Izbor sportiste godine

Sve spremno za vrhunac sportske 2018. godine

Sve je spremno za vrhunac sportske 2018. godine - manifestasciju na kojoj će BiH večeras po 18. put saznati sportske heroje.

Večeras 18. Izbor najboljeg sportiste: BiH dobija sportske vladare

Bosna i Hercegovina će večeras 18. put dobiti sportske heroje. Vrhunac sportske 2018. godine je svečana manifestacija Izbora najboljeg sportiste BiH, koja će se desiti u hotelu "Holiday" u Sarajevu s početkom u 20 sati uz direktan prenos na BHT 1.

Predstavljamo: Nermin Memić, kolekcionar medalja i rekorda

Nermin Memić rođen je 12. decembra 1989. godine u Bratuncu. Član Plivačkog kluba SPID, pod stručnim nadzorom trenera Amela Kape, ne prestaje nizati uspjehe na međunarodnim takmičenjima.

Predstavljamo: Branislav Crnogorac, tvorac šampiona

Branislav Crnogorac rođen je 11. jula 1952. godine u Zrenjaninu. I ove godine jedan od najuspješnijih selektora u istoriji BiH može se pohvaliti vrhunskim rezultatima sa velikih takmičenja, koje su ostvarivali njegovi takmičari.

Predstavljamo: Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, pretplaćeni na medalje

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci i u 2018. godini nastavila je seriju vrhunskih rezultata.Najznačajnije svakako je osvajanje srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Hagu, čime su ostvarili plasman na Paraolimpijske igre 2020. godine u Tokiju. U Holandiji su puleni selektora Mirze Hrustemovića osvojili svoju ukupno 22. medalju na velikim međunarodnim takmičenjima, od čega je 14 zlatnih, pet srebrnih i tri bronzane.

Banjaluka domaćin treće sjednice žirija Izbora najboljeg sportiste BiH

Treća sjednica stručnog žirija 18. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH danas će biti održana u Banjaluci.

BiH dobija sportske heroje: Larisa Cerić i Damir Džumhur najbolji u 2017. godini

Bosna i Hercegovina će večeras po 17. put saznati sportske heroje. Vrhunac sportske 2017. godine desiće se u hotelu "Holidey" u Sarajevu svečanom manifestacijom Izbora najboljeg sportiste BiH.

Izbor sportiste 2017: BiH večeras dobija sportske heroje

Bosna i Hercegovina će večeras po 17. put saznati sportske heroje. Vrhunac sportske 2017. godine desiće se večeras u hotelu "Holidey" u Sarajevu svečanom manifestacijom Izbora najboljeg sportiste BiH sa početkom u 20.15 sati uz direktan prenos na BHT1.

Predstavljamo: Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci

Reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci osvojili su 21. medalju, od čega je 14 zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane.

Predstavljamo: Džudo selektor Branislav Crnogorac "potpisnik" vrhunskih rezultata

Branislav Crnogorac rođen je 11. jula 1952. godine u Zrenjaninu. Jedan od najuspješnijih selektora svih vremena ne samo u BiH, nego i šire, ove godine slavi 40 godina trenerskog rada.

Najčitanije