Italija

Austrija kupuje italijanske helikoptere

Ministarstvo odbrane Austrije odlučilo je da nabavi 18 helikoptera iz Italije za potrebe vojske.

Novi rok za uklanjanje otpada iz Drvara i Bosanskog Grahova

DRVAR - Tekstilni otpad koji je dovezen u Drvar i Bosansko Grahovo i dalje je tamo. U tim opštinama sada se uzdaju u zaključak Vlade Federacije, po kome je Fond za zaštitu životne sredine zadužen da obezbijedi sredstva za ukljanjanje.

Mafijaš u zatvoru odgrizao prst čuvaru i progutao ga

RIM - Mafijaš sa Sicilije koji služi kaznu u zatvoru, odgrizao je prst čuvaru i progutao ga, a tokom inspekcije ćelije napao je još šestoricu.

Preminuo šest mjeseci nakon zaraze virusom korona

RIM - Šest mjeseci nakon što je zaražen kovidom-19, izliječen i otpušten iz bolnice, zbog oštećenja organa prouzrokovanih virusom korona umro je šesdesetčetvorogodišnji Mario Faneli, piše dnevni list "Il fato Kotidijano".

U Italiji preventivne mjere produžene do 7. oktobra

RIM - Italijanski premijer Đuzepe Konte potpisao je novi dekret kojim su preventivne mjere protiv virusa kovid-19 u Italiji produžene do 7. oktobra, saopštila je vlada te zemlje.

Hrvatski kamiondžija poginuo u Italiji

VENECIJA - Hrvatski državljanin poginuo je jutros u Italiji u teškoj saobraćajnoj nesreći u kojoj su učestvovala dva teretna vozila.

"Zmajevima" bod u Firenci

Fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine dobro je počela novu sezonu UEFA Lige nacija.

Prvi zvanično zaražen Italijan se oporavio i postao otac

Matija Maestri, prvi zvanični pacijent zaražen kovidom 19 u Italiji, tzv. pacijent 1, zahvalio se Italiji izloživši u izlogu prodavnice čija je vlasnica njegova supruga fotografiju svoje porodice propraćenu riječima: "Živjela Italija! Italija smo mi koji smo imali snage da se ponovo rodimo, vi, prijatelji i klijenti, koji ste bili uz nas posljednjih meseci... Vama, iskreno hvala".

La Republika: Da li je došlo vrijeme da "kralj" Milo abdicira

RIM - U svojoj kancelariji u glavnom gradu Crne Gore Podgorici, Milo Ðukanović na zidu drži veliki portret kralja Nikole, prvog vladara Crne Gore, koji je na funkciji bio 58 godina, piše italijanski dnevnik La Republika i pita se da li je nakon 30 godina na vlasti možda došlo vreme da i "kralj Milo" abdicira.

U Italiji 1365 novih slučajeva virusa korona, preminule četiri osobe

RIM - U Italiji je registrovano 1.365 novih slučajeva virusa korona, a četiri osobe su umrle u posljednja 24 sata

Najčitanije