Ismir Jusko

Jusko kandidat za ministra unutrašnjih poslova KS

SARAJEVO - Ministar za boračka pitanja u Vladi Kantona Sarajevo Ismir Jusko predložen je kao kandidat SBB-a za ministra unutrašnjih poslova ukoliko dođe do formiranja novog saziva vlade.

"Neko leži u zatvoru za tri metra drva, a neko ne odgovara zbog miliona"

SARAJEVO - Ustanove, institucije , firme i zavodi čiji je osnivač Vlada Kantona Sarajevo duguju poreza u iznosu od oko 165 miliona KM, o čemu je Poreska uprava FBiH i uputila dopis kantonalnoj vlasti u Sarajevu. To je bio povod za održavanje današnje sjednice Vlade KS, na koju su pozvani i direktori javnih preduzeća, ustanova i zavoda čiji je osnivač Kanton Sarajevo.

Jusko razriješen funkcije ministra

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Ismir Jusko razriješen je ove funkcije.

Jusko napušta jednu ministarsku fotelju da bi sjeo u drugu

SARAJEVO - Savez za bolju budućnost je u sklopu dogovora o formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo predložio državnog ministra komunikacija i transporta Ismira Juska na mjesto čelnika Ministarstva za boračka pitanja KS, a ministar će prije formiranja Vlade KS podnijeti ostavku u Savjetu ministara BiH.

Jusko: Zahvaljujući Transportnoj strategiji BiH na računu ima 2,7 milijardi KM

TRAVNIK - Ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko izjavio je da zahvaljujući usvajanju Transportne strategije BiH danas na računu ima 2,7 milijardi maraka za izgradnju Koridora 5c.

BiH i UAE potpisali sporazum o vazdušnom saobraćaju

Ministar komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine Ismir Jusko i direktor Generalne uprave za civilnu avijaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata Saif Muhamed el-Suvajidi (Saif Mohammed Al-Suwaidi) potpisali su u Dubaiju sporazum između Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata o vazdušnom saobraćaju između i izvan njihovih teritorija.

"Pokrenute aktivnosti između Kine i BiH u oblasti vazdušnog saobraćaja"

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko je na Trećem samitu ministara transporta Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope u Beogradu istakao značaj regionalnog povezivanja s ciljem ekonomskog razvoja.

Od aktuelnih ministara na nivou BiH Mektić dobio najviše glasova

SARAJEVO - Pojedini ministri iz Savjeta ministara Bosne i Hercegovine iz posljednjeg mandatnog perioda su na Opštim izborima bili u trci za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Najbolji rezultat među njima je ostvario Dragan Mektić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine.

Jusko: Autoput Beograd-Sarajevo projekat života za obje zemlje

BEOGRAD - Autoput Beograd-Sarajevo je definitivno najvažniji infrastrukturni projekat za Bosnu i Hercegovinu, to je projekat života za obje zemlje, izjavio je ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko povodom potpisivanja Okvirnog sporazuma između Vlade Srbije i turske kompanije "Tašjapi" o izgradnji te saobraćajnice.

Jusko i Koč: Projekat izgradnje brzog puta Sarajevo-Beograd nije ugrožen

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko i ambasador Turske u BiH Haldun Koč danas su u Sarajevu konstatovali da projekat izgradnje brzog puta Sarajevo-Beograd nije ugrožen, te da će i dalje nastaviti saradnju na ovom projektu, kao i njegovoj realizaciji u punom kapacitetu i dinamici započetoj prije 10 mjeseci.

Najčitanije