Islamska država

Islamska država apelovala na svoje borce da napadnu Jevreje

KAIRO - Islamistička ekstremistička grupa Islamska država navodno je apelovala na svoje borce i muslimane uopšte da napadnu Jevreje i jevrejska naselja, u audio snimku objavljenom danas za koji se navodi da pripada portparolu Abi Hamzi al-Kuraišiju.

Nasljednik Bagdadija: Islamska država ima novog vođu

Najozloglašenija teroristička organizacija na svijetu Islamska država ima novog vođu.

Uhapšen jedan od najtežih terorista, morali ga staviti na prikolicu

Muftija Islamske države koji je uhapšen u Iraku bio je toliko težak da su ga pri hapšenju morali ukrcati u zadnji dio dio kamionića.

Više od 40 žena iz BiH ostalo u Siriji

SARAJEVO - Više od 40 žena iz BiH i dalje se nalazi u izbjegličkim kampovima u Siriji nakon kraha terorističke organizacije "Islamska država" u toj zemlji, nezvanično piše "Dnevni avaz".

Islamska država pogubila 11 hrišćana pa objavila snimak

Teroristička organizacija Islamska država objavila je videosnimak pogubljenja jedanaest hrišćana u Nigeriji, rekavši da se radi o osveti za ubistvo njenog lidera Abu Bakra al-Bagdadija i njegovog portparola.

Keserović navodno odbio saradnju s Tužilaštvom: Traži da pozove roditelje

SARAJEVO - Tužioci Tužilaštva BiH započeli su ispitivanje sedam bh. državljana osumnjičenih da su se borili na strani terorističke organizacije Islamska država, a koji su prošle sedmice deportovani iz Sirije u BiH

Jednomjesečni pritvor i Armenu Dželku i Muharemu Duniću

SARAJEVO - Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Armenu Dželku i Muharemu Duniću koji su deportovani iz Sirije, a borili su se za terorističku organizaciju Islamska država.

Predložen pritvor osumnjičenom za ratovanje u Siriji

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH predložilo je Sudu BiH određivanje pritvora za Muharema Dunića (45) osumnjičenog da je kao pripadnik terorističke organizacije "Islamska država" učestvovao u ratnim aktivnostima u Siriji.

Bivši borci "Islamske države" predati Tužilaštvu BiH

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) predali su večeras Tužilaštvu BiH Armena DŽelku i Muharema Dunića, osumnjičene da su se borili za terorističku organizaciju "Islamska država", javlja "Avaz".

Šta kada pripadnici IS-a u BiH izađu iz zatvora?

BiH nema uslova za adekvatnu resocijalizaciju pa bi se teroristi, i nakon izdržavanja zatvorskih kazni, mogli naći na slobodi sa istim ubjeđenjima koja su ih i odvela u redove Islamske države.

Najčitanije