Italija

Rim i Pariz traže zajedničku strategiju za Libiju

RIM - Ministri spoljnih poslova Italije i Francuske izjavili su danas da njihove zemlje pokušavaju da ostvare zajedničku strategiju prema Libiji.

Migrant pogriješio autobus: Želio u Italiju, stigao u Srebrenicu

SARAJEVO - Šesnaestogodišnji migrant iz Libije pronađen je ispod autobusa koji je u Srebrenicu došao iz Sarajeva.

Šta treba da znate ako vozite kroz Italiju?

Ukoliko putujete kroz Italiju donosimo vam nekoliko važnih informacija. Evo šta trebate znati za vožnju po "čizmi".

"Muzej ludila" - djela nepoznatih ljudi i genija

U italijanskom gradiću Luka postavljena je putujuća izložba "Muzej ludila" gdje posjetioci mogu da vide slikarske i druge radove mentalno bolesnih ljudi, među kojima ima svjetski priznatih umjetnika.

Italija razmatra kastraciju kao kaznu za silovatelje

RIM - Italija je počela da razmatra posebnu metodu hemijske kastracije koju će koristiti na silovateljima. Ova mjera predstrožnosti dolazi nakon što su tri muškarca silovala američku tinejdžerku na Siciliji.

Italijani odobrili: Blaže kazne za one koji ubiju pljačkaše na svom posjedu

RIM - Italijanski parlament odobrio je danas zakon kojim se omogućava sudijama da odrede blaže kazne ljudima koji ubiju pljačkaše na svom posjedu.

Srbin osuđen u Italiji na doživotnu kaznu zatvora

BOLONJA - Srbin Norbert Feher, poznat kao Igor Vaclavić ili "Igor Srbin" ili "Igor Rus" dobio je danas doživotnu kaznu zatvora za ubistvo barmena Davidea Fabrija i dobrovoljnog zaštitnika životne sredine Valerija Verija 1. i 8. aprila 2017. u provincijama Bolonja i Ferara.

Si Đinping stigao u Italiju

RIM - Kineski predsjednik Si Ðinping doputovao je danas u Rim u svoju prvu posjetu Italiji, tokom koje će dvije zemlje potpisati sporazum kojim se Italija uvodi u kinesku infrastrukturnu inicijativu "Jedan pojas, jedan put", uprkos protivljenju SAD.

50.000 Italijana na protestima protiv mafije

PADOVA - Oko 50.000 osoba protestovalo je danas protiv mafije u Padovi, na dan sjećanja na žrtve organizovanog kriminala na jugu Italije.

Dječak heroj spasao vršnjake

LONDON - Jedan od dječaka zarobljenih u školskom autobusu u blizini Milana, 13-godišnji Remi Šehata, usieo je da sakrije svoj mobilni telefon i pozove policiju, čime je spasao 51 vršnjaka, koje je navodno oteo vozač autobusa.

Najčitanije