Ivica Dačić

Dačić: Nadam se uspešnom toku i uspešnom kraju dijaloga

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se nada da će dijalog Beograda i Prištine imati uspješan tok i uspešan kraj, ali da ne može konkretno da kaže kada će razgovori biti nastavljeni, a ni kada će biti okončani.

Dačić: Evropa hoće ruski gas, a Srbija da uvozi ruska drva da bi se grejala

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i potpredsjednik Vlade Ruske Federacije Jurij Borisov razgovarali su danas o pripremama za posjetu predsjednika Rusije Vladimira Putina Srbiji u januaru sljedeće godine, kao i o narednom zasjedanju Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

Dačić: Taktika Prištine, zaoštriti situaciju, pa iznuditi odluku

BEOGRAD - Priština ne želi dijalog, već očekuje da Srbija pod pritiskom pristane na nešto o čemu se neće pregovarati, nešto što će biti ultimatum, izjavio je večeras ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Formiranjem vojske Kosova bi se prekršila rezoluciju 1244

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je na otvaranju Šeste NATO nedjelje u Beogradu da se Srbija protivi transformaciji bezbjednosnih snaga u vojsku Kosova jer se time krši Rezolucija 1244 Savjeta bezbjednosti UN i ugrožava regionalna stabilnost.

Dačić: KFOR da ostane u nesmanjenom sastavu na Kosovu

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da je veoma važno da se mandat KFOR-a realizuje u skladu sa rezolucijom 1244 SB UN i da ostane u nesmanjenom sastavu na Kosovu i Metohiji.

Dačić: Unija Komora povukla priznanje Kosova

BEOGRAD - Unija Komora povukla je priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić najavio za danas novo povlačenje priznanja Kosova

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Srbije Ivica Dačić najavio je da očekuje danas da još jedna zemlja povuče priznanje nezavisnosti Kosova.

Dačić: Srbija neće uložiti protest zbog kosovske zastave

BEOGRAD - Srbija neće uložiti Francuskoj protest zbog isticanja zastave Kosova u Bogorodičinoj crkvi u Parizu, uz zastave učesnika Prvog svjetskog rata, u okviru svečanosti povodom Dana primirja u tom ratu, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić: Još da se plašimo velike BiH

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić prokomentarisao je izjavu budućeg člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića o granici na Drini koja je proteklog vikenda podigla prašinu u regionu.

Dačić: Zapad traži da ne iritiramo Albance

BEOGRAD - Zapad traži od Srbije da obustavi diplomatsku akciju kojom uspješno uspijeva da utiče na države koje su priznale tzv. Kosovo da taj stav preispitaju i ponište, jer se time navodno "narušava dijalog sa Prištinom".

Najčitanije