Island

Island savladao Portugal, olakšao posao Norveškoj i Sloveniji

Rukometaši Islanda savladali su Portugal u drugom kolu druge grupne faze rezultatom 28:25.

Slovenija bolja od Islanda, "zmajčeki" na pragu polufinala

Rukometaši Slovenije napravili su veliki posao u prvom kolu drugog kruga Evropskog prvenstva pobjedom nad Islandom rezultatom 30:27.

McDonald'sov burger star 10 godina vene uživo pred gledaocima

Desetak godina stari McDonald'sov burger, posljednji koji je poslužen prije nego što je taj lanac zatvorio svoje lokale na Islandu, vene uživo pred očima hiljada gledalaca na internetu.

Islandska televizija kažnjena zbog zastave Palestine na Evroviziji

Evropska radiodifuzna unija (EBU) čije sjedište je u švajcarskom Gran-Sakoneks islandskoj državnoj televiziji odredila je novčanu kaznu zbog grupe Hatari koja je na 64. vuroviziji u Tel Avivu istakla zastavu Palestine.

Island "sahranio" prvi nestali glečer, žrtvu klimatskih promjena

Island je juče svečano postavio spomenik svom prvom nestalom glečeru, žrtvi zagrijavanja klime.

Island najskuplja zemlja u Evropi, Bosna i Hercegovina na 34. mjestu

Prema posljednjim podacima Eurostata najskuplja zemlja za život u Evropi je Island, a Bosna i Hercegovina našla se na 34. mjestu.

Island zbog pada broja turista na ivici recesije

REJKJAVIK - Ogroman pad broja turista nakon stečaja vazduhoplovne kompanije Vau Er, gurnuo je Island na ivicu recesije, koja će prema procjenama Centralne banke biti prilično duboka.

U zemlji gdje je devet mjeseci snijeg gaje banane

Islandski arhitekta odlučio je da iskoristi obilje geotermalne energije koju njegova zemlja pruža i za 37 miliona dolara da uzgaji egzotično voće.

Aviokompanija otkazali sve letove

REJKJAVIK - Islandska niskobudžetna aviokompanija "WOW Air" saopštila je da prekida aktivnosti i otkazuje sve letove, a ta odluka će pogoditi hiljade putnika na dva kontinenta.

Island slavi nacionalni dan piva

Islanđani danas slave nacionalni dan piva, godišnjicu prestanka višedecenijske zabrane kupovine i ispijanja piva, koja je prekinuta na današnji dan 1989.

Najčitanije