Ivica Dačić

Dačić: Interesuju me razgovori s onima koji su priznali KiM

NJUJORK - Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, izjavio je danas da ga najviše interesuje da, u okviru zasjedanja Generalne skupštine UN, razgovara sa zemljama koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova o tome da preispitaju svoju odluku.

Dačić: Nacionalni prioritet je političko rješenje za pitanje Kosmeta

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Njujorku da je postizanje političkog rješenja za pitanje Kosova i Metohije nacionalni prioritet i da je zvanični Beograd iskreno posvećen miru i dijalogu koji se, uz posredovanje EU, vodi sa Prištinom.

Dačić i Lavrov u Banjaluci: Produktivan razvoj rusko-srpskih odnosa

BANJALUKA - Ministri spollnih poslova Srbije i Rusije Ivica Dačić i Sergej Lavrov ocijenili su danas u Banjaluci da nivo povjerenja i visoka dinamika rusko-srpskih kontakata pokazuju da se odnosi dvije zemlje "kontinuirano i produktivno razvijaju".

Ivica Dačić stigao na banjalučki aerodrom

BANJALUKA - Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, stigao je na banjalučki aerodrom, gdje su ga dočekali Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS i Vladimir Nikolić, generalni konzul Srbije u Banjaluci.

Daćić: Sa Lavrovom u Banjaluci i o Kosovu

BEOGRAD - Sutra u Banjaluci ću se vidjeti sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, kome će domaćin biti predsednik RS Milorad Dodik. Biće to još jedna izuzetna prilika da snažno afirmišemo najbolje odnose Rusije sa Srbijom i Srpskom.

Dačić sutra u Banjaluci

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić boraviće sutra u Banjaluci, gdje će se sastati sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovim, saopšteno je iz resornog ministarstva Srbije.

Dačić: Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom, ali ne pristaje na ucene

BEOGRAD - Beograd želi najbolje odnose sa Hrvatskom, ali ne pristaje na ucjene koje dolaze iz Zagreba, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i pozvao, kako je rekao, braću Hrvate i sestre Hrvatice "da se malo usredsredimo na budućnost".

Dačić: Beograd neće priznati Kosovo kao nelegalnu tvorevinu

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se sigurno neće dogoditi da Beograd prvo prizna samoproglašeno Kosovo, pa da tek onda nastavi da razgovara sa Prištinom o razgraničenju.

Dačić: KiM u UN "kad na vrbi rodi grožđe"

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dacicć poručio je danas da će Srbija priznati kosovsku nezavisnost i dozvoliti im stolicu u UN "kad na vrbi rodi grožđe" i istakao da prištinske vlasti svakodnevno upućuju veoma raznolike poruke koje nemaju veze sa realnošću.

Dačić: Neprimereno porediti govore Vučića i Miloševića

BEOGRAD - Neprimjereno je porediti govore predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Kosovskoj Mitrovici i nekadašnjeg predsjednika Slobodana Miloševića na Gazimestanu, jer je potpuno drugačiji istorijski kontekst u kojem su ti govori održani, kazao je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Najčitanije