Izbor sportiste godine

Banjaluka domaćin treće sjednice žirija Izbora najboljeg sportiste BiH

Treća sjednica stručnog žirija 18. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH danas će biti održana u Banjaluci.

BiH dobija sportske heroje: Larisa Cerić i Damir Džumhur najbolji u 2017. godini

Bosna i Hercegovina će večeras po 17. put saznati sportske heroje. Vrhunac sportske 2017. godine desiće se u hotelu "Holidey" u Sarajevu svečanom manifestacijom Izbora najboljeg sportiste BiH.

Izbor sportiste 2017: BiH večeras dobija sportske heroje

Bosna i Hercegovina će večeras po 17. put saznati sportske heroje. Vrhunac sportske 2017. godine desiće se večeras u hotelu "Holidey" u Sarajevu svečanom manifestacijom Izbora najboljeg sportiste BiH sa početkom u 20.15 sati uz direktan prenos na BHT1.

Predstavljamo: Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci

Reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci osvojili su 21. medalju, od čega je 14 zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane.

Predstavljamo: Džudo selektor Branislav Crnogorac "potpisnik" vrhunskih rezultata

Branislav Crnogorac rođen je 11. jula 1952. godine u Zrenjaninu. Jedan od najuspješnijih selektora svih vremena ne samo u BiH, nego i šire, ove godine slavi 40 godina trenerskog rada.

Predstavljamo: KK Igokea vladari pod bh. obručima

Košarkaški klub Igokea iz Aleksandrovca osnovan je davne 1973. godine, tada pod nazivom Potkozarje. Početkom 21. vijeka ekipa pod sadašnjim imenom počinje da bilježi istorijske rezultate.

Predstavljamo: Katarina Kraišnik u Budimpešti pokorila Evropu

Katarina Kraišnik rođena je 31. januara 2003. u Istočnom Sarajevu. Tekvondoom se počela baviti još kao petogodišnja djevojčica u klubu Slavija.

Predstavljamo: Aleksandra Samardžić rizničarka medalja

Aleksandra Samardžić rođena je 23. septembra 1997. godinu u Trebinju, gdje je prije 13 godina u Džudo klubu Berković počela sada vrhunsku sportsku karijeru.

Predstavljamo: ŽRK Grude najdominantniji klub u BiH

Ženski rukometni klub Grude jedan je od najmlađih sportskih kolektiva u BiH. Osnovan je 2009, a za to relativno kratko vrijeme Gruđanke su postale sinonim za ženski rukomet u BiH, u svim kategorijama, a klub je izrastao u jedan od najdominantnijih u BiH uopšte.

Ivo­na Ća­var i Mir­sad Ter­zić spor­tski he­ro­ji 2016. (FOTO)

Ru­ko­me­taš Mir­sad Ter­zić i ka­ra­tis­tki­nja Ivo­na Ća­var naj­bo­lji su spor­tis­ti Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne za 2016. go­di­nu, odlu­čio je stru­čni ži­ri Izbo­ra naj­bo­ljeg spor­tis­te BiH u or­ga­ni­za­ci­ji "Ne­za­vi­snih no­vi­na" i Ra­dio-te­le­vi­zi­je BiH.

Najčitanije