Izbjeglice

Turska hoće da dva miliona izbjeglica šalje na sjever Sirije

ANKARA - Ibrahin Kalin, portparol turskog predsjednika Režepa Tajipa Erdoana, izjavio je da Turska hoće da se snage sirijske vlade povuku iz pograničnog područja između dvije zemlje, kako bi Ankara tamo mogla da vrati oko dva miliona izbjeglica.

Srpski carinici otkrili migrante među smrznutim voćem u hladnjači

BEOGRAD - Uprava carina Srbije saopštila je da su na graničnom prelazu Horgoš u jednoj hladnjači, među smrznutim voćem, otkrivena dva migranta.

Svaki deseti migrant u Vučjaku zaražen šugom

BIHAĆ - U selu Zavalje počela je s radom zdravstvena ambulanta, u kojoj će se pružati zdravstvene usluge migrantima smještenim u obližnjem prihvatnom centru Vučjak, desetak kilometara od Bihaća.

Zima sve bliže, a 2.000 migranata u USK na vjetrometini

BIHAĆ - Oko 2.000 migranata na području Unsko-sanskog kantona boravi na otvorenom i bez adekvatnog smještaja i radi se o problemu koji treba da rješava Vijeće ministara BiH, izjavio je Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova USK.

Među migrantima u Tuzli se pojavila šuga

Migranti i dalje borave u katastrofalnim uslovima u Tuzli, a posebno je zabrinjavajuće da se među određenim brojem njih pojavio scabies, odnosno šuga.

Objavio snimak obezglavljenog migranta, tvrdi da je pronađen u BiH

Poznati njemački humanitarac Dirk Planert objavio je na svom Facebook profilu veoma uznemirujući video koji su navodno snimili migranti.

Njemački mediji: Brutalne metode Hrvatske prema migrantima, EU ćuti

Pažnja evropske javnosti usmjerena je na migrante koji se morem i brodovima pokušavaju dokopati Evrope, piše "Tageszeitung" iz Berlina i ukazuje na "iznenadni akt ljudskosti" njemačkog ministra unutrašnjih poslova Horsta Zehofera koji se odnosi na njegovu izjavu da je Njemačka spremna da primi 25 odsto 'Boat People'.

EU šalje Kolumbiji 30 miliona evra za migrante iz Venecuele

BOGOTA - Evropska unija uputiće 30 miliona pomoći Kolumbiji kako bi joj pomogla da se izbori s prilivom migranata iz Venecuele koji bježe od ekonomske i političke krize, izjavila je danas u Bogoti šef evropske dilpomatije Federika Mogerini.

Hrvatska grupi migranata izdala rješenje za povratak u BiH

ZAGREB - Grupi migranata iz Pakistana i Bangladeša, u srijedu zatečenih u Pokupskom, zagrebačka policija izdala je rješenja o povratku u BiH, iz koje su ilegalno ušli u Hrvatsku, a niko od njih, kako se saznaje, nije zatražio azil ili liječničku pomoć.

Nova tuča migranata u Bihaću: Građani snimili nemile scene

Građani Bihaća svakodnevno doživljavaju nemile scene zbog sukoba migranata na ulicama u svako doba dana i noći.

Najčitanije