Islamska država

Objavljen uznemirujući snimak bombaškog napada u Indoneziji

SURABAJA - Bombaš samoubica na motociklu u ponedjeljak ujutro u gradu Surabaji ranio je nekoliko policajaca ispred policijske stanice, dan nakon što su teroristi u samoubilačkim napadima na crkve u tom indonezijskom gradu usmrtili najmanje trinaest osoba.

Petočlana porodica izvršila bombaški napad u Indoneziji

SURABAJA - Samoubilački bombaški napad koji je danas izveden na zgradu policije u Surabaji, u kojem su ranjeni policajci i civili, izvršili su članovi petočlane porodice među kojima je bilo i osmogodišnje dijete, saopšteno je iz policije Indonezije.

Zarobljeno pet najtraženijih lidera ID

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je danas da je zarobljeno pet najtraženijih lidera "Islamske države".

Ispovijest bivšeg teroriste: Kako su me mučenja u zatvoru pretvorila u ubicu

Sirija ratuje dugih, krvavih sedam godina. Snage predsjednika Bašara al Asada vode borbe i protiv pobunjenika i protiv džihadista tzv. Islamske države. Grad Raka na sjeveru dugo je bio ključno bojište za mnoge sukobe. BBC donosi priču o tome kako je jedan mirni demonstrant postao ubica.

U Rusiji uhapšeno pet pripadnika ID, pripremali atentate

Ruska služba bezbjednosti (FSB) objavila je da je u Jaroslavlju, sjeveroistočno od Moskve, uhapšeno pet članova džihadističke grupe Islamske države koji su pripremali niz atentata u zemlji.

Nakon Mančestera teroristi zaprijetili i Vankuveru

LONDON - Fanatici "Islamske države" ponovo su objavili upozorenje na moguće nasumične napade u gradovima na Zapadu novim posterom na kome se vidi napadač pored krvlju prekrivene žrtve.

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Libiji

TRIPOLI - Islamska država preuzela je odgovornost za bombaški napad na kancelarije libijske izborne komisije u Tripoliju u kojem je ubijeno najmanje 12 ljudi, javila je Amak, novinska agencija te terorističke organizacije.

Irački sud na doživotni zatvor osudio 19 Ruskinja

BAGDAD - Glavni kazneni sud u Bagdadu koji sudi za terorizam osudio je na doživotni zatvor 19 Ruskinja zbog pripadnosti džihadističkoj grupi Islamskoj državi (ID), saznaje se od sudskog izvora.

U Rusiji osujećeni planirani napadi Islamske države

MOSKVA - Ruska služba bezbjednosti saopštile su danas da su osujetile plan Islamske države o izvođenju više napada visokog profila u oblasti Moskve.

Islamska država prijeti Iraku napadima

BAGDAD - Islamska država zaprijetila je danas da će napadati izborna mjesta u Iraku tokom parlamentarnih izbora u maju i da će svakog ko učestvuje u glasanju smatrati nevjernikom.

Najčitanije