Izbori

U kojim kantonima se najavljuje formiranje vlasti bez SDA

Nešto više od mjesec dana prošlo je od Opštih izbora u Bosni i Hercegovini. Centralna izborna komisija (CIK BiH) potvrdila je rezultate, a dogovori oko formiranja vlasti ulaze u drugu fazu.

SDS: CIK pogrešno tumačio odluke Suda BiH

Srpska demokratska stranka traži od Apelacionog odjeljenja Suda BiH da poništi odluku Centralne izborne komisije BiH kojom se potvrđuju rezultati Opštih izbora u Bosni i Hercegovini zbog načinjenih povreda pravila postupka.

Amerika pozvala Ukrajince da bojkotuju izbore

KIJEV - Američka Ambasada u Ukrajini apelovala je na stanovnike istočne Ukrajine da bojkotuju izbore na kojima će se birati šefovi samoproglašenih republika Lugansk i Donjeck, koji su zakazani za 11. novembar.

Ko su dobitnici, a ko gubitnici izbora u Americi?

VAŠINGTON - Izbori za Kongres u SAD su završeni, Predstavnički dom će dobiti demokratsku većinu, dok će republikanci američkog predsjednika Donalda Trumpa zadržati kontrolu nad Senatom.

BBC o istorijskim izborima: Početak kraja Trampove ere

VAŠINGTON - U Americi su održani kongresni izbori koje već sada mnogi opisuju kao istorijske. Ukratko - republikanci, članovi stranke američkog predsjednika Donalda Trumpa, izgubili su većinu u Predstavničkom domu Kongresu, ali su zadržali kontrolu nad Senatom.

Ovogodišnji američki izbori ući će u istoriju

Dvije američke demokratkinje muslimanke ušle su prvi put u američki Kongres. Međutim, to nije jedino po čemu će ovi izbori biti pamćeni kroz istoriju piše BuzzFeed News.

Izlaznost na izbore u SAD veća nego 2014. godine

VAŠINGTON - Na kongresne izbore u SAD u državama koje dozvoljavaju ranije glasanje izašlo je 38,4 miliona birača, što je daleko veća izlaznost nego 2014. godine, kada je to učinilo 27,4 miliona građana sa pravom glasa.

Socijalisti o izborima: Odličan rezultat temelj za buduće djelovanje

BANJALUKA - Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka održao je sjednicu na kojoj su analizirani rezultati Opštih izbora u Banjaluci, a zaključeno je da je postignut odličan rezultat koji predstavlja čvrst temelj za buduće djelovanje i dalji rast.

Amerika na kongresnim izborima, za koga će se opredijeliti

VAŠINGTON - Dvije godine nakon izbora predsjednika Amerikanci danas izlaze na kongresne izbore, birajući cijeli Predstavnički dom i trećinu Senata, a uz brojne političke analize i predviđanja rezultata današnjih izbora otvara se i pitanje o tome ko na njima glasa i za koga će se opredijeliti.

CIK potvrdio rezultate Opštih izbora u BiH

SARAJEVO – Centralna izborna komisija danas je u Sarajevu potvrdila rezultate Opštih izbora u BiH održanih 7.oktobra ove godine.

Najčitanije