Izbori

Poznata imena kandidata za načelnike i gradonačelnike

SARAJEVO - Poznata su imena svih kandidata za načelnike i gradonačelnike, koje će građani devet lokalnih zajednica u BiH birati 17. februara.

Skraćena kampanja za izbor gradonačelnika Trebinja

TREBINJE - Iako se očekivalo da će predizborna kampanja za vanredne izbore za gradonačelnika Trebinja početi danas, mjesec dana prije izbora, Mirko Ćurić, v.d. gradonačelnika i kandidat za ovu funkciju SNSD-a i ostalih osam stranaka trebinjske pozicije, potvrdio je da će kampanja biti skraćena na 15 dana i početi 2. februara.

Makedonska opozicija traži hitne izbore

​SKOPLJE - Opoziciona makedonska stranka VMRO-DPMNE zatražila je hitno raspisivanje parlamentarnih izbora i da budu održani zajedno sa predsjedničkim.

Održan skup SNS, Vučić čuo stavove o izborima

BEOGRAD - Sjednica proširenog Glavnog odbora Srpske napredne stranke je održana u četvrtak popodne u zemunskoj hali “Pinki“.

Za prijevremene izbore u devet gradova i opština 120.000 KM

SARAJEVO - Za sprovođenje prijevremenih izbora za gradonačelnike Doboja i Trebinja, te načelnike sedam opština u BiH, koji će biti održani 17. februara, predviđeno je 120.000 KM, rečeno je u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH.

Počela izborna kampanja u Ukrajini, Porošenko se nije izjasnio

KIJEV - U Ukrajini je počela 90-dnevna politička kampanja u kojoj je neizvjesna budućnost aktuelnog predsjednika te zemlje Petra Porošenka, navodi AP.

Nebojša Šajinović kandidat SDS-a za gradonačelnika Doboja

DOBOJ - Nebojša Šajinović biće kandidat SDS-a za gradonačelnika Doboja na predstojećim vanrednim izborima za tu funkciju, koji će u ovom gradu biti održani 17. februara, saopšteno je iz ove stranke.

Kampanja "pojela" 19,8 miliona KM

SARAJEVO, BANJALUKA - Političke partije i nezavisni kandidati u Bosni i Hercegovini u periodu od podnošenja prijava za izbore, koji je bio u maju, do zaključenja izbornih rezultata u novembru, prihodovale su 15,7 miliona KM, a potrošile 19,8 miliona KM, od čega većinu na "propagandne aktivnosti", odnosno kampanju koja je vođena.

Trebinjski SNSD odlučio: Mirko Ćurić kandidat za gradonačelnika

TREBINJE - Dosadašnji zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić, koji je u posljednjim mjesec dana obavljao dužnost gradonačelnika, biće kandidat za ovu funkciju Saveza nezavisnih socijaldemokrata na prijevremenim izborima.

Stranke za kampanju potrošile skoro 10 miliona maraka, SDS prekoračio zakonski limit

Stranke i nezavisni kandidati za predizborne aktivnosti utrošili su blizu 10 miliona maraka, podaci su Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine. Ali, riječ je o djelimičnim podacima, s obzirom na to da izvještaje nije podnijelo još dvanaest političkih subjekata i 19 kandidata koji su izašli na izbore, tako da će konačni zbir biti znatno veći.

Najčitanije