Ivica Dačić

Dačić: Odluka Crne Gore pečat na sve što je uradila vlast Đukanovića

BEOGRAD - Odluku da Srbija ne protjera crnogorskom ambasadora iz Beograda treba tumačiti kao dobru volju kojom se pokazuje da naša zemlja ne želi na takav način da rješava probleme u odnosima sa Crnom Gorom, rekao je danas predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, uz napomenu da zapravo i ne zna kakve probleme Srbija ima sa crnogorskim narodom.

Dačić: Ne očekujem da će Bajden biti Bajden iz 90-ih godina

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da ne očekuje "ekstremne promjene" u odnosu SAD prema dijalogu Beograda i Prištine, nakon promjene američke administracije.

Dačić: Moguće da će Albanci sada osporavati Vašingtonski sporazum

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je u nedjelju da će Srbija ispunjavati sve obaveze iz Vašingtonskog sporazuma, kojeg su u septembru ove godine potpisali Beograd i Priština uz posredovanje administracije američkog predsjednika Donalda Trampa.

Radojičić: Srpska i Banjaluka u Dačiću će imati iskrenog saradnika

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić sastao se danas u Beogradu sa predsjednikom Narodne skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

Dačić: Pojedini misle da je parlament neko levo smetalo

BEOGRAD - Novi predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će oživljavanje dinamike rada parlamenta biti od velike važnosti za realizaciju strateških ciljeva države, kao i da očekuje veoma dobru operativnu saradnju sa predsjednikom, premijerom i Vladom Srbije.

Dačić: Samo zlonamerni mogu da tumače da sam degradiran

BEOGRAD - Samo neodgovoran političar može da kaže da ne želi da obavlja funkciju predsjednika Narodne skupštine, kaže predsjednik SPS-a Ivica Dačić i dodaje da će ta funkcija biti najviša koju je do sada obavljao.

Dačić: Čast je biti na čelu najvišeg predstavničkog tela

BEOGRAD - Za svakog državotvornog političara najveća je čast biti na čelu najvišeg predstavničkog tela i nosioca ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Republici Srbiji, izjavio je za Tanjug predsjednik SPS Ivica Dačić večeras, pošto je predsjednik Aleksandar Vučić saopštio da će aktuelni ministar spoljnih poslova ubuduće biti na čelu novog parlamenta.

Ivica Dačić na čelu Skupštine Srbije

BEOGRAD - Ivica Dačić biće predsjednik Skupštine Srbije, rekao je Aleksanda Vučić na pres-konferencije nakon sjednice SNS-a.

Dačić odgovorio članu Predsjedništva BiH: Komšić ima krizu identiteta

Ministar spoljnih poslova Ivica Dacicć reagovao je danas na izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BIH Željka Komšića, navodeći da Komšić ne samo da ima krizu identiteta, jer kao četnicki unuk na osnovu muslimanskih glasova zastupa Hrvate, već pati i od potrebe da obmanjuje javnost, optužujući ga (Dačića) da proklamuje srpsko-hrvatsko jedinstvo u borbi protiv BIH.

Dačić: Bilo bi dobro da papa Franjo poseti Srbiju

BEOGRAD - Potpredsjednik srpske vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u ponedjeljak uveče da papa Franjo ima više razumijevanja za Srbiju i da bi bilo dobro da posjeti našu zemlju, ali da to ne zavisi od politike, već i od SPC, gdje s tim u vezi postoje izvjesna neslaganja.

Najčitanije