Ismir Jusko

"Pokrenute aktivnosti između Kine i BiH u oblasti vazdušnog saobraćaja"

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko je na Trećem samitu ministara transporta Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope u Beogradu istakao značaj regionalnog povezivanja s ciljem ekonomskog razvoja.

Od aktuelnih ministara na nivou BiH Mektić dobio najviše glasova

SARAJEVO - Pojedini ministri iz Savjeta ministara Bosne i Hercegovine iz posljednjeg mandatnog perioda su na Opštim izborima bili u trci za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Najbolji rezultat među njima je ostvario Dragan Mektić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine.

Jusko: Autoput Beograd-Sarajevo projekat života za obje zemlje

BEOGRAD - Autoput Beograd-Sarajevo je definitivno najvažniji infrastrukturni projekat za Bosnu i Hercegovinu, to je projekat života za obje zemlje, izjavio je ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko povodom potpisivanja Okvirnog sporazuma između Vlade Srbije i turske kompanije "Tašjapi" o izgradnji te saobraćajnice.

Jusko i Koč: Projekat izgradnje brzog puta Sarajevo-Beograd nije ugrožen

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko i ambasador Turske u BiH Haldun Koč danas su u Sarajevu konstatovali da projekat izgradnje brzog puta Sarajevo-Beograd nije ugrožen, te da će i dalje nastaviti saradnju na ovom projektu, kao i njegovoj realizaciji u punom kapacitetu i dinamici započetoj prije 10 mjeseci.

"Nezavisne" saznaju: Konačno počinje gradnja mosta na Savi

BANJALUKA, ZAGREB, SARAJEVO - Hrvatska će u septembru raspisati tender za gradnju mosta na rijeci Savi, kod Gradiške, potvrđeno je "Nezavisnim" u Vladi Hrvatske.

Jusko: Konfliktom oko Pelješkog mosta neće se ništa riješiti

SARAJEVO - Zajednički stav svih institucija u Bosni i Hercegovini, zajednički sinhronizovani rad, otvorena i neposredna komunikacije je rješenje ne samo Pelješkog mosta nego svih drugih problema, rekao je u intervjuu za Anadolu Agency (AA) Ismir Jusko, ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine povodom najave Hrvatske da u ponedjeljak započinje sa zvaničnom gradnjom Pelješkog mosta.

Autoput Sarajevo - Beograd čeka izbore u Turskoj

SARAJEVO - Razgovori o modalitetima izgradnje autoputa Sarajevo - Beograd biće nastavljeni nakon predsjedničkih i parlamentarnih izbora u Turskoj, koji će biti održani 24. juna, potvrdio je "Nezavisnim" Ismir Jusko, ministar transporta i komunikacija BiH.

Most kod Gradiške saobraćajni prioritet broj 1

BANJALUKA - U novoj ažuriranoj strategiji za infrastrukturne projekte, koja će biti dopunjena u narednom periodu, most na Savi kod Gradiške biće prioritet broj jedan, rekao je Ismir Jusko, ministar komunikacija i transporta BiH.

Jusko: BiH nedostaje 6.000 radnika u IT sektoru

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko izjavio je danas u Sarajevu da BiH nedostaje 6.000 radnika u sektoru informacionih tehnologija /IT/.

Jusko: Milioni maraka od prolaska turista kroz BiH

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Ismir Jusko kazao je za N1 da bi u slučaju završetka gradnje Koridora Vc kroz BiH tokom ljetne sezone prolazilo nekoliko miliona turista što bi državi donijelo značajne prihode.

Najčitanije