Ivica Dačić

Dačić: Postojala namjera da se otme jedan broj svetinja u Crnoj Gori

BEOGRAD - Inicijativa da se prava svojine Cetinjskog manastira prenesu na Crnogorsku pravoslavnu crkvu prikazuje pravu sliku situacije u Crnoj Gori, izjavio je danas predsjednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić dodajući da pokazuje i da su litije bile opravdane, odnosno da je postojala namjera crnogorskih vlasti da otmu jedan broj svetinja od SPC.

Dačić: Dodikova smjena bi bio veliki udar na BiH

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da su jasne crvene linije ispod kojih Srbija neće ići kada je riječ o eventualnoj smjeni srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i da bi njegova smjena bio veliki udar na BiH.

Dačić: Talibani na pregovore u Beograd dolazili direktno sa fronta

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da su talibani dolazili direktno sa fronta na mirovne pregovore sa avganistanskim vlastima koji su tri puta održani u Beogradu, kao i da su ti pregovori bili tajni za javnost, ali ne i za međunarodnu zajednicu.

Dačić: Ako Grčka prizna Kosovo, Srbija ima mogućnost da to nadomesti na drugoj strani

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da do sada nije bilo najave da će Grčka priznati nezavisnost Kosova, ali da Srbija, ako se to desi, ima mogućnost da to nadomjesti na drugoj strani.

Dačić: Još nema agende evroparlamentaraca za dijalog

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kaže da ga predstavnici Evropskog parlamenta koji učestvuju u međupartijskom dijalogu o poboljšanju izbornih uslova još nisu obavijestili o agendi razgovora.

Dačić: Egipat priznao KiM, ali je to priznanje "zamrznuto"

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je Egipat u posljednjim danima vlasti Mohameda Morsija priznao samoproklamovanu nezavisnost Kosova, usmeno, ali da ta zemlja od 2015. godine ne glasa za članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama, tako da se može reći da je to priznanje "zamrznuto".

Dačić: Prisluškivanje Vučića državni udar

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocijenio je da prisluškivanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića uz pomoć ljudi iz državnog sistema predstavlja državni udar.

Dačić: Podrška kandidaturi Todorovića za gradonačelnika Doboja

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić dao je punu podršku kandidaturi Srđana Todorovića iz Socijalističke partije (SP) za gradonačelnika na ponovljenim lokalnim izborima u Doboju.

Dačić čestitao Vučiću na smjelosti da se uđe u obračun s mafijom

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na smjelosti da se uđu u obračun s mafijom, a Tužilaštvu za organizovani kriminal, Bezbjednosno-informativnoj agenciji, MUP-u i svim drugim organima koji su učestvovali u hapšenju kriminalne grupe oko Veljka Belivuka na dobro organizovanoj akciji.

Dačić stranačkom kolegi isključio mikrofon

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić danas je u parlamentu, gdje ministri odgovaraju na pitanja poslanika, u šali isključio mikrofon stranačkom kolegi, ministru prosvjete Branu Ružiću.

Najčitanije