Islamska država

Turska će vratiti u matične zemlje većinu zarobljenika ID-a do kraja godine

ANKARA - Turska će vratiti u matične zemlje većinu svojih zarobljenika Islamske države do kraja godine, izjavio je turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu za Reuters u utorak, sedmicu dana nakon što su turske vlasti započele s porogramom repatrijacije.

Zagrepčanka koja se pridružila ID ne želi da se vrati u Hrvatsku

Dora Bilić, Zagrepčanka koja je otišla u Islamska država (ID), kako piše "Slobodna Dalmacija", ne želi da se vrati te je zbog toga promijenila i ime.

Turska tvrdi da je zarobila "važnu" figuru Islamske države

ANKARA - Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu saopštio je danas da je Ankara zarobila "važnu" figuru Islamske države u Siriji.

Erdoan opet prijeti: Poslaću vam teroriste

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan upozorio je danas Evropsku uniju da bi njegova država mogla da oslobodi pripadnike takozvane Islamske države i pošalje ih nazad u Evropu.

Turska u ponedjeljak počinje da vraća militante

ANKARA - Turska će već od ponedjeljka, 11. novembra, početi da šalje kućama strane pripadnike Islamske države, rekao je ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu, upozorivši Evropu da nije bitno da li su bivši militanti dobrodošli ili ne.

Američki zvaničnik: Novi lider Islamske države neko nebitan

VAŠINGTON - Novi lider Islamske države je nebitna osoba, bez značajne očigledne reputacije i SAD se nadaju da će uskoro biti ubijen, izjavio je neimenovani američki zvaničnik.

Turska će slati pripadnike Islamske države u zemlje porijekla

ISTANBUL - Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu rekao je danas da će Turska poslati zarobljene pripadnike Islamske države u zemlje njihovog porijekla.

Islamska država poziva na napade u SAD: Približite se Bogu preko krvi

VAŠINGTON - Teroristi Islamske države zaprijetili su napadima na Sjedinjene Američke Države zbog ubistva nekadašnjeg lidera Abu Bekra al Bagdadija, koji je poginuo u bombardiranju savezničkih snaga.

Islamska država otkrila ime novog vođe

Teroristička organizacija Islamska država putem audio snimka potvrdila je smrt svog vođe Abu Bakra al Bagdadija.

Islamista porijeklom iz BiH upozorava: Mogući napadi u Evropi

Zatvorenik Islamske države Muhamed Hasik upozorio je da bi se nakon smrti lidera Islamske države Abu Bakr al Bagdadija, u znak odmazde, mogli desiti teroristički napadi u Evropi.

Najčitanije