Istanbul

Aerodrom koji je zabilježio najviše letova u uslovima pandemije

Prema podacima Evropske organizacije za bezbjednost vazdušnog saobraćaja, Aerodrom Istanbul je između 28. novembra i 4. decembra zabilježio najviše letova u Evropi.

Sanjaninu nakon 12 sati operacije uklonjen tumor

SANSKI MOST - Sanjanin Amir Bajrić (43) uspješno je operisan na klinici u Istanbulu, nakon što je prije nekoliko dana primljen u tu zdravstvenu ustanovu. Dobra vijest je da liječnici smatraju kako je operacija u potpunosti uspjela, a Bajrić se trenutno oporavlja.

Sanjanina Amira Bajrića u Istanbulu očekuje teška operacija

SANSKI MOST - Sanjanin Amir Bajrić (43) biće sljedeće sedmice podvrgnut komplikovanom operativnom zahvatu na jednoj privatnoj klinici u Istanbulu, nakon što je prije nekoliko dana primljen u tu zdravstvenu ustanovu.

Aja Sofiju "opkolilo" 20.000 policajaca, vjernici stižu u velikom broju

ISTANBUL - Gotovo 20.000 policajaca obezbjeđivaće područje u blizini Aja Sofije tokom današnjeg namaza koji je prvi još od 1934. godine, a kojem će prisustvovati i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan.

Šta će biti s ikonama i freskama u Aja Sofiji

MOSKVA - Ikone i freske u Aja Sofiji biće sačuvane uprkos promjeni njenog statusa iz muzeja u džamiju, izjavio je ambasador Turske u Rusiji Mehmet Samsar.

Rerna u konzulatu upaljena nakon što je Kašogi ubijen

ISTANBUL - Radnik konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu izjavio je u turskom sudu danas da je od njega zatraženo da upali rernu manje od jednog sata nakon što je saudijski novinar Džamal Kašogi ušao u zgradu u kojoj je ubijen.

Počinje suđenje za ubistvo Džamala Kašogija

ISTANBUL - Pred Sudom u Istanbulu u petak počinje sudski proces protiv 20 saudijskih državljana osumnjičenih za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija, koji je 2. oktobra 2018. godine svirepo pogubljen u zgradi saudijskog konzulata u Istanbulu, a njegovi posmrtni ostaci su potom u potpunosti uništeni.

Aja Sofija izazvala nove tenzije između Turske i SAD

Američki državni sekretar Majk Pompeo pozvao je u srijedu Tursku da ne pretvori bivšu baziliku Aja Sofiju u džamiju, što priželjkuje turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

Aja Sofija ponovo postaje džamija?

ISTANBUL - Aja Sofija, nekada najveća hrišćanska crkva, danas muzej, opet će postati džamija.

U Istanbulu otvoreno "Ostrvo demokratije i slobode"

ISTANBUL - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogn izjavio je u srijedu kako je puč u Turskoj izvršen 27. maja 1960. godine jedan od najmračnijih dana u njenoj istoriji. Govoreći o procesu protiv tadašnjeg premijera Adnana Menderesa, poručio je kako ono što je tada učinjeno nije bilo suđenje, već ubistvo pravde.

Najčitanije