Izbori

Ubjedljiva pobjeda Lukašenkovih lojalista u Bjelorusiji

MINSK - Kandidati lojalni ukrajinskom predsjedniku Aleksandru Lukašenku ubjedljivo su pobijedili na parlamentarnim izborima, a opozicija nije osvojila nijedan mandat, pokazuju danas objavljeni rezultati.

Zanimljivi izbori: Terminator i Uložak imaju najviše šanse

​KOLOMBO - Predsjednički izbori u Šri Lanci biće nadmetanje između dvojice kandidata iz uticajnih političkih dinastija, ali vrlo različitih osobnosti.

Kojim strankama je CIK BiH zabranio kandidovanje na izborima

SARAJEVO - Zbog kršenja odredbi Zakona o finansiranju političkih stranaka Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) danas je izrekla administrativnu mjeru uskraćivanja prava kandidovanja na narednim izborima za 13 političkih stranaka.

Plenković: Predsjednički izbori u Hrvatskoj 22. decembra

ZAGREB - Predsjednički izbori u Hrvatskoj biće održani 22. decembra, potvrdio je danas premijer Andrej Plnković u otvorenom dijelu sjednice Vlade Hrvatske.

Poništeno 3.800 glasova iz centralne Srbije na izborima na KiM

PRIŠTINA - Komisija za žalbe donijela je odluku da oko 3.800 glasova koji su stigli iz centralne Srbije bude poništeno i da se ne računaju u zbirnom broju glasova na izborima održanim 6. oktobra, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK) Kosova.

Izbori u Španiji: Socijalistima najviše mandata, ali nemaju većinu

MADRID - Vladajuća španska Socijalistička partija osvojila je najviše mandata na jučerašnjim izborima, ali nema većinu u parlamentu, dok su desno orijentisane partije ostvarile dobre rezultate.

Desničarska stranka Voks najveći dobitnik izbora u Španiji

MADRID - Socijalisti u Španiji vode nakon parlamentarnih izbora, ali nemaju većinu neophodnu da formiraju Vladu, rezultati su ankete sprovedene na biralištima.

Rumuni biraju predsjednika

BUKUREŠT - Glasači u Rumuniji danas biraju predsjednika, a očekuje se da pobijedi aktuelni lider Klaus Joanis, koji je dobio pohvale na Zapadu zbog borbe protiv korupcije i posvećenosti vladavini prava.

Korak ka rješenju krize: Španci izlaze na birališta

MADRID - U Španiji se danas održavaju parlamentarni izbori, ali je neizvjesno da li će rezultati biti takvi da mogu donijeti rješenje političke krize.

Podnijeto 100 žalbi na konačni rezultat kosovskih izbora

Nakon što su u četvrtak saopšteni konačni izborni rezultati kosovskih izbora, Žalbeno vijeće (ECAP) primilo je 100 žalbi političkih stranaka i kandidata.

Najčitanije