Izbjeglice

DW: Izbjeglice u doba korone - kakvu igru igraju Grčka i Turska?

ATINA, ANKARA - Otkako je izbila pandemija virusa korona, na granici Grčke i Turske, koja je bila u centru pažnje svjetske javnosti zbog izbjeglica, sada je mirno, piše DW i dodaje da se prava drama odvija u krcatim kampovima na grčkim ostrvima gdje, kako navodi, nema uslova ni za osnovnu higijenu.

Lipa uskoro dobija stanare

BIHAĆ - Prihvatni kamp na lokalitetu Lipa, dvadesetak kilometara od Bihaća, u narednih dan ili dva biće u punoj funkciji nakon što su tokom vikenda postavljeni šatori u kojima će boraviti migranti.

Drama u Sarajevu: Migranti "opsjedaju" zgradu

SARAJEVO - Nakon jutrošnje akcije MUP Kantona Sarajevo u saradnji sa Službom za poslove sa strancima i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, građani javljaju da su svjedoci dramatičnih dešavanja u ulici Munira Gavrankapetanovića u naselju Stup.

U kući u Sarajevu pronađeno 180 migranata

SARAJEVO - U privatnoj kući u sarajevskom naselju Stup pronađeno je 180 migranata, koje je policija izmjestila.

Čavušoglu: Dosta je obmanjivanja Turske

ANKARA - Evropska unija bi trebalo da prestane da obmanjuje Tursku oko pružanja pomoći milionima migranata na njenoj teritoriji, izjavio je danas šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.

Cvijanović: Ovo je vrijeme da se zapadni Balkan kolektivno brani

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da bi podržala ideju da budu formirane mješovite policijske i vojne snage zemalja zapadnog Balkana koje bi bile raspoređene na spoljnim granicama zapadnog Balkana u cilju zaustavljanja velikog talasa migranata za koji se očekuje da će stići na ovo područje.

Haos na granici Turske i Grčke: Policija suzavcem tjerala migrante

Desetine hiljada migranata danima pokušava da uđe u Grčku kao članicu Evropske Unije, nakon što je Turska 28. februara odlučila da da ih više ne pokušava zadržati na svojoj teritoriji, kako je to bilo dogovoreno 2016. godine s EU, u zamjenu za milijarde evra pomoći.

Očekuje se eskalacija migrantske krize: BiH traži novac za 400 graničara

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina treba da poveća kapacitete Granične policije, ali je problem finansiranje, zbog čega novac treba pronaći iz spoljnih izvora, a neophodan je drugačiji stav EU prema BiH u vezi s finansiranjem i pružanjem pomoći.

Borel: Izbjeglice ne mogu biti sredstvo za cjenkanje

ZAGREB - Vlade država EU razmotriće da li da obezbijede više novca za migrante u Turskoj, ali neće prihvatiti upotrebu izbjeglica kao sredstva za cjenkanje, izjavio je visoki predstavnik Unije za spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozep Borel.

Srbija spremna da zatvori granicu u slučaju najezde migranata?

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao je nalog vojsci, policiji i Bezbjednosno-informativnoj agenciji da gotovo hermetički zatvore granicu prema Sjevernoj Makedoniji, ukoliko bi došlo do najezde migranata koji već danima sa turske strane pokušavaju da uđu u Grčku, potvrđeno je "Blicu" u vrhu vlasti.

Najčitanije