Izbori

CIK BiH sprovodi potrebne aktivnosti za lokalne izbore

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je da, uz uvažavanje opšte situacije i u skladu sa realnim mogućnostima, sprovodi sve potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti, uključujući pripremu i raspisivanje lokalnih izbora ove godine.

Odgođeni opšti izbori u Sjevernoj Makedoniji

SKOPLJE - Političke stranke u Sjevernoj Makedoniji odlučile su da zbog epidemije virusa korona odgode opšte izbore, koji su bili zakazani za 12. april, izjavio je danas Zoran Zaev, lider Socijaldemokratske partije i bivši premijer.

U konzulatu Srbije u Banjaluci prekinute aktivnosti za izbore

BANJALUKA - Generalni konzulat Srbije u Banjaluci saopštio je da se, u skladu sa uredbom o mjerama za vrijeme vanrednog stanja koju je usvojila Vlada Srbije, prekidaju sve aktivnosti u sprovođenju parlamentarnih izbora koji su raspisani za 26. april.

Izbori u Mostaru mogući nakon oktobarskih

MOSTAR, BANJALUKA - Međunarodna zajednica prenijela je ozbiljnu poruku političkim strankama u Mostaru da je odlučna da se izbori moraju održati, pa makar i nakon termina za redovne oktobarske izbore, saznaju "Nezavisne".

Skeneri na izborima tek za dvije godine?

​BANJALUKA - Građani BiH će na lokalne izbore u oktobru ove godine, po svemu sudeći, izaći po važećem Izbornom zakonu, bez skenera i drugih metoda i opreme s ciljem jačanja kredibiliteta u poštovanje izborne volje.

Vučić raspisao izbore za 26. april

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić raspisao je redovne parlamentarne izbore za nedjelju, 26. april.

Gojković raspisala lokalne izbore za 26. april

BEOGRAD - Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je danas lokalne izbore za 26. april ove godine.

Netanijahu proglasio pobjedu na izborima, nema većinu

JERUSALIM - Izrealski premijer Benjamin Netanijahu vodi na neizvjesnim, parlamentarnim izborima, ali još nema potrebnu većinu za formiranje valde, na trećim izborima u posljednjih godinu dana.

"Obični ljudi" osvojili najviše glasova u Slovačkoj

BRATISLAVA - Pokret "Obični ljudi" (OLANO), koji se bori protiv korupcije, pobijedio je na parlamentarnim izborima u Slovačkoj, javlja BBC.

Vučić: Raspisujem izbore 4. marta

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će parlamentarne izbore raspisati 4. marta, po povratku iz Vašingtona.

Najčitanije