Irska

Irska služba pokrenula istragu protiv Facebooka

Irska Služba za zaštitu podataka korisnika (DPC) pokrenula je danas dvije istrage protiv kompanije Facebook, nakon što izrazila zabrinutost zbog upravljanja ove društvene mreže dječjim ličnim podacima na Instagramu.

Testiranja na kovid na aerodromima u Irskoj

DABLIN - Irska planira da uvede testiranje na virus korona na aerodromima kao alternativu karantinu za neke putnike, iako nije jasno kada će to biti spremno, rekao je danas ministar zdravlja Stiven Doneli.

BiH nakon velike drame šokantno poražena na Grbavici i ostala bez EP

Fudbalska reprezentacija BiH neće igrati naredne godine na Evropskom prvenstvu. Bh. fudbaleri su večeras na "Grbavici" iznenađujuće i šokantno poraženi od selekcije Sjeverne Irske u polufinalu baraža Lige nacija. Tako je propuštena istorijska šansa da se "zmajevi" dokopaju prvog nastupa na EP s obzirom na to da je i finalni meč baraža trebalo da igraju na domaćem terenu.

"Zmajevi" protiv Iraca uz navijače

Utakmica polufinala baraža za plasman na Evropsko prvenstvo između fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske na stadionu "Grbavica" mogla bi se igrati uz prisustvo ograničenog broja navijača.

Hogan podnio ostavku

DABLIN - Irski političar Fil Hogan podnio je ostavku na funkciji evropskog komesara za trgovinu.

Između Irske i Škotske nalazi se 116 potopljenih njemačkih podmornica

Jedno od najvećih tehnoloških dostignuća u Drugom svjetskom ratu su bile njemačke podmornice poznate kao U-Boot (skraćenica od njemačke riječi Unterseeboot sa bukvalnim prevodom “Brod -ispod-površine-vode“).

Irski ministar podnio ostavku nakon što je prekršio mjere protiv korone

LONDON - Irski ministar poljoprivrede Dara Kaleari podnio je ostavku u petak nakon što je otkriveno da je prekršio Vladine mjere uvedene protiv virusa korona.

U Sjevernoj Irskoj obustavljen program ponovnog otvaranja pabova

BELFAST - Sjeverna Irska zaustavila je program ponovnog otvaranja pabova i naredila građanima da nose maske u zatvorenim prostorijama, nakon što je registrovan najveći broj slučajeva zaraze virusom korona na dnevnoj bazi još od maja.

Glavni irski medicinski zvaničnik: Situacija zabrinjavajuća

DABLIN - Glavni irski medicinski zvaničnik Ronan Glin smatra zabrinjavajućim porast broja zaraženih virusom korona.

Otkriven veliki kompleks hramova iz gvozdenog doba

BELFAST - Međunarodni tim stručnjaka otkrio je veliki kompleks hramova u Sjevernoj Irskoj za koji se vjeruje da je možda bio jednokratni ceremonijalni centar praistorijske Evrope, na mjestu sa snažnim korijenima u irskom folkloru i mitologiji.

Najčitanije