Izbjeglice

Optužnica zbog krijumčarenja ljudi

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Seada Husića (64) koji se tereti da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Mladić iz Lukavca u kombiju prevozio 25 migranata

UGLJEVIK - Dvadesetogodišnjak iz Lukavca uhapšen je zbog postojanja sumnje da je počiniokrivično djelo "Krijumčarenje ljudi".

U Parizu otvoren novi prihvatni centar za izbjeglice

PARIZ - U jednom od najprestižnijih naselja u Parizu otvoren je novi prihvatni centar za izbjeglice u koji će biti smješteno nekoliko stotina osoba.

Tramp Špancima iznio prijedlog za migrante pa se obrukao?

MADRID - Američki predsjednik Donald Tramp ponudio je španskoj vladi rješenje migrantske krize, otkrio je novinarima španski ministar spoljnih poslova.

Dječaci iz Sirije krenuli u školu u Sarajevo

Devetogodišnji Hamza Naser Selah i njegov tri godine mlađi brat Zain su s porodicom, nakon četiri mjeseca putovanja, iz Sirije stigli u Bosnu i Hercegovinu i prije nekoliko dana postali su učenici sarajevske Osnovne škole "Edhem Mulabdić".

Pakistanac pokušao da ubije maloljetnog sunarodnika u Bihaću

BIHAĆ - Neimenovani Pakistanac uhapšen je juče u Bihaću zbog sumnje da je pokušao da ubije svog maloljetnog sunarodnika u ovom gradu.

Brnabić: Srbija neće postati centar za migrante

BEOGRAD - U Srbiji neće biti formiran centar za migrante, izjavila je danas premijer Srbije Ana Brnabić koja je takve medijske navode nazvala tračevima.

Orban: Nije prihvatljivo ukidanje prava na zaštitu granica

BUDIMPEŠTA - Ukidanje prava Mađarske na zaštitu svojih granica nije prihvatljivo, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Dalaj-lama: Evropa pripada Evropljanima

MALME - Evropa pripada Evropljanima, a migranti bi trebalo da se vrate u svoje zemlje da ih ponovo izgrade, izjavio je tibetanski duhovni vođa dalaj-lama.

Lukač: Institucije BiH pustile da se migrantska kriza rješava sama od sebe

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač upozorio je da BiH može da očekuje veliki migrantski talas, i to ne samo ove godine nego i narednih, te istakao da institucije na nivou BiH nisu bile spremne za rješavanje migrantske krize koja je već uveliko prisutna, nego su pustile da se ona rješava stihijski, sama od sebe.

Najčitanije