Izbjeglice

Rohinge odbile da se vrate u Mjanmar

Planovi za početak vraćanja u Mjanmar 700.000 pripadnika muslimanske manjine Rohinga su propali jer niko nije želio da se vrati nazad u tu zemlju, izjavio je direktor komisije za izbeglice Bangladeša Abdul Kalam.

Britanski "Guardian" objavio snimak migranta kojeg je navodno pretukla hrvatska policija

LONDON - Britanski "Guardian" došao je u posjed snimaka na kojima se mogu čuti glasovi migranata koji tvrde da su ih pretukli hrvatski policajci pri pokušaju da pređu iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Ove godine u BiH ušlo 21.708 ilegalnih migranata

SARAJEVO - Savjet ministara primio je k znanju informaciju Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija u BiH, prema kojoj je ove godine do 8. novembra u BiH prijavljeno 21.708 nezakonitih migranata, a namjeru za podnošenje azila u ovom periodu iskazalo je 20.497 lica, dok je njih 1.316 podnijelo zahtjev za azil.

Uhapšen migrant osumnjičen da je nasilno pokušao skinuti djevojčicu u Bihaću

BIHAĆ - Nakon što su u MUP-u USK prije nekoliko dana potvrdili da je nepoznati migrant iz Pakistana osumnjičen za krivično djelo bludne radnje nad trinaestogodišnjakinjom u Bihaću, iz Tužilaštva USK danas su, ipak, naveli da se za navedeno djelo tereti migrant iz Šri Lanke te da je osumnjičeni, u međuvremenu, lišen slobode.

Pakistanac uhapšen zbog podizanja novca uz lažni pasoš

BIHAĆ - Istražioci Odsjeka kriminalističke policije Policijske stanice Bihać uhapsili su migranta sa azilantskim kartonom izdatim na ime K.A. (48) iz Pakistana, kod kojeg je pronađen i pasoš izdat na ime J.S. (52) iz Indije uz koji je u više navrata podizao novac putem "Vestern juniona" u poslovnici "BH pošte" Ceravačka brda.

Željeznice FBiH najavile tužbu zbog zaustavljanja voza s migrantima

BIHAĆ - Iz "Željeznica FBiH" saopšteno je da je danas MUP Unsko-sanskog kantona ponovo nezakonito "zarobio" u Bihaću "BH voz" i da je došlo do nasilnog prekida odvijanja redovnog saobraćaja zbog čega je ovo preduzeće najavilo da će podnijeti tužbu za nadoknadu štete od Vlade Unsko-sanskog kantona i podnijeti prijave protiv ministra i komesara MUP-a ovog kantona.

Četiri migranta pronađena kod Bosanskog Grahova

BOSANSKO GRAHOVO - Policija je pronašla četiri migranta na teritoriji opštine Bosansko Grahovo, rekao je portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.

U Gradišci pronađeno 12 migranata

GRADIŠKA - Na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška pronađeno je 12 migranata koji su na teritoriju Republike Srpske ušli iz susjednih zemalja.

Osam migranata pronađeno u vozu na liniji Tuzla-Doboj

DOBOJ - U putničkom vozu na liniji Tuzla-Doboj pronađeno je osam migranata i oni su napustili područje Policijske uprave Doboj, saopšteno je iz te uprave.

Mještani pljevaljskih sela se žale da im migranti pljačkaju i pale kuće

PODGORICA - Mještani pljevaljskih pograničnih sela sa BiH tvrde da imaju ogromne probleme sa migrantima koji im, kako navode, provaljuju u kuće i pljačkaju sve na šta naiđu.

Najčitanije