Irska

Hogan podnio ostavku

DABLIN - Irski političar Fil Hogan podnio je ostavku na funkciji evropskog komesara za trgovinu.

Između Irske i Škotske nalazi se 116 potopljenih njemačkih podmornica

Jedno od najvećih tehnoloških dostignuća u Drugom svjetskom ratu su bile njemačke podmornice poznate kao U-Boot (skraćenica od njemačke riječi Unterseeboot sa bukvalnim prevodom “Brod -ispod-površine-vode“).

Irski ministar podnio ostavku nakon što je prekršio mjere protiv korone

LONDON - Irski ministar poljoprivrede Dara Kaleari podnio je ostavku u petak nakon što je otkriveno da je prekršio Vladine mjere uvedene protiv virusa korona.

U Sjevernoj Irskoj obustavljen program ponovnog otvaranja pabova

BELFAST - Sjeverna Irska zaustavila je program ponovnog otvaranja pabova i naredila građanima da nose maske u zatvorenim prostorijama, nakon što je registrovan najveći broj slučajeva zaraze virusom korona na dnevnoj bazi još od maja.

Glavni irski medicinski zvaničnik: Situacija zabrinjavajuća

DABLIN - Glavni irski medicinski zvaničnik Ronan Glin smatra zabrinjavajućim porast broja zaraženih virusom korona.

Otkriven veliki kompleks hramova iz gvozdenog doba

BELFAST - Međunarodni tim stručnjaka otkrio je veliki kompleks hramova u Sjevernoj Irskoj za koji se vjeruje da je možda bio jednokratni ceremonijalni centar praistorijske Evrope, na mjestu sa snažnim korijenima u irskom folkloru i mitologiji.

Evropski sud pravde kaznio Rumuniju i Irsku

​BRISEL - Evropski sud pravde kaznio je danas Rumuniju i Irsku zbog odgađanja i nepotpune primjene regulativa protiv pranja novca i finansiranja terorista.

Većina Iraca želi da radi od kuće

Više od 80 odsto zaposlenih Iraca želi da nastavi rad od kuće i kada se ukinu ograničenja uvedena zbog virusa korona, pokazuje anketa.

Kinsejl, irski grad fantastične hrane i šarenila

Lučki gradić Kinsejl redovno se nalazi na listi najljepših mjesta u Irskoj, ali i u Evropi. Razlog tome su uske uličice i kuće u svim bojama, kao i pubovi, restorani, barovi, galerije i trgovine kojima ne nedostaje šarma. Posjetioci se šale da se u Kinsejlu mogu izgubiti samo oni koji su slijepi za boje jer je već nakon prve šetnje lako zapamtiti neobične kuće koje pršte bojama.

Nezabilježena suša u Irskoj

DABLIN - Irske vlasti uvele su šestonedjeljnu zabranu korišćenja baštenskih crijeva, a nakon što je ta zemlja, poznata po kišnom periodu, doživjela jedno od najsušnijih proljeća.

Najčitanije