Italija

Italija: Zemlja porodičnog biznisa, hrane i turizma

Uprkos problemima s kojima se posljednje decenije suočava, Italija je od Drugog svjetskog rata doživjela veliku transformaciju iz pretežno poljoprivredne zemlje u jednu od industrijskih sila.

Starac iz BiH osumnjičen za zlostavljanje petogodišnje djevojčice u Italiji

RIM - Neimenovani šezdesettrogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine završio je u zatvoru u italijanskom mjestu Ređo Emilija zbog sumnji da je seksualno zlostavljao petogodišnju djevojčicu.

Učenici iz Istočne Ilidže krenuli kući

ISTOČNO SARAJEVO- Učenici Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža", koji su juče doživjeli saobraćajnu nesreću na auto-putu u Italiji, dobro su i krenuli su kući, rekla je Srni direktor škole Branka Kovačević.

"Nezavisne" sa roditeljima i radnicima škole: Maturante iz sna trgnuo udar, vozač poginuo

ISTOČNO SARAJEVO, BREŠA - Moja kćerka je povrijedila vrat i koljeno. U trenutku nesreće djeca su spavala. Uznemiren sam, priča Radenko Babić, otac učenice Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža, koja je sa drugarima i profesorima bila u autobusu koji se jutros u okolini Breše sudario s kamionom.

Učenici otpušteni iz bolnice, sutra se vraćaju kući

ISTOČNO SARAJEVO - Svi učenici Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" koji su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći u Italiji nakon ljekarske opservacije pušteni su iz bolnice, rekla je direktor ove škole Branka Kovačević.

Minuta ćutanja za žrtve tragedije u Đenovi

RIM - U Đenovi je danas održana minuta ćutanja za žrtve rušenja mosta prije mjesec dana, kada su u ovom italijanskom gradu poginule 43 osobe.

Cvijanovićeva i Malešević poručili da će djeca dobiti potrebnu pomoć

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar prosvjete i kulture Dane Malešević poručili su da će Vlada Srpske obezbijediti svu potrebnu pomoć i podršku učenicima i nastavnicima Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" koji su u Italiji imali saobraćajnu nezgodu.

Objavljen snimak sa mjesta saobraćajne nesreće u Italiji

SARAJEVO - Autobus koji je prevozio srednjoškolce iz BiH sudario se u jutros s kamionom u Italiji prilikom čega je jedan od vozača autobusa poginuo, dok je najmanje 22 djece povrijeđeno.

Lakše povrijeđeni učenici zbrinuti u dvije bolnice

ISTOČNO SARAJEVO - Učenici Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža", koji su lakše povrijeđeni u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći u okolini Breše u Italiji, smješteni su u dvije bolnice, potvrdila je Srni direktor Srednjoškolskog centra Branka Kovačević.

Generalni konzulat BiH: Lakše povrijeđena 22 učenika

ISTOČNO SARAJEVO - Iz Generalnog konzulata BiH u Milanu Srni je rečeno da su 22 učenika lakše povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u okolini italijanskog grada Breša kada se autobus sa učenicima iz Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" sudario sa šleperom.

Najčitanije