Islamska država

Teroristi ga koristili kao živi štit pa nepravedno završio u zatvoru

Hasnat Karim je bio prisiljen da bude ljudski štit teroristima koji su prijetili da će mu ubiti ženu i djecu na kćerkin 13. rođendan.

Uhapšena supruga al Bagdadijevog bliskog saradnika

ISTANBUL - Turske vlasti uhapsile su u Istanbulu suprugu višerangiranog pripadnika "Islamske države" Abu Omar al Šišanija ubijenog u borbama prije dvije godine, saopštila je danas policija.

Državljanin BiH osuđen zbog pokušaja pridruživanja ID

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine donio je presudu kojom je optuženi Amir Haskić proglašen krivim što je pokušao, ali je dobrovoljno odustao od izvršenja krivičnog djela protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Ubijen sin lidera Islamske države

Sin lidera terorističke organizacije Islamska država Abu Bakra el-Bagdadija ubijen je u gradu Homsu u centralnoj Siriji, objavila je u utorak naveče novinska agencija bliska ovoj grupi.

Ispovijest robinje o zvjerstvima terorista: Moju bebu su skuvali živu u metalnoj kutiji

Islamska država poznata je po brojnim monstruoznim djelima, a među njima je i maltretiranje žena koje borcima ozloglašene terorističke organizacije služe kao seksualne robinje.

Europol: Sa stranih ratišta u BiH se vratio 41 borac

SARAJEVO - Evropska policija Europol objavila je izvještaj o stanju terorizma za 2017. godinu, u kojem se navodi kako je prošle godine zabilježen samo jedan neuspjeli pokušaj pojedinca da otputuje iz BiH na strano ratište.

Islamska država prijeti "neviđenim masakrom" na Mundijalu

Teroristi ponovo prijete da će napasti i ugroziti Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Planirala napad jer nije postala "džihad nevjesta"

LONDON - Tinejdžerka iz Londona proglašena je danas krivom za planiranje napada na Britanski muzej, što je namjeravala da učini pošto nije ispunila ambiciju da postane "džihad nevesta".

Islamska država tvrdi da stoji iza napada u Liježu

LIJEŽ - Islamska država tvrdi da pripadnik te terorističke ogranizacije stoji iza napada u Liježu, u Belgiji.

Objavljen uznemirujući snimak bombaškog napada u Indoneziji

SURABAJA - Bombaš samoubica na motociklu u ponedjeljak ujutro u gradu Surabaji ranio je nekoliko policajaca ispred policijske stanice, dan nakon što su teroristi u samoubilačkim napadima na crkve u tom indonezijskom gradu usmrtili najmanje trinaest osoba.

Najčitanije