Italija

Medicinska sestra ubila svoju djecu injekcijom pa presudila sebi

RIM - Medicinska sestra Italijanka osumnjičena je da je ubila svoje dvoje djece, dječaka od sedam i djevojčicu od devet godina smrtonosnom injekcijom prije nego što je i sebi oduzela život.

Alegri četvrti put najbolji trener u Italiji

Italijanska fudbalska federacija proglasila je najboljeg trenera prošle sezone. Prestižno priznanje dobio je strateg Juventusa Masimilijano Alegri, koji je "crno-bijele" vodio do naslova prvaka i pobjednika kupa.

Italijani uhapsili Hrvata i dva Srbina, ukrali 500.000 evra dizajnerske robe

RIM - Bijeli psić imena Avatar bio je glavni svjedok provalničkih krađa u skupocjene butike u tri italijanska mjesta tokom proteklih mjesec dana, koje je “odradila” tročlana balkanska banda - Hrvat Josip A. (52) te Srbi L. M. (39) i V. K. (41). Provalnički trojac, kojem je za svaku provalu te bijeg s plijenom trebalo manje od minute, ukrao je više od pola miliona evra vrijednih dizajnerskih torbi, galanterije i odjeće.

Italijanski senat odobrio dekret o bezbjednosti i migraciji

RIM - Italijanski senat odobrio je danas vladin dekret o bezbjednosti i migraciji sa 163 glasova "za", 59 "protiv" i 19 "uzdržanih".

EU prijeti sankcijama Italiji

BRISEL - Evropska unija bi mogla da uvede sankcije Italiji ako se ne postigne dogovor o budžetu te zemlje za narednu godinu.

Kriminalac sa nožem zatvorio 12 osoba, zahtijeva da se vidi sa ministrima

RIM - Muškarac naoružan velikim nožem uzeo je taoce u zgradi pošte u gradu Pijeve Modolena na sjeveru Italije, javili su lokalni mediji.

Snažni vjetrovi uništili šume na sjeveru Italije

DOLOMITIMARIM - Snažni vjetrovi i kiša koji su odnijeli 18 života u Italiji protekle sedmice, takođe, su uništili hiljade hektara šume na sjeveru zemlje, rekli su danas zvaničnici.

Dvije osobe poginule nakon pada drveta na vozilo

RIM - Dvije osobe su poginule kada je zbog nevremena palo drvo na automobil u kome su se nalazile.

Broj žrtava u Italiji povećan na 11

RIM - Broj žrtava nevremena, koje je pogodilo Italiju, povećan je na 11, javila je agencija Ansa.

Stravičan udes u Italiji: Audi prepolovljen u sudaru s kombijem

U sudaru VW kombija i i Audija R8 deblji kraj izvukao je atraktivni kupe, ali na sreću bez fatalnih posljedica za vozača.

Najčitanije