Islamska država

Šest državljana Crne Gore ubijeno na ratištu u Siriji

PODGORICA - Šest crnogorskih državljana ubijeno je na ratištu u Siriji, osam njih vratilo se u Crnu Goru, jedan borac uhapšen je u Turskoj, a još trojica su na području djelovanja takozvane islamske države.

Pojačana potraga za čovjekom koji je više puta proglašavan mrtvim

Bezbjednosne snage SAD, Francuske, Sirije i Iraka značajno su pojačale napore u potrazi za liderom "Islamske državi" Abu Bakr el Bagdadijem u području granice između Sirije i Iraka, javila je televizija "Alsumarija", pozivajući se na izvor iz bezbjednosne agencije u sirijskoj pokrajini Anbar.

Majka djevojke koja se priključila Islamskoj državi tuži Austriju

BEČ - Porodica Sabine Selimović, koja je sa samo 15 godina pobjegla iz porodičnog doma u Beču, i priključila se Islamskoj državi, namjerava da tuži Austriju.

Predložen pritvor za Muniba Ahmetspahića uhapšenog zbog terorizma

SARAJEVO - Predložen je pritvor za Muniba Ahmetspahića (28) osumnjičenog za krivična djela terorizma i osnivanja terorističke grupe.

Lavrov: Teheran ne sprečava poraz Islamske države

RIM - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da nije saglasan sa izjavama iz američkog Stejt departmenta da prisustvo Irana u Siriji sprečava poraz Islamske države.

Uhapšeni na sarajevskom aerodromu osumnjičen da je godinama ratovao na strani terorista

SARAJEVO - Zbog sumnje da je više od pet godina bio pripadnik terorističkih organizacija Al Nusra Front i Islamska država (IS), na sarajevskom aerodromu u četvrtak naveče uhapšen je Munib Ahmetspahić, poznanik vehabije Mevlida Jašarevića, napadača na američku ambasadu u Sarajevu.

Sirijska vojska ušla u posljednje uporište ID

DAMASK - Sirijski Generalštab saopštio je da je vojna operacija u rejonu Safe završena – palo je i posljednje uporište terorističke organizacije Islamska država na jugu zemlje.

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Melburnu

MELBURN - Teroristička grupa Islamska država preuzela je odgovornost za teroristički napad u australijskom gradu Melburnu u kome su nastradale dvije osobe, uključujući napadača, a dvije su ranjene.

Direktor FSB: Moguće spajanje Al kaide i Islamske države

MOSKVA - Direktor ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB) Aleksander Bortnikov upozorio je da bi terorističke grupe Islamska država i Al kaida mogle da se spoje.

Šveđanka srpskog porijekla oslobođena optužbi za pripadnost ID

BAGDAD - Sud u Bagdadu oslobodio je optužbi Šveđanku srpskog porijekla Viktoriju Lazar za pripadnost "Islamskoj državi" usljed nedostatka dokaza, saopštio je neimenovani izvor iz suda.

Najčitanije