Izbori

CIK BiH insistira na sprečavanju zloupotreba u izbornom procesu

SARAJEVO - Predstavnici Centralne izborne komisije /CIK/ BiH i tužilaštava u BiH zaključili su na današnjem onlajn sastanku da će insistirati sprečavanju zloupotreba u izbornom procesu, kao i na procesuiranju onih koje se, ipak, dese.

Šarović: Bijeljina je uzdanica SDS-a

BIJELJINA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je danas u Bijeljini da je ovaj grad uzdanica SDS-a i da na lokalnim izborima očekuje pobjedu odborničke liste i kandidata za gradonačelnika LJubiše Petrovića.

Ombudsman: Djeca ne smiju da se koriste u predizborne svrhe

BANJALUKA - S obzirom da se približavaju ovogodišnji lokalni izbori i da je zvanično započela predizborna kampanja, Ombudsman za djecu skrenuo je pažnju cjelokupnoj javnosti, a naročito političkim subjektima i svim medijima koji prate izborne aktivnosti da Konvencija o pravima djeteta jasno obavezuje da svi subjekti moraju svoje aktivnosti, koje se tiču djece i u koje su uključena djeca, sprovoditi isključivo u najboljem interesu djece.

Đokić: Potrebna liberalizacija granica između BiH i Srbije

VIŠEGRAD - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je danas u Višegradu da razvoj ove opštine nije moguć ukoliko se ne liberalizuje granica između BiH i Srbije na ovom području.

Dodik: Komlenovićeva odlično vodila lokalnu zajednicu

KALINOVIK - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Kalinoviku da je načelnik ove opštine Mileva Komlenović sa saradnicima odlično vodila ovu lokalnu zajednicu i vratila povjerenje građana u opštinu.

Cvijanović: Cilj da neuspješnu lokalnu vlast zamijenimo uspješnom

KOSTAJNICA - Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Kostajnici potpisivanju koalicionog sporazuma opštinskih odbora SNSD-a, Ujedinjene Srpske, NDP-a i SDA kojim su ove stranke dale podršku kandidatu SNSD-a za načelnika opštine Nikoli Janjetoviću.

Čović: Izbori moraju reflektovati nezavisnu političku opredijeljenost

SARAJEVO - Lokalni izbori moraju reflektovati nezavisnu političku opredijeljenost svih konstitutivnih naroda, izjavio je danas u Sarajevu predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović na sastanku s američkim ambasadorom u BiH Erikom Nelsonom.

Dodik: Mi ne obećavamo - mi radimo

LOPARE - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i potpredsjednik stranke Radovan Višković prisustvovali su danas potpisivanju sporazuma o koalicionoj podršci SNSD-a kandidatu DNS za načelnika opštine Lopare Srećku Iliću i najavili da će ovo okupljanje za Lopare omogućiti brži razvoj lokalne zajednice.

Pero Karan: Budžet za građane Kozarske Dubice i razvojne projekte

"Kozarska Dubica može i mora mnogo bolje iskoristiti svoj položaj i potencijale. Dugo smo u dubiozi u koju nas već deceniju uvlači aktuelna vlast, a naša opština je mjesto koje sa organizovanom i efikasnom javnom upravom može doživjeti procvat", rekao je za Nezavisne novine kandidat PDP-SDS za načelnika Kozarske Dubice Pero Karan.

Cvijanović: Svaka stranka da odluči kakav će imati stav

MODRIČA - Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je povodom koalicinog djelovanja sa DNS-om da je na svakoj stranci da na svojim organima odluči kakav će imati stav.

Najčitanije