Italija

Mafija iskorištava migrantkinje za prostituciju, zarada stotine miliona

RIM - Italijanska mafija pronašla je novi unosan "biznis" - žene iz Afrike, mahom Nigerijke, prisiljene su na prostituciju kako bi otplatile "dugove".

U Italiji premijera filma o povratku Musolinija

Film o dolasku fašističkog diktatora Benita Musolinija u današnju Italiju ulazi u bioskope usred predizborne kampanje kojom dominiraju populistička i neofašistička osećanja.

Belruskoni se naredne sedmice uključuje u kampanju

RIM - Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni obećao je danas da će se ponovo uključiti u predizbornu kampanju naredne sedmice nakon što se par puta nije pojavio na skupovima zbog, kako je rekao, zamora i "bola" prilikom izbora kandidata za predstojeće prijevremene parlamentarne izbore zakazane za 4. mart u Italiji.

Islamisti brodom stigli u Italiju

LONDON - Interpol je objavio listu 50 osumnjičenih pripadnika Islamske države za koje se vjeruje da su nedavno pristali brodom u Italiju i saopštio da bi oni mogli da pokušaju da dođu do evropskih zemalja.

Kod poštara nađeno pola tone neisporučene pošte

Italijanska policija pronašla je u garaži kuće jednog poštara skoro pola tone neisporučene pošte.

Voz ispao iz šina u Italiji, poginulo troje

MILANO - U nesreći voza koji je u četvrtak ujutru na obodu Milana iskočio iz šina poginule su tri osobe, 13 je teško, a 110 ljudi lakše povrijeđeno. Voz "Trenord" dolazio je iz Kremone i približavao se milanskoj stanici Garibaldi. Svjetske agencije se ne slažu o broju putnika u vozu - pominje se od 100 do čak 350. Prevrnula su se dva centralna vagona, a vatrogasci su morali da sijeku lim da bi izvukli putnike.

Lavina evakuiše turiste u Italiji

RIM - U toku je evakuacija oko 75 turista i mještana poslije udara lavine nedaleko od hotela u regionu Južnog Tirola na sjeveru Italije.

Državljanin BiH uhapšen u Torinu zbog serije krađa, objavljen snimak jedne pljačke

Državljanin BiH T.D. (35) i Italijan M.N. (42) uhapšeni su u Torinu zbog sumnje da su počinili više krađa na području Pijemonta.

Cijene nekretnina u Italiji dramatično padaju

RIM - Italija je jedina zemlja EU u kojoj cijene nekretnina padaju, a građevinski sektor je, praktično, na koljenima, pokazuju podaci Evrostata.

Brodolom u Italiji, nestalo 56 osoba

PALERMO - Najmanje 56 osoba vodi se kao nestalo nakon brodoloma u blizini italijanskog ostrva Sicilija, saopšteno je iz organizacije Ljekari bez granica /MSF/.

Reklame

Najčitanije