Izbjeglice

U BiH trenutno 3.900 migranata, veći broj dolazaka moguć na proljeće

SARAJEVO - Priliv migranata u BiH znatno je smanjen zbog vremenskih uslova i od početka godine registrovano ih je 1.045, a budući da je povećanje moguće na proljeće jedan od prioriteta je bolja kontrola da ne bi bili preopterećeni smještajni kapaciteti u Unsko-sanskom kantonu, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti, nakon sastanka Operativnog štaba za pitanje migracija u BiH.

Fordom krijumčario migrante, uhapšen u Novom Gradu

PRIJEDOR - A.R. (37) iz Bihaća uhapšen je u Novom Gradu zbog krijumčarenja 18 migranata, saopšteno je danas iz Policijske uprave (PU) Prijedor.

Detalji sukoba 300 migranata u Bihaću: Tukli se Indijci, Avganistanci i Pakistanci

BIHAĆ - Više desetina migranata povrijeđeno je u masovnoj tuči u privremenom prihvatnom centru "Bira" u Bihaću, a tri su zadobila teške povrede, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Više od 50 uhapšenih migranata zbog masovne tuče u Bihaću

BIHAĆ - U privremenom prihvatnom centru "BIRA" u Bihaću sinoć se desila masovna tuča migranata.

U Zrenjaninu uručeni ključevi stanova za 11 porodica iz BiH i Hrvatske

BEOGRAD - U Zrenjaninu su danas uručeni ključevi stanova predstavnicima 11 izbjegličkih porodica iz BiH i Hrvatske i najavljena je izgradnja još 40 stambenih objekata za prognane.

Podrška raseljenim licima i izbjeglicama

BANJALUKA - Dragan Štrbac, v.d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije razgovarao je danas sa predstavnicama CRS-a (Catholic Relief Services) za BiH, direktoricom Debi Šomberg i direktoricom programa Sanelom Imamović o saradnji institucija, projektima te planovima za predstojeći period.

Erdoan: EU poslala samo četvrtinu novca obećanog za izbjeglice

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan je, komentarišući posljednja dešavanja u Venecueli, izjavio da je potrebno poštovati rezultate demokratski održanih izbora.

U pretresima "Bire" od migranata oduzeti noževi, palice i šrafcigeri

BIHAĆ - Pripadnici policije USK danas su u jutarnjim satima obavili pretres u prihvatnom centru za migrante "Bira" u Bihaću i tom prilikom pronađen je značajan broj noževa, šrafcigera te drvenih i metalnih palica i ostalih predmeta pogodnih za nanošenje tjelesnih povreda, potvrdio je za "Nezavisne" portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Migrant optužen za silovanje tri djevojčice, jednu zadavio

VIZBADEN - Iračanin Ali Bašar optužen je za silovanje i ubistvo 14-godišnje djevojčice u Njemačkoj. Nakon ubistva pobjegao je u sjeverni Irak.

Oko 200 policajaca pretresa migrantski centar u Bihaću

BIHAĆ - Jedna osoba lakše je povrijeđena u tuči migranata u neposrednoj blizini prihvatnog centra za migrante i izbjeglice, u nekadašnjoj fabrici "Bira" u Bihaću, potvrdio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Najčitanije