Italija

Manćini ostaje selektor Italije do 2022.

Selektor reprezentacije Italije Roberto Manćini potpisaće novi ugovor do 2022. godine, odnosno do Svjetskog prvenstva u Kataru, prenosi Kalčomerkato.

Povećana aktivnost vulkana Etna

RIM - Aktivnost vulkana Etna je povećana, saopšteno je iz italijanskog Državnog instituta za geofiziku i vulkanologiju, nakon što je jedan od najaktivnijih vulkana počeo da izbacuje pepeo i dim.

Avion se zaglavio u kablovima žičare

RIM - Manji avion zaglavio se među kablovima žičare i ostao je da visi okrenut naopačke kod odmarališta Prato Valentino u italijanskim Alpima.

Srpska porodica otela djevojku u Italiji

Policija u Italiji uhapsila je Zvonka B., njegovu suprugu Gordanu M. (53) i sina Dragana B. (28) zbog sumnje da su 2. oktobra oteli Draganovu bivšu djevojku (23) koja je otišla da živi sa drugim čovekom u naselju Kviztelo u okrugu Mantova.

Italijanski parlament izglasao smanjenje broja poslanika

RIM - Italijanski parlament je danas usvojio odluku o smanjenju broja poslanika za više od trećine, na čemu je insistirao vladajući antisistemski Pokret pet zvjezdica.

Državljanin BiH uhvaćen u Italiji sa 64 kilograma droge

Tridesetpetogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine uhapšen je u Italiji zbog međunarodne trgovine drogom, saopštila je tamošnja policija.

Novinarka Pompeu poklonila parmezan sa porukom za Trampa

RIM - Sve je izgledalo kao normalna prilika za fotografisanje američkog državnog sekretara Majka Pompea i italijanskog premijera Ðuzepea Kontea, da bi je u jednom trenutku prekinula italijanska novinarka sa komadom italijanskog parmezana i porukom za američkog predsjednika Donalnda Trampa.

Italijani traže Crnogorca okrivljenog za krađu dijamanata

PODGORICA - Sud u Veneciji raspisao je potjernicu za Podgoričaninom Goranom Perovićem (55), članom organizovane kriminalne grupe koja je ukrala dijamante i nakit vrijedan oko sedam miliona evra, vlasništvo katarskog šeika Hamada bin Abdulaha al Tanija.

Francuska "počistila" Italiju za polufinale Evrovoleja

Odbojkaši Francuske pobijedili su u tri seta selekciju Italije, u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Državljanin BiH uhapšen dok je prodavao kćerku

RIM - Državljanin Bosne i Hercegovine uhapšen je u Italiji zbog navodne prodaje kćerke za više od 10.000 evra radi udaje za rođaka, saopštile su danas italijanske vlasti.

Najčitanije