Islamska država

Ko s kim ratuje u Siriji?

Građanski rat u Siriji, bjesni već sedam godina, a u njemu učestvuje puno aktera. Što domaćih, što stranih.

Turkinja osuđena na smrt zbog članstva u ID

BAGDAD - Sud u Iraku osudio je na smrt vješanjem državljanku Turske zbog članstva u "Islamskoj državi", rekao je portparol suda u Bagdadu.

ID preuzela odgovornost za napad u Dagestanu

MOSKVA - Teroristička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za pucnjavu u južnoj ruskoj republici Dagestan u kojoj je ubijeno pet osoba, javila je novinska agencija ove terorističke grupe Amak, iako nije pružila neposredne dokaze za tu tvrdnju.

Svjetske vlade ulažu milijarde u obnovu Iraka

BAGDAD - Vlade širom svijeta obećale su milijarde dolara kredita i ulaganja u obnovu Iraka, zemlje koja se oporavlja od trogodišnjeg rata protiv radikalne grupe Islamska država.

Alep i Hama u potpunosti "očišćeni" od terorista

DAMASK - Snage sirijske Vlade u potpunosti su očistile sirijske pokrajine Hama i Alep od terorista "Islamske države", saopšteno je iz sirijske vojske.

Djeca se igraju masovne egzekucije uz povik "Alahu akbar"

BENGAZI - Na Twitteru je objavljen video-snimak koji prikazuje kako se djeca "igraju masovne egzekucije" po ugledu na masovna strijeljanja koja izvode teroristi Islamske države.

Oglasio se predsjednik "Askera": Obučavamo djecu da budu opasnost za zlonamjerne ljude

''Možda nekima smeta što su vjerski osviješteni, što se ne stide toga da su muslimani, da klanjaju, što im je Alah gospodar. Zdrave snage trebaju znati daje to prednost ove djece. Izrast će u kompletne ličnosti koje će biti opasnost zlonamjernim ljudima koji će krenuti da ovdje svoje smicalice i planove provode'', rekao je Enver Hebibović, predsjednik Udruženja "Asker", koje je ovih dana u cijelom regionu podiglo prašinu zbog obuke djece.

Izetbegović: U BiH ne postoji ID, ali postoji radikalna hrvatska desnica

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović odbacio je tvrdnje svog hrvatskog kolege Dragana Čovića da demografska dominacija Bošnjaka prijeti uspostavom islamske države u BiH.

UN: Islamska država i dalje prijetnja

NJUJORK - Stručnjaci Ujedinjenih nacija smatraju da ekstremisti terorističke grupe, takozvane Islamske države, i dalje predstavljaju veliku i rastuću prijetnju širom svijeta, uprkos njihovom nedavnom porazu u Iraku, Siriji i na Filipinima.

U Ankari uhapšen "ministar informisanja" ID

ANKARA - Snage bezbjednosti Turske uhapsile su u Ankari "ministra informisanja" terorističke organizacije Islamska država, javila je televizija "Haberturk".

Reklame

Najčitanije