Isa Mustafa

Mustafa prihvatio da mandatar bude Kurti

PRIŠTINA- Demokratski savez Kosova (DSK) će poštovati princip prema kojem će mandatar biti kandidat stranke koja je na proteklim vanrednim izborima osvojila najviše glasova, to je u ovom slučaju Pokret Samoopredjeljenje, odnoso Aljbin Kurti.

Isa Mustafa traži da se ne broje glasovi iz Srbije

PRIŠTINA - Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa pozvao je danas Centralnu izbornu komisiju da ne dozvoli prebrojavanje glasova iz Srbije bez odluke kojom se dokazuje da ispunjavaju zakonske uslove, prenosi prištinska Gazeta Ekspres.

Mustafa traži sedam ministarstava, Kurti nudi pet

PRIŠTINA - Prve pukotine pojavile su se u odnosima između dvije najjače stranke, samo devet dana poslije vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji, a zapelo je oko raspodjele ministarstava u budućoj vladi.

Mustafa najavio razgovor sa Kurtijem o postizbornoj koaliciji

PRIŠTINA - Isa Mustafa, lider Demokratskog saeza Kosova, drugoplasirane stranke na prijevremenim parlamentarnim izborima na kosovskoj teritoriji, najavio je večeras skori susret sa liderom prvoplasiranog Pokreta Samoopredjeljenje, Aljbinom Kurtijem, kako bi, kako kaže, razgovarali i mogućnosti formiranja postizborne koalicije.

Mustafa optužio Tačija i Haradinaja za stanje na Kosovu

PRIŠTINA - Lider najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova, Isa Mustafa, optužio je danas Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja da su odgovorni za trenutnu situaciju na Kosovu, koja je veoma loša u gotovo svim segmentima društva, posebno u odnosima sa međunarodnim partnerima.

Mustafa: Haradinaj kao gubitnik ne može da bude premijer

PRIŠTINA - Predsjednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, koji je gubitnik izbora, ne može da bude premijer Kosova.

Rama: Bez teških riječi između Vučića i Mustafe

TIRANA - Premijer Albanije Edi Rama negirao je da je između srpskog premijera Aleksandra Vučića i kosovskog Ise Mustafe bilo teških riječi tokom večere u Sarajevu.

Vučić premijerima: Molio bih da Kosovo ne nazivate državom

SARAJEVO - Premijer Srbije Aleksandar Vučić je u toku Samita zemalja zapadnog Balkana, na kojem su učestvovali i premijeri Crne Gore Duško Marković, Republike Makedonije Emil Dimitriev, Republike Albanije Edi Rama, Kosova Isa Mustafa, te komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Han i ministar spoljnih poslova Italije Angelino Alfano zamolio učesnike da ne nazivaju Kosovo državom i da imaju sentimenta prema drugima.

Hrvatski mediji: Napetost na večeri u Sarajevu, Vučić napao Mustafu

SARAJEVO - Hrvatski mediji pišu o večeri koju je sinoć u Sarajevu organizovao predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, ističući napetost na istoj zbog prisustva srpskog i kosovskog premijera, Aleksandra Vučića i Ise Mustafe.

Najčitanije