Izbjeglička kriza

Traže zatvaranje "Bire" i "Mirala" do zime

BIHAĆ - Operativna grupa za migrantsku krizu u Unsko sanskom kantonu, koju čine predstavnici kantonalnih i lokalnih vlasti, te svih institucija zaduženih za ovu problematiku, odlučna je u namjeri da se zatvore prihvatni centri za migrante "Bira" u Bihaću i "Miral" u Velikoj Kladuši.

Cvijanović: Teško da će biti vraćene ukinute mjere

VLASENICA - Predsjednik RS Željka Cvijanović izjavila je danas da će nadležne institucije Srpske pratiti situaciju u vezi sa virusom korona, ali da ne može da vjeruje da će biti vraćene na snagu početne mjere za suzbijanje epidemije, poput policijskog časa i ograničenog kretanja.

Tuča migranata u Velikoj Kladuši, jedan teško povrijeđen

SARAJEVO - Migrant iz Avganistana zadobio je teške povrede stomaka koje mu je hladnim oružjem zadao migrant iz Pakistana u kampu "Miral" u Velikoj Kladuši, izjavio je Srni portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Peticijom traže da se zabrani ulazak migranata na područje USK

BOSANSKI PETROVAC - Udruženje "Povratnici" iz Unsko-sanskog kantona pokrenulo je potpisivanje peticije povodom rješavanja problema migrantske krize kojom se, između ostalog, traži da bude zabranjen ulazak migranata na ovo područje i da se angažuju Oružane snage BiH na obezbjeđivanju migrantskog kampa u selu Lipa, na granici između Bihaća i Bosanskog Petrovca.

Migranti kreću preko podrgmečkih sela, povratnici u strahu

SANSKI MOST - Povratnici u podgrmečka sela, koja se nalaze između Sanskog Mosta i Bosanske Krupe, upozorili su na pojavu sve većeg broja migranata koji koriste novu rutu kako bi se dokopali Bihaća i Velike Kladuše i blizine hrvatske granice.

Lipa uskoro dobija stanare

BIHAĆ - Prihvatni kamp na lokalitetu Lipa, dvadesetak kilometara od Bihaća, u narednih dan ili dva biće u punoj funkciji nakon što su tokom vikenda postavljeni šatori u kojima će boraviti migranti.

Drama u Sarajevu: Migranti "opsjedaju" zgradu

SARAJEVO - Nakon jutrošnje akcije MUP Kantona Sarajevo u saradnji sa Službom za poslove sa strancima i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, građani javljaju da su svjedoci dramatičnih dešavanja u ulici Munira Gavrankapetanovića u naselju Stup.

U kući u Sarajevu pronađeno 180 migranata

SARAJEVO - U privatnoj kući u sarajevskom naselju Stup pronađeno je 180 migranata, koje je policija izmjestila.

Cvijanović: Ovo je vrijeme da se zapadni Balkan kolektivno brani

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da bi podržala ideju da budu formirane mješovite policijske i vojne snage zemalja zapadnog Balkana koje bi bile raspoređene na spoljnim granicama zapadnog Balkana u cilju zaustavljanja velikog talasa migranata za koji se očekuje da će stići na ovo područje.

Haos na granici Turske i Grčke: Policija suzavcem tjerala migrante

Desetine hiljada migranata danima pokušava da uđe u Grčku kao članicu Evropske Unije, nakon što je Turska 28. februara odlučila da da ih više ne pokušava zadržati na svojoj teritoriji, kako je to bilo dogovoreno 2016. godine s EU, u zamjenu za milijarde evra pomoći.

Najčitanije