Italija

Proizvodnja maslinovog ulja u Italiji pala za skoro 60 odsto

​Proizvodnja maslinovog ulja u Italiji pala je za 57 odsto 2018. godine, zbog klimatskih uslova, što prošlu godinu čini jednom od najgorih do sada zabilježenih.

Tajani ne želi da se izvini zbog izjave o Dalmaciji i Istri

ZAGREB - Predstavnik kabineta predsjednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija izjavio je danas da je njegova izjava da su Istra i Dalmacija italijanski, nije dobro interpretirana, da nije mislio ništa loše i da se neće izviniti zbog nje.

Tajani "prisvojio" Istru i Dalmaciju i naljutio Hrvate i Slovence

ZAGREB - Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani "razbjesnio" je Hrvate i Slovence.

Francuska povlači ambasadora iz Italije

PARIZ - Francuske vlasti saopštile su danas da su odlučile da povuku na konsultacije ambasadora u Rimu zbog "napada bez presedana iz Italije".

U lavinama u italijanskim Alpima poginulo pet skijaša

​RIM - U lavinama u italijanskim Alpima poginulo je najmanje pet skijaša, saopštila je danas spasilačka služba Italije.

Veto Italije na priznavanje Guaida

BRISEL - Italija je uložila veto na saopštenje EU o priznavanju lidera opozicije u Venecueli Huana Guaida za predsjednika, rekao je izvor "Sputnjiku".

Državljanin BiH u Italiji pretukao suprugu, pa napao policajce

TRST - Službe za hitne intervencije u italijanskom Trstu imale su pune ruke posla kada je državljanin BiH pretukao suprugu i napao policiju.

Snijeg u Italiji blokirao hiljade vozila, kolona duga 16 km

RIM - Hiljade vozila danas je zbog obilnih snježnih padavina ostalo blokirano na autoputu koji povezuje sjeveroistočne dijelove Italije sa Austrijom, u koloni dugoj 16 kilometara, a spaseno je 200 ljudi koji su satima bili zaglavljeni u automobilima i autobusima.

Utakmica prekinuta nakon pet sekundi zbog povrede igrača

Fudbalska utakmica italijanske B lige između Lećea i Askolija prekinuta je pet sekundi nakon početka zbog teže povrede glave igrača Manuela Skavonea.

Recesija u Italiji drma domaće izvoznike

SARAJEVO - Italija, jedan od najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera Bosne i Hercegovine, je u recesiji, što je izazvalo zabrinutost kod privrednika čiji su poslovi orijentisani prema tom tržištu.

Najčitanije