Italija

Salvini: Hvala Španiji što je prihvatila 600 migranata, ali nek prihvati još 66.000

RIM - Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini zahvalio je danas Španiji što je prihvatila brod sa 629 migranata, i poželio joj da prihvati njih "još 66.000".

Hrvat "mozak" velike pljačke vrijednih slika?

RIM - Italijanska policija i dalje slaže "mozaik" oko velike pljačke umjetničkih slika koja se dogodila u aprilu prošle godine u Monci kada su nestale slike "Svete porodice", ulje na platnu flamanskog slikara Petera Paula Rubensa i Renoarove "Djevojke na travnjaku".

Novi brod sa 932 migranta na obali Katanije

RIM - Italijanska obalska straža saopštila je da je njen brod Dičioti doveo 932 migranta na obalu Katanije na Siciliji.

Kako je jedan brod "posvađao" Evropu?

MADRID - Više od 600 migranata koji se nalaze na brodu Akvarijus u Sredozemlju konačno će moći da se iskrcaju pošto će ih italijanski brodovi prevesti do Valensije.

Italijani odbili još jedan brod sa migrantima

RIM - Italija je odbila da prihvati još jedan spasilački brod sa migrantima, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini.

Brod sa 629 migranata nema gdje da pristane

RIM - Brod na kom se nalazi 629 migranata, spasenih na Mediteranu, još ne zna gdje će da pristane, pošto su ga odbile i Italija i Malta.

"Nezavisne" u posjeti sicilijanskoj Kataniji: Grad ispod najaktivnijeg evropskog vulkana

Sicilija je jedna od onih egzotičnih destinacija koje su nam praktično nadohvat ruke, ali na koju zbog zabačenosti i nepovoljnih konekcija naši ljudi ne idu često.

Na brodu zaplijenjeno 10 tona hašiša

RIM - Italijanska policija zaplijenila je na Јonskom moru ribarski brod pod holandskom zastavom sa više od deset tona hašiša, vrijednosti između 15 i 20 miliona evra.

Donji dom italijanskog parlamenta izglasao povjerenje novoj vladi

RIM - Donji dom italijanskog parlamenta večeras je izglasao povjerenje vladi novog premijera Ðuzepea Kontea.

Gornji dom parlamenta izglasao povjerenje novoj vladi Italije

RIM - Gornji dom italijanskog parlamenta večeras je izglasao povjerenje novoj italijanskoj populističkoj vladi, dok će Donji dom o tome glasati sutra.

Najčitanije