Izbori

SD BiH i DF zajedno na izbore

TUZLA - U Tuzli je danas održana 4. redovna sjednica Predsjedništva Pokreta socijalne pravde i demokracije (SPD), na kojoj je dogovoreno zajedničko djelovanje stranaka na lokalnim izborima 2020. godine.

Ili izmjena pravila ili bojkot izbora?

BANJALUKA - U slučaju da Izborni zakon BiH ostane nepromijenjen u dijelu unapređenja izbornog procesa i elektronskog glasanja, opozicija, barem njen dio, razmišlja o bojkotu opštih izbora 2022. godine.

Premijer Slovenije podnio ostavku, traži nove izbore

​LJUBLJANA - Premijer Slovenije Marjan Šarec najavio je danas da će podnjeti ostavku na tu funkciju. Kako je rekao, danas će parlamentu poslati svoju ostavku.

CIK u v.d. mandatu ulazi u lokalne izbore

SARAJEVO, BANJALUKA - Kao što se moglo i pretpostaviti, predstojeće lokalne izbore u Bosni i Hercegovini sprovešće Centralna izborna komisija (CIK) BiH, u kojoj je od sedam članova, petorici istekao mandat.

Vučić: Izbori 19. ili 26. aprila

BEOGRAD - Parlamentarni izbori u Srbiji biće održani 19. ili 26. aprila, saopštio je danas predsjednik Aleksandar Vučić.

Vulin: Što nije zabranjeno Šiptarima ne može ni Srbima

BEOGRAD - Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, je povodom sporazuma o zajedničkm nastupu na parlamentarnim izborima u Srbiji, koji su u Tirani potpisali predstavnici albanskih partija s juga centralne Srbije, kaže da to nije zabranjeno i poučio da ono što je dozvoljeno njima ne može biti zabranjeno Srbima.

Više Bošnjaka zainteresovano za mjesto načelnika Srebrenice

SREBRENICA - Više Bošnjaka zainteresovano je za mjesto načelnika opštine Srebrenica na predstojećim lokalnim izborima u oktobru iako su u avgustu prošle godine dogovorili da predlože zajedničkog kandidata.

Salmir Kaplan osuđen na dvije godine zatvora zbog prekida izbora u Stocu

ČAPLJINA - Općinski sud u Čapljini izrekao je danas prvostepenu presudu Salmiru Kaplanu i drugima zbog prekida izbornog procesa u Stocu 2016. Kaplanu je izrečena kazna zatvora od dvije godine, Demiru Mahmutćehajiću godina i četiri mjeseca, a Ahmetu Ljuboviću od deset mjeseci.

Škoro se javio prvi put nakon izbora

ZAGREB - Nakon 1. kruga predsjedničkih izbora i osvojenih 465.703 glasa, Miroslav Škoro se povukao iz javnosti. Nije davao izjave, nije se javljao na Facebooku, nije komentarisao drugi krug izbora...

Prvi sastanak Kitarovićeva i Milanovića, razgovarali o prenosu vlasti

ZAGREB - Tri dana od predsjednički izbora u Zagrebu su se danas sastali odlazeća predsjednica i njen nasljednik, Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović, a razgovarali su o tranziciji predsjedničke dužnosti, potvrdile su obje strane.

Najčitanije