Irska

Irska želi da zabrani "benzince" i "dizelaše" do 2030. godine

Vlada Republike Irske donijeće novi zakon koji bi zabranio registraciju vozila koje pokreće benzin i dizel vrsta goriva.

Kolinda Grabar-Kitarović u Irskoj dobila samo tri glasa

Državljani Hrvatske su glasali i u Irskoj gdje živi veliki broj iseljenika iz ove zemlje.

Tijela 16 žrtava nađenih u kamionu u Engleskoj prebačena u Vijetnam

LONDON - Šesnaest od 39 tijela, koje su pronađene u hladnjači u kamionu u Eseksu, u Velikoj Britaniji, prebačena su u Hanoj.

Predstavnici ministarstava pravde posjetili policiju Sjeverne Irske

Članovi delegacija ministarstava pravde Republike Srpske, FBiH i BiH su u Sjevernoj Irskoj u okviru studijske posjete obišli sjedište Policijske uprave Sjeverne Irske, gdje su sa predstavnicima policijske uprave razgovarali o modalitetima rada zatvorske obavještajne službe, multiagencijskoj saradnji i intervencijama u borbi protiv nasilnih i ekstremističkih aktivnosti u Sjevernoj Irskoj.

Delegacije ministarstava pravde u posjeti Sjevernoj Irskoj

BELFAST - Delegacije Ministarstva pravde RS, FBiH i BiH otputovale u u Belfast u Sjevernoj Irskoj gdje će održati niz sastanaka, obići kazneno popravne i policijske institucije i razmijeniti iskustva po pitanjima načina rada zatvorskih službi.

Vijetnam radi na što bržem identifikovanju žrtava iz kamiona

HANOJ - Vijetnam pokušava da ubrza identifikaciju svojih građana za koje se sumnja da su među ljudima koji su prošle nedjelje pronađeni mrtvi u kamionu blizu Londona.

Vozač "kamiona smrti" se pojavio u sudnici

LONDON - Vozač kamiona u kojem su pronađena tijela 39 ljudi Moris Robinson pojavio se danas u Okružnom sudu u britanskom gradu Čelmsford.

Tri osobe, koje se dovode u vezu sa "kamionom smrti", oslobođene uz kauciju

LONDON - Tri osobe, koje su uhapšene u okviru istrage smrti 39 osoba pronađenih u kamionu, oslobođene su danas uz kauciju, saopštila je policija oblasti Eseks.

Mladi Vijetnamci išli za boljim životom, a umrli u najgorim mukama

Britanske vlasti podigle su juče optužnicu protiv vozača kamiona hladnjače u kojem je pronađeno 39 mrtvih tijela i saopštile su da se istraga, kada je riječ o identifikaciji žrtava, sada fokusirala na vijetnamsku zajednicu.

Uhapšena i peta osoba zbog "kamiona smrti"

LONDON - Irska policija saopštila je da je uhapsila muškarca koga britanske vlasti traže u vezi sa slučajem kamiona hladnjače u kojem je pronađeno mrtvo 39 osoba na jugoistoku Engleske.

Najčitanije