Izbori 2018

Opšti izbori nisu završeni u Federaciji BiH

SARAJEVO - Opšti izbori 2018. godine još nisu završeni pošto nije završen dio posrednih izbora koji se odnosi na izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH /FBiH/, konstatovala je Centralna izborna komisija /CIK/ BiH.

Tužioci provjeravaju da li je bilo izbornih prevara

BANJALUKA, SARAJEVO - Nadležna tužilaštva vode nekoliko istraga širom BiH u vezi sa sumnjom na izborne prevare, među kojima su i istrage u Zvorniku, Brčkom i još nekoliko gradova, saznaju "Nezavisne".

Stranke za kampanju potrošile skoro 10 miliona maraka, SDS prekoračio zakonski limit

Stranke i nezavisni kandidati za predizborne aktivnosti utrošili su blizu 10 miliona maraka, podaci su Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine. Ali, riječ je o djelimičnim podacima, s obzirom na to da izvještaje nije podnijelo još dvanaest političkih subjekata i 19 kandidata koji su izašli na izbore, tako da će konačni zbir biti znatno veći.

Nema odluke CIK-a o raspodjeli mandata prije januara

Jedina informacija koja je zvanično potvrđena regionalnoj televiziji N1 proteklih dana u Centralnoj izbornoj komisiji je da je Irena Hadžiabdić prošle sedmice radila na uspostavi biračkog spiska u Ukrajini, dok je Stjepan Mikić gostovao kod kolega u Češkoj. Kada će CIK konačno preuzeti odgovornost i donijeti odluku o formiranju vlasti, niko sa sigurnošću ne može odgovoriti, iako se stavovi pojedinih članova nisu promijenili i oni su javnosti poznati.

Narednih dana odluka o prijevremenim izborima u desetak gradova i opština

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH će u narednim danim donijeti odluku o prijevremenim izborima u Doboju jer je dosadašnjem gradonačelniku Obrenu Petroviću prestao mandat nakon što je danas potpisao izjavu o prihvatanju mandata u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

SDP BiH podnosi krivičnu prijavu zbog Gorana Opsenice

MOSTAR - Generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH Irfan Čengić podnijeće krivičnu prijavu protiv službenika Grada Mostara koji je ovjerio izjavu o kandidaturi Gorana Opsenice na oktobarskim izborima, u kojoj stoji da je on Srbin, iako se izjašnjavao kao Hrvat.

Sutra inauguracija sedmog saziva Predsjedništva BiH

SARAJEVO - Milorad Dodik /SNSD/, Srbin iz Republike Srpske, te Bošnjak Šefik DŽaferović /SDA/ i Hrvat Željko Komšić /DF/, oba iz Federacije BiH /FBiH/, sutra će položiti zakletvu i u naredne četiri godine činiće sedmi saziv Predsjedništva BiH nakon rata u BiH.

Dodik: Bez banjalučkog SNSD-a uspjeh na izborima ne bi bio ovoliki

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da bez učešća banjalučke organizacije SNSD-a uspjeh te stranke na prethodnim opštim izborima ne bi bio toliki i da ne bi mogao biti ostvaren na nivou Srpske.

"Očekujemo da budemo dio vlasti i u Srpskoj i na nivou BiH"

BANJALUKA - Zadovoljni smo rezultatima na izborima, i očekujemo da budemo dio vlasti i u Republici Srpskoj i na nivou BiH, poručeno je nakon Izvršnog odbora Socijalističke partije.

CIK BiH i danas bez odluke o raspodjeli mandata u Domu naroda FBiH

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH na današnjoj sjednici nije odlučila kako da raspodjeli mandata u Domu naroda FBiH, odnosno da li će primijeniti popis iz 2013. godine ili popis iz 1991. godine.

Najčitanije