Islamska zajednica

Dvojac osumnjičen da je oštetio Medžlis IZ za 150.000 KM

NOVI GRAD - Jasmin K. iz Bihaća, bivši predsjednik Islamske zajednice u Novom Gradu, i Ramiz K. iz Novog Grada, sekretar i blagajnik Medžlisa, osumnjičeni su da su zloupotrebama oštetili Medžlis IZ za više od 150.000 maraka.

Džaferović obećao Fejziću: Brinuću o pravima Bošnjaka u Crnoj Gori

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović rekao je u razgovoru sa delegacijom Islamske zajednice u Crnoj Gori, na čelu sa poglavarom Rifatom Fejzićem, da će se brinuti o pravima Bošnjaka u toj zemlji.

Amfilohije: Nasilje u Pljevljima ljudska sramota

CETINJE - Mitropoliti Amfilohije ocijenio je danas kao veliku ljudsku sramotu poslednji u nizu vandalski čin u Pljevljima usmjeren protiv Islamske zajednice i upozorio da bi napad mogao biti osmišljen plan u cilju podizanju tenzija zbog ishoda izbora.

Krivokapić o napadu u Pljevljima: Rukopis Đukanovićevih službi

PODGORICA - Povodom događaja u Pljevljima i napada na prostorije Islamske zajednice, nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić najoštrije je osudio pokušaje odlazeće vlasti da zlokobnim provokacijama u mješovitim sredinama naruši međunacionalne i međukonfesionalne odnose.

Izbor za reis-ul-ulemu sužava se na tri imena

​SARAJEVO - Uz Huseina ef. Kavazovića, aktuelnog reis-ul-ulemu Islamske zajednice (IZ) u BiH, uslove za poglavara IZ ispunjavaju i Husejin ef. Smajić, Muamer ef. Zukorlić i Salem ef. Dedović, s tim što će ove subote izbor biti sužen na tri imena.

Četiri kandidata za novog reis-ul-ulemu

SARAJEVO - Komisija za sprovođenje izbora za reisa-ul-ulemu je odredila listu od četiri kandidata koja će biti prosleđena Saboru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Zukorlić želi na čelo Islamske zajednice BiH

​NOVI PAZAR - Narodni poslanik u skupštini Srbije i bivši sandžački muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić želi da dođe na čelo Islamske zajednice BiH, pišu "Novosti" od utorka.

Islamska zajednica: Nije bilo zavjera u džamijama

SARAJEVO - Islamska zajednica u BiH, odnosno savjetnik reisu-l-uleme za odnose sa medijima i portparol Islamske zajednice u BiH Muhamed Jusić reagovao je na izjavu predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, koji je kazao da su imami u džamijama agitovali da Bošnjaci glasaju za Željka Komšića, u potpunosti odbacujući takve tvrdnje.

Islamska zajednica BiH kupuje prostorije u Vašingtonu

SARAJEVO - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović sastao se sa muftijom Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike dr. Sabahudinom ef. Ćemanom, s kojim je razgovarao o planovima IZ u Sjevernoj Americi, te kao posebnu aktivnost naveo kupovinu prostorija za sjedište muftije u Vašingtonu.

Čović i Ivanić protiv ugovora s Islamskom zajednicom BiH

SARAJEVO - Mladen Ivanić i Dragan Čović, članovi Predsjedništva BiH, danas su sa dnevnog reda Predsjedništva BiH skinuli tačku o prihvatanju osnovnog ugovora između BiH i Islamske zajednice u BiH.

Najčitanije