Istočno Sarajevo

Trivićeva svečano otvorila 22. "Lut fest"

Lutkarskim spektaklom "Robot" španskog lutkara Davida Zuazole, u režiji Mareka Hodačinskog iz Poljske, večeras je u Istočnom Novom Sarajevu počeo 22. Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu "Lut fest", koji je zvanično otvorila ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Počela izgradnja ski-lifta vrijednosti 300.000 KM

SOKOLAC - Na Sokocu je počela izgradnja ski–lifta na uzvišenju Puhovac, za šta će Grad Istočno Sarajevo i lokalna uprava obezbijediti oko 300.000 KM.

Ćosić: Istočno Sarajevo je stradalo, vaskrslo i raslo sa Srpskom

ISTOČNO SARAJEVO - Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je na svečanoj akademiji, povodom Dana i krsne slave grada - Svetog sveštenomučenika Petra Dabrobosanskog, da je ovaj grad, u čiju odbranu je utkano 4.100 života, stradao, vaskrsao i rastao zajedno sa Republikom Srpskom.

Glas žrtava mina čuo se sa vrha Jahorine

ISTOČNO SARAJEVO - Šest amputiraca iz Bosne i Hercegovine koji su preživjeli eksplozije mina završili su tokom proteklog vikenda dvoetapni Ultra trail "Ravnopravno različiti" i uspeli se sa Bjelašnice na Jahorinu, te prešli dionicu ukupne dužine 52 kilometra.

Prodao auto, a zatim prijavio njegovu krađu

ISTOČNO SARAJEVO - D.P. je uhapšen zbog sumnje da je lažno prijavio krađu golfa 7, holandskih registraskih oznaka, u njegovom vlasništvu, a koje je prethodno prodao u Sarajevu, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Novo Sarajevo.

Prvi upisni rok na fakultetima: Jagma za plavu i bijelu uniformu

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Nakon prvog prijemnog ispita za prvi ciklus studija na velikom broju studijskih programa na dva javna univerziteta u Srpskoj popunjena su skoro sva mjesta, potvrdili su za "Nezavisne" s ovih visokoobrazovnih ustanova.

Perišić: Traženje nestalih savremenim metodama počinje za desetak dana

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Kolegijuma Instituta za nestala lica BiH Nikola Perišić izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se proces traženja nestalih lica srpske nacionalnosti, prije svega Sarajevsko-romanijske regije, u narednom periodu poboljšati inovativnim metodama.

Istočno Novo Sarajevo obilježava dan opštine i krsnu slavu

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - U Hramu Svetog velikomučenika Georgija na Vracama svetom liturgijom, lomljenjem slavskog kolača i litijom obilježen je Dan i krsna slava opštine Istočno Novo Sarajevo Vaznesenje Gospodnje - Spasovdan.

Gašić: Pandemija nije uticala na viziju, ideje i realizaciju projekata

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić ocijenila je danas na sastanku sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem da pandemija virusa korona nije uticala na viziju, ideje i brojne projekte koji su realizovani u ovom gradu.

Prijeteći pištoljem ukrao pare i cigarete sa pumpe

ISTOČNO SARAJEVO - Maskirano lice uz prijetnju pištoljem je ukralo 400,00 KM i cigarete sa benzinske pumpe u Istočnom Novom Sarajevu, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Najčitanije