Isa Mustafa

Mustafa pokreće inicijativu za smjenu Kurtija

PRIŠTINA - Demokratski savez Kosova (DSK), koalicioni partner u privremenoj Vladi samoproglašenog Kosova pokreće inicijativu za smjenu predsjednika Vlade Aljbina Kurtija, izjavio je predsjednik DSK Isa Mustafa.

Mustafa: Ambasade nas pritišću da formiramo vladu

PRIŠTINA - Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK), Isa Mustafa, potvrdio je danas da postoji diplomatski pritisak da se što prije formira prištinska vlada.

Kurti i Mustafa bez dogovora: Izbori ili preokret u ponudi?

PRIŠTINA - Lideri dvije najuticajne albanske stranke, Aljbin Kurti i Isa Mustafa, još nisu postigli dogovor o postizbornom koalicionom sporazumu i dok analitičari ne isključuju mogućnost novih vanrednih izbora, iz DSK se čuju ponovo predlozi da se, ako Samoopredjeljenje ne pristaje na dogovor o poziciji predsjednika, odustane o premijerske funkcije u korist Mustafine stranke.

Kurti i Mustafa postigli načelni dogovor o novoj vladi

PRIŠTINA - Pokret Samoopredjeljenje i Demokratski savez Kosova (DSK) postigli su u načelu sporazum o formiranju buduće vlade u Prištini.

Kurti i Mustafa nisu postigli dogovor o koalicionom sporazumu

PRIŠTINA - Sastanak lidera dvije najuticajnije strane, Aljbina Kurtija i Ise Mustafe, okončan je bez koalicionog sporazuma o formiranju nove vlade.

Mustafa prihvatio da mandatar bude Kurti

PRIŠTINA- Demokratski savez Kosova (DSK) će poštovati princip prema kojem će mandatar biti kandidat stranke koja je na proteklim vanrednim izborima osvojila najviše glasova, to je u ovom slučaju Pokret Samoopredjeljenje, odnoso Aljbin Kurti.

Isa Mustafa traži da se ne broje glasovi iz Srbije

PRIŠTINA - Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa pozvao je danas Centralnu izbornu komisiju da ne dozvoli prebrojavanje glasova iz Srbije bez odluke kojom se dokazuje da ispunjavaju zakonske uslove, prenosi prištinska Gazeta Ekspres.

Mustafa traži sedam ministarstava, Kurti nudi pet

PRIŠTINA - Prve pukotine pojavile su se u odnosima između dvije najjače stranke, samo devet dana poslije vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji, a zapelo je oko raspodjele ministarstava u budućoj vladi.

Mustafa najavio razgovor sa Kurtijem o postizbornoj koaliciji

PRIŠTINA - Isa Mustafa, lider Demokratskog saeza Kosova, drugoplasirane stranke na prijevremenim parlamentarnim izborima na kosovskoj teritoriji, najavio je večeras skori susret sa liderom prvoplasiranog Pokreta Samoopredjeljenje, Aljbinom Kurtijem, kako bi, kako kaže, razgovarali i mogućnosti formiranja postizborne koalicije.

Mustafa optužio Tačija i Haradinaja za stanje na Kosovu

PRIŠTINA - Lider najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova, Isa Mustafa, optužio je danas Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja da su odgovorni za trenutnu situaciju na Kosovu, koja je veoma loša u gotovo svim segmentima društva, posebno u odnosima sa međunarodnim partnerima.

Najčitanije