Isidora Bjelica

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Rat istina

Sve vreme čovečanstvo traži jednu istinu i onda se oko te jedne istine svađaju i ubijaju vekovima... iako je to većini ljudi nepojmljivo, ali nalazimo se u trenutku kada nova fizika, metafizika pokazuju da su stvari mnogo kompleksnije nego što smo mislili. Kako su nam mikroskopi otkrivali svet koji nismo mogli da vidimo svojim okom, nova fizika nam govori da postoji 10 dimenzija prostora, a ne tri.

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Da li je moguća nemoguća ljubav?

Sva čežnja ovog sveta zapravo je posledica želje da osetimo onu gotovo opijatsku mističnu ljubav koja će učiniti da taj nebeski zanos, da ta radost prepoznavanja dve duše poruši sve oštre granice, bolove i tuge ovog prividnog i okrutnog sveta koji ubija svojom trivijom i surovošću.

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Čemu sve ovo

Nedavno sam slušala prof. Velju Abramovića, teslijanca, mistika, adepta koji objašnjava kako je Tesla predvideo koliko će trajati Prvi, a potom i kad će tačno izbiti Drugi svetski rat, objašnjavajući šta na fizičkom i metafizičkom nivou znači pražnjenje potencijala koje mora da se izjednači, a to pražnjenje je rat!

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Cenkanje, trgovina i druge duhovne aktivnosti

​Ne znam kako se to desilo sa jedne strane da novac tako anatemišemo kao zlo u civilizaciji gde se ubijaju oko njega, a da opet sa druge strane duhovnost tako obojimo novcem!

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Kako zaista uspeti oprostiti?

Toliko lepih pouka o oproštaju, ali kako zaista uspeti da oprostimo? Suprotno tezi o tome da treba da budemo "iznad" situacije, da smo emotivni Samarićani - pitanje oproštaja je zapravo pitanje da li brigu za sebe, svoje zdravlje i svoje mentalno i nervno stanje možemo da pretpostavimo užasu destrukcije emotivne i psihološke koji nas je obuzeo zbog pretrpljenog bola koji nam je naneo neko blizak, važan, najvažniji...

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": O kerovima, konjima, samoći i bližnjima

​Vidim digla se frka na internetu, neki dečko napisao da je najgore kad neko umre sam kao "ker", kad nema nikoga! Provede život skroz sam!!!!

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Virtuelni testamenti

Kako se danas sve objavljuje na društvenim mrežama, od rođenja, venčanja, razvoda, čitulja, krštenja, mislim da bi bilo važno otvoriti i običaj da se tu objavljuju i testamenti, a ne nešto tajno pa posle da se mulja. Ovako lepo na uvid VR frendovima, pa posle nema laži i prevare - šta je pokojnik želeo - čovek sve fino stavi na FB i Instagram i nema muljanja ni nejasnoća kome prasići, a kome slamarica...

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Zaljubljenost nije ljubav

Zaljubljenost nije ljubav - tvrde unisono mnogi ugledni psiholozi, a opet - šta je onda zaljubljenost i zašto smo tako navučeni na tu pojavu.

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Uradi suprotno

​Ni za jednu tajnu moja draga prijateljica Jo Hismajer i ja nismo dobile toliko pohvala o efikasnosti kao o - akciji uradi suprotno, koju spominjemo u našoj knjizi. Znajući da skoro svako od vas prolazi neki stres manji ili veći, evo mog poklona za subotu, kako se odbraniti.

Isidora Bjelica u kolumni za "Nezavisne": Duhovnjaci, ego i mačka Karla Lagerfelda

Pričam noćas sa jednom poznatom novinarkom koja se bavi duhovnošću i medicinom o ljudskoj sujeti.

Najčitanije