Izbjeglička kriza

Peticijom traže da se zabrani ulazak migranata na područje USK

BOSANSKI PETROVAC - Udruženje "Povratnici" iz Unsko-sanskog kantona pokrenulo je potpisivanje peticije povodom rješavanja problema migrantske krize kojom se, između ostalog, traži da bude zabranjen ulazak migranata na ovo područje i da se angažuju Oružane snage BiH na obezbjeđivanju migrantskog kampa u selu Lipa, na granici između Bihaća i Bosanskog Petrovca.

Migranti kreću preko podrgmečkih sela, povratnici u strahu

SANSKI MOST - Povratnici u podgrmečka sela, koja se nalaze između Sanskog Mosta i Bosanske Krupe, upozorili su na pojavu sve većeg broja migranata koji koriste novu rutu kako bi se dokopali Bihaća i Velike Kladuše i blizine hrvatske granice.

Lipa uskoro dobija stanare

BIHAĆ - Prihvatni kamp na lokalitetu Lipa, dvadesetak kilometara od Bihaća, u narednih dan ili dva biće u punoj funkciji nakon što su tokom vikenda postavljeni šatori u kojima će boraviti migranti.

Drama u Sarajevu: Migranti "opsjedaju" zgradu

SARAJEVO - Nakon jutrošnje akcije MUP Kantona Sarajevo u saradnji sa Službom za poslove sa strancima i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, građani javljaju da su svjedoci dramatičnih dešavanja u ulici Munira Gavrankapetanovića u naselju Stup.

U kući u Sarajevu pronađeno 180 migranata

SARAJEVO - U privatnoj kući u sarajevskom naselju Stup pronađeno je 180 migranata, koje je policija izmjestila.

Cvijanović: Ovo je vrijeme da se zapadni Balkan kolektivno brani

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da bi podržala ideju da budu formirane mješovite policijske i vojne snage zemalja zapadnog Balkana koje bi bile raspoređene na spoljnim granicama zapadnog Balkana u cilju zaustavljanja velikog talasa migranata za koji se očekuje da će stići na ovo područje.

Haos na granici Turske i Grčke: Policija suzavcem tjerala migrante

Desetine hiljada migranata danima pokušava da uđe u Grčku kao članicu Evropske Unije, nakon što je Turska 28. februara odlučila da da ih više ne pokušava zadržati na svojoj teritoriji, kako je to bilo dogovoreno 2016. godine s EU, u zamjenu za milijarde evra pomoći.

Očekuje se eskalacija migrantske krize: BiH traži novac za 400 graničara

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina treba da poveća kapacitete Granične policije, ali je problem finansiranje, zbog čega novac treba pronaći iz spoljnih izvora, a neophodan je drugačiji stav EU prema BiH u vezi s finansiranjem i pružanjem pomoći.

Srbija spremna da zatvori granicu u slučaju najezde migranata?

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao je nalog vojsci, policiji i Bezbjednosno-informativnoj agenciji da gotovo hermetički zatvore granicu prema Sjevernoj Makedoniji, ukoliko bi došlo do najezde migranata koji već danima sa turske strane pokušavaju da uđu u Grčku, potvrđeno je "Blicu" u vrhu vlasti.

Turci migrantima "nacrtali" rutu koja zaobilazi zemlje bivše Jugoslavije

Turska je hiljadama migranata koji se kreću ka njenoj granici s Grčkom, preporučila nove rute na putu ka Zapadu, tako što će zaobići sve zemlje bivše Jugoslavije, među kojima BiH, Srbiju, ali i Albaniju.

Najčitanije