Ismir Jusko

Trninić sa Juskom: RS ima svoja dokumenta koja definišu trase autoputeva

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da je potpuno izlišna Deklaracija o kriterijumima za definisanje trase budućeg auto-puta između Beograda i Sarajeva, koju je danas usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Jusko: Povući ću se sa mjesta ministra ako SBB to bude tražio

SARAJEVO - Ministar transporta i komunikacija BiH i član SBB-a Ismir Jusko izjavio je danas u Sarajevu da će se povući sa pozicije ministra ukoliko stranka od njega to bude tražila, te da će poštovati stavove stranke koja ga je i imenovala na tu funkciju.

Šarović ne vjeruje da će Radončić povući svog ministra

JAHORINA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović ne vjeruje da će predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić povući svog ministra iz Savjeta ministara.

Powerchine zainteresovana za Koridor 5-C

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transportaBiH Ismir Jusko održao je u Sarajevu sastanak s izvršnim potpredsjednikom Powerchine za Evroaziju Liu Gangćijangom.

Jusko: Ne postoji nijedan faktor koji bi zaustavio projekt Unsko-sanske pruge

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Ismir Jusko izjavio je danas kako u ovom momentu ne postoji nijedan faktor koji bi zaustavio projekt Unsko-sanske pruge i da do sada nije naišao ni na jednu barijeru.

Jusko: U gradnji autoputeva zaostajemo za komšijama

SARAJEVO - Posljednji investicijski ciklus koji je okončan na samitu u Trstu govori koliku pažnju BiH ima od strane EU, odnosno Evropske komisije, kaže Ismir Jusko, ministar prometa i komunikacija BiH.

Jusko sa indijskim ambasadorom o mogućoj saradnji dvije zemlje

SARAJEVO – Rahul Čabra, ambasador Indije u BiH, sastao se danas sa Ismirom Juskom, ministrom komunikacija i transporta BiH, kako bi razgovarali o zajedničkoj saradnji između Indije i BiH.

Jusko sa direktorima RAK-a i telekom operatera o 4G dozvolama

SARAJEVO – Ismir Jusko, ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, održao je danas u Sarajevu sastanak sa direktorom Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) Predragom Kovačem, direktorom BH Telecoma Mirsadom Zaimovićem, predsjednikom Uprave i direktorom HT Eroneta Vilimom Primorcem i generalnim direktorom Mtel-a Markom Lopičićem o neophodnim pripremama za uvođenje mobilnih širokopojasnih usluga i mreža četvrte generacije.

Jusko: Izgradnja mosta u Gradiški strateški projekat BiH

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko rekao je danas u Sarajevu da je izgradnja novog mosta između BiH i Hrvatske na rijeci Savi u Gradišci jedan od strateških projekata tog tipa u cijeloj BiH.

Jusko: Ulaskom u Transportnu zajednicu BiH dobija mnoge benefite

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko danas je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem sporazuma o ulasku BiH u Transportnu zajednicu, ističući da će time vrlo brzo postati operativno 500 miliona KM i 95 miliona KM grant sredstava za četiri infrastrukturna projekta u BiH.

Reklame

Najčitanije