Isus

Vatikan nakon 300 godina pokazao Svete stepenice kojima je kročio Isus

VATIKAN - Posjetioci u Rimu tokom ovog Uskrsa moći će doživjeti iskustvo, koje se jednom životu iskusi - popeti se originalnim stepenicama kojima je Isus kročio prema Pontiusu Pilatu prije raspeća.

Naučnici tvrde da "Torinsko platno" nema veze s Hristom

Čuveno "Torinsko platno", za koje se dugo nagađalo da je tkanina u koju je bio umotan Isus Hristos, ipak potiče iz srednjeg vijeka i nema veze sa Hristom, pokazuje analiza uzoraka krvnih mrlja urađena pomoću najmodernije tehnologije BPA.

Pravoslavni hrišćani danas obilježavaju Veliki petak

BANJALUKA, BEOGRAD - Pravoslavni hrišćani danas obilježavaju Veliki petak, u znak sjećanja na dan kada je Isus Hrist raspet na krstu na Golgoti.

Biskup Komarica: Isus nije demagog

BANJALUKA - Biskup banjalučki Franjo Komarica pozvao je danas vjernike katolike i sve druge ljude da budu vjerodostojni u svemu što čine.

Nove teorije o Isusu: Bio je mišićavo mršav, pun ožiljaka i nije se isticao ljepotom

Duge plave kose, plavih očiju, dugaih, vretenastih udova i 'njegovan' - tako se već vijekovima zamišlja i prikazuje lik Isusa Hrista.

Otkriveni zabranjeni Isusovi spisi

Kopija jeretičkog biblijskog teksta, za koji se tvrdi da opisuje razgovor između Isusa i njegovog brata Jakova, otkrivena je u svom najstarijem poznatom obliku.

Najčitanije