Ivan Otašević

Snježana Popović Vuleta i Ivan Otašević: Muzikom protiv pandemije

BANJALUKA - U vremenu koje nikako ne pogoduje umjetnicima, dvoje profesora Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, pijanistkinja Snježana Popović Vuleta i violinista Ivan Otašević, u posljednjih nekoliko dana nastupili su u Gradišci, Zenici, Čapljini, Trebinju i Sarajevu, održavši mini-turneju, u skladu s mogućnostima i mjerama.

Ivan Otašević za "Nezavisne": Naši umjetnici će ostajati u RS

Ivan Otašević je violinista koji je rođen u Beogradu, a danas sa banjalučkom adresom. Na čelu je Banjalučke filharmonije i vanredni je profesor na smjeru violina na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Otašević za “Nezavisne”: Kada je najteže ljudi se okreću kulturi

Ovih dana više nego ikada spas od negativnih informacija potiskujemo relaksirajući se uz dobre filmove, muziku, online sadržaje pozorišta i muzeja.

Banjalučka filharmonija u petak pred bečkom publikom

BEČ - Banjalučka filharmonija, po riječima njenog direktora, violiniste Ivana Otaševića, trenutno bilježi najdinamičniju sezonu u svojoj kratkoj istoriji, a kao potvrda zapaženih rezultata i čak deset održanih koncerata u tekućoj godini, stigao je poziv za Beč. Naime, u svjetskoj prijestonici muzike, u renomiranoj koncertnoj dvorani, a u sklopu manifestacije "Dani Srpske i Srbije", gudački orkestar Banjalučke filharmonije nastupiće u petak uveče.

Najčitanije