Ivica Dačić

Dačić: Bilo bi dobro da papa Franjo poseti Srbiju

BEOGRAD - Potpredsjednik srpske vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u ponedjeljak uveče da papa Franjo ima više razumijevanja za Srbiju i da bi bilo dobro da posjeti našu zemlju, ali da to ne zavisi od politike, već i od SPC, gdje s tim u vezi postoje izvjesna neslaganja.

Dačić: Interes Beograda da se obustavi sukob Jermenije i Azerbejdžana

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je interes Srbije da se sukob Jermenije i Azerbejdžana što prije obustavi.

Dačić: I za nas ZSO zatvorena tema, jer mora da se realizuje

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je da je i za Beograd pitanje Zajednice srpskih opština zatvorena tema, o kojoj se ne pregovara jer je već potpisano i treba da se realizuje.

Dačić: Tek ćemo se baviti delom sporazuma koji se odnosi na Izrael

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u petak da će se Vlada Srbije tek baviti dijelom sporazuma iz Vašingtona koji se odnosi na Izrael, uz napomenu da svaki sporazum treba gledati sa dvije strane - šta ste uspjeli da sačuvate ili dobijete ili šta ste izgubili.

Dačić: Vučić na brutalan način odbio ponuđeni dokument

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbio je ponuđen dokument u Vašingtonu u okviru kojeg je i tačka 10 o međusobnom priznanju i jasno poručio da je to za Srbiju neprihvatljivo, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Nismo se mešali u izbore, da jesmo, rezultat bi bio ubedljiviji

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ponovio je danas da se Srbija nije miješala u unutrašnju politiku Crne Gore, navodeći da bi rezultati izbora bili mnogo ubjedljiviji da jeste.

Dačić: Pitanje statusa treba da brine Prištinu, a ne nas

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je danas da Beograd ne bi trebalo da iznenađuje ili da brine ako se pominje pitanje statusa Kosova, već Prištinu koja u Vašingtonu nikada nije govorila na tu temu i vjerovala je da je to završena priča.

Đokić: RS ima pravo da se brani svim političkim i pravnim sredstvima

BANJALUKA - Predsjednik SP-a Petar Đokić izjavio je da Republika Srpska ima pravo da se brani svim političkim i pravnim sredstvima ukoliko bude nastavljeno njeno ugnjetavanje.

Dačić o vladi: Ostavite Vučiću i meni da to rešimo

BEOGRAD - Odluku o tome da li će SPS biti i u narednoj vladi donijeće Aleksandar Vučić i njegova stranka, kaže predsjednik SPS Ivica Dačić i ponavlja da je SPS spreman na nastavak saradnje sa SNS u novoj vladi.

Ivica Dačić pomaže Tanji Savić da vrati djecu

Pjevačica Tanja Savić na mukama je već nekoliko mjeseci jer ne može da vidi i čuje svoje sinove, koje je njen suprug Dušan Jovančević, kako ona kaže, u aprilu bez njenog znanja odveo u Australiju.

Najčitanije