Izbori BiH

Dodik: Srpska sama može organizovati izbore

BANJALUKA - Republika Srpska će na izborima dobiti demokratsku vlast, a postoji i varijanta da sama organizuje izbore, izjavio je danas srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

U BiH na 15 biračkih mjesta moći će da glasa 11.500 državljana Srbije

BANJALUKA - Na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji danas će na 15 biračkih mjesta moći da glasa oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH.

Ito za "Nezavisne": Izbore u oktobru treba održati

Vlada Japana očekuje da u oktobru budu sprovedeni i održani mirni, slobodni, transparentni i demokratski opšti izbori, koji će reflektovati volju građana BiH, rekao je Makoto Ito, ambasador Japana, u pisanom intervjuu za "Nezavisne novine".

Šarović: Postoji mogućnost da izbori ne budu održani u oktobru

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović smatra da postoji mogućnost da u oktobru ne budu održani opšti izbori u BiH.

Ideja partija iz Sarajeva ne pije vode, CIK u maju raspisuje izbore

SARAJEVO, BANJALUKA - Bez obzira na stavove političara i ideju o prolongiranju opštih izbora, Centralna izborna komisija (CIK) izbore će raspisati početkom maja, ukoliko do tada ne bude izmijenjen Izborni zakon BiH, što je malo vjerovatno. Jedino u slučaju da se ne osiguraju sredstva za izbore, moguće ih je prolongirati, ali najduže za 30 dana.

Čović: Praksa preglasavanja Hrvata mora biti zaustavljena

SARAJEVO - Predsjednik HDZ-a BiH Čović rekao je danas u razgovoru sa delegacijom Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu da praksa preglasavanja hrvatskog konstitutivnog naroda u BiH mora zauvijek biti zaustavljena.

Propali još jedni pregovori lidera o izmjenama Izbornog zakona BiH

SARAJEVO - Kao što se i očekivalo, lideri bošnjačkih i hrvatskih političkih partija (SDA, SBB BiH, NiP, HDZ BiH i HDZ 1990) nisu postigli dogovor o izmjenama Izbornog zakona BiH zbog čega nije isključena mogućnost odgađanja oktobarskih izbora.

Čović: Nema uslova za održavanje izbora

SARAJEVO - Dragan Čović, lider HDZ-a rekao je da je tokom sastanka sa HDZ-om Hrvatske kolege informisao o razgovorima u Neumu i da oni nisu uspjeli u formatu koji je bio ali da ostaje mogućnost za dalje razgovore.

Novi izbori po starim pravilima, moguće male tehničke izmjene

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako Bošnjaci i Hrvati nisu postigli dogovor o reformi izbornog procesa, u dobrom dijelu usaglasili su tehnička pitanja Izbornog zakona BiH, međutim s obzirom na izostanak dogovora o krupnim političkim pitanjima izbora člana Predsjedništva BiH i Doma naroda, pitanje je da li će te tehničke izmjene dobiti podršku u parlamentu BiH.

Grlić Radman: Bošnjačka strana odugovlači sa promjenama izbornog procesa u BiH

ZAGREB - Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je da bošnjačka strana odugovlači sa promjenama izbornog procesa u BiH, ali da do dogovora mora doći prije izbora.

CIK BiH: Utvrđeni rezultati prijevremenih izbora u Prijedoru

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je danas odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za gradonačelnika Prijedora, održanih 12. decembra.

Izbori u BiH će biti i bez izmjena Izbornog zakona

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako se posljednjih dana sve više govori da izbora u BiH iduće godine neće biti ako se ne promijeni Izborni zakon, gotovo je sigurno da će oni biti održani, s tim da nije isključena mogućnost njihovog bojkota od strane pojedinih političkih partija.

Hoće li biti bojkota izbora?

SARAJEVO, BANJALUKA - Milorad Dodik, lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH, najavio je mogućnost bojkota izbora ukoliko se stranci budu miješali u taj proces, međutim u opozicionim partijama tvrde da od toga nema ništa i da će izbori na kojima će doći do promjene vlasti biti održani.

Prijave se na izbore samo da bi trgovali u biračkim odborima

SARAJEVO, BANJALUKA - U Bosni i Hercegovini u posljednjih nekoliko izbornih ciklusa primjetan je porast broja političkih partija i kandidata koji ne osvajaju nijedan glas u jednoj ili više izbornih jedinica, što je i više nego očigledan znak da se registruju isključivo radi trgovine u biračkim odborima.

CIK BiH: Nekompletni rezultati izbora u Doboju i Srebrenici u ponoć

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH prve preliminarne nekompletne rezultate ponovnih izbora u Doboju i Srebrenici objaviće večeras u ponoć na pres-konferenciji, a nakon toga i na veb-stranici.

Najčitanije