Isidora Bjelica

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Čudesna devojka sa golubovima

Imala sam mnogo težak dan. Jedan od najgorih. To je ono kad ti duša postane teška tonu bola. Kad misliš da ne možeš dalje, da te Bog precenio pa dopustio toliki teret... To je ono kad očaj iz tebe preliva od svega što te snašlo. I ne znaš ništa - ni što si ti, ni zašto se toliko zlopatiš, ne znaju ni drugi, ali prihvate neko objašnjenje i guraju... Nikom ne trebaju pitanja jer odgovora nema, ali ljudi guraju... I šta onda?

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Da li ste demiseksualni?

Da li znate ko su #demiseksualci - o, da, to su osobe kod kojih se seksualna privlačnost javlja samo prema osobama sa kojima su prvo emotivno bliske - to se danas smatra vrstom aseksualnog stava, a ja opet mislim da je to eufemizam za nas romantične duše koje ne možemo da osetimo seksualnu privlačnost bez te prve emotivne bliskosti!

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Dečko, hajde o'ladi!

Šta je zajedničko skoro svima nama ljudima? To što sa dubokom sigurnošću glas u glavi, koji bar permanentno odzvanja i vrti misli, poručuje da mu je sve jasno, da apsolutno vlada parametrima šta je dobro, a šta loše, šta pametno, a šta glupo, lepo i ružno i tako dalje...

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Kako proceniti ko je u pravu???

Retki su blaženi koji nisu osetili one trenutke kada nam sve i svi izgledaju crno. Kad smo puni kritike za sve i svakoga i osećamo duboku nesreću jer stvari nisu onakve kakve mi mislimo da bi trebalo da budu. Onda se svađamo s onim jedinim što zaista postoji, a to je sadašnji trenutak - i tako dolazi do najvećeg nesporazuma između čoveka i Boga... Sve to nastane jer nam bližnji, a ni škola, nisu objasnili da nismo na ovom svetu da bismo bili srećni, već da bismo uvećavali ljubav, podizali svest kroz iskustvo. I to je jedini put za smanjenje patnje, jer paradoksalno kroz patnju učimo o sreći.

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Kako da prestanemo da budemo žrtva?

Došao je taj dan da prestanete da budete žrtva sopstvenih misli i matriksa. Ovaj tekst će značiti samo onima koji su suštinski spremni da prime ovu informaciju, kao što je sa svim inicijacijama. Oni drugi će reći: "Šta lupeta ona Bjelica" ili: "Ovo je dosadno, odoh da se svađam".

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Skroman si i tim se dičiš?!!!!!

Da, uglavnom ništa nije kao što izgleda, ali ljudi, bar širi auditorijum, realno vole da gutaju sve te imidž sage, koje nekad prave celi PR-ovi, a nekad i same javne ličnosti, koje su provalile šta najbolje prolazi - a to je laž!

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Ako si suviše fin, to može biti jako opasno

Sedela sam s majkom na podu i krojila neku haljinu kada sam dobila poziv neke brutalne službenice koja me opominjala da hitno idem i uplatim račun za kablovsku koju su nam isekli, inače će strašni sud pasti na našu glavu.

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Sećaš se kako je svet izgledao kad si bio zaljubljen?

To je čoveku najteže da prihvati, ali kad se oseća loše, kad krivimo druge za naše stanje - zapravo samo smo ispali iz božanskog "strima" ljubavi...

Isidora Bjelica: Tajna trenutka

Jedna od osnovnih tajni koje nas ne nauče da bismo sa manje bola živeli na ovom svetu je tajna trenutka.

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Kako prepoznati psihopatu za tri sekunde

Posebnu vrstu ludaka predstavljaju sve one osobe koje veruju za sebe da su "objektivne".

Najčitanije