Istočno Sarajevo

Istočno Novo Sarajevo obilježava dan opštine i krsnu slavu

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - U Hramu Svetog velikomučenika Georgija na Vracama svetom liturgijom, lomljenjem slavskog kolača i litijom obilježen je Dan i krsna slava opštine Istočno Novo Sarajevo Vaznesenje Gospodnje - Spasovdan.

Gašić: Pandemija nije uticala na viziju, ideje i realizaciju projekata

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić ocijenila je danas na sastanku sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem da pandemija virusa korona nije uticala na viziju, ideje i brojne projekte koji su realizovani u ovom gradu.

Prijeteći pištoljem ukrao pare i cigarete sa pumpe

ISTOČNO SARAJEVO - Maskirano lice uz prijetnju pištoljem je ukralo 400,00 KM i cigarete sa benzinske pumpe u Istočnom Novom Sarajevu, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Ćosić: Zabrinjavajuća histerija Sarajeva potvrda da je BiH nemoguća

ISTOČNO SARAJEVO - Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić smatra da je zabrinjavajuća histerija i retorika iz federalnog Sarajeva na njegov zahtjev da se uklone table sa uvredljivim napisima o Srbima, ali i poručuje da ga prijetnje nisu uplašile.

Eranović: Situacija izuzetno teška, bolnički kapaciteti popunjeni

ISTOČNO SARAJEVO - Epidemiološka situacija na području Sarajevsko-romanijske regije u posljednjih mjesec dana je nepovoljna, a u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu izuzetno teška i svi bolnički kapaciteti su popunjeni, izjavila je Srni specijalista infektologije u ovoj zdravstvenoj ustanovi Žanka Eranović.

Protest ugostitelja i u Istočnom Sarajevu: 1.000 radnika bi moglo ostati bez posla

ISTOČNO - Ugostitelji su danas su u Istočnom Sarajevu protestovali zbog odluke Republičkog kriznog štaba da se zbog epidemiološke situacije zabrani rad ugostiteljskih objekata na sedam dana, ocjenjujući da će ova mjera trajati duže i da će se zbog toga stotine radnika naći na birou i bez ikakvih primanja.

Planula kuća u Istočnom Sarajevu

Vatrogaci su ugasili požar na privatnoj kući u mjestu Bulozi, opština Istočni Stari Grad, a nakon uviđaja koji je u toku, biće poznat njegov tačan uzrok, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

CIK donio odluku o potvrđivanju rezultata izbora za Skupštinu grada Istočno Sarajevo

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH danas je na hitnoj sjednici donijela odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Skupštinu grada Istočno Sarajevo.

Bakalar: Mandat dodijeljen Ćosiću

SARAJEVO - Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Željko Bakalar rekao je Srni da je CIK BiH raspisao direktne izbore za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, sproveo, utvrdio i potvrdio ih, te je danas dodijeljen mandat izabranom novom gradonačelniku Ljubiši Ćosiću.

"Dani Vojina Komadine" počinju u četvrtak

Univerzitet u Istočnom Sarajevu saopštio je da će trodnevna manifestacija "Dani Vojina Komadine", u organizaciji Muzičke akademije, usljed trenutne epidemiološke situacije biti održana onlajn sa početkom u četvrtak, 10. decembra.

Najčitanije