Irska

Nezabilježena suša u Irskoj

DABLIN - Irske vlasti uvele su šestonedjeljnu zabranu korišćenja baštenskih crijeva, a nakon što je ta zemlja, poznata po kišnom periodu, doživjela jedno od najsušnijih proljeća.

Pleme pomoglo Ircima u teškoj krizi, dva vijeka kasnije vratili im dug

Indijanci Čokto plemena zapamćeni su po svojoj velikodušnosti kada su za vrijeme velike gladi u Irskoj 1845-1849. godine prikupili novac za pomoć ovoj zemlji 20 godina prije nego što je osnovan Crveni krst.

"Keltski tigar" na koljenima, očekuje pad BDP od 10,5 odsto

Irska ove godine očekuje pad bruto domaćeg proizvod od 10,5 odsto, ali i brzi oporavak od šest procenata sljedeće godine, objavilo je danas Ministarstvo finansija te zemlje, koja je poznata i pod nadimkom "keltski tigar" zbog svojevremeno dvocifrenog privrednog rasta.

Slučaj "kamion smrti": Uhapšen osumnjičeni za smrt 39 Vijetnamaca

LONDON - U Irskoj je danas uhapšen 40-godišnji muškarac zbog sumnje da je povezan sa smrću 39 vijetnamskih migranata čija tijela su u oktobru prošle godine pronađena u kamionu hladnjači u Eseksu, javlja Rojters.

Princ Vilijam iznenadio Irce šalom o virusu korona

Princ Vilijam našalio se na temu virusa korona tokom službene posjete Irskoj.

"Brod duh", nošen olujom "Denis", nasukao se na irsku obalu

LONDON - Nošen vjetrovima oluje "Denis", na stjenovitu irsku obalu okruga Kork nasukao se teretni brog "Alta", napušten i bez posade.

Optužen muškarac za ubistvo novinarke u Sjevernoj Irskoj

LONDON - Pedesetdvogodišnji muškarac optužen je danas za ubistvo novinarke Lire Meki (29), koja je ubijena tokom nemira u sjevernoirskom gradu Londonderi u aprilu prošle godine.

U Sjevernoj Irskoj dvije žene sklopile prvi istopolni brak

Dvije žene iz Belfasta postale su prve osobe koje su sklopile istopolni brak u Sjevernoj Irskoj. Time su Robin Pipls i Šarni Edvards stvorile istoriju kada su se vjenčale u hotelu u Karikfergusu.

Uhapšene još dvije osobe zbog "kamiona smrti"

LONDON - U Velikoj Britaniji su uhapšene još dvije osobe zbog smrti 39 migranata iz Vijetnama, čija su tijela pronađena u kamionu hladnjači blizu Londona prošlog oktobra.

Disidenti zakačili bombu za kamion i poslali za Britaniju

BELFAST - Policija Sjeverne Irske pronašla je bombu zakačenu na teretni kamion u okrugu Arma, koju su postavili disidentski republikanci i koja je trebalo da bude prevezena u Britaniju preko Irskog mora, saopšteno je iz policije.

Najčitanije