Izbjeglice

Crnogorska policija spriječila ilegalni ulazak 300 migranata u BiH

PODGORICA - Crnogorska granična policija u prvih šest mjeseci 2019. spriječila je skoro 300 ilegalnih ulazaka migranta iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, saopštili su pripadnici granične policije te zemlje.

Grupa migranata blokirala saobraćaj u Velikoj Kladuši

VELIKA KLADUŠA - Danas oko 13 sati ispred Mirala u Velikoj Kladuši došlo je do manjeg incidenta kada je grupa od 50 migranata spriječena u pokušaju da bez dozvole uđe u prihvatni centar.

Incident na granici BiH i Hrvatske: Povrijeđeno 18 migranata

VELIKA KLADUŠA - Osamnaest migranata povrijeđeno je u incidentu koji se sinoć dogodio na granici BiH i Hrvatske na području Unsko-sanskog kantona, javljaju federalni mediji.

Predstavljen informacioni sistem za migracije

SARAJEVO - Putem Informacionog sistema za migracije (ISM) nadležne službe u BiH od danas imaju sve raspoložive podatke o strancima koji su došli u kontakt sa institucijama ove zemlje, izjavio je pomoćnik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Samir Rizvo.

Migranti u Ključu pomažu mještanima: Kose travu i kupe sijeno

KLJUČ - Da nisu svi migranti isti, baš kao i svi drugi ljudi, odavno je jasno. Ali, najnoviji i dakako jedan od pozitivnijih primjera su migranti iz Ključa.

Dvojica muškaraca uhapšena zbog ubistva migranta u Tuzli

TUZLA - Dvije muške osobe, osumnjičene za ubistvo mlađeg migranta u Tuzli, uhapšene su na području ovog grada, a u četvrtak bi trebalo da bude upućen prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora.

BBC: Hrvatski graničari tuku migrante, pljačkaju ih i ilegalno vraćaju u BiH

ZAGREB - Britanski medij BBC objavio je priču o migrantima koji preko Hrvatske pokušavaju da dođu u Evropu, ali koje hrvatski graničari protjeruju nazad u Bosnu i Hercegovinu.

Suspenduje se sporazum o readmisiji: Turska otvara vrata migrantima ka EU

ANKARA - Turska je najavila suspenziju sporazuma sa EU o readmisiji migranata iz 2016. kao odgovor na sankcije Brisela Turskoj zbog istraživanja gasa u kiparskim vodama.

Migranti na švajcarskoj televiziji: Hrvati nas tuku drvenim motkama

BERN - Švajcarska javna televizija "SRF" objavila je još jedan veliki devetominutni prilog o postupanju hrvatske policije prema migrantima, ali i odgovornosti švajcarskih vlasti za to što Švajcarska kao članica šengenske zone i potpisnica Dablinskog protokola profitira od nezakonite i nasilne politike "pushbacka" koju provode hrvatski vlasti.

Nova tuča migranata, jedan uboden nožem

SARAJEVO - U krvavoj tuči koja se u noći s petka na subotu dogodila na Željezničkoj stanici u Sarajevu teško je povrijeđen migrant, javljaju federalni mediji.

Najčitanije