Italija

Meteorit osvijetlio nebo iznad italijanskog ostrva

Na italijanskom ostrvu Sardiniji sinoć se dogodio nesvakidašnji prizor, koji je ulovljen kamerom, prenosi RT.

Brod sa migrantima ipak ne može do Španije, očajni skaču u more

RIM - Nekoliko migranata, koji se više od dve nedelje nalaze na spasilačkom brodu, skočilo je danas u more u želji da se domognu Italije.

Srpkinja kidnapovana u Italiji

TORINO - Srpkinja je šetala centrom grada sa svojim partnerom, kada se kraj njih zaustavio crni kombi i kojeg su izašli otmičari maskirani kao policajci i oboje pokušali da ih uvuku u kombi. Muškarac je uspio da se otrgne napadačima, dok su srpsku državljanku uspjeli da uvuku u vozilo i daju se u bijeg.

Uplatio dva, osvojio 200 miliona evra

Dobitnik italijanske lutrije "Superenaloto" osvojio je nagradu od 209 miliona evra, što je rekord te igre na sreću.

Težak udes u Italiji: Bh. državljanina iz razbijenog auta izvlačili vatrogasci

VIĆENCA - Četrdesetjednogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine povrijeđen je u teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se u subotu ujutro dogodila kod Vićence.

Uhapšena 23 člana mafijaškog klana

RIM - Italijanska policija uhapsila je danas u Ređo Kalabriji 23 osumnjičene osobe u okviru istrage o lokalnom mafijaškom klanu "Ndrangeta", javila je agencija ANSA.

Melisa Brčaninović za "Nezavisne": Navikla sam se na Italiju

Navikla sam se na život u Italiji, što mi olakšava i adaptaciju u novoj ekipi, tako da nisam imala dilemu da li da i naredne sezone igram u Italiji, rekla je za "Nezavisne" Melisa Brčaninović, najbolja mlada bh. košarkašica i nova igračica italijanskog prvoligaša, ekipe Iren Fiksi Torino.

U Italiji više od 14.000 stogodišnjaka

RIM - Broj stanovnika Italije koji imaju 100 godina ili više povećan je ove godine na preko 14.000, dok ih je 2009. godine bilo 11.000, saopštio je danas zavod za statistiku ISTAT.

Vaterpolisti Mađarske i Italije za finale Svjetskog prvenstva

Vaterpolisti Mađarske i Italije čine drugi polufinalni par Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji.

Najveća italijanska banka otpušta 10.000 radnika?

MILANO - Unikredit banka, najveća italijanska banka po obimu aktive, razmatra ukidanje oko 10.000 radnih mjesta ili deset odsto svoje globalne radne snage, u okviru novog poslovnog plana koji će biti predstavljen u decembru, javlja Rojters pozivajući se na dva neimenovana izvora upoznata sa situacijom.

Najčitanije