Ivica Dačić Kosovo

Dačić: Nisam od onih koji će da okrenu drugi obraz

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da će uvijek reagovati kada neko izgovara laži pred međunarodnom zajednicom, kao što je to uradila diplomatska predstavnica Prištine u Njujorku Vljora Čitaku da je u slučaju Srbije i Kosova riječ o dekolonizaciji.

Dačić: Priština planira da osvoji "Trepču" i podmeće eksploziv na sjeveru

BEOGRAD/VAŠINGTON - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da postoje obavještajna saznanja da prištinska strana namjerava da sprovede unilateralne akcije koje bi mogle destabilizovati sjever Kosova, navodeći da je plan osvajanje Rudnika "Trepča", a jedan od ciljeva mogao bi biti i podmetanje raznih eksplozivnih naprava širom sjevera.

Dačić u SB UN: Zaustavite Prištinu prije nego izazove novo krvoproliće

NJUJORK - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je na sjednici Savjeta bezbjednosti UN na dijalog i rješavanje kosovskog problema mirnim putem, uz pronalaženje kompromisnog rješenja, te istakao da je na KiM stanje daleko od bezbjednog i stabilnog, zbog čega ne treba ni razmišljati o smanjivanju misije Unmika.

Seul će zadržati uzdržan stav o pitanju Kosova i Metohije

BEOGRAD - Južnokorejski ministar inostranih poslova Gang Gjong-hva potvrdila je danas na sastanku sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem da će Južna Koreja zadržati uzdržan stav o pitanju Kosova i Metohije, pružajući punu podršku dijalogu Beograda i Prištine.

Dačić: Neizvjesno da li će biti sastanka u Parizu

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njemački kancelar Angela Merkel razgovarati telefonom o Kosovu i Metohiji i pripremama za sastanak u Parizu, ali da je pitanje da li će do tog sastanka uopšte doći.

Dačić: Sjever KiM ne može pod suverenitet Prištine

BEOGRAD - Sjever Kosova i Metohije ne može pod suverenitet Prištine, izjavio je večeras ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji vjeruje da će pitanje Kosova biti riješeno ako se međunarodna zajednica složi oko toga da ga treba riješiti.

Dačić: Srbija nije imala informacije o akcijama na sjeveru Kosova

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Beograd nije imao informacije o hapšenjima i akcijama koje su sprovedene u četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije, dodajući da je obaveza svih potpisnika Briselskog sporazuma da postoji sistem obavještavanja o eventualnim akcijama.

"Sjever KiM Albancima kamen u cipeli"

BEOGRAD - Sjever Kosova je za Prištinu "kamen u cipeli" jer jedino tamo nemaju nikakav suverenitet i zato je cilj akcija ROSU da zaplaše i protjeraju Srbe, kako bi Priština ostvarila suverenitet na cijeloj teritoriji, ocjenjuje šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

"Dačić će biti uhapšen ukoliko uđe na Kosovo"

PRIŠTINA - Savjetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, Jetlir Ziberaj izjavio je danas da će ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić biti uhapšen ukoliko pokuša da uđe na Kosovo.

Dačić: Putin neće dozvoliti protjerivanje Srba s Kosova

BEOGRAD - Srbi su masovnim izlaskom na birališta odbranili sjever Kosova. U toj odbrani, državni vrh Srbije, kao i srpsko stanovništvo na Kosovu, ima neupitnu podršku Rusije i predsjednika Vladimira Putina, izjavio je šef diplomatije Ivica Dačić.

Najčitanije