Izbori

Tijesno na izborima u Sjevernoj Makedoniji, Pendarovski i Davkova u drugom krugu

SKOPLJE - U Sjevernoj Makedoniji će biti održan drugi krug predsjedničkih izbora u kojem će snage odmeriti kandidat koalicije okupljene oko vladajućih stranka Socijaldemokratskog saveza i albanske DUI Stevo Pendarovski i kandidat VMRO-DPMNE Gordana Siljanovska Davkova.

Glasao za pogrešnu stranku pa odsjekao sebi prst

NJU DELHI - Indijac Pavan Kumar odsjekao je sebi prst, isfrustriran zbog toga što je na opštim izborima glasao za pogrešnu stranku, javio je portal "Tajmsnaunjuz".

Erdoanova partija podnijela žalbu, traže poništavanje izbora u Istanbulu

ISTANBUL - Partija Pravde i razvoja turskog predsjednika Tajipa Erdoana podnela je žalbu u kojoj traži poništavanje i ponovno održavanje opštinskih izbora u Istanbulu.

Prvi rezultati u Finskoj: Vodi Socijaldemokratska stranka

HELSINKI - Prema prvim preliminarnim rezultatima finska ljevičarska Socijaldemokratska partija osvojila je na parlamentarnim izborima u Finskoj 18,9 odsto glasova, dok je nacionalna koaliciona stranka osvojila 17,2 odsto glasova.

Opšti izbori nisu završeni u Federaciji BiH

SARAJEVO - Opšti izbori 2018. godine još nisu završeni pošto nije završen dio posrednih izbora koji se odnosi na izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH /FBiH/, konstatovala je Centralna izborna komisija /CIK/ BiH.

Četiri osobe poginule na glasanju u Indiji

NJU DELHI - Najmanje četiri osobe poginule su u sukobima prvog dana glasanja na opštim izborima u Indiji, saopštile su vlasti ove države.

Opozicija priznala poraz

JERUSALIM - Plava i bijela stranka, koja je glavni protivnik stranke Likud izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, priznala je poraz na izborima u Izraelu.

Srbi idu na izbore, da Albanci ne bi preuzeli kontrolu na sjeveru

KOSOVSKA MITROVICA - Srbi sa KiM donijeli su odluku da izađu na izbore za predsjednike opština na sjeveru Kosmeta.

Netanjahu bliži pobjedi, izjednačena borba za parlament

JERUSALIM - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu na putu je da obezbijedi peti mandat na toj poziciji, pokazuju prvi izvještaji nakon glasanja na parlamentarnim izborima u Izraelu.

Hakeri glavna mana elektronskog glasanja

​BANJALUKA, SARAJEVO - Iako se pred svaki izborni ciklus u BiH govori o uvođenju elemenata elektronskog glasanja, svaki put se desi da se konkretan prijedlog pojavi pred same izbore, pa se pod izgovorom da više nema vremena predloži odlaganje do narednih izbora.

Najčitanije