Ismir Jusko

Jusko: Turcima se žuri sa izgradnjom auto puta Sarajevo - Beograd

SARAJEVO - Ministar komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine Ismir Jusko sastao se danas s predstavnicima Republike Turske, predvođenim zamjenikom generalnog direktora Direkcije autocesta Republike Turske Mehmetom Tutasom.

Jusko: Razgovori o izgradnji brze ceste Sarajevo – Beograd počinju sutra

SARAJEVO- Ministar saobraćaja i komunkacija BiH Ismir Jusko potvrdio je da danas u BiH stiže turska delegacija s kojom će se razgovarati o izgradnji brze ceste Sarajevo - Beograd. Zvanični sastanak zakazan je za sutra, 6. februara.

Jusko: Bez Zakona o akcizama BiH bi ostala bez najmanje milijardu KM

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko izjavio je danas da bi bez usvajanja izmjena i dopuna Zakona o akcizama BiH ostala bez najmanje milijardu KM, te da će benifite zakona o povećanju akciza na gorivo građani osjetiti kada se krene sa izgradnjom transportne infrastrukture.

Jusko: Iduće sedmice krećemo u konkretne radove na izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd

SARAJEVO - Ministar saobraćaja i komunikacija BiH Ismir Jusko održao je danas dva sastanka u vezi projekta gradnje autoputa Sarajevo - Beograd, jedan sa turskim ministrom saobraćaja Ahmetom Arslanom, a drugi sa ambasadorom Turske u BiH Haldunom Kocom.

Jusko: BiH uvijek treba arbitra

SARAJEVO - Prije godinu dana je na dnevni red Savjeta ministara došla inicijativa o izgradnji brza cesta Beograd-Sarajevo. Tada su obje zemlje pokazale zainteresovanost za spajanje dva glavna grada. Na stolu je bilo 12 prijedloga.

Trninić sa Juskom: RS ima svoja dokumenta koja definišu trase autoputeva

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da je potpuno izlišna Deklaracija o kriterijumima za definisanje trase budućeg auto-puta između Beograda i Sarajeva, koju je danas usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Jusko: Povući ću se sa mjesta ministra ako SBB to bude tražio

SARAJEVO - Ministar transporta i komunikacija BiH i član SBB-a Ismir Jusko izjavio je danas u Sarajevu da će se povući sa pozicije ministra ukoliko stranka od njega to bude tražila, te da će poštovati stavove stranke koja ga je i imenovala na tu funkciju.

Šarović ne vjeruje da će Radončić povući svog ministra

JAHORINA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović ne vjeruje da će predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić povući svog ministra iz Savjeta ministara.

Powerchine zainteresovana za Koridor 5-C

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transportaBiH Ismir Jusko održao je u Sarajevu sastanak s izvršnim potpredsjednikom Powerchine za Evroaziju Liu Gangćijangom.

Jusko: Ne postoji nijedan faktor koji bi zaustavio projekt Unsko-sanske pruge

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Ismir Jusko izjavio je danas kako u ovom momentu ne postoji nijedan faktor koji bi zaustavio projekt Unsko-sanske pruge i da do sada nije naišao ni na jednu barijeru.

Najčitanije