Ivica Dačić

Dačić Prištini: Odustanite od pisanja, odavno ste pročitani

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je predsjedniku kosovskog parlamenta Kadriju Veseljiju i njegovim partnerima u Prištini da se "manu pisanja, jer su ih svi odavno pročitali".

Dačić: O porodici Milošević istorija će sve reći

BEOGRAD - Ivica Dačić, lider SPS-a i šef srpske diplomatije, izjavio je povodom smrti Mirjane Maković da je rano davati bilo kakve ocjene o porodici Milošević, te da to treba ostaviti prošlosti i istoriji.

Dačić: Beograd nikada neće uvesti sankcije Moskvi

MOSKVA - Beograd neće uvesti bilo kakve restriktivne mjere Moskvi, uprkos pritisku, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Važni susreti Vučića sa Putinom i Si Đinpingom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da predsjednika Srbije Aleksandra Vučića 29. aprila u Berlinu očekuje kulminacija pritisaka u vezi sa Kosovom i Metohijom zbog čega su veoma važni sastanci koje će prethodno imati sa predsjednicima Kine i Rusije Si Đinpingom i Vladimirom Putinom.

Lavrov: Nastaviće se pritisci da Srbija prizna Kosovo

MOSKVA - Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov poručio je da se problem Kosova, umjesto postavljanjem ultimatuma, može riješiti isključivo približavanjem pozicija dvije strane i konsenzusom i upozorio da će se pritisci SAD na Beograd da prizna Kosovo nastaviti.

Lavrov: SAD i EU da natjeraju kosovske Albance da zaustave provokacije

MOSKVA - Rusija poziva SAD i Evropsku uniju da shvate svoju odgovornost za sprovođenje rezolucija Savjeta bezbjednosti UN i da utiču na kosovske lidere da zaustave provokacije protiv Srbije, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, poslije razgovora sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem u Moskvi.

Dačić: Prvo rešiti takse

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je, povodom izjave komesara EU za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesa Hana da bi razmjena teritorija mogla da bude dio sporazuma Beograda i Prištine, da prvo treba riješiti problem prištinskih taksa na robu iz centralne Srbije i BiH, pa da se onda vidi šta dalje.

Dačić: Odnosi sa Mađarskom nikad bolji

SUBOTICA - Srbija u EU nema većeg prijatelja od Mađarske, a odnosi između ove dvije države nikad nisu bili bolji u novijoj istoriji, ocijenio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u Subotici, gdje se održava zajednička sjednica vlada Srbije i Mađarske.

Dačić uputio saučešće povodom smrti Mire Marković

BEOGRAD - Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić uputio je telegram saučešće porodici Milošević povodom smrti Mirjane Marković, supruge nekadašnjeg predsjednika Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Dačić: Priština uvođenjem taksa narušila regionalnu saradnju

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u Varšavi da je Srbija posvećena unapređenju regionalne saradnje, ali da je ona ozbiljno narušena kada je Priština uvođenjem taksa prekršila CEFTA sporazum i principe Regionalnog ekonomskog prostora.

Najčitanije