Izbori

Trudo raspisao savezne izbore za 21. oktobar

OTAVA - Premijer Kanade Džastin Trudo raspisao je savezne izbore za 21. oktobar.

Pravo glasa za 1,97 miliona birača na Kosovu

PRIŠTINA - Pravo glasa na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji 6. oktobra, imaće 1.972.466 birača, saopštila je Centralna izborna komisija samoproglašenog Kosova.

Istraživanje: Kitarović i dalje vodi po rejtinzima

ZAGREB - Prema najnovijem istraživanju agencije Promocija plus ako bi izbori biti sada za aktuelnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović glasalo bi 30,02 glasača, dok bi Zoran Milanović osvojio 25,5, a Miroslav Škoro 19,2 odsto glasova.

Završeno glasanje u Rusiji, izlaznost oko 33 do 18 sati

​MOSKVA - Glasanje na lokalnim izborima u Rusiji završeno je na čitavoj teritoriji zemlje, a prosječna izlaznost premašila je 2018. godinu, izjavila je šefica Centralne izborne komisije Ela Pamfilova.

EU želi skenere i kamere na biralištima u BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - BiH bi naredne lokalne izbore, koji bi trebalo da budu održani iduće godine, mogla sprovesti po novim odredbama koje bi trebalo da osiguraju transparentniji i vjerodostojniji izborni proces, a moguće je uvođenje i elektronskih alata za sprovođenje izbora.

Vanredni izbori u BiH ne bi riješili krizu

SARAJEVO, BANJALUKA - U normalnim zemljama politička kriza koja trenutno vlada u BiH bila bi okončana vanrednim parlamentarnim izborima, koji u BiH uopšte nisu mogući, a i da kojim slučajem postoji ustavna i zakonska mogućnost za tako nešto gotovo je sigurno da ništa ne bi bilo promijenjeno, jer bi stranke koje sada ne mogu postići dogovor ponovo dobile povjerenje naroda.

Izbori na Kosovu 6. oktobra

Predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači raspisao je vanredne parlamentarne za 6. oktobar ove godine.

Bešlić: Održavanje izbora u Mostaru politički prioritet

MOSTAR - Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić poručio je da je održavanje izbora u Mostaru politički prioritet i da su dijalog i implementacija pravnih rješenja jedini način za prevazilaženje političkog zastoja.

Nova anketa: Kitarović raste, Milanović joj prijeti, a Škoro pada

ZAGREB - Da se predsjednički izbori u Hrvatskoj održavaju danas, Kolinda Grabar-Kitarović bi dobila 34,6 posto podrške, što je za dva postotna poena više u odnosu na mjesec ranije, pokazuje najnovija anketa agencije Ipsos.

Tači: Uskoro ću raspisati izbore

PRIŠTINA - Predsjednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, izjavio je danas da će uskoro donijeti odluku o raspisivanju vanrednih izbora.

Najčitanije