Ismail Morina

"Dron operater" Ismail Morina na slobodi

TIRANA - Albanac Ismail Morina, koji je upravljao dronom za koji je bila zakačena zastava takozvane "velike Albanije" tokom utakmice između Albanije i Srbije u Beogradu, a čije je izručenje tražila Srbija, izjavio je da je pušten na slobodu.

Srbija zatražila izručenje Morine iz Italije

BEOGRAD - Ministarstvo pravde uputilo je danas Italiji molbu za izručenje Albanca Ismaila Morine, koji se sumnjiči da je na utakmici reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu 2014. godine pustio dron sa zastavom "Velike Albanije".

Odbijeno izručenje Morine Srbiji

BEOGRAD - Hrvatski ministar pravde Dražen Bošnjaković, odbio je da da saglasnost za izručenje Ismaila Morine Srbiji, iako je hrvatsko pravosuđe još u septembru prošle godine utvrdilo da su ispunjeni zakonski uslovi za njegovu ekstradiciju Beogradu.

Albanski "pilot drona" izbjegao izručenje Srbiji

Albanski državljanin Ismail Morina, koji je u hrvatskom zatvoru čekao ekstradiciju Srbiji, prebačen je u Italiju, javlja albanska televizijska mreža "Top čenel", a prenela je RTS.

'Dron operater' traži od Rame da spriječi njegovo izručenje Srbiji

TIRANA - Albanac Ismail Morina, koji konačnom i izvršnom presudom hrvatskih pravosudnih organa, treba da bude izručen Srbiji, tražio je od albanske vlade da to spriječi jer se plaši da u Beogradu neće imati pošteno suđenje.

Sud potvrdio odluku, ispunjeni uslovi za izručenje Morine

ZAGREB - Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je prvostepenu odluku kojom je utvrđeno da su ispunjeni uslovi za izručenje albanskog državljanina Ismaila Morine Srbiji.

Sud u Dubrovniku ponovo odobrio izručenje Morine Beogradu, branilac uložio žalbu

DUBROVNIK/BEOGRAD - Županijski sud u Dubrovniku, odlučujući u ponovljenom postupku po nalogu Vrhovnog suda Hrvatske, ponovo je odobrio izručenje Srbiji albanskog državljanina Ismaila Morine Srbiji, koji je na utakmici reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu 2014. godine pustio dron sa zastavom "Velike Albanije", a njegov branilac ponovo je uložio žalbu.

Slučaj 'Dron': Albanac ostaje u hrvatskom pritvoru, ništa od izručenja Srbiji

BEOGRAD - Vrhovni sud Hrvatske ukinuo je prvostepeno rješenje kojim je sud u Dubrovniku odobrio izručenje Srbiji albanskog državljanina Ismaila Morine, koji je na utakmici reprezentacija Srbija - Albanija u Beogradu pustio dron sa zastavom "Velike Albanije", i naložio ponovno odlučivanje.

Fila: Morina nema osnov za traženje azila u Hrvatskoj

BEOGRAD - Advokat Toma Fila izjavio je da Ismail Morina, osumnjičen da je prije tri godine dronom prekinuo fudbalsku utakmicu Srbije i Albanije u Beogradu, nema osnova za traženje azila u Hrvatskoj.

Albanac koji je upravljao dronom sa zastavom velike Albanije tražio azil u Hrvatskoj

Albanac Ismail Morina, koji je uhapšen u Hrvatskoj po potjernici Srbije zbog skandala sa dronom sa zastavom "velike Albanije " tražio je politički azil u Hrvatskoj kako bi izbjegao izručenje Srbiji, piše danas Balkan insajt pozivajući se na izjavu Morininog advokata.

Najčitanije