Izbjeglice

Djevojčicu Selmu i njenu porodicu čak 17 puta vratili u BiH

"Nisam se plašila", odvažno priča 11-ogodišnja Selma (ime izmijenjeno zbog zaštite identiteta djeteta) o dva dana koja je njena porodica provela u pritvorskom odjeljenju na hrvatskoj granici. Čak je pomogla u prevođenju svojim roditeljima i graničnoj policiji.

UN: Migranti u BiH smješteni pored minskog polja i deponije

SARAJEVO - Kancelarija UN u BiH saopštila je da su lokalne vlasti prebacile 282 migranta koji su našli ilegalni smještaj u Bihaću, u šatorsko naselje u oblasti u čijoj su neposrednoj blizini minska polja zaostala iz rata.

Migranti o hrvatskoj policiji: Nemaju srca, to su ljudi bez ljudskih kvaliteta

Balkanska ruta je navodno zatvorena. Ali migranti i izbjeglice sa Bliskog istoka te iz Azije i Afrike i dalje prolaze kroz Balkan na svom putu do zapadne Evrope. Mnogi se žale na brutalnost policije.

Izvučeno tijelo migranta koji je skočio u Unu

CAZIN - Pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona pronašli su i izvukli tijelo migranta koji je kjuče oko 15 sati upao u rijeku Unu u Cazinu i nije izronio.

Savjet ministara odobrio lokaciju za izmještanje migranata

SARAJEVO - Dragan Mektić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine izjavio je da je određena nova lokacija i dato zeleno svjetlo za izmještanje migranata koji se nalaze na području Unsko-sanskog kantona.

Dodik sazvao hitnu sjednicu Predsjedništva: Neću dati saglasnost da vojska ide na granicu

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potvrdio je danas u Banjaluci da je za sutra sazvao hitnu sjednicu Predsjedništva BiH zbog migrantske krize.

Hrvatska na granici s BiH postavlja ogradu sa šiljcima

ZAGREB - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske danas je na Graničnom prelazu Maljevac postavilo visoku metalnu zaštitnu ogradu na mostu koji dalje vodi prema teritoriji Hrvatske.

Migranta izvukli ispod autobusa u Konjicu

KONJIC - Migrant, koji se sakrio na zadnjoj osovini autobusa slovenačkih registarskih oznaka, pronađen je u subotu u Konjicu.

Nove tuče migranata u Krajini

VELIKA KLADUŠA - Situacija sa migrantima u Krajini se ne smiruje. Nakon jučerašnjih masovnih tuča danas je došlo do novih, koje su lokalni stanovnici zabilježili kamerama.

Novi snimak tuče: "Radile" motke i šipke, dva policajca na 20 migranata

VELIKA KLADUŠA - U privremenom migrantskom centru "Miral" u Velikoj Kladuši tokom protekle noći izbili su neredi između migranata, koji su vrlo brzo prerasli u masovnu tuču u kojoj je učestvovalo oko stotinu osoba.

Najčitanije