Izbor sportiste

Izbor najboljeg sportiste 2017.: Džumhur i Cerićeva vladari bh. sporta

Teniser Damir Džumhur i džudistkinja Larisa Cerić najbolji su sportisti Bosne i Hercegovine za 2017. godinu. Ove odluke jednoglasno je donio stručni žiri Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.

BiH dobija sportske heroje: Larisa Cerić i Damir Džumhur najbolji u 2017. godini

Bosna i Hercegovina će večeras po 17. put saznati sportske heroje. Vrhunac sportske 2017. godine desiće se u hotelu "Holidey" u Sarajevu svečanom manifestacijom Izbora najboljeg sportiste BiH.

Izbor sportiste 2017: BiH večeras dobija sportske heroje

Bosna i Hercegovina će večeras po 17. put saznati sportske heroje. Vrhunac sportske 2017. godine desiće se večeras u hotelu "Holidey" u Sarajevu svečanom manifestacijom Izbora najboljeg sportiste BiH sa početkom u 20.15 sati uz direktan prenos na BHT1.

Predstavljamo: Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci

Reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci osvojili su 21. medalju, od čega je 14 zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane.

Predstavljamo: Džudo selektor Branislav Crnogorac "potpisnik" vrhunskih rezultata

Branislav Crnogorac rođen je 11. jula 1952. godine u Zrenjaninu. Jedan od najuspješnijih selektora svih vremena ne samo u BiH, nego i šire, ove godine slavi 40 godina trenerskog rada.

Predstavljamo: Karatista Munib Dedović bronzani na SP i EP

Munib Dedović rođen je 30. aprila 2002. godine u Novom Travniku, gdje je u istoimenom klubu prije šest godina prvi put obukao kimono.

Predstavljamo: Trener Dragan Bajić trofejni vojnik Igokee

Dragan Bajić rođen je 25. maja 1973. godine u Austriji. Kao košarkaš prošao je sve omladinske selekcije Igokee, a kao kruna igračke karijere je prva titula prvaka BiH sa Igokeom osvojena 2001. godine.

Predstavljamo biciklistkinju Lejlu Tanović: Jedina među svjetskom elitom

Lejla Tanović rođena je 19. juna 1994. godine u Udinama u Italiji, a uspješnu sportsku karijeru počela je prije sedam godina kada je kao juniorka pobijedila na seniorskoj međunarodnoj trci.

Predstavljamo: Kadetska fudbalska reprezentacija BiH nastavlja da niže uspjehe

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ponovila je prošlogodišnji veliki uspjeh te se drugi put plasirala na Evropsko prvenstvo, koje je održano u Hrvatskoj.

Predstavljamo Džanana Musu: NBA je njegova sudbina

Džanan Musa rođen je 8. maja 1999. godine u Bihaću. Iako je njegova prva ljubav bio fudbal, sudbina je htjela da se na vrijeme okrene košarci. Njegov talenat stručni žiri Izbora sportiste prepoznao je 2014. godine, kada je proglašen za najperspektivnijeg sportistu BiH.

Najčitanije