Ivica Dačić

Dačić: Situacija nerešena, po 94 zemlje na obe strane

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić precizirao je danas da od 193 članica UN, 94 zemlje ne priznaju takozvano Kosovo, a da je isto toliko na strani Prištine, dok je pet sporno i pod znakom pitanja.

Dačić: Samo kompromisno rešenje može da obezbedi trajni mir

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da samo kompromisno rješenje postignuto dijalogom Beograda i Prištine, uz podršku međunarodne zajednice, može da obezbijedi trajni mir i stabilnost.

Dačić: Gana će uticati na druge zemlje, biće još povlačenja

BEOGRAD - Gana je zemlja sa velikim političkim uticajem i to što je povukla priznanje nezavisnosti Kosova svakako će uticati i na druge zemlje, posebno iz tog regiona, da povuku odluku o priznanju, rekao je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Neće biti američkih sankcija zbog ruskog oružja

BEOGRAD - Neće biti američkih sankcija zbog kupovanja ruskog oružja, a Srbija je otvorena i za sisteme naoružanja koji dolaze iz zapadnih zemalja i Kine, izjavio je potpredshednik Vlade i šef srspke diplomatije Ivica Dačić.

Dačić: Gana povukla priznanje Kosova

BEOGRAD - Gana je 16. zemlja koja je povukla priznanje Kosova, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Priština taksama ubila dijalog sa Beogradom

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom godišnjice od uvođenje taksa Prištine na robu iz centralne Srbije da su one, osim velike ekonomske štete, ubile i dijalog Beograda i Prištine.

Dačić traži izvinjenje Tirane zbog uvreda i falsifikata

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da od zvanične Tirane očekuje izvinjenje, ali i da osudi i distancira se od izjave vršioca dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Genta Cakaja kojom je uvrijedio državu Srbiju i njeno rukovodstvo.

Dačić: Nema razloga da nam Amerika uvede sankcije

BEOGRAD - Srbija ne krši sankcije, koje je Amerika uvela na uvoz ruskog oružja i zato ne bi trebalo da ima problema, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Četiri ili pet država povlači priznanje nezavisnosti Kosova

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je danas da će do kraja godine četiri ili pet zemalja povući priznanje nezavisnosti Kosova.

Dačić: EU ne razume da Balkan treba da bude njen deo

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da EU ne razumije da zapadni Balkan treba da postane njen dio i da bi ona tako postala kohezioni faktor potreban za očuvanje mira i stabilnosti.

Najčitanije