Izbjeglice

Traže zatvaranje "Bire" i "Mirala" do zime

BIHAĆ - Operativna grupa za migrantsku krizu u Unsko sanskom kantonu, koju čine predstavnici kantonalnih i lokalnih vlasti, te svih institucija zaduženih za ovu problematiku, odlučna je u namjeri da se zatvore prihvatni centri za migrante "Bira" u Bihaću i "Miral" u Velikoj Kladuši.

Cvijanović: Teško da će biti vraćene ukinute mjere

VLASENICA - Predsjednik RS Željka Cvijanović izjavila je danas da će nadležne institucije Srpske pratiti situaciju u vezi sa virusom korona, ali da ne može da vjeruje da će biti vraćene na snagu početne mjere za suzbijanje epidemije, poput policijskog časa i ograničenog kretanja.

Zbog nerada Komisije Fonda za povratak 2,2 miliona KM nisu raspoređena

SARAJEVO, BANJALUKA - Komisija za izbjeglice i raseljena lica BiH, koja radi u okviru Fonda za povratak BiH, nije se sastala više od godinu i po dana, a trenutno malo više od 2,2 miliona KM zbog nerada ove komisije nisu raspoređena.

Tuča migranata u Velikoj Kladuši, jedan teško povrijeđen

SARAJEVO - Migrant iz Avganistana zadobio je teške povrede stomaka koje mu je hladnim oružjem zadao migrant iz Pakistana u kampu "Miral" u Velikoj Kladuši, izjavio je Srni portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

U Požarevcu uručeni ključevi stanova izbjeglim iz BiH i Hrvatske

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prisustvovao je u Požarevcu svečanoj dodjeli ključeva 20 stanova porodicama izbjeglim iz BiH i Hrvatske, u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa u Srbiji.

Linta zamolio Brnabićevu da se i izbjeglicama da sto evra pomoći

BEOGRAD - Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta zamolio je premijera Anu Brnabić da se za oko 26.000 građana, koji imaju izbjegličku kartu, obezbijedi sto evra pomoći države.

Peticijom traže da se zabrani ulazak migranata na područje USK

BOSANSKI PETROVAC - Udruženje "Povratnici" iz Unsko-sanskog kantona pokrenulo je potpisivanje peticije povodom rješavanja problema migrantske krize kojom se, između ostalog, traži da bude zabranjen ulazak migranata na ovo područje i da se angažuju Oružane snage BiH na obezbjeđivanju migrantskog kampa u selu Lipa, na granici između Bihaća i Bosanskog Petrovca.

Migranti kreću preko podrgmečkih sela, povratnici u strahu

SANSKI MOST - Povratnici u podgrmečka sela, koja se nalaze između Sanskog Mosta i Bosanske Krupe, upozorili su na pojavu sve većeg broja migranata koji koriste novu rutu kako bi se dokopali Bihaća i Velike Kladuše i blizine hrvatske granice.

Pjevajte sa Stingom i donirajte za izbjeglice

Pjevajte zajedno sa Stingom i ser Rodom Stjuartom, imajte lekcije iz Šekspira od ser Patrika Stjuarta ili idite na virtuelni koktel sa Hilari Klinton...svi ovi masterklasovi ponuđeni su u okviru dobrotvorne aukcije kako bi se prikupila sredstava za izbjeglice tokom krize virusa korona.

DW: Izbjeglice u doba korone - kakvu igru igraju Grčka i Turska?

ATINA, ANKARA - Otkako je izbila pandemija virusa korona, na granici Grčke i Turske, koja je bila u centru pažnje svjetske javnosti zbog izbjeglica, sada je mirno, piše DW i dodaje da se prava drama odvija u krcatim kampovima na grčkim ostrvima gdje, kako navodi, nema uslova ni za osnovnu higijenu.

Najčitanije