Ivica Dačić

Dačić: Makronov emotivan nastup na Kalemegdanu poruka koje obavezuje

BEOGRAD - Poseta francuskog predsjednika Emanuela Makrona Srbiji je bila izvanredna i poslije dužeg vremena, jedna posjeta sa vrlo jasnim porukama, ocijenio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Pevaću Makronu verovatno Šanzelize

BEOGRAD - Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je da će tokom današnje posjete francuskog predsjednika Emanuela Makrona Srbiji otpjevati Makronu pesmu "Šanzelize", ako za to bude prilike.

Dačić: Kosovo središnja tačka nestabilnosti regiona

RIM - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u danas objavljenom intervjuu italijanskom listu "Republika" da je "Kosovo središnja tačka nestabilnosti na čitavom Balkanu" i da je Beograd "učinio mnogo napora, ali Priština minira dijalog", naglašavajući da "prištinske vlasti ne žele postizanje kompromisa".

Komšić: Dačić se ne može igrati neupitnim suverenitetom BiH

​SARAJEVO - Nakon što je šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio da bi i Srbija i Republika Srpska mogle postupiti kao Priština i Tirana kada je spoljna politika u pitanju, oglasio se član Predsjedništva BiH Željko Komšić rekavši da Dačić ne može da se igra neupitnim suverenitetom BiH.

Dačić pozvao bugarskog diplomatu da otklone nesporazume

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je večeras da je po njegovom nalogu otpravnik poslova Ambasade Bugarske pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova povodom izjave bugarskog premijera Bojka Borisova u vezi sa Kosovom.

Dačić odbrusio Borisovu, srpski ambasador pozvan na "raport" u Sofiju

SOFIJA - Ambasador Srbije u Sofiji biće pozvan na sastanak u bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova u ponedjeljak, po nalogu ministarke Ekaterine Zaharijeve, zbog komentara srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića o bugarskom premijeru Bojku Borisovu, saopšteno je danas u Sofiji.

Dačić: EU da prestane da se ponaša kao monasi sa Tibeta

BEOGRAD - Međunarodna zajednica i Evropska unija se ponašaju kao duhovne vođe, "monasi sa Tibeta", zalažu se za mir u svijetu, umjesto da vode EU i jasno izriču svoje stavove, izavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Možda poslušamo Ramu i donesemo odluku o spoljnoj politici Srbije i RS

BEOGRAD - Razmišljam da možda poslušamo savjet Edija Rame, pa da sutra Ministarstvo spoljnih poslova Srbije donese odluku o zajedničkoj spoljnoj politici Beograda i Banjaluke, kao gestu koji bi potvrdio da je i Srbija za to da u regionu treba prestati sa "istim starim sra. ima iz prošlosti" i ići naprijed, prokomentarisao je, sa ironijom, ministar Ivica Dačić današnju izjavu albanskog premijera da Srbija ne treba da se osjeća ugroženo zbog sporazuma Tirane i Prištine o zajedničkoj spoljnoj politici.

Dačić: Potez Prištine još jedan šamar EU i međunarodne zajednice

BEOGRAD - Odluka Prištine da zabrani ulazak srpskim zvaničnicima na Kosovo je potez bez presedana i još jedan šamar, ne Beogradu već prije svega Evropskoj uniji i međunarodnoj zajednici, koja sramno ćuti na kršenje svih civilizacijskih normi koje godinama sprovode Ramuš Haradinaj i Hašim Tači, izjavio je potpredsjednik Vlade Srbije i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Dačić: Peru "zamrznuo" odluku o priznanju Kosova

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je danas da je njegova posjeta Peruu bila od istorijskog značaja jer je u interesu Srbije da obnovi odnose sa tom zemljom.

Najčitanije