Ismir Jusko

Autoput Sarajevo - Beograd čeka izbore u Turskoj

SARAJEVO - Razgovori o modalitetima izgradnje autoputa Sarajevo - Beograd biće nastavljeni nakon predsjedničkih i parlamentarnih izbora u Turskoj, koji će biti održani 24. juna, potvrdio je "Nezavisnim" Ismir Jusko, ministar transporta i komunikacija BiH.

Most kod Gradiške saobraćajni prioritet broj 1

BANJALUKA - U novoj ažuriranoj strategiji za infrastrukturne projekte, koja će biti dopunjena u narednom periodu, most na Savi kod Gradiške biće prioritet broj jedan, rekao je Ismir Jusko, ministar komunikacija i transporta BiH.

Jusko: BiH nedostaje 6.000 radnika u IT sektoru

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko izjavio je danas u Sarajevu da BiH nedostaje 6.000 radnika u sektoru informacionih tehnologija /IT/.

Jusko: Milioni maraka od prolaska turista kroz BiH

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Ismir Jusko kazao je za N1 da bi u slučaju završetka gradnje Koridora Vc kroz BiH tokom ljetne sezone prolazilo nekoliko miliona turista što bi državi donijelo značajne prihode.

Jusko i Bo: Podržavamo da BiH 2019. bude domaćin sastanka "16+1"

SARAJEVO - Ambasador Kine u BiH, Čen Bo, rekla je na sastanku sa ministrom komunikacija i transporta BiH, Ismirom Juskom, da Kina podržava da BiH 2019. godine bude domaćin jednom od formata ministarskog sastanka zemalja "16+1".

Jusko: Sve aktivnosti vezane za Pelješki most prestale 2006.

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko rekao je da je pitanje Pelješkog mosta jedno od najčešće postavljenih pitanja otkako je došao na poziciju ministra, a u vezi sa današnjim potpisivanjem ugovora o početku izgradnje.

Jusko i Arslan: Trasa auto-puta Sarajevo-Beograd kroz BiH koštaće tri milijarde evra

SARAJEVO - Ministar transporta, pomorstva i komunikacija Turske Ahmet Arslan izjavio je danas u Sarajevu da će trasa auto-puta Sarajevo-Beograd kroz BiH koštati oko tri milijarde evra, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Jusko: Turcima se žuri sa izgradnjom auto puta Sarajevo - Beograd

SARAJEVO - Ministar komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine Ismir Jusko sastao se danas s predstavnicima Republike Turske, predvođenim zamjenikom generalnog direktora Direkcije autocesta Republike Turske Mehmetom Tutasom.

Jusko: Razgovori o izgradnji brze ceste Sarajevo – Beograd počinju sutra

SARAJEVO- Ministar saobraćaja i komunkacija BiH Ismir Jusko potvrdio je da danas u BiH stiže turska delegacija s kojom će se razgovarati o izgradnji brze ceste Sarajevo - Beograd. Zvanični sastanak zakazan je za sutra, 6. februara.

Jusko: Bez Zakona o akcizama BiH bi ostala bez najmanje milijardu KM

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko izjavio je danas da bi bez usvajanja izmjena i dopuna Zakona o akcizama BiH ostala bez najmanje milijardu KM, te da će benifite zakona o povećanju akciza na gorivo građani osjetiti kada se krene sa izgradnjom transportne infrastrukture.

Najčitanije