Italija

Maradona u Italiji: Kada mit prelazi u legendu

Sin nekadašnje kuvarice Dijega Maradone napravio je u Milanu privatni muzej sa dragocjenim predmetima koje su pripadale ili su na neki način povezane sa preminulim fudbalskim šampionom, piše list "Il fato Kotidijano".

Antikovid mjere djeluju u Italiji

RIM - U posljednja tri dana u Italiji je 20.000 manje zaraženih kovidom-19 u odnosu na prošlu sedmicu, opada i broj hospitalizovanih, a smanjen je i procenat novozaraženih u odnosu na broj testiranih, piše agencija Ansa.

U Italiji prvi znaci usporavanja rasta zaraze

RIM - Italija ovih dana bilježi prve znake usporavanja vrtoglavog rasta zaraze kovidom-19, ali situacija je veoma ozbiljna, priliv novih pacijenata u bolnice je i dalje veliki i mjere ograničenja koje su na snazi se ne mogu ublažiti, kaže italijanski ministar za zdravstvo Roberto Speranza.

Italijanski fotografi pokazuju tragove koje golim okom ne vidimo

Dvojica italijanskih fotografa napravila su projekat "Pandemic Stains Milano" koristeći instrumente kao i policija kada osvjetljava predmete na mjestu zločina tokom istage. Cilj im je da prikažu svijet iz perspektive koju inače nemamo. Tako su nastale fotografije sa biološkim tragovima na javnim mjestima, tokom karantina u Milanu.

U Italiji novi porast dnevnog broja smrtnih slučajeva

RIM - U Italiji je u posljednja 24 časa od posljedica zaraze virusom korona preminulo 699 ljudi, što je za 46 više u odnosu na prethodni dan, saopšteno je iz italijanskog Ministarstva zdravlja.

U Italiji više od 36.000 novozaraženih i 653 preminulih

RIM - U Italiji je u posljednja 24 sata registrovano 36.176 novih slučajeva virusa korona, a preminule su 653 osobe.

U Italiji 120.000 ljudi zbog pandemije izgubilo posao

RIM - Oko 120 hiljada Italijana je zbog pandemije kovida-19 izgubilo posao, piše onlajn list "Hafington post", pozivajući se na podatke koje je ekskluzivno dobilo od ministarstva za rad.

Epidemiološka situacija u Italiji se blago poboljšava

RIM - U poslednja 24 sata u Italiji je registrovano 32.000 novih slučajeva korona virusa, 731 osoba je podlegla infekciji, a zvaničnici navode da se epidemiološka situacija blago poboljšava.

U italijanskim apotekama uskoro test "uradi sam" za tri evra

U sjevernom italijanskom regionu Veneto pokrenuto je ispitivanje testa "uradi sam" koji pokazuje eventualnu pozitivnost na kovid-19. Kada bude dostupan u apotekama, to će dati mogućnost građanima da za tri evra kod kuće provjere jesu li pozitivni na virus.

Italija oborila crni rekord od aprila

RIM - U Italiji je od posljedica virusa korona u posljednja 24 sata preminula 731 osoba, što je najviše od 3. aprila, dok je potvrđeno još 32.191 slučajeva, što je za oko 5.000 više nego dan ranije, saopštilo je danas italijansko Ministarstvo zdravlja.

Najčitanije