Italija

Italija postepeno otvara ekonomiju

MILANO - U Italiji danas stupa na snagu postepeno otvaranje ekonomije, što znači da će barovi, restorani, bioskopi i koncertne sale djelimično biti otvoreni širom zemlje.

Italija zabranila letove iz Indije

RIM - Italija se danas priključila pojednim zemljama koje su uvele zabranu letova iz Indije kako bi spriječila dolazak novog kovid soja iz te azijske zemlje, koja se bori sa vrlo jakim talasom pandemije virusa korona, javio je Rojters.

Umjesto luksuznih prezentacija - uzgoj puževa

Vlasnik poznate milanske agencije, koja je do pandmije kovida-19 organizovala superluksuzne prezentacije, Martino Krespi, preorijentisao se na uzgoj puževa, piše list "Hafington post", u reportaži o čovjeku koji je zbog pandemije izgubio cijeli posao, od šest miliona evra godišnje.

Italijani nude vakcina-turizam za Srbiju

RIM - Turistička agencija iz Bolonje "Salvadori" nudi paket aranžman za sve Italijane koji žele da se u Srbiji vakcinišu protiv kovida-19, piše list Korijere dela Sera.

Italijani o Srbiji: Dok mi vakcinišemo 450, oni vakcinišu 7.800 ljudi

Televizijska kuća Medijaset sinoć je na kanalu Italija 1 emitovala petnaestominutnu reportažu koja prikazuje vakcinaciju u Srbiji i Italiji.

Uhapšen državljanin Italije, pronađeno više od 100.000 evra

BEOGRAD - Policija Srbije uhapsila je na graničnom prelazu Batrovci vozača teretnog vozila u kojem je pronađeno 118.100 evra, za koje se sumnja da potiču iz kriminalne djelatnosti, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Rim u problemu kao Bergamo prošle godine

RIM - U Rimu, kao u Bergamu prošle godine, gradsko pogrebno preduzeće ne stiže da kremira ili sahrani sve preminule, zbog povećane smrtnosti u posljednje vrijeme, saopštilo je to preduzeće, prenosi list "Hafington post".

Dragi: Italija treba da stopira vakcinaciju mlađih od 60

RIM - Italija bi trebalo odmah da prestane da daje ljudima mlađim od 60 godina vakcine protiv virusa korona i umjesto toga da se usredsrijedi na zaštitu starijih, izjavio je danas premijer Mario Dragi.

Utakmice Evropskog prvenstva u Rimu biće igrane pred publikom

Utakmice Evropskog prvenstva, koje će biti odigrane u Rimu ove godine, biće otvorene za publiku, odlučila je italijanska vlada.

U Italiji će biti obavezan petodnevni karantin za putnike iz EU

RIM - Italijanska administracija saopštila je da će biti obavezan petodnevni karantin za sve pridošle iz EU usljed trećeg talasa pandemije u većem broju zemalja.

Najčitanije