Ivica Dačić Kosovo

Dačić: Togo 15. zemlja koja je povukla priznanje Kosova

BEOGRAD - Togo je 15. zemlja koja je povukla priznanje Kosova, izjavio je večeras ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić na Pink televiziji.

Dačić: Naredne nedelje objaviću ko je još povukao priznanje Kosova

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić najavio je danas da će sljedeće sedmice saopštiti ime 15. države koja je povukla odluku o priznanju Kosova i Metohije.

Dačić: Još jedna država na putu da preispita priznanje Kosova

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je cilj Beograda da se lista Prištine sa brojem zemalja koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova svede na broj manji od 97 i dodao da je Somalija na putu da preispita svoju odluku.

Dačić neće da kaže ko je još povukao priznanje Kosova da ne iritira međunarodnu zajednicu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je najavio da postoji još jedna zemlja koja je donijela odluku o povlačenju priznanja Kosova, ali već mjesec - dva ne želi to da objavi da ne bi iritirao međunarodnu zajednicu.

Dačić: Čim stigne nota otkriću koja je zemlja povukla priznanje Kosova

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da zbog Prištine ne može da kaže ime 14. zemlje koja je povukla priznanje o nezavisnosti Kosova, te da će to učiniti čim u Beograd stigne zvanična nota.

Dačić: Još jedna zemlja povlači priznanje Kosova

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u parlamentu da Srbija nastavlja borbu za Kosovo i da očekuje da će za dan, dva saopštiti ime i 14. zemlje koja je povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova.

Dačić: Kosovo središnja tačka nestabilnosti regiona

RIM - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u danas objavljenom intervjuu italijanskom listu "Republika" da je "Kosovo središnja tačka nestabilnosti na čitavom Balkanu" i da je Beograd "učinio mnogo napora, ali Priština minira dijalog", naglašavajući da "prištinske vlasti ne žele postizanje kompromisa".

Dačić pozvao bugarskog diplomatu da otklone nesporazume

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je večeras da je po njegovom nalogu otpravnik poslova Ambasade Bugarske pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova povodom izjave bugarskog premijera Bojka Borisova u vezi sa Kosovom.

Dačić odbrusio Borisovu, srpski ambasador pozvan na "raport" u Sofiju

SOFIJA - Ambasador Srbije u Sofiji biće pozvan na sastanak u bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova u ponedjeljak, po nalogu ministarke Ekaterine Zaharijeve, zbog komentara srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića o bugarskom premijeru Bojku Borisovu, saopšteno je danas u Sofiji.

Dačić: Možda poslušamo Ramu i donesemo odluku o spoljnoj politici Srbije i RS

BEOGRAD - Razmišljam da možda poslušamo savjet Edija Rame, pa da sutra Ministarstvo spoljnih poslova Srbije donese odluku o zajedničkoj spoljnoj politici Beograda i Banjaluke, kao gestu koji bi potvrdio da je i Srbija za to da u regionu treba prestati sa "istim starim sra. ima iz prošlosti" i ići naprijed, prokomentarisao je, sa ironijom, ministar Ivica Dačić današnju izjavu albanskog premijera da Srbija ne treba da se osjeća ugroženo zbog sporazuma Tirane i Prištine o zajedničkoj spoljnoj politici.

Najčitanije