javlja AP.

Iran isključio struju Iraku, uslijedila ostavka ministra

BAGDAD - Iran je obustavio isporuku struje Iraku što je izvalo nove nestabilnosti u Bagadu kroz ostavku resornog ministra i najave građana da će protestovati u Basri.

Završeno glasanje na većini biračkih mjesta u Iranu

TEHERAN - Glasanje na predsjedničkim izborima u Iranu završeno je na većini biračkih mjesta u zemlji, javila je iranska državna televizija.

Stejt department: Došlo do napretka u razgovorima o Iranu

VAŠINGTON - Američki Stejt department danas je saopštio da je došlo do napretka u razgovorima o nastavku primjene nuklearnog sporazuma sa Iranom, ali da ostaju izazovi po tom pitanju.

SAD ne isključuju mogućnost dogovora s Iranom

VAŠINGTON - Stejt department očekuje šestu rundu razgovora o oživljavanju iranskog nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, a vjeruje da će za dogovor Vašingtona i Teherana biti potrebno i više.

Zapalio se i potonuo najveći iranski mornarički brod

TEHERAN - Najveći brod iranske mornarice zapalio se i potonuo danas u Omanskom zalivu pod nejasnim okolnostima, javili su iranski mediji.

Netenjahu: Rizikovaću da podignem tenzije sa SAD

TEL AVIV - Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da će rizikovati da podigne tenzije u odnosima s Vašingtonom ukoliko to bude potrebno da bi se onesposobile iranske nuklearne mogućnosti.

Roditelji ubili režisera Babaka Koramdina

TEHERAN - Iranski režiser Babak Koramdin ubijen je u Iranu u takozvanom ubistvu iz časti, a njegovo tijelo je pronađeno raskomadano u kesama za smeće u gradu Ekbatan, zapadno od Teherana, piše Dejli mejl.

Saliven: Pregovori SAD i Irana “na nejasnoj tački”

BEČ - Indirektni pregovori u Beču o povratku Irana i SAD Iranskom nuklearnom sporazumu su "na nejasnoj tački", izjavio je danas američki savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džejk Saliven.

Najčitanije