Izbori

Borenović: Uvjeren sam u dobre rezultate na predstojećim opštim izborima

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izrazio je uvjerenje u veoma dobre rezultate na predstojećim opštim izborima i pobjedu u Republici Srpskoj.

Dačić: Neću se kandidatovati, da ne ugrozim pobjedu Vučića

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije i lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da ne želi da se kandiduje za predsjednika Srbije na izborima 3. aprila, jer bi se, kako je rekao, to tumačilo tako da je na strani onih koji žele da sruše Aleksandra Vučića.

Predsjednički izbori u Italiji: "Kao kod izbora pape"

Izbori za novog predsjednika Italije počinju 24. januara. On bi mogao da se zove Silvio Berluskoni ili Mario Dragi, a i jedna i druga varijanta bi imala posljedice po čitavu Evropu.

Primopredaja dužnosti gradonačelnika Prijedora u srijedu

PRIJEDOR - Primopredaja dužnosti između zamjenika gradonačelnika Prijedora Žarka Kovačevića i novoizabranog gradonačelnika Slobodana Javora biće obavljena sutra u Prijedoru, najavljeno je iz Gradske uprave.

Slovenci će tri puta ove godine na birališta

LJUBLJANA - Slovenija će veći dio 2022. godine provesti u kampanji, jer će birači tri puta izlaziti na birališta.

CIK BiH: Utvrđeni rezultati prijevremenih izbora u Prijedoru

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je danas odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za gradonačelnika Prijedora, održanih 12. decembra.

Ko je mladi Hrvat koji će voditi Čile

Gabrijel Borić (35), bivši lider studentskog pokreta i lider ljevice novi je predsjednik države Čile, pokazuju preliminarni rezultati izbora na osnovu polovine prebrojanih glasova.

Ljevičar hrvatskog porijekla novi predsjednik Čilea

​Ljevičar Gabrijel Borić (35) postaće novi predsjednik Čilea, nakon što je pobijedio na predsedničkim izborima u nedjelju.

U Čileu se održava drugi krug predsjedničkih izbora

SANTIJAGO - U Čileu se danas održavaju predsjednički izbori koje je obilježila polarizovana kampanja dva vodeća kandidata od kojih je jedan predstavnik desnice a drugi bivši lider studentskih protesta iz redova ljevice.

Opozicionari zaratili zbog poraza u Prijedoru

PRIJEDOR, BANJALUKA - Ko je kriv za poraz opozicionog kandidata za gradonačelnika Prijedora na prijevremenim izborima koji su bili 12. decembra, pitanje je zbog kojeg bukti verbalni rat između nekoliko visokorangiranih članova opozicionih stranaka, a optužbe koje jedni drugima šalju na adresu postaju sve ozbiljnije.

Najčitanije