Islamska država

Džihadisti sa deset lica prijeti doživotna robija

NJUJORK - Mislav Kandić (41), koji je optužen da je bio regruter i obavještajac Islamske države (IS), kriv je za udruživanje radi pružanja materijalne podrške IS, kao i za pet tačaka optužnice koje se odnose na podržavanje te militantne organizacije, piše u presudi suda u Njujorku, gdje mu prijeti i doživotna robija.

Islamska država poziva na "blagosloven pohod" i u Evropi

BEČ - Islamska država pozvala je svoje pristalice na terorističke napade sa ciljem osvete ubistva njihovog bivšeg vođe Abu Ibrahima Al Hašemija Al Kuraišija.

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Izraelu

LONDON - Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad u Izraelu u kojem su poginula dva vojnika, dok ih je 10 ranjeno.

Imenovan novi lider "Islamske države"

BAGDAD - Teroristička grupa "Islamska država" saopštila je da je novi lider organizacije Abu el Hasan el Hašemi el Kuraiši i potvrdila smrt dosadašnjeg lidera Abua Ibrahima el Hašemija el Kuraišija.

UN: Islamska država i dalje moćna u Iraku i Siriji

KAIRO - Samo dva dana nakon što je vođa ekstremističke organizacije Islamska država (ISIS) poginuo tokom američke operacije na sjeveru Sirije, u izvještaju Ujedinjenih nacija navodi se da je daleko pobjeda nad tom terorističkom grupom i ocjenjuje da ISIS ostaje moćna sila u Iraku i Siriji, sa rastućim prisustvom u Avganistanu i zapadnoj Africi.

Kako izgleda kuća u kojoj je vođa Islamske države raznio sebe i porodicu

Abu Ibrahim al-Hašimija al-Kurajši, koji je slovio za vođu Islamske države, raznio se danas u Siriji, kako američki specijalci ne bi mogli da ga uhvate.

Bajden: Terorista raznio sebe i porodicu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden na pres konferenciji povodom smrti lidera Islamske države, Abua Ibrahima al-Hašimija al-Kurajšija, rekao je da je on ubio sebe i porodicu.

Bajden: Ubili smo lidera Islamske države

VAŠINGTON - Američke specijalne snage tokom napada u Siriji ubile su lidera Islamske države, Abua Ibrahima al-Hašimija al-Kurajšija, saopštio je danas predsjednik SAD Džozef Bajden.

Islamska država preuzela odgovornost za napad na bolnicu u Kabulu

KABUL - Islamska država preuzela je odgovornost za današnji napad na vojnu bolnicu u Kabulu kada je poginulo najmanje 25 osoba, a ranjeno je više od 50.

Njemica svojevoljno dala sina Islamskoj državi

BERLIN - Savezno tužilaštvo optužilo je danas Njemicu Stefani A. za članstvo u dvije strane terorističke grupe, kršenje zakona o oružju i predaju sina kao borca stranoj terorističkoj grupi.

Islamska država preuzela odgovornost za napad u džamiji

KABUL - Islamska država preuzela je odgovornost za samoubilački napad na džamiju u provinciji Kunduz na sjeveroistoku Avganistana.

Talibani uhvatili islamiste kod Kabula

KABUL - Talibani su uhapsili četiri pripadnika suparničke militantne grupe "Islamska država" sjeverno od Kabula, saopštio je danas njihov portparol.

Napadnuti talibani, tri osobe ubijene

KABUL - U seriji od tri eksplozije, čija su meta bila talibanska vozila u glavnom gradu provincije Nangarhar na istoku Avganistana, najmanje tri osobe su poginule, a 20 njih je ranjeno.

DW: Nema više "kalifata", ali su teroristi sve opasniji

BON - Šef njemačke tajne službe BND Bruno Kal upozorava da je takozvana Islamska država i dalje jednako jaka, iako više ne drži teritoriju - "kalifat", a s njim se slažu stručnjaci za terorizam koji kažu da je ID postala moćna globalna mreža.

Gojković: U delu BiH i na Kosmetu deluju ogranci Islamske države

RIM - Dostupni podaci pokazuju da na zapadnom Balkanu djeluju ogranci terorističke organizacije Islamska država, posebno na dijelu područja BiH i na Kosovu i Metohiji, izjavila je danas ministar kulture i informisanja Srbije Maja Gojković.

Najčitanije