Ivica Dačić

Dačić: Poslije dokumenata o Srebrenici, pretražiti zapadne arhive

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da bi istoričari iz Srbije, nakon objavljivanja britanskih dokumenata o događajima u Srebrenici, trebalo sada da se posvete izučavanju britanskih i arhiva ostalih zemalja o tom periodu.

Dačić: I ove godine biće povlačenja priznanja Kosova

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je da će i ove godine biće još povlačenja priznanja Kosova.

Dačić: Ko osuđuje mene, prvo nek osudi Đukanovića

BEOGRAD - Odnosi Srbije i Crne Gore su veoma loši, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao da se se sa svojim crnogorskim kolegom Srđanom Darmanovićem posljednji put vidio u decembru prošle godine, ali su, u međuvremenu, kaže, razgovarali.

Dačić: Kosovo ostaje državni prioritet

BEOGRAD - Državni prioritet Srbije će i u ovoj godini biti borba za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i sprečavanje članstva takozvanog Kosova u različitim međunarodnim organizacijama, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Pet zemalja u nedefinisanom statusu po pitanju KiM

BEOGRAD - Beograd bi u kratkom roku mogao da ostvari svoj sledeći cilj i spusti broj zemlja koje priznaju nezavisnost Kosova ispod 90, s obzirom na to da pet država koje Priština drži na spisku svojih saveznika nemaju "zakucane pozicije", pišu "Večernje novosti".

Dačić: Nadam se da u CG neće oduzimati crkve i manastire SPC

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ponovio je danas da je Podogorica pogriješila što je usvojila Zakon o slobodi vjeroispovijest i izrazio uvjerenje da u Crnoj Gori neće dalje zaoštravati situaciju tako što će oduzimati crkve i manastire Srpskoj pravoslavnoj crkvi, iako to zakon dozvoljava.

Dačić: Iz EU se niko ne oglašava za prava 29 odsto Srba u Crnoj Gori

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da je za vrijeme predsjednika Srbije Borisa Tadića postojala namjera da se i u Srbiji donese zakon o vjerskim zajednicima, ni približno sličan crnogorskom Zakonu o slobodi vjeroispovesti, ali da su se tada tome protivile SPC, ali i katolička i evagelistička crkva i islamska verska zajednica.

Dačić: U Crnoj Gori da prestanu s optuživanjem Srbije

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je vlasti u Crnoj Gori da prestanu sa optužbama i notornim lažima da Srbija izaziva krizu u toj zemlji, te naveo da je krajnje vrijeme da se građani Srbije koji su crnogorskog porijekla izjasne o položaju Srba u Crnoj Gori.

Dačić: Ne prihvatamo da se odgovornost za krizu prebacuje na Srbiju

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je da Srbija ne prihvata to da joj se prebacuje odgovornost za krizu u Crnoj Gori.

Dačić: Proces priznavanja Kosova potpuno zaustavljen

BEOGRAD - Proces priznavanja takozvanog Kosova potpuno je zaustavljen i ne samo to, već je krenuo u suprotnom pravcu, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i poručuje da, ko god želi dijalog i dogovor o Kosovu, taj dogovor mora da postigne sa Srbijom.

Najčitanije