Istraga

Njemačka policija pokrenula istragu zbog upotrebe simbola "Z"

BERLIN - Njemačka policija pokrenula je istragu zbog javne podrške specijalnoj operaciji ruske vojske u Ukrajini, javili su danas lokalni mediji.

Objavljen uzrok pada letjelice u Zagrebu: "Bila je žuta i plava"

Na bespilotnoj letjelici koja je 10. marta pala na Zagreb pronađen je upaljač. Na konferenciji za novinare je saopšteno da je on bio stavljen na prednji dio aviobombe, kao i da su na letjelici bile žuta i plava boja. Na mjestu pada nastao je krater od 5,5 metara širine i 1,5 metara dubine. Istraga je utvrdila da je uzrok pada narušen slet automatskog slijetanja, pri čemu je letjelica na velikoj visini odbacila padobran. Ukupna šteta koja je načinjena prilikom pada je oko 600.000 kuna (blizu 80.000 evra).

Reagovao MUP RS: Aktivirana operativna grupa zbog prijetnji Dodiku

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske aktiviralo je Operativnu grupu za borbu protiv terorizma u vezi sa video-snimkom koji kruži društvenim mrežama, a na kojem maskirano lice pita: "Ko će ubiti Milorada Dodika za milion evra?".

Tužilaštvo obustavilo istragu protiv Srđana Šuputa

BANJALUKA - Okružno javno tužilaštvo Banjaluka obustavilo je istragu protiv Srđana Šuputa, bivšeg direktora Komercijalne banke.

Australijski teniser Aleks De Minor pod istragom

​Australijski teniser nalazi se pod istragom španskih vlasti zbog navodnog kupovanja lažnih kovid pasoša preko aplikacije Telegram.

Princ Čarls pod istragom

Metropolitenska policija pokrenula je istragu o navodima da je dobrotvorna organizacija princa Čarlsa prekršila Zakon o časti i primala donacije koje su imale za cilj da obezbijede počasti i državljanstva za jednog saudijskog milijardera.

Tesla pod istragom zbog preuveličavanja kilometraže

Južnokorejski antimonopolski regulator razmatra izricanje kazne američkom proizvođaču električnih automobila, "Tesli", pošto je utvrdio da je kompanija preuveličala specifikacije o svojim baterijama, rekao je danas Rojtersu jedan zvaničnik.

Gruzijski teniser Bazilašvili pod istragom

​Gruzijski teniser NIkoloz Bazilašvili nalazi se pod istragom zbog namiještanja mečeva, prenio je ruski portal "Go Tenis".

Izdata naredba za prikupljanje dokaza o zločinima u Kravici

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH izdalo je naredbu pripadnicima Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) za prikupljanje dokaza u vezi sa svjedočenjem Fadile Mujić o zločinima u Kravici na Božić 1993. godine, koje se pojavilo na društvenim mrežama i video-kanalima, potvrđeno je Srni iz ove pravosudne institucije.

Džonson napravio propust, istražuje se 300 fotografija

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson optužen je za propuste u izvještaju više državne službenice Sju Grej o žurkama koje su organizovane u Dauning stritu tokom lokdauna, javlja BBC.

Kanje Vest pod istragom zbog incidenta: Udario obožavatelja šakom

Reper Kanje Vest (44) pod istragom je zbog fizičkog napada na obožavaoca koji je od njega tražio autogram.

Istraga o 580.000 "Teslinih" automobila

VAŠINGTON - Američka agencija za bezbjednost u saobraćaju /NHTSA/ saopštila je da je otvorila formalnu istragu o 580.000 "Teslinih" automobila prodatih od 2017. godine nakon odluke ovog proizvođača da dozvoli igranje igrica na centralnom ekranu u kabini.

UEFA istražuje namještanje još jedne utakmice u Srbiji

Utakmica Prve lige Srbije između Železničara i Timoka nalazi se "pod lupom".

"Nezavisne" donose nove detalje: "Zeljković kupio nemedicinske kamere po naduvanoj cijeni"

BANJALUKA - Umjesto šest stacionarnih termalnih kamera, koje je nabavio Institut za javno zdravstvo (IZJZ) RS, a koje su plaćene 40.365 KM po komadu, isporučene su nadzorne kamere za široku upotrebu sa dodatnim sistemom mjerenja temperature, čija tržišna cijena je tada bila 23.084 marke.

Predloženo produženje pritvora za pet osoba uhapšenih u akciji "Transporter"

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je prijedlog za produženje pritvora za još dva mjeseca za pet osoba uhapšenih u akciji "Transporter" i osumnjičenih za organizovani međunarodni kriminal i promet droge, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Najčitanije