Islamska država

SAD nudi 10 miliona dolara za informacije o novom vođi ID

VAŠINGTON– Sjedinjene Američke Države (SAD) nude nagradu od deset miliona dolara za informacije o identitetu ili lokaciji novog lidera terorističke organizacije Islamske države.

Optužnica protiv Muharema Dunića zbog ratovanja za Islamsku državu

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Muharema Dunića koja ga tereti za pridruživanje terorističkoj organizaciji Islamska država, odnosno da je počinio krivično djelo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Britanija regrutovala sirijske teroriste za špijunažu?

PALMIRA - Obavještajna agencija Velike Britanije angažovala je radikalne islamiste iz Sirije da skupljaju informacije o ruskim vojnim objektima u Arapskoj Republici, rekao je novinarima bivši pripadnik IS Muhamed Hisein Saud, neposredno po povratku u svoj rodni grad, Palmiru.

Islamska država: Virus božija kazna, slijede novi napadi

LONDON - Islamska država navela je u audio poruci emitovanoj danas da je pandemija korona virusa "božija kazna" za njene neprijatelje i zaprijetila novim napadima.

Ponuđena novčana nagrada za hapšenje Abu Bakr el Gariba

VAŠINGTON - Američki Stejt department danas je saopštio da će ponuditi nagradu od tri miliona dolara za informaciju koja će dovesti do hapšenja jednog od lidera "Islamske države" Jordanca Muhameda Kadir Muse Ramadana, poznatog i po imenu Abu Bakr el Garib.

SIPA putem svjedoka utvrđivala identitet Jasmina Keserovića

SARAJEVO - Pripadnik Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH danas je u Sudu BiH ispričao kako je identifikovan Jasmin Keserović, koji je optužen zbog ratovanja u Siriji u sastavu terorističke organizacije.

Više od 100 iskusnih boraca Islamske države vratilo se u Njemačku

BERLIN - Više od 100 osoba koje su se vratila u Njemačku nakon što su se u inostranstvu pridružile "Islamskoj državi" imaju borbena iskustva ili su pripremani za borbu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u Berlinu.

Sud BiH ukinuo pritvor Armenu Dželki, optuženom za ratovanje u Siriji

SARAJEVO - Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane Armenu Dželki, optuženom za ratovanje u Siriji.

Uhapšen potencijalni nasljednik bivšeg lidera Islamske države

BAGDAD - Specijalne bezbjednosne snage Iraka saopštile su da su uhapsile potencijalnog nasljednika bivšeg lidera Islamske države Abu Bakra el Bagdadija, javila je iračka televizija Alsumarija.

Odbjegli sirijski terorista otkrio vezu Islamske države i Pentagona

Američki vojnici, angažovani u bazi Tanf u Siriji, aktivno sarađuju s terorističkom jedinicom Islamske države, ispričao je ruskim novinarima Abu Hamza, komandir terorističke grupe, koja je prešla na stranu vladinih snaga.

Najčitanije