Ivica Dačić

Dačić: Ubistvo Ivanovića bezuman teroristički akt

PODGORICA - Ubistvo Olivera Ivanovića je bezuman je teroristički akt koji ugrožava stabilnost ne samo sjevera Kosova, nego i regiona, ocijenio je prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić: Srbija očekuje otvaranje novih poglavlja sa EU

BEOGRAD - Srbija očekuje otvaranje novih poglavlja tokom bugarskog predsedavanja Evropskoj uniji, jer je nastavila sa aktivnostima u realizaciji ključnog spoljno-političkog prioriteta, a to je puna integracija u EU, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Vučić i ja idemo samostalno na izbore

BEOGRAD - Predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se sa predsjednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem dogovorio da njihove stranke na gradskim izborima nastupe odvojeno, a da koaliciju naprave nakon izbora.

Dačić: Čekaju nas teški razgovori o Kosovu

BEOGRAD - Srbiju u ovoj godini očekuju teški razgovori o trajnom rješenju za Kosovo, imajući u vidu da treba da sačuvamo državne i nacionalne interese u uslovima kada postoje veliki pritisci, uslovljavanja i ucjenjivanja da ćemo time usporiti evropski put, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Dačić: SAD se vraćaju makartizmu

BEOGRAD - Dolazimo u fazu kada nema daljeg zaoštravanja odnosa između SAD i Rusije jer bi svaki drugi korak bio rat, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodaje da se polako se vraćamo u vreme makartizma.

Ivica Dačić progovorio o vezi sa Radom Manojlović

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prvi put je javno progovorio o glasinama da je bio u tajnoj vezi sa Radom Manojlović.

Dačić: Šojguu redovno šaljem dunjevaču i pelinkovac

Volio bih da iza mene, kao šefa diplomatije, ostane sjećanje na čovjeka koji je uložio maksimum napora da zaštiti naše državne i nacionalne interese, borio se za Srbiju u teškim uslovima i dao sve od sebe da prevaziđemo probleme u odnosima sa najmoćnijim zemljama svijeta.

Dačić otkrio pet spoljnopolitičkih izazova Srbije u 2018.

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić naveo je pet glavnih spoljnopolitičkih izazova koji Srbiju tokom 2018. godine, u intervjuu za Sputnjik.

Dačić: Ako sam naneo štetu Srbiji neka me smene, rekao sam šta mislim

BEOGRAD - Velika Britanija je predlagala rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, a da Srbiju o njoj nije ni obavjestila, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić obrazlažući zašto je nedavno rekao da Srbiji velike zemlje nisu prijatelji i da u politici nema prijateljstva.

Dačić: SAD, Britanija i Francuska nam nisu prijatelji, rešenje razgovor sa Trampom

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je gostujući u emisiji Ćirilica Happy televizije da je pred Srbijom veliki izazov u narednoj godini Kosovo, odnosno, njegovo očuvanje i borba protiv proglašenja nezavisnosti južne srpske pokrajine.

Reklame

Najčitanije